Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
já nikdy netvrdila že se členové řádu nechovají rozdílně
Už to tu několikrát bylo. Všechny jsou dravé, všechny žerou jiné potvůrky. Jen některej druh je malej, jinej velkej, ale to není řádem
. A když je malej, tak by teoreticky měl žrát jen malé živočichy, ale co se stane, když v akva nebudou? že by se pokoušel žřát větší živočichy, které dokáže jen poranit... ale kdo chce mít v akva poraněné ryby nebo krevety, že?
Jinak každej druh se chová trošku jinak, proto to je taky druh
.
Docela sranda, co někdy dokáže jedna věta rozpoutat. Nejsem na vodní hmyz žádný odborník, jak píšete (bucliik) patří do 1 řádu, což však ještě neznamená že se členové řádu nechovají značně odlišně v akvariu - a o to asi šlo. Ony třeba i parmičky čtyřpruhé a pětipruhé jsou z jednoho řádu a jsou si dokonce podobnější než zmíněný hmyz a ne každý by si je dal do nádrže ke své osádce.
Stačí se kouknout do nějaké knížky a net je toho taky plnej ne?
A jelikož mě vážky moc nezajímaj tak nevím
. Ale někdo tu zmiňoval šidélko (což by se dalo říct, že imaga šidélek bývají menší než imága vážek a šídel ale hlavně mají vnější tracheální žábry na zadečku, čili to na obrázku níže je larva zygopter, čili šidélka, motýlice, nebo spoustu jiných potvůrek.) A rozdíl mezi šídlem a vážkou nevím (oba dva mají anální žábry). Protože patřej do stejného podřádu (anisoptera - vážky, šídla, klínatky atd.)a mě jako lajkovi se zdají úplně stejní
.
Protože jsem nucena se učit na opravnou zkoušku ze zoologie tak myslím, že vím co tím chtěl Snofrev říct....Řád Vážky obsahuje 2 podřády:Motýlice (sem patří šídélka a motýlice) Šídla (sem patří šídla a vážky), takže se doopravdy nepletl, byť tam rozdíl je
0 07.07.2008 18:19 Usine – Re: johan
Tak ten tvůj rozdíl bych chtěl znát.
Tak rozdíl mezi nimy je, ale rozhodně né dobou strávenou ve vodě a velikostí. Všecko od vážek je dravé a každej dravec se dá použít k regulaci něčeho přemnoženého, ne?
0 07.07.2008 17:47 Usine – Re: Snofrev
Přeci jen je mezi nimi drobet rozdíl jak ve velikosti a dravosti, tak v době strávené pod vodou, od několika let po pár měsíců. Může to být dobrý regulátor živorodek. V jezírku mám paví očka přes léto a i když je tam spousta těchto i dalších dravců. Vyndám jich vždy více než jsem jich tam dal. Takže komu se v akva přemnoží živorodky může to zkusit.
jestli se nepletu (a to se tentokrát nepletu), tak i šidélka patří mezi vážky
1 07.07.2008 16:42 Kai – Re: Snofrev
Souhlasím.Tyhle potrvory jsem měl u krevetek a než jsem si ji všiml,že mi tam škodí,docela slušně je zredukovaly
.Takže se toho každopádně raději zbavit.
Šídlo a vážka jsou dost odlišní tvorové.
neškodná?
ale jděte
všude, kde jsem zkoušel sehnat informaci o těhle potvorách (taky jsem si ji přinesl domu) tak se píše, že všechny larvy vážek, jsou dravé
některé larvy mohou být sakramensky velké a nemají problém ulovit drobnou rybku
co se potěru týče, tak ten lový celkem běžně a pokud má někdo krevetky, tak mladé jsou také zcela jistě vítaným spestřením jídelníčku
jednoznačně chytit a vyndat, nebo ji chytit, zabít a nechat sežrat (tak jsem to udělal já)
0 07.07.2008 12:32 0 – Re: ducky
Larva šidélka - neškodné.
jestli je to voda z kohoutku tak u vas bych si stavu nedelal
Jsou věci mezi nebem a zemí
.
Jj. něco na způsob vážky. Každopádně vyhodit z akva od rybek.
