Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vážka

NápovědaFórum » Další živočichové  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Vážka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2011 20:02 Muž petr85 [25] - Raci, krabi, krevetky – Copak je to za ... živočicha? (jiný živočich, ne ryba)
Fotka k příspěvku Chtěl bych poprosit o identifikaci potvory co jsem vylovil z akvárka. Doufám, že vlákno pro identifikaci těchhle potvor tu ještě není založeno. Zkoušel jsem takové ty profláklé věci jako larva vážky, ale nenašel jsem nic podobného. Velikost cca 2 - 4 cm (mám je 4...). Zásadní otázka zní - není to nebezpečné krevetkám? PS: Daruji :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2010 23:06 Muž Urgy [3] Re: Deathbull
tak motýľ na fotke nie je smrtihlav, ale Lišaj Pupencový....Lišaj Smrťkový vyzerá úplne inak..inak puúencového som si minulý rok cvakol aj ja :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2010 22:58 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: Deathbull
Tak nic, teď jsem našel fotku Lišaje Smrtihlava na které sedí přesně jako ty co jsem viděl a vypadá poměrně podobně vybarven..jen ti moji vypadali světlější. Ale že jsem se jich tenkrát lekl jako jich bylo hodně.)
www.fotoaparat.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2010 22:45 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Přesně takhle jsem se divil před lety když mi bylo cca 7 a v noci táhly nějaké můry. V baráku dole zapomenutý otevřený dveře, na dlouhé chodbě světlo...a u světla minimálně 30x obrovská můra (nebo noční motýl nevyznám se) černobílá s kresbou. Do teď vlastně nevím co to bylo, ale neviděl jsem to ani na fotce, ani osobně už nikdy. Velikost něco jako smrtihlav, ale prostě křídla spiše podél těla a černobílá barva.) Třeba někdo bude vědět co to bylo a jedna ze záhad z dětství se vyřeší.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2010 22:37 pouluss Re: bluedream
Mohlo by to být ono, vypadá dost podobně.Jen jsem nikdy takovéo obra neviděl.
Největší létající hmyz co jsem viděl bylo Saranče, z 2.patra to taky vypadalo, ale pak jsem čučel co to tam sedí a těch 13-15 cm nebylo nadnesené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2010 22:13 Žena bluedream [245] Re: pouluss
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   30.06.2010 22:02 pouluss Re: bluedream
Fotka k příspěvku Je možné že ta Vážka je Šídlo nejsem znalcem ani přes jedno, to ale nic nemění na tom, že jsem nic takového velkého zatím neviděl. Ne těch fotkách to nevyzní (chybí měřítko, dá se chytit jen podle zrna omítky)
Opravdu to mělo asi 15cm.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2010 21:55 Žena bluedream [245] Re: pouluss
Jestli ona ta megavážka není šídlo :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2010 21:50 pouluss – mega vážka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku coze :coze:-Dnes jsem na našem domě objevil tenhle kapitální kousek, měla asi 13-15 cm. coze
Nikdy jsem takovou neviděl, že bych se špatně díval???
Nevíte někdo co je to za druh???

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2009 16:37 Muž ezechiel [70] - RostlinyRe: Sid
Zcela výjimečně mohou některé organismy přežít, ale akvaristické příhody bych nebral jako průkazný experiment. Rozhodně je to dost nepravděpodobné, konkrétně u vážek krajně. Přijde mi trochu nelogické přičítat výskyt "vetřelců" v akváriu mraženému krmivu, když existují mnohem pravděpodobnější vysvětlení. Opět - s převáděním teorie do praxe bych byl opatrný...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 14:05 Usine Re: JuraS
Většinou se jedná o larvy šidélek jejich vývoj trvá pod vodou asi 3-4 měsíce. Jsou to dravci a určitě se nebudou v akváriu promenádovat. Oběvíš je většinou až když začnou létat. Jinak klasická vážka je pod vodou až dva roky a je to pěkný macek. Potěr a menší rybky ale zvládnou oba druhy. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 13:20 JuraS Re: Sid
pak to je bomba..je vidět, že život si vždycky cestičku najde...tak holt se bude mrazit tekutým dusíkem..to už by neměli nic rozdejchat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 12:41 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: ezechiel
...při mrznutí je pro organismy podstatná rychlost poklesu teploty - což u mraženého krmiva je dost rychle...
A co byste řekl na lyofilizaci? Snad nejsem sám, kdo měl možnost pozorovat, že v nádržkách s krevetkami, (s rybkami to dost dobře pozorovat nejde :)), při krmení výhradně lyofilizovaným krmivem se po čase objeví různí korýšci...? Přičemž "zavlečení" jiným ("přirozenějším") způsobem se dá (skoro jistě) vyloučit.
Vím, že korýšci nejsou hmyz, ale proces lyofilizace (zjednodušeně - prudké zmražení a vysušení) by podle vás měl nebo neměl nějaké přežití organismů připustit?
Nebo jsem vás nepochopil správně? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 09:46 JuraS Re: kortezhugo
jasan to bychom mohli vzpomenout na šváby, cvrčky..ale to není relevantní..vaše ryby nežerou ? já mám v akvu takovu žravost, že mi včera jeden terčovec začal ďobat do prstu když jsem přerovnával kytky..kašlu na všeliajká udělátka...mojich 5 prstů na pravé ruce nevyrovná žádnej forichtung a tak jen opláchnu ruku v teplejší vodě a dělám v akvu co třeba..a při tom mě včera začal oďobávat..chtěl bych viděl nějakou malou vážku jak tam bude volně se promenádovat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 09:30 Muž kortezhugo [983] Re: JuraS
...nedavno davali dokument o zabach...-zamrzla - roztopili ju a odskakala dalej... ano
...vraveli ze prezije celu zimu zmrazena - dobre nie??? - ako so SciFi filmu - KRYO-KOMORA... :-)
...len nevraveli kolko "vydrzi" v takomto "stave"...podla mna roky......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 09:18 Muž ezechiel [70] - RostlinyRe: JuraS
Ano, přesně to mám na mysli. Drtivá většina živočichů v zimě nezmrzne a drtivá většina těch, co ano, nepřežije.

