Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Taky si myslím že je to lasturnatka u mě vypadá takhle
Mozna lasturnatka,ale pockej co povi zkusenejsi..
Starší reakce
Tohle je plastový sud, podobný, co používají vodáci. Každopádně v sudu byla dva dny, než jsem tam dal prkno.
Ta by myslím vylezla i bez prkna, s kolmým hladkým povrchem nemá problém
Tak rosnička už dneska v sudu není, využila prkna.
Na jaře jsem na chalupě našel tři kousek od sebe, do záběru se vešly jen dvě
Ale jen obyčejně zelený
To jsem netušil, že je to takovej chameleónek
Prosím OT
Poznáš jí podle hlasu, samci při lákání samičky příšerně řvou. Ač malá je to nejhlasitější žába u nás. V malém jezírku se mě jich dožilo dospělosti něco okolo 100 ks. Bohužel jsem byl pryč když vylezly z vody.
Páni, takže fakt rosnička! Nemyslel jsem si, že u nás vůbec jsou
.
Je to rosnička, zbarvuje se podle okolí. Našel jsem jí na černé plachtě co přikrývám bazén a byla hodně černá.
Vyfoť ji břicho
Prosím poraďte, co za žábu nám to vlezlo do sudu? Ty přísavky na prstech mě navádí k rosničce zelené, ale ta barva... Dal jsem jí tam dneska prkno, aby mohla vylézt.
Fotky jen mobilem, tak nic moc.
Starší reakce
Akvárko je teprve tři týdny staré, nezajeté. Voda má ještě hodně dusitanů i dusičnanů, a momentálně asi 30 °C. Teď se mi v něm uvařili všichni šneci. Nechám komáry vylíhnout, nebo je ty larvy vylovím sítkou.
Dej do AQ nějaký Paví očko a uvidíš, jak zmizí
Sím, OT
Tak to si puchutnají spíš oni na mě.
Zatím tam žádné rybičky nemám. Ale dík za určení.
Larvy komárů
Dobrá bašta pro rybičky
Před pár dny se mi v akvárku objevili takové roztomilé breberky, co se bičovitě pohybují.
youtu.be/…
Nevíte někdo co jsou zač?
Nejaky typ na lecivo, co me jich zbavi, abych neprisla o snecky, kterych uz tam mam celkem dost?
Ja v tom akvarku mam jen sneky a rostlinky. Po precteni vsech diskuzi porad nevim, cim je z toho akva odstranit. Prosim o nejaky typ na lecivo, ktere me jich zbavi. Kdybych tam mela rybky, tak by si snima asi poradily, ale jsou tu jen levatky a kruznici. Tak abych tim lecivem nezabyla i ty sneky. Mox prosim poradte.
Dekuju, jdu cist
Jezis ase cim to prosim zlikviduju
. Ja se bojim, ze se mi s tim akvarkem kvuli tomu neco stane. A hlistice to byt nemuze?
Pohledej pojem ploštěnka.
0 03.08.2018 19:54 Andaska – Co je to za cerva?
Ahoj, prosim poradte, co je to za bileho cervika (viz foto). Mam cca 20 dni zalozene 112l akvarko a ted se mi to tam objevilo. Leze to po skle a docela rychle (asi jako se pohybuji levatky). Co s tim?
Jo, zkoukl jsem fotky na googlu a sedi, diky.
A je pravda, ze potapnika jsme v becce meli.
Tak uvidime jak si s tim rybky poradi
Zmátlo mě, že jsou tak vyžrané
.
Je to larva Potápníka (Příkopníka) rýhovaného a je to poměrně dravá záležitost.
Vypadá to jako larva vážky.
0 02.08.2018 09:17 xOB Co je to za zivocicha, je to dravy, docela aktivne to lovilo komari larvy
Starší reakce
Ahoj, můžete mi poradit? Nedávno se mi toto začalo rozmnožovat v akvárku, myslela jsem si naivně, že jde asi o malé krevety... ale to je asi nesmysl. Jak se toho zbavím?
www.uschovna.cz/…
Jedná se o malé akvárko (20 litrů) s krevetami a kořenem, filtrace malý pěnový filtr (nemá založenou zatím ani prezentaci) funguje bez problémů od února 2018.
Díky moc
Starší reakce
Nejaká rada čo s tým? Alebo neriešiť?
To je pijavice.
Zdravím, včera som objavil v akváriu "červíka" viď foto. Lozilo to po Echinodoru. Z toho čo som sa tu na fóre a v článkoch dočítal, tak by to mohla byť ploštenka alebo pijavica. Vie niekto, čo to je presnejšie?
www.youtube.com/…
Starší reakce
Dobrý den.
Prosím o radu :
škodí - nebo potrava __ _??
Starší reakce
Patentky
Starší reakce
OT. Je to akvárko bez ryb 12L severní okno, Echinodorus Janii a Mercedes plovoučky. Janiikovi se pomalu tlačí nové listy nad hladinu. Díky to jsem nevěděl. Tak považuju na osadkou.
Vydrží v akváriu roky, pokud tedy nemáš nějakého bagristu.
0 16.05.2018 16:09 Jarda62 – Nitěnky?
Ahoj mohli by jste pomoc s identifikací. Dno je štěrk z řeky. Tvor má 1mm v průměru na délku nevím je zavrtaný.
To je chobotnatka, určit přesný druh není snadné. Jsou mezi nimi jak neškodné druhý tak parazité. Podle mě to může být Alboglossiphonia heteroclita.
fish.kiev.ua/…
is.muni.cz/… 0 16.05.2018 15:44 eda – vyloveno
Konečně jsem šídélko našla a vylovila, a nejen ho! Můžete mi, prosím, ještě jednou poradit a říct, co je to druhé na obrázku? Pohybuje se to jak píďalka. Jinak šídélku padly za oběť tři neonky
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [20] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x