Pokud bude někdo z adminů tak hodný, ukáže ti to téma, které k muréně patří...už to tu běželo někdy na sklonku loňského roku.Nutno zkonstatovat v první řadě, že není "sladkovodních" murén, jsou pouze ryby, které s přežívají i ve sladké vodě, protože se líhnou v ústích řek, tedy vodě brakické a na lov se vydávají i do vod sladkých. Za druhé - jsou to fenomenální zdrhači z nádrže. Pokud překonají všechny růstové problémy, potřebují pak ke svému životu velkou nádrž. Co z toho plyne? Absolutně to není ryba vhodná pro začátečníky.
Reagovat na tento příspěvek Citovat tento příspěvek + 0 - 04.11.2011 09:43 Nahlásit nevhodný příspěvek ke smazání P Fantomka (963441200211) – Re: LiborSprysl
ano Děkuju moc za odpověď, kterou jsem přetlumočila manželovi, který se do murény zamiloval a nechce si dát vymluvit, že chov murén není jen tak coze co v chovu akvarijních rybiček začátečníci nejsme, chováme je víc než 20 let, měli jsme i 2 odchovy piraní a teď nám ještě přibyly africké žáby, které krásně prospívají, ale s murénou to bude jiné
je krásná, ale bylo by mi ji moc líto, kdyby nám nevhodným chovem pošla
nikde se ani nemůžu dopátrat, jak a čím a jak často se krmí, tak jsem Vás chtěla poprosit, pokud máte s chovem murén zkušenosti, zda byste byl tak hodný a podělil se s nimi. Jinak akvárium, kde by muréna byla je 300 l velké. Taky by mne zajímalo, zda se snesou i 2 murény. Děkuji za odpověď a přeji pěkný den. ahoj
Reagovat na tento příspěvek Citovat tento příspěvek + 0 - 04.11.2011 09:48 Nahlásit nevhodný příspěvek ke smazání P Fantomka (963441200211) – Re: mareks82
love Dobrý den, mám na Vás prosbičku ohledně chovu murén. Manžel se do nich zamiloval, moc by je chtěl, ale prakticky o nich nic nevíme a koupit si je proto zatím neodvážím.
Myslíte, že byste se mohl se mnou podělit o Vaše zkušenosti s chovem a napsat mi, v jak velkém akváriu se musí chovat, jak často a čím se krmí, zda se snese víc jedinců najednou..jakou musí mít vodu, tím myslím, zda slanou, nebo sladkou, jaké teploty..nezlobte se prosím, že takto vyzvídám, ale koupit bezhlavě murénu jen proto, že se nám líbí a riskovat, že by nám umřela, to opravdu nechci.
Předem Vám děkuji za odpověď a přeju pěkný den. Laďka ahoj
Reklama
Reagovat na tento příspěvek Citovat tento příspěvek 0 04.11.2011 09:49 Nahlásit nevhodný příspěvek ke smazání P ® LiborSprysl [208] – Re: Fantomka
Především je to dravec, který bude neustále hledat, kde nechal tesař díru. Protáhne se opravdu neuvěřE