S patentkami se mi jedinkrát stalo, že při pomalém rozmražení jedna byla živá. A to jsem celkem koukal. Existuje ale i druh pakomára, jehož larva přečká hluboké zmražení po dlouhou dobu poměrně snadno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 09:13 JuraS Re: ezechiel
a co třeba tak, že se stáhnou ve vodě k teplejšímu přítoku, do hloubky a tam se zavrtají do bahna. Mrazák je suchá zima..ale můžu to doma zkusit..mám v lednici patentky..pár jich za živa šoupnu na víkend do mrazáku a v neděli večer uvidím jestli po roztátí ožijí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 09:11 Muž ezechiel [70] - RostlinyRe: Sid, kreten
Všichni živočichové mírného pásu musí v nějaké formě přečkat zimu :-D

Navíc při mrznutí je pro organismy podstatná rychlost poklesu teploty - což u mraženého krmiva je dost rychle.

To, že venku mrzne, neznamená, že všude je taková teplota. Např. anomálie vody se většinou postará o to, že voda u dna zmrzlá není...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 07:25 kreten Re: Hagar
Což je velmi často shodná teplota v přírodě. Tudíž bez spekulací lze konstatovat, že tam kde jsou různá vývojová stadia, tak lze mnohé sruhy s mrazeným krmením do akvária dostat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 01:58 Hagar Re: Sid
mražený žrádlo bývá zamraženo na -18 až -20 st.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 00:10 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: ezechiel
V přírodě vážky přezimují ve všech třech vývojových stádiích. Nejčastěji ve formě vajíček nebo larev. Přitom vajíčka přezimují obvykle v bahnitém dně mělkých vod. Jak moc mohou taková zimoviště promrznout, spekulovat nechci... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2009 22:15 Muž ezechiel [70] - RostlinyRe: panev
Z mraženého krmiva asi těžko, to z hmyzu možná výjimečně přežijí jen pakomáři.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2009 20:23 panev Re: kortezhugo
jednou jsem si donesla i krevetku coze ale skaláry mi jí asi po týdnu sežraly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2009 20:21 Muž kortezhugo [983] Re: panev
...zaujimave :-) ze bi im nevadilo zmrazenie? - mozne to je....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2009 20:13 panev Re: eleonen
Také jsem jich pár odchovala, květiny ani krmení v přírodě nepořizuji, takže se tam musela dostat z mraženého žrádla smich Naštěstí mi to skaláry nesežralo smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2009 16:11 Muž ezechiel [70] - RostlinyRe: eleonen
Každou chvíli mi nějaká vyletí z akvárka. Zanesl jsem si je tam skoro určitě s rostlinami. Rybky přežívají beze ztrát včetně potěru, jen mám podezření, že dost ubylo krevetek, naštěstí jich mám až až. Vážky v akváriu nejsou nijak neobvyklé. Není problém si udělat odchovnu na vážky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2009 15:48 Usine Re: eleonen
Já jich měl v akva 6 kousků, poznal jsem to až mě začaly létat pod krytem. Přinesl jsem si vajíčka zřejmě s rostlinami. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2009 14:59 callito Re: eleonen
co třeba s kytkama,třeba si brala nějakej z volný přírody:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2009 14:44 Muž FranzFritz [207] - TetryRe: eleonen
Teleportace :-D Možností je spousta. To, že by ti je tam nakladla přímo vážka, je nejméně pravděpodobné. Nejčastěji s krmivem, rostlinami...... Pokud tam byla jako larva, můžeš být ráda, že ti nemizely rybičky.
Odchovat vážku až po dospělce je umění. Škoda, že jsou larvy tak dravé a do akvárka se zrovna nehodí :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2009 14:21 Žena eleonen [10] – Jak se mi dostala do akvária vážka?
včera jsem v akvariu objevila nezvaného hosta. Na ceratopterisu pteroides si hověla vážka. Musela se tam vylíhnout, protože vedle ní byl svleček (to co zbylo z larvy). Nejde mi do hlavy jak se do akvárka dostala. Akvárko má kryt(otevírám ho jenom při krmení, živou potravou nekrmím a vodu používám z vodovodu!
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 3280x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15002?od=41