Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
prominte jestli se to tu už řešilo ale mám jeden problém, v akvárku mám na dvě takový jakoby 1mm velký kuličky z tečkama a je to moc rychlé, najednou frnk a je to o 30cm dál, nevím co to je
a ještě mám taky asi 1mm velký šneky, v atlasu sem je nenašel
díky moc za rady
Starší reakce
Tak jo, mockrát děkuju za rady
(Podle atlasu to odpovídá)
Nic nedělaj, jsou úplně neškodní. (podle této fotky se toho moc nepozná, takže srovnej s fotkou v atlase). Z opatrnosti bych doporučil, při čištění skel je ze skla odstranit.
Prostě nevím co je to zač, jestli to nemůže ublížit rybkám, nebo zničit rostliny... Nikde na netu toho o nich moc není
Proč likvidovat, chudinky malé
.
Sem si to myslela
Je to teda dobře, nebo ne? Jestli to mám nechat tak a budoucí rybky je zlikvidujou, nebo je mám nějak zneškodnit já?
Dobrá shoda
0 02.01.2009 19:01 Usine – Re: Zdeňula
Ta fotka by mohla být větší.
Prosím pomoc, dneska a včera jsem ze skla akva vytáhla nějaké.. něco. Mám to na fotce, ale moc toho není poznat. Je to něco jako hnědý 'červík', 1-2 mm dlouhý a kolem sebe má takovou průhlednou hmotu. Asi jsem si to přinesla s kytkama. Zatím to takový problém není- v akva nejsou rybky, ale stejně bych radši věděla co to je... Za každý názor děkuji
P.S. vyfotit líp to nešlo, protože hned jak jsem to viděla, šoupla jsem to do kelímku. Vyfotit to mě napadlo až pak
Mohla by to být člunka pravohrotá? Kdyby ano, je to pro akva dobře, nebo špatně?
Starší reakce
No, to je opravdu na komplet nove akva...jeste ze mam zrovna totez stejne v planu!
Kvuli nedostatku mista nic jineho nez vymena jednoho za druhe neni mozna, takze elegantni vymluva...
Takze jeste jeden dotaz: pokusim se samozrejme vylovit vsechny krevetky (Neocaridina, odhadem ke stovce kousku) - jakym zpusobem je mam osetrit, aby dal neprenasely kousky nezmaru? Ryby bych mohla osetrit osolenou vodou, to se ale u krevetek bojim...nebo by to tez snesly?
Hm, Velké problémy v Malé Číně, co? Akva vyprázdnit, vyčistit octem a solí, vyměnit hrubý štěrk za jemný, dát pod to substrát pro rychlejší zakořenění nových rostlin a nasadit k původni osádce třeba sekavce příčnopáse. Ryjou, žíjou zahrabaní v písku, proti červům v budoucnu supr ryby, nežerou krevety.
Tak se bohuzel vracim k (jak jsem doufala) ukoncene kapitole. Cervici mi z filtru pres nekolikere vyvareni nezmizeli, tudiz se tam vzdy vratili ze dna. A skutecne, po blizsim prohlednuti vrstvy sterku pred sklem, je plny (
) dalsich, ktere vykukuji na povrch a "povlavaji". Urcite ziji z detritu. A pribyvaji...co s tim? Mate nekdo zkusenost?
Nedost na tom, ve stejnou chvili jsem objevila nezmary. Urcite prisli s novou ricii (verim ze to ta akvaristika vuci mne nezamyslela!
) a ted mi veji na listech...Na ruznych diskuzich se tu radi med (ne ten tekuty, ale ten kov
), nebo chemie, pripadne rajovci, a pancernicci. Bohuzel, akva ma kolem 20 litru takze nic vetsiho tam nedam (ani pancernicky, tem by se muj hruby sterk nezamlouval), a je plne krevetek o ktere bych nerada prisla nejakou chemii. Ryby, co tam mam, se nezmarovi urcite vyhnou...
Budu vdecna za jakoukoli reakci! A kdybyste jeste vynalezli zpusob jak se zaroven zbavit clunice, tak se neurazim
Dekuju!
Tak od té doby co jsem toho týpka z toho šnečíka sundal, tak šnekál je čilej jak sfiňa.