Ahoj všem! Víte někdo, co je to na přiložených fotkách za potvoru? Dnes jsem ji našla přichycenou na plovoucí rostlině
. Je už druhá, kterou jsem v akva našla. Je to nebezpečné? Jak se toho zbavit? Děkuju moc za rady a odpovědi!!
Starší reakce
chemii až jako poslední možnost
já bych zkusil pár dní nekrmit, měli by si s tím ryby poradit
0 20.06.2008 09:48 Peli – Bílí červíci asi 3mm dlouzí
Ahoj, mám problém. Asi 4 dny pozoruju v akvárku asi 2-3mm dlouhý bílý červíky, kterejch sou stovky. Tady sem to hledal a dočetl sem se že je pravděpodobně příčinou překrmování. Přiznávám se že sem to v poslední době trochu přeháněl
Krmení jsem omezil a čekal že se s nimi ryby vypořádají, ale červíci vylézají kupodivu jen za tmy! Ráno nikde nic ale když večer zhasnu osvětlení tak jich po pár hodinách vyleze hafo ven a lezou všude po skle a plavou i ve vodě a ryby v tu dobu už spí takže sou tam pořád, jen brzy ráno když už zase zalízaj do štěrku tak jich pár zblajznou paví očka. Jak to mám tedy řešit? Chemií?
Díky za odpovědi
Mám dotaz:
V menší nádrži jsem včera zaregistroval pohyb - malá kulička cca 1 mm průměr, průhledná, která lozila za šutrama. ( původně jsem si myslel že je to čerstvě vylíhlá endlerka, ale ono to po tom dně lozilo jako by to mělo nožičky a bylo to dost rychlý). A vyfotit se to nepodařilo. Podotýkám, že žádný hlístice apod. co tu řešíte jsem v akva nikdy neměl a nový kytky jsem do tý nádržky cca 5 - 6 týdnů nedával. Akorát kdysi tam žila jedna krevetka - ale na tu mi to nějak nepasovalo. Co by to mohlo být?- čistě ze zajímavosti. Díky
karanténa rostlin je lepší v kombinaci : malachitová modř a malachitová zeleň, té zeleńe jen kapku.
rostlinám v karanténě nesvítit.24 hod. karantény stačí.za 9 let co mám akva.jsem do něj nic nedotáhl. možná jen štěstí.
Odhadem tak 1-1,5cm a mensi...
0 18.06.2008 17:15 xx – Re: isamik
Taky to vypadá na ploštěnky. Jak je to velké?
Starší reakce
tak nejvíc mě to připomíná toto
www.naturfoto.cz/…
ale tu hlavičku to mělo oddělené od tělíčka krátkým krčkem a posazenou jako by nad tělíčko
možná jsme ale jenom lbě koukal a nebo tu halvu může nějak zvednout a mně to tak připadalo
každopádně děkuji za nasměrování a každopádně to skončilo v záchodě
ještě to zkusím popsat slovně
tělíčko o malinko větší jak hlavička, hlavička na krátkem krku a trochu výš nad tělíčkem, tři páry nohou a na zadečku dva výrůstky ve tvaru V, barva tmavě hnědá, velké černé oči zabírající velkou část hlavy
snad to někomu něco připomene
bruslařka ne, při focení to sedělo na dně odměrky a objevil jsme to na Sagittarii subulatě, tedy u dna
při odchycení se to zavrtalo do dna, ale já tu mršku vydoloval
asi to bude ta larva vážky
Podle trojúhelníkové hlavy tipuji na vážku - viz. obrázek.
snad lepší detail
pomůže mi prosím někdo s identifikací co jsem to objevil v akvišku?
nejspíš se to tam dostalo s larvama komárů
Starší reakce
0 31.05.2008 12:13 speedTT – Re: chicko
Mám podobný problém, objevili se mi v krevetkáriu asi po necelém měsíci od založení a nevím si s tím rady.
Zkoumal jsem je pod mikroskopem, ale moc mi to nepomohlo, akorát jsem si všiml, že nemají moc v lásce přímé sluneční světlo.
Starší reakce
0 13.05.2008 19:30 Usine – Re: Aantares
Starší reakce
něco takového?
rybicky.net/fotogalerie.php… akorát s jednou "kuličkou"? To budou asi vznášivky. Jsou neškodné, ale některé druhy buchanek jsou i parazitické, ale to je riziko lovu ve volné přírodě.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [80] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x