Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
0 29.08.2009 15:20 Vak8 – Re: TomasOxx
Můžeš,žíjí v tak hnusné vodě,že ten záchod bude pro ně jenom menší očista
ten odkaz sice nejede ale podle lat. nazvu jsem nasel jine obrazky
Takze to mam sklidem splachnout do zachodu, ze to neni nic vzacneho ?
0 29.08.2009 11:44 callito – Re: Vak8
já sem to totiž přečetla a okamžitě sem běžela pro knížku ve který sem jí zahlídla.Pak sme si to ještě ověřovala na netu abych neplácla blbost..a než sme to napsala...tak ste to sem napsal vy
tak sem si to neodpustila
neco jako potvrzení toho co ste řek
0 29.08.2009 11:43 Vak8 – Re: callito
Jo...vždyť to je eristalis tenax
0 29.08.2009 11:42 callito – Re: TomasOxx
larva pestřenky
0 29.08.2009 11:40 Vak8 Ahoj, mel bych tady podivne skarede potvory, jestli nekdo netusi co to je. Pravdepodobne to vylezlo ze dreva, ktere jsem si donesl domu, leze to za spinavou vodou..
1 29.08.2009 09:46 kladivoun MAm tam tlamovci Pseudotropheus Saulosi Coral Rad a astatotilapia calliptera a ty ancitrusy
4 28.08.2009 11:34 jose skus UV lampu
0 28.08.2009 11:24 kladivoun a jak je mam znicit ty nalevnici?
0 28.08.2009 11:23 kladivoun jo diky za rady
0 28.08.2009 10:46 kladivoun Pulroku Objem64L teplota tak asi27 zarivka 15 w Egeria a Echinodurus amzonicus Ancitrus2ks A nejake cichlidy
0 28.08.2009 10:19 kladivoun – Prosim o pomoooccc
Ahoj.Dnes A vcera jsem nebyl domakdyz jsem dneska priselbyla bila voda TAk rychle sel vymenovat vodu a vsimnul jsem si naskle neceho bileho.A kdyz jsem se kouknul poradne tak tam toho bylo plne.Je to milimetrove docela to rychle lezea jeto bile.Opravdu nevim co to je kdese to tam v zalo.Prosim o rady
Přesně tuhle potvůrku jsem myslel, dostal jsem ji pryč tak že jsem asi 4 kusy po setmění sebral na špejli, to nebylo moc efektivní, pak přišla na řadu rašelina a asi ji nemají rády, tak už se neobjevily... ( snížil jsem pH asi o 0,5 dolů z 7,8 na 7,3).
Ano Horác boduje! Také mu dávám palec nahoru, je to Ploštěnka a mám jich tam víc. Hned je jdu přidat do seznamu obyvatel. Ulovil jsem i lepší foto...
Dnes se mi plazil po skle akvária tento tvor. Je asi 4 mm dlouhý, bez ulity, vypadá jako zmenšenina slimáka. Lezl rychlostí asi 3-5 mm/s. Neví někdo kdo to je? Rád bych měl přehled o tom, kdo u mě bydlí... Foto bohužel kvalitnější nemohu...
Starší reakce
Já si tyhle člunice doslova pěstuji, protože to jsou jediní šnečci, kteří nepohrdnou zelenou přisedlou řasou a dokáží ji odstranit i z listů rostlin, aniž by je okousali jako ampulárie, nebo ohoblovali jako ancistrusi.
Jinak je s přehledem během pár minut zlikviduje v celém akvárku čtverzubec trpasličí, a to i bez rozmačkávání
Jasan, klidmě si dojeď
0 21.08.2009 13:32 petulevrtule – Re: Kalupinka
Jéééé nechceš mi ty své rybky na pár dní půjčit??? rozmáčkla sem jí a ryby mi to plivou ...Asi je mám nějaký rozmazlený, či co
Taky je mám, dokonce v obou AQ. Když jsou na skle, tak je rozmáčknu a rybky je sežerou. Jinka mi ale nevadí.
