Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránku 28 Přejít na další stránku   1  
Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2016 09:06 R Muž lacewings [5579] - Živorodky-přírodní formy, cichlidy
-Doccian -
-tak bych viděl řešení, jak navrhoval kolega s živorodkou ;-)
- Mrakoplash-
-jak se říká,důvěřuj,ale jistota je jistota,proto jsem uvedl i jeden ze znaků, nejčastěji se vyskytující ploštěnky v akváriu :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2016 07:04 Žena Doccian [1] - NeocaridinyRe: lacewings
Zkosená není, taky mě napadla ploštěnka.. kulovitý tvar vidět není, spíše je to celé oválné no..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2016 06:30 R Muž Mrakoplash [1776] Re: lacewings
tohle není ploštěnka :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 23:35 R Muž lacewings [5579] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Doccian
-je to ploché a hlava je jako-by z každé strany zkosena?
-ve dvou třetinách je vidět tělní znak kruhovitého útvaru?
-případně je to celé oblé
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 23:16 Žena Doccian [1] - NeocaridinyRe: JirkaŠčobák
Ani ne moc rychle, ani ne moc pomalu.. nevím jak to popsat :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 23:11 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Doccian
Jak rychle to leze?
Kdyby to bylo mé akvárium zkusím jako první potěr nějakých živorodek (a nekrmil ho).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 23:08 Žena Doccian [1] - Neocaridiny – Co mi to leze po skle?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, nevíte někdo, co je to za potvůrku? A jak se toho zbavit? Je v 2 měsíce založeném prázdném akváriu, cca 2 mm dlouha, mozna ani to ne a je buď celá bílá jako na fotce nebo bílá s průhlednou hlavou. Díky za odpověď.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 00:48 Žena Doccian [1] - Neocaridiny – Bílé lezoucí tecky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravim, mohl by mi prosím někdo říct, co je to za broučka? Při bližším prozkoumání jsem zjistila, že je to prťavoučká hlavička na prťavoučkém tělíčku a má to nožky.. leze to a hodně rychle.. občas se nechá unášet proudem..
Na druhé fotce je to cca v první třetině.. bílá tečka, lépe to zaostřit nejde..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   18.09.2016 20:21 Muž kofejn [963] Re: Matějíček
Zkus mrknout sem: www.google.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2016 19:52 Matějíček Re: kofejn
No to vypada podobne jaky je presny nazev zivocicha ? Na hrachovku mi to nic nevyhledalo
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2016 18:48 Muž kofejn [963] Re: Matějíček
Tak to bude nějaká škeble. Já měl v krevetárku hrachovky. rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2016 16:59 Matějíček Re: vaaclav
Dekuji ale to neni ten zivocich on vypada jako musle aji ma takovou tu nohu kterou se pohybuje :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2016 16:30 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Matějíček
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2016 15:59 Matějíček
Fotka k příspěvku Dobrý den víte někdo co je to za živočicha ? Ma cca 3mm a byl nalezen v tůni vischlého potoka kterou jsem kopal na jare.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2016 14:35 Cornellius Re: Jirtak
Ahoj, dneska jsem to ve dně našel taky a vylézá to z kořínků nově koupených rostlin, povedlo se Ti to nějak identifikovat, nebo má to nějaký vývoj? Žere to něco, nebo se to nechá něčím sežrat? :-) Díky za odpověď. Tom.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2016 23:03 - Re: chuanvaldes
Zrejme Vorticella.
