Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
0 04.11.2018 12:03 Andaska –
Re: Maq No vždyť já myslela to same
Jasne, ze sneci nesnizuji dusitany. Možná jsem se jen nepřesně vyjádřila.
Andaska napsala: tím jak mi vyhubila i sneky, tak mi šly pak nahoru na dost dlouho dusitany
Se šneky to nemá co dělat v tom smyslu, že by snižovali dusitany. Ale když pochcípají, tak je to velká dávka mrtvé organické hmoty.
Já ji aplikovala jen jednou (tři denní kura). To opakování po trech tydnech jak je v návodu už jsem nedelala, protoze tím jak mi vyhubila i sneky, tak mi šly pak nahoru na dost dlouho dusitany
A přitom píšou, ze je to pro krevetky bezpečné.
Andaska napsala: No planaria mi na ploštěnky zabrala na 100%. Ale zlikviduje i sneky.
A nejen šneky, mně zlikvidovala í krevetky, který jsem před aplikaci No planarie přemístila jinam a pak, po výměně vody, zas vrátila. Začaly mi tam chcipat i ryby, tak jsem celý akvo znovuzaložila, včetně výměny dna a náplně filtru. Ja uz bych teda do No planarie nešla.
No planaria mi na ploštěnky zabrala na 100%. Ale zlikviduje i sneky.
Moc děkuji,ještě se na to podívám,ale mám to trochu i jako šnekárium takže ta chemie by asi moc dobrá nebyla Moc děkuji za pomoc
Nevíte jak se toho zbavit? většinou lezou po skle nebo jsou v kamínkách
Moc tě nepotěším ale jsou to asi ploštěnky.
Nevíte někdo prosím co to je??
Jsou to takové malé bílé tečky s ocáskem cca 1-2mm velké.V krevetkáriu jich poměrně rychle dost přibývá.Ráda bych věděla co to je a jestli to krevetkám nějak neublíží.
Předem moc děkuji za odpověď
Starší reakce
Vyhodit je je také řešení, jen tam hned nic nedávej a to co si přineseš z burzy bych aspoň desinfikoval v hypermanganu.
AjtaKrajta.No co se dá dělat.Tož dík.Asi se mi moc do nechce.Vše přendávat do lavoru a léčit to tam.Pak vše zpátky a zjistit že to tam leze pořád.Asi vše povyhazuju.Limnobium mi stejně požral Hypostomus a Salvinii koupím za pár korun na burze.A nebo jsem chtěl zkusit Hygroryza aristata.
To bílé jsou zřejmě chvostoskoci a to další je mšice
rybicky.net/atlasostatnich/msice_lekninova V akváriu se jich zbavíš špatně, rostliny vyndej do jiné nádoby z vodou a postříkej nějakým přípravkem proti mšicím pak musíš několikrát vyměnit vodu a přitom rostliny opláchnout než je vrátíš do akvária.
Vypadá to, že se ti do kytek pustily mšice. Prý pomáhá potopit je na pár dní pod vodu, ale počkej si na další rady...sama s nimi zkušenost nemám. Hlavně to ničím nestříkej.
Starší reakce
Plostenka mi přijde velká, u mě to má v rámci milimetrů, teď mě napadá nemůže to být nějaká hlistice?
0 18.10.2018 14:00 Dewari – ?
Zdravím, všiml jsme si že v substrátu u skla se natahuje něco bilyho, je to pár milimetrů dlouhá jakoby zizala, natahuje a smršťuje se, doufám že to z fota bude vidět. Nevíte co to může být? Hledal jsem ale nic mě nenapadá
Starší reakce
100% jistý si nejsem, ale hlístic je mnoho druhů.
Sem myslel, že hlístice jsou menší a spíš bílé...
0 13.10.2018 04:19 vainio – žížala
Zdravím, po měsíci a půl po založení jsem objevil ve dně toto (ano, nedezinfikoval jsem rostliny...). Část těla vystrkuje nade dno, je to jako malá žížala, délka cca 4-5 cm. Vzhledem k tomu, že je to nalepený na sklo, je to spíše estetický problém. Každopádně nevíte někdo co to je a co s tím? I když nutně to nemám potřebu nějak drasticky řešit...
Starší reakce
Lasturnatky nic čeho by jsi se měl bát.
0 09.10.2018 22:32 xvalp06 [145] - Živorodky Dnes jsem objevil nové živočichy v čerstvě založeném akváriu (cca 1měsíc)
Poradí mi někdo, o jaké zvířátko se jedná?
Děkuji
youtu.be/…
youtu.be/…Starší reakce
Je to housenka nějakého motýla (zavíječ) nebo něco podobného.
Zdravím, chci se zeptat, zda někdo neví, co je to za živočicha na fotce. Objevil se mi v mém mini akváriu bez ryb.
