Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Ahoj, tak to máme stejný, myslela jsem si, že je to jen binec po čištění.
Je nějaká odpověď?
Díky, I.
Dobrý večer, není tu odpověď a nikde ve vláknech jsem se nedopátrala. Věděl by prosím
někdo? Objevila jsem ty samé dnes při údržbě. Na skle zevnitř je na některých místech jakoby usazený prach, když (i opatrně) dolévám vodu, je to v akva jako ve sněžítku. Vypadá to jako prach proti světlu. Filtr je vyčištěný ve vodě z akva jen jemně.
Když už dusitany klesly a je to o.k. zase tohle
Díky moc za info.
I.
Tak teď jsem se dostala do aktuálního vlákna, ale reagovala jsem na foto a dotaz pana Dvořáka z roku 2011. Byla tam malinká bílá žížalka.
Starší reakce
Díky, to je ono. A ono mi to asi bude vadit.
Chobotnatka. To jestli vadí nebo ne záleží na konkrétním druhu a na tom co chováš.
Starší reakce
Na ty jsem taky myslel. Jenže se mi zatím nikdy neobjevily v čerstvě založené nádrži.
0 29.12.2019 15:16 submarine – blecha?
Dobry den,mam v cerstve zalozenem akva 50l nejakeho parazita ktery skace jako blecha?
Starší reakce
Moc děkuji to bude ono a škodí to nějak ?
Ahoj lidi.
Cca 4 týdny staré akvárium. Na dně je Tropica zásobní substrát, pak inertní štěrk, rostliny skoro všechny invitro, jen jeden anubias od Rataje z košíku. Dřevo mopani, nevyvařené, po cca 14 dnech hezky obrostlé bílým povlakem.
Cca týden pozoruji všude v akváriu takové malé bílé potvory. Z počátku jsem myslel, že to je jen znečištění vody, ale pak si všiml, že se to na skle pohybuje - viz přiložené video, kde je vidět pohyb po skle, většina toho co lítá vzadu je proudem unášené znečištění po aktuální vymene vody, ale minimálně vlevo nahoře je vidět jak se to hýbe. Velikost do 2mm. Nevím jestli se ty potvůrky nevyrojily potom co jsme to odstraňoval kartáčkem.
Necelý týden jsou v akváriu okružáci a tři dny jeden samec Betty.
Nějaké hlístice? Mladé ploštěnky? Nějak by se toho dalo zbavit? Předem děkuji za jakoukoliv reakci.
youtu.be/…Starší reakce
Ono je to tak malé že to mým vybavením ani vyfotit nejde. A lasturnatky to nejsou je to menší než vajíčka žábronožek.
Zkus to vyfotit, a podívej se na obrázky lasturnatek.
Pohybuje se to pomalu a ani jeda vec v tom odkazu to není.
Starší reakce
- jsou to lasturnatky, jak již zde uvedla v jednom z příspěvků Tramtra
Jsou to lasturnatky, jak tu už padlo. Teda měly by být, jedna je ukázkový případ.
No vidíte a to mě ani nenapadlo, já je vidím na té kouli. Spíš jsem odhadovala podle tvaru tělíčka. Člunky mám a nepřišlo mi to podobné. Ale běhá to, tak to člunka není.
Ako ZDRI hovorí, predpokladal som, že lezú po skle pred guľou.
Ale ak to behá rýchlo, člnka to nebude.
Pridával som neritiny a krevetky. Skúsim to ešte lepšie odfotiť. A behá to dosť rýchlo.
Ty fotky jsou fakt mizerné...
Ale podle mě to neleze po řasokouli, ale po skle před ní, pak by to mohla opravdu být Člunka.
Otázka je odkud se to vzalo? Jak je to dlouho? Dal jsi do akva něco z přírody? Nebo něco od jiného akvaristy?
(OT)
Mišo, člunkám by se po řasokouli blbě lezlo, ale z těch fotek se dá fakt jen věštit.
