Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Díky i Tobě za reakci.No,tak provedu průzkum bojem a uvidíme.
Děkuju Ti.Budu Kajce věřit.Tak už jsem klidnější.Já právě moc chemii v akva nejedu/krom hnojení/,takže jsem o tomhle přípravku neměl tucha.Pokud bude účinkovat,i proti těm Hltanovkám,tak to bude skvělé.
Gastropex jsem v dohledové nádrži na tyhle větší pijavky bahenní zkoušel taky, ale bohužel nezabral. Zkusit to samozřejmě můžeš, ale moc šancí tomu nedávám.
Moc děkuju za tip.O tomhle přípravku jsem nevěděl.Daji dají,nedají,tak se holt nebude dát nic dělat.Stejně by je zlikvidovaly ty bestie.
Dávkoval jsi podle návodu?EDIT:Každopádně,co půjde,přelovím.
těžko říci, co to bylo... mohlo mne napadnout to "dochovat", ale byl jsem rychlý... rybám to asi neublížilo, muselo to v akva cca 2-3týdny být... a cpal se ten tvoreček nahoru z akva, asi už končil ve vodě... nu bohužel
Ba né,já tam viděl typickou hlavu něčeho z těch,jak jsem psal.Ale i kdyby,za to riziko to nestojí
Objevila se mi u CBSek a já si furt lámal hlavu,proč se mi neobjevují mladé,i když samice vesele nosily.Svině se živí malými bezobratlími,takže teď už je mi jasné proč.Dokonce mi bestie,začaly likvidovat,i dospělé krevety.Vím,že na ni působí přípravky s Cu/modrá skalice/,jenže ta je u krevet nepoužitelná.No,nepotěšili jste mě,chlapci.Každopádně děkuji.S tím planárkem,jsem si to myslel,ale víte,jak to je.Tonoucí se stébla chytá.EDIT:Na té Hltanovce,se asi shodneme,že?
Co když je to jepice nebo něco podobného. Všechno to zas dravé není, některé dokonce žerou řasy.
Honzo musím s tebou souhlasit. V jedný dohledovce došlo na savo, ale zase to mělo to pozitivum, že jsme akvo komplet přestavěli, nový dno atd. To já jenom podporuju to vidění věcí z té pozitivnější stránky věci.
Ale jo,je tam vidět hlava s očima.Šidélko,šídlo nebo vážka.Ano,všechno je to dravé
Obávám se, že na tyto pijavky No Planaria nezabere. Vlastně se mi vůbec nevybavuje, že by byl na trhu nějaký přípravek vhodný pro akvária. Pokud je přisátá pomůže posolit, ale pokud se vyskytuje v nádrži volně tak jedině mechanická likvidace a v případě invazního napadení pomůže snad jen totální přestavba. Ovšem nechci být špatným prorokem
.
Myslím si,že jsem ji identifikoval správně.Vytáhl jsem ji pinzetou,proto je zhruba v půli narušená.Délka cca.1,5cm.
amrtin napsal: Šidélko nebo něco takového,v každém případě je to dravé!
z fotky těžko říci, ale né každá larva vodního hmyzu je dravá !!! opatrně s těmi závěry
0 25.05.2014 18:43 jamajcan Dobrý podvečer.Nevěděl by někdo,jaký prostředek,se dá použít k likvidaci Hltanovky bahenní?Popř.účinkuje proti ní No planaria?
Starší reakce
Určitě.Můžeš to vypustit do rybníka,aby nežbrblali ochránci přírody
,nebo zkusit vypěstovat ve sklenici na okně
takže likvidace.... hej? a dík
Šidélko nebo něco takového,v každém případě je to dravé!
co to prosím je? asi larva... ale ničím živým nekrmím....
Starší reakce
ještě maximální makro
0 15.05.2014 07:18 amrtin Netuší někdo čí to jsou vajíčka?
já to právě četl,proto ta krev byla v uvozovkách a myšleno to bylo nadneseně,aby bylo jasné,že prostě krevetkám škodí a to dost.
Co jste zase, proboha, požil?
Krev sají některé pijavice, ploštěnky se živí dravě, resp. přijímají potravu z okolního prostředí (aby vás to zase nesvádělo třeba k představám, že se vrhají na krevety nebo ryby a zakusují je). Když odkazujete na stránky krevetkus, tak by bylo fajn, přečíst si tam taky článek , v kterém se všechno základní o ploštěnkách a krevetách dozvíte:
www.krevetkus.cz/…
Jaroslav Hofmann
No to jo,ale třeba takové neritiny maj u mě místo stejně "vysoko",jako krevetky
Šneků je dost...Ale krevetek by bylo škoda.
