Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránku 66 Přejít na další stránku   1  
Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2010 18:11 Muž Příba [2] - Raci, krabi, krevetky – Re: jirka.p
já je likviduju přípravkem No-planaria ale dá se i flubenolem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2010 18:09 xx – Re: jirka.p
Pijavice. Kolik měří?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2010 18:07 Muž jirka.p [60] – Re: dádaa
Dobře. Děkuji. Já jen že je to přisáté a nechce se to nechat odtrhnout. Zlikviduje to slabý roztok manganistanu draselného?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2010 18:00 Muž jirka.p [60] – Re: stetinka
Nevím. Dle popisu a obrázků na google mi to nepřipadá. Nemůže to být spíše pijavice?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2010 17:40 Muž jirka.p [60] – Prosím o určení
Fotka k příspěvku Dobrý den, chtěl jsem vás poprosit o radu, co je na obrázku za potvůrku. Koupil jsem nové rostlinky a tento živočich na tom byl. A ne jenom jeden. Zároveň zda je to škodlivé.
Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2010 14:29 Muž Tomas Enderson [697] - Tetry – Re: Daveedek
Jo jsou to vajíčka okružáků. ;-)

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2010 14:22 Daveedek
no možný to je... mam v akvariu jednoho okruzaka modrého. je mozny ze to byl on? btw uz se mi to podarilo z "prechodneho" zanest do vetsiho na filtru...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2010 14:12 Těhňajs – Re: Daveedek
Chtělo by to lepší fotku, ale myslím si, že to budou vajíčka nějakého šneka :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2010 14:04 Daveedek – Co je to?
Fotka k příspěvku Dobrý den, objevilo se mi v obou akvariich jakysi vacek s oranzovymi kulickami (viz fotka)o co se jedna?
coze

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2010 22:04 Lubomír
Vďaka.
Konečne som sa dopátral - ide konkrétne o druh Cypridopsis vidua (celosvetovo najrozšírenejší druh).
Pre ryby a poter nie sú nebezpečné, ale vraj sú hrozbou pre novonarodené krevetky. Znášajú široký rozsah teplôt a pH (väčšina lastúrnatiek nemá rada teploty pod 15°C a pH pod 7). Živia sa riasami a baktériami.

www.youtube.com/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2010 20:38 Muž Maza [89] - Raci, krabi, krevetky
Fotka k příspěvku Taky tipuju na lasturnatky :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2010 20:22 Muž Tomas Enderson [697] - Tetry – Re: Sid
Taky bych to tak viděl, že to budou lasturnatky.

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.09.2010 20:19 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: blackarrow
Lasturnatky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2010 20:17 blackarrow – Re: Lubomír
Fotka k příspěvku Tak přesně tohle mám taky. Pouze v nádržích bez ryb, jen šneci a rostliny. A chvíli se drželi v krevetárku. Tam už nejsou, nevím proč. Ale všimla sem si, že okusují rostliny. Uplně ukousali špičku Ceratophyllum. Taky nevím co to je. A taky by mě to zajímalo.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2010 19:58 Lubomír
Fotka k příspěvku Keď už je tu táto téma ...
Pred dvomi rokmi, keď som založil aqo, objavili sa mi v ňom také malé (asi 0,5 mm veľké) "stvorenia", ktoré sa mi doteraz nepodarilo identifikovať. Vyzerali ako lienka (slunéčko) a plávali takým trhavým spôsobom. Pri zakladaní som použi staré dno od Rataja a myslím, že to bolo práve z toho - rastliny som mal totiž svoje a dovtedy som nič také v aqu nepozoroval. Na rybách ale neparazitovali - boli dokonca "užitoční" - zbavovali aqo a rastliny rias. Strašne sa premnožili v krátkom čase, určitú dobu tam plávali (nejaké 3 - 4 mesiace) a potom sa vytratili. Ryby ich však nepožrali (za celú tu dobu si ich vôbec nevšímali).
Prikladám fotku - je to fotené na špičke môjho prsta - kvalita nič extra (veľké zväčšenie).
Nevie náhodou niekto, čo to je ?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2010 18:41 Muž Sewer [99] – Re: stetinka
Děkuju :-) ... tak to jsem klidnej, do založení krevetkárka proběhne ještě tolikrát údržba (odteď každý týden s ostatníma akvárkama) že se jich zbavim :-)
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.09.2010 18:39 Žena stetinka [270] – Re: Sewer
nikdy jsem je na rybách neviděla, vždy jen na skle nebo ve vodě. Ale ti diskové byli vydatně krmeni, tak si jich, jako potravy nevšímali. Konzultovala jsem to s aktivními akvaristi a i oni to znají, prý je to neškodné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2010 18:37 Žena stetinka [270] – Re: Sewer
Ano, přesně je znám. Teda ne od sebe, ale z jednoho akva s diskusi. Psala jsem tu o nich. Plavou divně, jako hadi, jsou to nějaké hlístice, které ale neparazitují. Zbavila jsem se jich pravidelnou údržbou a stíráním houbičkou (rádi třeba lezou na výstuže akvária, kde je vlhko, tam se shromažďují). Pozor reagují na nepřízeň množením - dělením. Zkusila jsem je na tom skle jen tak zakápnout gastropexem a oni se začali divoce množit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2010 18:36 Muž Sewer [99] – Re: LiborSprysl
Ale co to je? Můžu tim třeba i krmit nebo to může rybu napadnout? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.09.2010 18:31 Muž LiborSprysl [9015] – Re: Sewer
Stačí vyčistit ten binec a oni ustoupí:-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2010 18:26 Muž Sewer [99]
Mám tu na stole 12ti litrové akvárko, které je už nějaký ten týden bez osádky a i bez rostlin (i bez světla). Filtr jsem nechal stále běžet, ale vodu jsem už asi tak měsíc neměnil. Dneska jsem dělal pravidelnou údržbu u ostatních akvárií, a tak jsem si řekl, že by bylo záhodno vyměnit vodu i zde, protože do budoucna mám v plánu z něj udělat miníčko s krevetkami. Vyměnil jsem tedy polovinu vody, dal tam kousek rostlinky a zase vrátil nahoru světlo.
Po chvíli na to koukám...a mrskaj se tam takový červíčci. Vůbec netušim, co to je, a tak by mě zajímalo, jestli bych jima mohl krmit a nebo naopak, jestli je to nějakej parazit a akvárko bych měl raději zrušit a znova založit.

