Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
0 14.11.2016 09:06 R lacewings [5579] - Živorodky-přírodní formy, cichlidy -Doccian -
-tak bych viděl řešení, jak navrhoval kolega s živorodkou
- Mrakoplash-
-jak se říká,důvěřuj,ale jistota je jistota,proto jsem uvedl i jeden ze znaků, nejčastěji se vyskytující ploštěnky v akváriu
Zkosená není, taky mě napadla ploštěnka.. kulovitý tvar vidět není, spíše je to celé oválné no..
tohle není ploštěnka
-je to ploché a hlava je jako-by z každé strany zkosena?
-ve dvou třetinách je vidět tělní znak kruhovitého útvaru?
-případně je to celé oblé
Ani ne moc rychle, ani ne moc pomalu.. nevím jak to popsat :/
Jak rychle to leze?
Kdyby to bylo mé akvárium zkusím jako první potěr nějakých živorodek (a nekrmil ho).
Ahoj, nevíte někdo, co je to za potvůrku? A jak se toho zbavit? Je v 2 měsíce založeném prázdném akváriu, cca 2 mm dlouha, mozna ani to ne a je buď celá bílá jako na fotce nebo bílá s průhlednou hlavou. Díky za odpověď.
Starší reakce
Zdravim, mohl by mi prosím někdo říct, co je to za broučka? Při bližším prozkoumání jsem zjistila, že je to prťavoučká hlavička na prťavoučkém tělíčku a má to nožky.. leze to a hodně rychle.. občas se nechá unášet proudem..
Na druhé fotce je to cca v první třetině.. bílá tečka, lépe to zaostřit nejde..
Starší reakce
No to vypada podobne jaky je presny nazev zivocicha ? Na hrachovku mi to nic nevyhledalo
Dekuji ale to neni ten zivocich on vypada jako musle aji ma takovou tu nohu kterou se pohybuje
0 18.09.2016 15:59 Matějíček Dobrý den víte někdo co je to za živočicha ? Ma cca 3mm a byl nalezen v tůni vischlého potoka kterou jsem kopal na jare.
Ahoj, dneska jsem to ve dně našel taky a vylézá to z kořínků nově koupených rostlin, povedlo se Ti to nějak identifikovat, nebo má to nějaký vývoj? Žere to něco, nebo se to nechá něčím sežrat?
Díky za odpověď. Tom.
Starší reakce
Zrejme Vorticella.
Pri brutálnom premnožení v akvárku ano, inak pri takej troške neškodná.Živí sa hlavne mikročiastočkami plávajúcimi vo vode.Takže sa odporúča menej kŕmiť,prípadne lepšie filtrovať.Prípadne zasolenie,či preliečenie nádrže.
Zdravím všechny... Jelikož se mi konečně povedlo přijmout krevetky k množení, tak posledné dni pozorněji sleduji mojí "The Cube". Okrem ploštěnek jsem tam objevil na sklech zvláštni chomáčky. Říkám si, nějaký bordel. No dnes byl u předního skla šnek, Člunice, nebo Člunka, bůh ví...
Každopádně mně zaujalo takové chmýří na ulitě. Tak jsem vzal lupu a foťák...
Sakra co to je? Může to být nebezpečné pro krevetky? Jinak, šnek má 1 - 1,5mm...
Bez fotky nebo popisu těžko radit. Co třeba ploštěnka?
Starší reakce
Ahoj. Asi to sem nepatri,no mam problem. Mam krevetkarium s cherrynami je tam xmas mach,potom travicka ktora rastie na hladine a hrubsi substrat. Moj problem je ten,ze v akvarku som spozoroval plavat male okruhle zivocichy. Su to take male gulicky ktore mam problem aj sfotit. Nemam paru co to moze byt,ci to nejako neohrozi krevetky a ako sa toho zbavit. Prosim poradte,alebo ma presmerujte niekam kde mi poradia,kedze som nic k danej teme nevedel najst. Dakujem
Starší reakce
Díky . Tak si píši beruška vodní . Ale v akvárku ji nechci
Úplně běžná "stínka", nebo správněji beruška obecná. Není to vodní živočich, ale vyhledává tmu, vlhko a rozkládající se organickou hmotu, prostě ti ty potvůrky do filtru nalezly zvenčí. Existují i ryze akvatické druhy berušek, např. beruška vodní, ale ta vypadá úplně jinak...