Pri brutálnom premnožení v akvárku ano, inak pri takej troške neškodná.Živí sa hlavne mikročiastočkami plávajúcimi vo vode.Takže sa odporúča menej kŕmiť,prípadne lepšie filtrovať.Prípadne zasolenie,či preliečenie nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2016 21:16 Muž chuanvaldes [77] - Blackwater
Fotka k příspěvku Zdravím všechny... Jelikož se mi konečně povedlo přijmout krevetky k množení, tak posledné dni pozorněji sleduji mojí "The Cube". Okrem ploštěnek jsem tam objevil na sklech zvláštni chomáčky. Říkám si, nějaký bordel. No dnes byl u předního skla šnek, Člunice, nebo Člunka, bůh ví... :-D Každopádně mně zaujalo takové chmýří na ulitě. Tak jsem vzal lupu a foťák... ne ne Sakra co to je? Může to být nebezpečné pro krevetky? Jinak, šnek má 1 - 1,5mm...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2016 15:12 Muž Aforte [571]
To je mi jasné, bohužel foto se mi udělat nepodařilo. :( Není to nic dlouhého. Je to ve tvaru kapku.
RE: Po dlouhém hledání na internetu jsem se nakonec dopracoval k tomu, že je to lasturnatka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2016 14:51 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Aforte
Bez fotky nebo popisu těžko radit. Co třeba ploštěnka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2016 14:35 Muž Aforte [571]
Neví někdo, jak se může jmenovat cca 1 milimetrový živočich, který se mi objevil v akváriu? Bohužel se mi ho nepodařilo vyfotit. Je kapkovitého tvaru o velikosti cca ten 1mm. Především se nachází v substrátu popř. i na skle/rostlinách. Nachází se v akváriu bez ryb, pouze s krevetkami. Dokázal by někdo určit popř. napomoci určit, jaký je to živočich? Děkuji.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2016 12:25 Muž Horác [3942] Re: Slaviak
tipuju lasturnatky :o) ... rybicky.net/forum/10066-lasturnatka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2016 11:13 Muž Slaviak [19] – Krevetkarium.
Ahoj. Asi to sem nepatri,no mam problem. Mam krevetkarium s cherrynami je tam xmas mach,potom travicka ktora rastie na hladine a hrubsi substrat. Moj problem je ten,ze v akvarku som spozoroval plavat male okruhle zivocichy. Su to take male gulicky ktore mam problem aj sfotit. Nemam paru co to moze byt,ci to nejako neohrozi krevetky a ako sa toho zbavit. Prosim poradte,alebo ma presmerujte niekam kde mi poradia,kedze som nic k danej teme nevedel najst. Dakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2016 01:20 Muž Afropithecus [1692] Re: vaaclav
Díky . Tak si píši beruška vodní . Ale v akvárku ji nechci :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2016 01:03 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Afropithecus
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.08.2016 00:27 Muž Shimamoto [492] Re: Afropithecus
Úplně běžná "stínka", nebo správněji beruška obecná. Není to vodní živočich, ale vyhledává tmu, vlhko a rozkládající se organickou hmotu, prostě ti ty potvůrky do filtru nalezly zvenčí. Existují i ryze akvatické druhy berušek, např. beruška vodní, ale ta vypadá úplně jinak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2016 23:58 Muž Afropithecus [1692]
Fotka k příspěvku Ahoj všem kamarádům od prosklených jezírek , říček a tůní. Mám jednu nezodpovězenou otázku a je mířena přímo na Vás. Dnes jsem čistil vnější akvarijní filtr a k mému překvapení jsem zpozoroval aktivní život přímo na dně filtru .Šneci , maličkatý potěr pestřence červeného , ale i nějaká kolonie malých broučků . A to je ta neznámá . Nemám ponětí o jakého tvora se to jedná , jak se dostal do filtru ani to zda je snad prospěšný . Děkuji předem za odpovědi. Hodlám zařadit tohoto tvora do katalogu mích chovanců v akváriu. :-D