Ostatní jsou zalezlí v domečku a moc se nehýbaj. Tuším, že je taky něco okupuje. Až to vychytám, tak to nafotím a případně zašlu zájemcům poštou !
moc to hrotíš
kdyby to šlo tak lehce, jak sis vysnil, naše akvárka by nestačila čelit tropickým epidemiiím
0 26.12.2008 12:50 0 – Re: datura
Na mysli mám akvarijní nádrže.
pochybuji, že by se živočich přizpůsobený rovníkovému klimatu dokázal etablovat v českých tocích, ale budiž
0 26.12.2008 01:37 0 – Re: Leitlik
Dobře jsi udělal. Může se jednat o nekontrolované zavlékání nám neznámých pravděpodobných parazitických škůdců , o kterých nevíme co můžou po "zabydlení" a namnožení způsobit za zkázu.
Takové případy nelze podceňovat.
Ne ne,myslel jsem 0,5mm široká aa cca.1mm dlouhá pijavka.
A ta tylomelania je tak 5 cm velká. A toho vetřelce jsem rozmáčknul jak červa.
0 25.12.2008 14:30 Romiš – Re: Leitlik
Hehe, já bych si toho vetřelce ze Sulawesi hýčkal.
Čert vem nějakého hlemejždě.
Ještě jedna fotka.
Koupil jsem v Olomouci v SUPER ZOO 4 Tylomelania towutensis. Po dvou dnech jsem si všim, že jeden má na sobě nějakou černou pijavici nebo co. Je to cca.0,5mm velké a celkem rychle se plazící, jde vidět, že je to na šnekouši zakouslý. Teda bylo to zakouslý dokud jsem to nesundal pinzetou !
Chci se jen zeptat jestli to znáte a co je to za parazita, popř. co na ně platí. Mám totiž strach, že je to na dalších obyvatelích(měchýřovkách). Přikládám fota, ale vzhledem k náročnosti focení nejsou příliš kvakvalitní. Děkuji za odpovědi.
0 24.12.2008 14:06 Usine – Re: Radek
Hm, šidélko co přežije var je celkem průlom v biologii
0 23.12.2008 20:33 Usine – Re: Radek
Mě z akva vylétlo 6 ks vážek takže na rostlinách, myslel jsem že i z krmení to může být, ale od té doby se to nestalo, tak krmení jsem vyloučil a rostliny desinfikuji a prohlížím.
www.odonata.cz/… Jsou věci mezi nebem a zemí...
No, i v knížkách bývá hafo "blbůstek". Jsou to dravci a malý krevetky budou určitě vítanou kořistí.
0 23.12.2008 18:54 Joecz záleží o jaký druh se jedná, některé větší druhy mohou být nebezpečné pro potěr a menší ryby
a pokud vím, tak larvy važek jsou dravé a ne parazitují
(Vím, že larvy vážek parazitují.)
Na čem?
Prosím o identifikaci živočicha na fotce. Délka cca 25mm, 3 páry nohou, "ocas" tvořený třemi symetricky rozmístěnými útvary. Ve vodě má mléčně bílou barvu.
Starší reakce
Díky
Je tohle lasturnatka?
Starší reakce
i to je celkem dost ja myslim ze idealni je 20-24
0 06.12.2008 06:35 DrBolíto [254] - Rostliny Jj to budou hlístice, měl jsem je dvakrát z krmení, jednou z vločkového a podruhé z tablet.
V obouch případech bylo krmení navlhlé, stačilo položit na radiátor a nechat proschnout.
Hlístice se vytratili samy do týdne.
To je rukama a ne foťákem...
Také bych se přikláněl k hlísticím,na to by mělo stačit několik dní nekrmit,a myslím,že i rejnoci by to měli vyčistit.Běžně jsem je měl u Ancistrusů v chovné,nedal jsem jim pět dní nažrat a bylo po problému.Ta fotka má velmi malé rozlišení,špatné zaostření,nevím jak a čím komprimuješ,ale předpokládám,že za ty peníze máš zrdcadlovku,a tou jdou fotky jak z partesu.Já jsem na focení diletant,a i přes to je to koukatelné...Foceno Nikon D-50.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [76] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x