V noci jim sají "krev" a dokáží je i vyhubit,takže co nejrychleji aplikovat no planaria,krevetkám to neublíží,rybám taky ne,ale některé šneky zahubí.
Díky.Takže nic moc pro krevetky?Oni ty krevetky žerou?Nebo jinak škodí?
Aoj!Můžete mi prosím poradit?V akvárku se mi objevili tihle živočichové.Co to prosím je a je nutné se jich nějak zbavit?Popřípadě jak a čím?Děkuji za rady.
JuraH. napsal: www.aquariumforum.de/… takhle přesně to vypadá aji tam píše že to má stejné rozměry tedy do 4mm Čo to teda je, škodí to? Presne tieto maličké potvory mám aj ja v akváriu - ale sú asi ešte o čosi menšie, bežne tak 2 mm. Vidno ich len ráno na skle pod substrátom. Ak náhodou niektorá vykukne vyššie, je zjedená rybkou. Mám obavy o Neritiny, môže im to škodiť? Ešte mám v akváriu japonské krevetky, vzájomnú interakciu som nepostrehol.
Zato v krevetkáriu (nie mojom) si tieto malé červy kraľujú, lozia si po skle aj cez deň, nemajú žiadneho nepriateľa.
Hm,je to opravu ona,mrcha...
Za sebe bych tu domněnku potvrdila.
3.foto
2.foto
0 13.05.2014 12:46 amrtin – co je to?je to ploštěnka?
Teď naharaju tři fotky zviřátka,který vypadá jako ploštěnka...můžete mi potvrdit nebo vyvrátit mojí doměnku.prosím?
Bojím se, že nedá. A s těmi krevetkami - obecně některé pijavice (záleží na konkrétním druhu) mohou krevetky napadat, i když jim zpravidla nijak zásadně neublíží. U těchto chobotnatek by to mohlo být snad v klidu, ale na druhé straně - všechno musí být jednou poprvé
Díky. Dá se jich zbavit nějak účinněji než sbíráním a mohou být škodlivé pro krevetky?
Termínem "Schneckenegel" nazývají Němci některé druhy chobotnatek, tedy pijavic z čeledi chobotnatkovití. Spíše bych sbíral, než čekal, až pomřou.
Na stránce kterou jsem tady dával píšou něco o schneckenegel. Překladač to nezvládne ale schnecken jsou šneci a egel pijavice... Když jsem dál hledal na německých fórech "schneckenegel" tak jsem to pochopil že by měli být nebezpeční pouze pro šneky a na krevety nelezou, takže teoreticky by neměli být škodní a až vybijou šneky tak pomřou sami?
Jinak tu hranatou hlavu kterou mají ploštěnky to opravdu nemá, nebo je to tak malé že nejde rozeznat
Tak jasně že informace o nich mám jen z webu,ale myslel jsem si,že je mám v akvárku,ale zřejmě jsou to ploštěnky...
amrtin napsal: Tohle vypadá spíš jako hlístice.
To určitě ne.
Aha. A už jste někdy nějakou hlístici viděl?
Tohle vypadá spíš jako hlístice.
Nejsou to vítaní hosté, některé druhy jsou nebezpečné jiné méně. Pokračovala bych v jejich manuálním odstraňování, ale třeba se najde někdo kdo ti poskytne návrh na trochu pohodlnější řešení.
díky, no jsou tam jen zřídka, od rána jsem našel (a zabil) 4. jo a tedy jestli je to ta pijavka. je to nebezpečné ?
Pak to ploštěnka není, vypadá to na pijavku. Vyndavat z akvária. Možná někdo jiný poradí lepší způsob já jiný neznám tedy krom totální desinfekce. Třeba se to podaří vysbírat pokud jich tam není moc a nestihli se pomnožit
Tak si zadej hesla "ploštěnka" a "Glossiphonia" do nějakého vyhledávače a srovnej obrázky. Ale dle popisu bych se klonila k tomu druhému, stočení do kuličky a tečky na těle, sama jsem ho měla a vím jak se choval. Ploštěnky mají zase typickou trojúhelníkovitou hlavu, hledej
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [38] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x