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 23:14 R Muž ctibum [7090] Re: Tojsouvěci
Jo, to tam všechno psali :-) OK, máš recht, tamta vypadala hodně podobně, ale neměla holej zadek :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   24.08.2016 22:51 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlamaRe: ctibum
Larvy jepic jsou neškodné,mají na zadečku tři štěty,živí se v larválním stadiu většinou rostlinou potravou a jsou skvělým krmivem pro ryby.Dospělá jepice potravu nepřijímá,po spáření a nakladení vajíček hyne.
Domnívám se,že na snímku je dravá larva šídla,nebo vážky,která se živí nejen hmyzem a červy,ale i larvami obojživelníků a drobnějšími rybami.
www.vazky.net/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 19:03 R Muž ctibum [7090] Re: Mrakoplash
Larva jepice, řekl bych. Teď jsem ji googlil, podobnou jsem si přinesl "darem" s kytkou :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 15:25 R Muž Mrakoplash [1776] Re: LiborSprysl
Fotka k příspěvku měl jsem tam jen 4 kousky na letním bydlení (na zkoušku)
goldMolly a mají hezkou barvu :-)

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 15:08 Muž LiborSprysl [9015] Re: Mrakoplash
Hm... tak to asi výrazně přerybněno nemáš... :-) Já také ne... a potápníků několik desítek...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 10:40 R Muž Mrakoplash [1776] – pro zajímavost
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku chytal jsem v jezírku blackmolly a tohle jsou taky zajímavé úlovky. :-)

první je nějaká larva vážky nebo tak něco a druhé potápník (bez záruky)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2016 20:58 Muž daren [408] Re: afc1886
Aaa - diky moc za nakopnuti. Nerityny uz v akvariu nemam (opravim prezentaci), ale mam tam 2 clithony, a po rychlem pruzkumu na google images bych rekl, ze je to jejich.

Budu si muset dostudovat, co s nima dal, solit akvarium se mi nechce :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.08.2016 20:45 R Muž afc1886 [15243] Re: daren
Špatně to na telefonu vidím,ale podle prezentace,nejsou to vajíčka neritin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2016 20:34 Muž daren [408] – Bile 'postenky'
Fotka k příspěvku Vsiml jsem si na kamenech (viz foto zhruba uprostred) cca 1x0.5mm velkych 'plostenek'. Obyvaji vselike spary, nijak se viditelne nehybou, daji se dost tezce odlepit a pusobi tvrde pri pokusu o rozmacknuti. Prijde mi, ze vic jich je blize dnu.

Tusite nekdo co je to zac? Mam se bat? :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2016 21:05 Muž Shimamoto [492] Re: hobithobit
Nejspíše larvy tiplice. Hnusné, leč neškodné - živí se odpadem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2016 22:06 hobithobit – poradí někdo co to je
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku dobrý večer dnes jsem na akvaburze koupil nějaké nové rostlinky a rybičky do akvárka dal jsem je do karanéeny a před chviíi jsem si všiml že ne dně mam nějaké červy hned jsem je vylovil a zlikvidoval jsou dlouzí cca 2 cm mam pocit že jsou z jedné plovoucí rostlinky můžou nějak ublížit v akvariu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2016 11:36 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: luckyway
Larvy komárů žerou všechny zmíněné ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2016 10:51 Muž luckyway [5] – Co je to za potvurky?
Fotka k příspěvku rad bych vedel, co je to za potvurky, jestli to muzu dat do akvarka jako potravu rybkam?
Bohuzel fotak mam v oprave, tak je fotka dost nekvalitni.
EDIT- Uz jsem to nasel. Je to larva komara. ted jen otazka zda to zerou ryby jako napr. cichavec perlovy, parma duhova nebo gupky?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2016 13:28 Žena Turbínka [2558] Re: Tinka
S rostlinami, živočichy, kdo ví... A bohužel může, chce to vysbírat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2016 13:06 Tinka
Daly jsme to pryč.Nevite jak se to tam mohlo dostat? Nebo jestli tam toho muze bejt vic? rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.07.2016 23:44 Žena Turbínka [2558] Re: Tinka
Glossiphonia - pryč s tím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 22:40 Tinka
Fotka k příspěvku Dobrý večer, vim že to není rybka ale tohle jsme dnes objevily u kamarádky v akváriu. Můžete mi poradit co to je?předem děkuji :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2016 09:45 xx Re: Englor
Moc to není na té fotce vidět, ale co třeba nějaká mechovka Plumatella?

www.google.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2016 22:54 - Re: Englor
Vorticella? Len môj tip.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2016 19:36 Englor
Fotka k příspěvku Dnešní hádanka (a nemyslim tu hlístici) - je to takový malý chomáček, přihchycený za nitku ke sklu, pár jsem jich viděl i na kamenech. Máte někdo tucha, co to je?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   05.06.2016 16:12 Muž Shimamoto [492] Re: bury
Larva mouchy pestřenky, konkrétně nejspíš pestřenky trubcové (Eristalis tenax).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2016 14:23 Muž bury [5]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Čaute, toto mi dnes uvizlo v sitce a nekolik jich uz mam rozlezenych v akvarku, nejaky tip o co jde?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2016 19:46 Misa
Díky, jak jsem hledala na netu, jsou to hlístice. :-)
Pořídím rybky co nejdříve.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.06.2016 19:27 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Misa
Jsou to neškodné hlístice a ryby je sežerou. :-)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [28] ...... 86 87

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7539?od=1351