Díky za odpovědi :-) ahoj
www.youtube.com/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 18:01 Josef – kapřivec
Dobrý den,dnes jsem si přinesl domů ryby do svého akvária,a teď jsem si všiml že pojedné z nich plaval kapřivec,žádná z ryb nemá žádné vyditelně poranění a kapřivec se mi někam schoval,co s tím mohu dělat?Přidal jsem do vody 1,5 kapky na 1l skalice modré (preventanu) a teplotu udržuji na 20C,co myslíte dále?Děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2010 15:37 Muž Pavol [0] - Raci, krabi, krevetky
no tak nic no-planaria nezabral dnes po dvoch najsilnejsich davkach som vidal asi 5 plosteniek na skle tak este skusim zohnat flubenol tone tone :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 17:57 Pavol
potom tam je pisane safety takze myslim, ze to nic neposkodi......zajtra zacnem s prvou davkou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.08.2010 12:14 Muž avast [49] – Re: Pavol
No, když to přeložim na google, tak mi to vyhodí: Uchovávejte Planaria pryč bez poškození krevety a rostliny. Podle mě to znamená že to není vhodný pro krevety a rostliny. Ale zkus si pročíst tuhle (rybicky.net/forum/14161) diskuzi, tam to probírají. :) Snad jsem pomohl.

E: Tak jsem to špatně pochopil a DeathBull byl rychlejší. :) Ale jo, teď to vidim, já přehlídl to slovíčko bez.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 12:08 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy – Re: Pavol
Keep Planaria away without harming shrimp and plants = doslova držte ploštěnky daleko bez poškození krevet a rostlin, takže : zbavte se ploštěnek bez poškození krevet a rostlin = mělo by to být ok :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 12:05 Muž Pavol [0] - Raci, krabi, krevetky
dnes som kupil pripravok proti plostenkam: NO-Planaria

a nepochopil som celemu napisu: 1.Keep Planaria away without harming shrimp and plants.
mozte mi to niekto prelozit? viem si to prelozit len to nedava zmysel.

a este otazka zabija to krevety???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2010 19:18 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: vaclav
diky, nebyl jsem si jistej, krevetky se mnozej, a pomalu ubejvaj, plavou vlnive neco jako plostenky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2010 18:30 Usine – Re: Moucha
Je to jen estetický problém nijak neškodí. Většinou je ryby zbaští, krevetky asi ne. Rozmnoží se příliš při překrmení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2010 18:10 Žena stetinka [270] – Re: Moucha
Hlístice? Jsem to měla v jednom akva a trápilo mě to asi 2 měsíce. Neustálým odkalováním a mytím skel jsme už dlouho neviděla ani jednu a z počátku jich tam byly stovky. Plazí se to po mokrým skle? Jak to plave, jako nitěnka (nekoordinovaně) nebo had (vlnění)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2010 16:06 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – cervici
Fotka k příspěvku netusim co to je,
mam to v cernym pisku v krevetarku (12L), cervici jsou do oranzova, bohuzel lepsi fotak nez v mobilu nemam k dispozici
delka cerviku je 0,5-1,5cm (i delsi dokazou se dost natahovat), ziji ve dne, obcas je videt jak plavou ve vodnim sloupci

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2010 12:18 Žena Kaala [0] – Re: Chem
ja som nakoniec nezohnala flubenol ale no planaria ...ale nevdai...no dala som prvu davku zatial zbytkove slimaky ziju tak neviem...uvidim po dnesku....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2010 08:29 Muž Chem [837] – Re: Gabriellka
28.7. v jednom ze vzkazu jsem Ti pomerne presne popsal jak davkuji flubenol ci panacur proti plostenkam. Jinak je to reseno v nekolika vlaknech tady na rybickach. Treba zde: rybicky.net/forum/14161 Myslim, ze Ti nikdo neporadi presneji, kdyz nenapises kolik mg ucinne latky mas v prasku ci roztoku flubenolu apod.. Potom uz nezbyva, nez se ridit sarlatanskymi radami, ktere rikaji neco o mnozstvi prasku zhruba na spicku noze atd..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2010 04:19 Muž j0hny [86]
OT: tak je ich este asi 10 druhov, dezertova, koktajlova........