Ahoj všem kamarádům od prosklených jezírek , říček a tůní. Mám jednu nezodpovězenou otázku a je mířena přímo na Vás. Dnes jsem čistil vnější akvarijní filtr a k mému překvapení jsem zpozoroval aktivní život přímo na dně filtru .Šneci , maličkatý potěr pestřence červeného , ale i nějaká kolonie malých broučků . A to je ta neznámá . Nemám ponětí o jakého tvora se to jedná , jak se dostal do filtru ani to zda je snad prospěšný . Děkuji předem za odpovědi. Hodlám zařadit tohoto tvora do katalogu mích chovanců v akváriu.
Jo, to tam všechno psali
OK, máš recht, tamta vypadala hodně podobně, ale neměla holej zadek
Larvy jepic jsou neškodné,mají na zadečku tři štěty,živí se v larválním stadiu většinou rostlinou potravou a jsou skvělým krmivem pro ryby.Dospělá jepice potravu nepřijímá,po spáření a nakladení vajíček hyne.
Domnívám se,že na snímku je dravá larva šídla,nebo vážky,která se živí nejen hmyzem a červy,ale i larvami obojživelníků a drobnějšími rybami.
www.vazky.net/… Larva jepice, řekl bych. Teď jsem ji googlil, podobnou jsem si přinesl "darem" s kytkou
měl jsem tam jen 4 kousky na letním bydlení (na zkoušku)
goldMolly a mají hezkou barvu
Hm... tak to asi výrazně přerybněno nemáš...
Já také ne... a potápníků několik desítek...
chytal jsem v jezírku blackmolly a tohle jsou taky zajímavé úlovky.
první je nějaká larva vážky nebo tak něco a druhé potápník (bez záruky)
Aaa - diky moc za nakopnuti. Nerityny uz v akvariu nemam (opravim prezentaci), ale mam tam 2 clithony, a po rychlem pruzkumu na google images bych rekl, ze je to jejich.
Budu si muset dostudovat, co s nima dal, solit akvarium se mi nechce
Špatně to na telefonu vidím,ale podle prezentace,nejsou to vajíčka neritin.
Vsiml jsem si na kamenech (viz foto zhruba uprostred) cca 1x0.5mm velkych 'plostenek'. Obyvaji vselike spary, nijak se viditelne nehybou, daji se dost tezce odlepit a pusobi tvrde pri pokusu o rozmacknuti. Prijde mi, ze vic jich je blize dnu.
Tusite nekdo co je to zac? Mam se bat?
Starší reakce
Nejspíše larvy tiplice. Hnusné, leč neškodné - živí se odpadem.
0 14.08.2016 22:06 hobithobit – poradí někdo co to je
Starší reakce
Larvy komárů žerou všechny zmíněné ryby.
rad bych vedel, co je to za potvurky, jestli to muzu dat do akvarka jako potravu rybkam?
Bohuzel fotak mam v oprave, tak je fotka dost nekvalitni.
EDIT- Uz jsem to nasel. Je to larva komara. ted jen otazka zda to zerou ryby jako napr. cichavec perlovy, parma duhova nebo gupky?
Starší reakce
S rostlinami, živočichy, kdo ví... A bohužel může, chce to vysbírat.
Glossiphonia - pryč s tím.
Starší reakce
Moc to není na té fotce vidět, ale co třeba nějaká mechovka Plumatella?
www.google.cz/…
0 27.06.2016 19:36 Englor Dnešní hádanka (a nemyslim tu hlístici) - je to takový malý chomáček, přihchycený za nitku ke sklu, pár jsem jich viděl i na kamenech. Máte někdo tucha, co to je?
Starší reakce
Larva mouchy pestřenky, konkrétně nejspíš pestřenky trubcové (Eristalis tenax).
0 04.06.2016 19:46 Misa Díky, jak jsem hledala na netu, jsou to hlístice.
Pořídím rybky co nejdříve.
Jsou to neškodné hlístice a ryby je sežerou.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [28] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x