Alebo člnky, ak je to pomalé...
Z těch fotek toho moc poznat nejde... Běhá to docela rychle po akvárku? Mohly by to být lasturnatky...porovnej sám.
Blbě na to vidim,ale že by vajíčka neritiny...
Prosím o radu. Čo to môže byť? A ako sa toho zbaviť?
Starší reakce
Děkuji za radu.Zkusím je postupně přendat jinam a tamto vyčistit.
Krevetky začaly umírat kvůli nadměrnému organickému znečištění, nedostatku kyslíku, pravděpodobně jsi tam dal velkou dávku listí a šišek najednou. Narozdíl od ostatních lidí bych ty hlístice nelikvidoval (+ ještě navíc zatížení mrtvými hlísticemi), pokud tedy chceš akvárium zachovat, protože ony právě spořádávají tu neplechu.
Jinak časté výměny vody, vyndání těch listů atd. + jestli máš, přidat třeba egerii. S tím odkalováním opatrně, moc to nerozryt. A samozřejmě nekrmit vůbec.
sladkovodní krevetky mix modré,orange,white atd.
Co tam maš za krevetky? Sůl nedávej,přitlač na údrzbé a odkalovaní,jak píše Vaclav...
Dával jsem tal listy ze stromů a z olše ty šišky.
Edit: Solí jsem to zabil v té misce,nevím kolik snese akvárko s krevetkama soli,abych nezabil krevetky mam akvárko 56 l.
Můžeš tam dát nějaké rybky. Pokud to bude k snědku vyžerou to.
Vypadá to na hlístice nebo dokonce nítěnky ale nemáš prezentaci akvária a tak nevím na čem jsem, ale přitlačil bych na výměnu vody a odkalování. Určitě bych omezil krmení.
Tak na té misce už to vypadá úplně jinak. Nějaká hlístice. Nevím co to je. Dával jsi do akva něco z přírody?
to vypadá spíš jako žížalice...
Díky za radu.Mam strach,že jakmile je budu přendavat,abych to zase nepřemístil jinam ty parazity.
Edit: Nejde mi to vyfotit lépe.
Je tam takový kamínek obalený řasou, můžeš ho prosím zkusit vytáhnout a vyždímat v mističce s vodou? Kdyžtak se podívej, co z toho vypadlo. Krevetky můžou umírat z úplně jiného důvodu. Jinak z fotky to nejde jednoznačně poznat.
Padají mi krevetky i dospělé,když do toho strčím tak se to kroutí,jako žížala,tak nevím co to je.
Hoj. Na mobilu to pořádně nevidím. Řekl bych, že Nezmar hydra. Jsou přípravky , které ale obsahují měď. A ta je toxická pro všechny bezobratlé. Nezbyde ti než krevety vychytat. Zlikvidovat nezmary a po výměně vody dát krevety zpět.
Edit: Pro úplnost. Nezmaři mají chapadla na nich žahavé buňky takže ti vychytají všechny krevetí mimina a navíc svými toxiny, které vylučují otravují vodu.
0 10.11.2019 13:03 Kileros Ahoj.Prosím co je to za parazita?Mam to u krevetek,začali mi umírat.
Nebudou to hlístice?Čím je vyhubit,abych neublížil krevetkám?
Starší reakce
Aha.a odkud se najednou vzala?Nevíš?Jinak děkuji moc
- pravděpodobně se jedná o tasemnice
- jako léčivo se dá případně použít Sera Med Professional
-existuje sice tmavá forma ploštenky, ale její výskyt v akváriu je sporadický
bylo to jako had,ale hooooodně maličky
na délku tam 3 mm
zkus se podívat na ploštěnky...mě to přijde jako nějakej slimák,ale to je asi nemožný,jak to vypadalo než jsi to vytáhla...
Tak nevím. Vidím to prvně. Snad bude někdo vědět.
jo a ještě jsem odstranovala vajíčka neritiny,z lávového kamene.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [12] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x