Skoda ze to neni v mililitroch, proste na tvoje krevetarko daj pol klasickej slovenskej malej cajovej lizicky 1. den, potom stvrt, z 3. den len stipku. Ked tak vezmi 5ml striekacku a si to nameraj do lyzicky kolko to je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2010 22:34 jose – Re: Kamilstrom
pre upresnenie: kavova a cajova je tiez rozdiel, cajova je vacsia
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2010 22:00 Muž Kamilstrom [539] - Rostliny – Re: j0hny
Spoon full znamena plna lzicka,tea spoon je cajova(kavova)lzicka,table spoon je polevkova lzice. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2010 16:37 Žena Kaala [0] – Re: j0hny
no neviem jake balenie si ty videl ale na mojo nic neni napisane..este aj kamaratka mi to potvrdzuje... ta neprovokuj hej :-D :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2010 15:25 Muž j0hny [86]
to je davkovanie na 50 litrov, mas to na baleni napisane :-P
Ked k tomu neni odmerka, tak spoonful znamena cajova lyzicka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2010 14:54 Žena Kaala [0] – Re: Sid
no hej ale ekd nema peniaze :) ... v kazdom pripade som to uz zohhnala ale neviem ako to davkovat...pise sa tam 1 odmerka na 1. den polovica na 2. den a 1/4 myslim na treti...ale pre kolko litrov to plati?ak mam 30l tak mam dat jednu celu odmerku? alebo ako?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.07.2010 11:41 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: Gabriellka
Pokud někomu záleží na krevetkách, nezáleží na poštovném. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   28.07.2010 11:31 Žena Kaala [0] – Re: Sid
ale ten sa neda nikde kupit...a nechcem objednvata cez internet...postovne je pekne drahe...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2010 10:38 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: Gabriellka
Na ploštěnky v krevetkáriích se používá prostředek "No Planaria".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2010 08:21 Žena Kaala [0] – Re: Chem
ako mam davkovat flubenol proti plostenkam aby som nezabila krevetky???

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2010 12:12 Muž Chem [837] – Re: Gabriellka
To se opravdu tezko odhaduje, kdyz vubec nevime jak to vypada. Vime jen ze je to pod vodou a je to tmave zbarvene. Pokud to vypada jako broucek, tak to ma asi nejake viditelne koncetiny, tak to mohou to byt treba vodule (Hydrachnidia), nebo nejaci jini vodni roztoci, ale tech je nekolik tisic druhu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2010 12:02 Žena Kaala [0] – Re: Chem
no ja neviem sfotit ani krevetku aby ju bolo vidno a nie este nieco take malinke...takze fotka asi nebude k dispozicii...a ja nai nemam fotaka a nejaky super kvalitny na fotenie takych malinky veci uz vobec nie...a co tie cierne chorbaciky co lezu po kameni??? co by to mohlo byt???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2010 08:19 Muž Chem [837] – Re: Gabriellka
To co popisujes jako jemnoucky korinek, to zase mohou byt treba hlistice, olejnusky, naidky apod. Bez fotky opravdu tezko rict. Ale pokud jich tam mas jen nekolik, tak bych to nijak nehubil - casto se na jare a v lete objevuje v akvariich hodne zivocichu, kteri pak na podzim zmizi..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2010 08:14 Muž Chem [837] – Re: Gabriellka
Na urceni tech malickych zivocichu v akvariu je potreba fotka. To male bile jsou pravdepodobne lasturnatky. Buchanky jsou i 3 mm velike a byly by pomerne jasne popsatelne - nosi vzadu na bocich dva vajecne vacky. Lasturnatky jsou oproti buchankam malicke - vetsinou do 1mm a okem na nich temer nic nerozeznas. Probiralo se to tu i s fotkama.. rybicky.net/k/forum/226080.jpg
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2010 22:17 Žena Kaala [0] – Re: Gabriellka
a za budla som na jedneho neznameho obyvatela...su to take male ako tie buchanky ale po skale co tam mam lezuce chrobaciky..a su cierne...su to tiez tie buchanky???....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2010 21:59 Žena Kaala [0] – Re: bali
ne...myslim ze nehrozi katastrofa...videla som len jednu taze pohoda :-D

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2010 21:50 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetky – Re: Chem
naprosto souhlasim, jen sem honem napsal co se s tim da delat (jak to zabit), otazka je jestli to hned zabit :)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [66] ...... 86 87

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7539?od=3251