Starší reakce
... nebo motýlice. Tedy pro slovenského tazatele: Jde o larvu některého zástupce podřádu Zygoptera, slovensky "šidielka"
Je to larva šídlatky nebo šidélka.
Larvální stádium vážky
0 17.09.2018 21:14 Tomáš – čo je to ???
Ahojte, toto som si našiel pri upratovaní akvarka... čo je to ??? Mám 2 biele a 1 zelenú ...
Ahoj, dnes jsem ulovil v AQ tohoto "červa" nebo co to je...velikosti cca1cm. Obyvatel si to nevšímalo, vlnilo se to v rohu AQ. Domnívám se, že by to mohla být larva Pakomára, ale raději bych měl jistotu, že to není nějaký parazit s nutností léčebného zásahu....
Díky
Starší reakce
Zdravim Vas.
Podarilo sa vam zistit co to je a ako proti tomu bojovat? Lebo ja mam presne to iste na neonkach cervenych. Ostatne druhy tetier su zatial v pohode. Dakujem za info.
Starší reakce
No já bych rád, ale když jsem se jej např. snažil chytit do pinzeta, tak se mi to nepovedlo. Je fakt maličký (a ta neonka byla taky malá - 1 cm). Obavám se, že bez mikroskopu a profi vybavení je mimo mé schopnosti z tak malé rybky vytáhnout pajšl a navíc jej ještě rozříznout po celé délce. Je otázka, jestli je to vůbec třeba. Měl jsem dojem, že vzhledem k dostupným antiparazitikům v ČR ani nemá smysl řešit, jaký to je druh a mohlo by stačit zařazení do třídy... zkusím vyfotit větší detail červa.
Toho červíka v žábrech by chtělo vyfotit ve větším rozlišení.Rozbor obsahu trávicího traktu byl proveden ?
www.chytej.cz/… Pravděpodobně se jedná o tasemnice,jako léčivo se dá použít Sera med Professional Tremazol,který zabírá i na žaberní červy Dactylogyrus,ale ti nedorůstají do rozměrů parazitů
na snímku
.
Dobrý den,
Chtěl bych poprosit o pomoc s určení tohoto parazita. Jedná se o bílého 2-3 mm dlouhého červa (viz. fotky), přichyceného většinou v blízkosti žaber zejména tetrovitých ryb. Nejhůře tuto infekcí snáší Neonka červená a Tetra rudoústá u kterych je v případě napadení úmrtnost téměř 100%. Naopak tetra císařskou viditelní parazité nedokážou napadnout. Větší jedinci se dokázali s infekcí vypořádat, mladé ryby umírají přibližně do 2-3 týdnů od zpozorování viditelného parazita. Parazit je nejčastěji v okolí žaber, hřbetní ploutve a ve škáře. V okolí parazita se tvoří velké množství slizu, který později vytvoří kapkovitý útvar s průměrem 1-5 mm. Ryby žerou, chovají se normálně dýchají. Zpočátku se napadení parazité projevují zarudnutím žaber, kdy rudá prosvítá skrze rozpadající se skřele.
Podle anglické literatury jsem červa zařadil do třídy Dactylogyrus, které pojmenovávájí autoři jako “Gills Flukes”.
1) prosím o pomoc s určením parazita
2) prosímm o doporučení vhodného léčiva.
Děkuji moc za jakoukoliv odpověď!
přísahal bych, že když jsem do nového akva vypustil 30 plat krvavých, tak se na ty "lasturnatky" vrhly velmi brutálně a byl fakt klid,ale.....ted si jich ani nevšímnou. Platy od té doby velmi vyrostly stejně jako lasturnatky a nic, mám je stále. Asi přestanu krmit, aby je zase požraly.
Lasturnatka
Co je to za parazita ? Velmi rychle běhá po dně akvária a jejich už mnoho. Jsou zbravení do modra a jsou jako malá kapka vody. Zde je video
www.youtube.com/…
Starší reakce
Já si myslím že ničemu neškodí jen plavou při substrátu a okusují něco ze substrátu já si je donesl v té vatě co je okolo kořenů koupených rostlin
Jo diky , za tip. Precital som nieco narychlo. Niekto vravi,ze to krevetkam skodi a niekto zase pise, ze im to vobec nevadi.
Este doplnim ,ze to je v akvarku su len krevetky. A krevetky sa mi v podstate nemnozia .. Neocadinia davidi :(. A tehotnu krevetku som nevidel uz dobre dva mesiace snad :(
0 25.08.2018 21:47 aWe – co to je ?
Nevie niekto poradit co to moze byt ? Je to v odkalenej vode. V akvarku to nevidim, takze pravdepodobne to zije v substrate. Prikladam fotku ale aj video , kde to bude ovela lepsie vidiet.
youtu.be/…
Díky za info
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [19] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x