Máš dalšího šneka do sbírky.
Klidně je beru.
0 21.08.2009 13:17 petulevrtule – Re: ustavprochore
Jo jo, vypadá to, že to je ono
kde se to tam vzalo??? potvory
ale koukám, že se tam píše, že to není nic strašného, to mít v akvárku, tak jsem si právě oddychla
tak přecejenom jsem se mýlil
Člunka nebo člunice? Koukni do atlásku "ostatních"...
Myslím, že jsem to nedávno zahlédl taky. Podle mě to je ploštěnka, ne? Jestli se mýlím, tak mě opravte.Zbavili mě toho rybky po malé pauze v krmení.
0 21.08.2009 13:04 petulevrtule – nevím, co to je...
Dnes jsem narazila na něco nového v akváriu :-/ Nevím, co to je, nikdy jsme to tam neviděli lézt...Má to kolem sebe takovou bílou průhlednou blanku a seškrabuje to řasy ze skla. Viz. foto, co to je zač? doufám, že to není nějaký parazit
Starší reakce
Ukončil jsem test, jedna krevetka zmizela neznámo kam, planárie se vesele prolézají a šnečci živí.
0 14.08.2009 16:08 Vak8 – Re: BlacckCat
Ja to mám v akvu tiež,sú to zrejme ploštenky alebo nejaké neškodné hlístice
0 14.08.2009 15:51 Vak8 – Re: BlacckCat
Super si na tom pochutnajú
0 14.08.2009 15:50 BlacckCat dakujem, mozno to je to, trebalo by to supnut pod mikroskop....takze vlastne rybam by to vadit nemalo, zozeru to?
0 14.08.2009 15:40 Vak8 – Re: BlacckCat
0 14.08.2009 15:08 BlacckCat – Plavajuce male biele potvory----co tto je?
Ahojte, zalozila som si cca pred mesiacom a pol male akva-40 litrov, asi po dvoch tyzdnoch som pridala rybicky- 6 neoniek a 4 platy. Vsetko bolo v poriadku, na dva tyzdne som vsak odisla na dovolenku a kedze sa v akva svietilo menej ako predtym tak mi odosli niektore rastlinky. ked som sa vratila tak som rybky radsej prelozila do mojho vacsieho akvaria-144l a myslela som si ze ak zacnem opat vela svietit a pridam hnojivo na rastlinky tak bude vsetko ok a rybky prelovim spat.
K tomu preloveniu som sa vsak este vzdy nedostala, lebo v malom akva som si vsimla plavat nejake malilinke zivocichy, su to male biele bodocky, plavaju trhavymi pohybmi a dost rychlo, casto sa pohybuju po skle.
Rastlinam sa dari ale ryby si netrufam do akva dat, neviete co by to mohlo byt?
uz som zufala, vo velkom akva sa mi mnozia mecovky ako dive a pomaly to tam zacina byt prerybnene, potrebovala by som niektore rybky dat do toho maleho akva.
Možná když se zkříží žlutý závoj ancík od ivulíka se samečkem žluté cheryny
No tak to budeš muset toho žlutého ryboslona nějak vyšlechtit.
Musím říct že v akva kde jsou ancíkové od ivulíka, nejsou tyhle potvůrky... opravdu to chce něco co sosá dno
Dočetl jsem se že tahle ryba by to mohla vyřešit, nemáte ji někdo doma na půjčení ?
www.reef.sk/… Slyšel jsem o teorii, že ploštěnka potoční požírá mláďata krevetek. Zkusil jsem tohoto zajímavého živočicha dát dohromady s mladými týdeními krevetkami a nic se neděje. Co myslíte ?
0 11.08.2009 10:34 Mrakoplash – Re: JuraS
Nejlépe s živou potravou
0 11.08.2009 10:17 JuraS No a jak se to dokáže do akva dostat ?
0 11.08.2009 10:06 švíco – Re: Wejcza
je to larva Vážky.... když povyroste, může ti sežrat malé rybky...
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [72] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x