Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
0 26.10.2022 06:45 TheStage Ahoj ve spolek, zdědil jsem akvarium nějak jsem se tomu nebránil, říkal jsem, že to budu udržovat ve stopách svého dědy, tak mě to chytlo a pár týdnu na to jsem založil ještě větší akvarium, má 112L chovám v něm tetry ozdobné, tetry císařské, neonky, okružáky růžové, otíky a malou skupinku neocardií Blue Dream. Vypadá to že všem se daří, krevetky už nosí vajíčka.
Nicméně aby jsem se dostal k jádru věci během krmení jsem si všiml, že po dně běhají takový broučci, je jich tam zhruba 6-8 pohybují se docela rychle a vtipným způsobem velikostně tak 1-3mm > téměř stejně veliké jako jednotlivá zrnka písku, neviděl jsem je nic konzumovat nebo se snažit na něčem parazitovat, proto nevím, zda se je snažit nějak zredukovat nebo je nechat žít, jelikož ničemu nevadí.
PS: všiml jsem si příspěvku podemnou mohou to být tedy lasturnatky?
Moc všem děkuji
Je to problém v krevetkáriu?
Je jich tam opravdu požehnaně, na skle bílé tečky (předpokládám, že vývojové stádium) a po dně všude černé tečky.
Děkuji
Měl jsem je v akváriu roky i když jsem s nimi nekrmil. Běžné rybky je nesežerou to by musel být pořádný bagrista.
Díky, jako myslel jsem si to, ale nebyl jsem si jistej, přecejenom živim jsem krmil hodně měsíců dozadu. Trochu jsem teď flákal odkalování, budu se na to muset zaměřit, ostatně pro panceřničky by to měla bejt snad dobrota, ale jsou dost mrštný jsem se díval.
0 22.10.2022 20:40 pajamar – Malý červíci v písku
Všimnul jsem si v písku malých červíků. Jakmile se k nim čímkoliv přiblížím hned se schovají.
Děkuji za tip. Prohledala jsem diskuze o lasturnatkach kde jsou i fotografie breberek a nejspíše to nebude ono. Toto u mě v akva (co jsem pozorovala baterkou) je pouze na skle (zadním, u filtru) ve vodě jsem nic nezpozorovala. Na skle je to bílé a vypadá to jako prach, pokud se to pohybuje, tak má pohyb něco jako mravenec. Všimla jsem si, že mi tam často jezdí plž, tak se tím asi krmí
teď mě znepokojuje ten povlak na mechu, aby to nebyla plíseň
Pokud to u Tebe lítá ve vodě i jako včeličky, tak jsou to Lasturnatky. Takový nepravidelný pohyb.
Ano, vypadá to tak, jen to vypadá, že pán je má o něco větší než já a ve větším množství
A nemůže to být stejné jako má tady pán v zabíhající nádrži pro krevety:
www.youtube.com/…
cca v čase 2:05 ukazuje nějaké tvorečky na pravé stěně akvária. Sice neví co to je, ale bere je jako ukazatel že se daří akvárium zaběhnout.
Pak ještě ve 14:38 jsou ta drobounká zvířátka vidět v detailu.
Možná buchanka nebo perloočko. Podle prezentace momentálně nemáte ryby, které si těmi potvůrkami zpestří jídelníček. Vyfotit nejdou ani na makro režim?
Dále jsem na skle našla maličkaté bílé potvorky, které se hýbou. Jsou miniaturní a u toho malého červíka, hubený, takový do růžova. Nejde to vyfotit. Chjo, co to mám v akva za život? Nikdy předtím jsem tam nic takového neměla
jak se toho mám prosím zbavit?
děkuji
Prohledávám a prohledávám a na nic stejného jsem nenarazila. Musela bych to projet celé, ale na to nemám bohužel kapacitu
Stále se řeší ploštěnka, chobotnatka a pijavice. To moje je tomu hooooodně podobné, ale není to asi ani jedno. Nicméně jsem to vyndala a doufám, že tu nic jiného není
jen mě zajímá jestli to nemůže ublížit obyvatelům akva. Děkuji
Když se podíváš do historie tak to najdeš je to larva nějakého létavého hmyzu. Jedná se zřejmě o larvu pestřenky.
Starší reakce
Díky oběma za odpovědi. Dal jsem na chvíli pryč krmítko, na kterém vysedávali, tak třeba si je ty bláznivý Dánie, co furt lítají po hladině vyzobou.
Mně tam taky něco hopsalo a i když mám plovoučky stále, už zmizeli.
Ničemu nevadí a když mám hladinu bez rostlin už je nevidím. Jestli máš doma pokojové rostliny tak jich je v květináči taky dost.
A vadili něčemu? Zmizeli? Mám je ignorovat?
Jsou to určitě chvostoskoci je jich spousta druhů většinou jsem je měl na hladině když jsem měl plovoučky.
Ahoj,
zkouším ještě jednou, jestli někdo nemáte nápad.
Chvostoskoci to nejsou, na wiki udávají velikost od 0,5 mm výše, tohle je ještě menší, téměř neviditelné. Pokud se na to zblízka nezaměřím, tak ani nezahlédnu.
Co by to mohlo být, jak se mi to mohlo dostat do akvárka? Škodí to?
Dík
Starší reakce
na webu píšou velikost 0,5 - 4 mm, tohle je ještě menší, i když to nemohu exaktně změřit...
Ahoj,
objevil jsem na hladině, naprosto miniaturní nevyfotitelné tvory, něco jako vodní blechy. Sedí na krmítku a když s ním pohnu, odskočí do vody a pak se zase vrátí. Jsou naprosto miniaturní, viditelné pouze velmi zblízka.
Nevíte, co by to mohlo být a zda to případně může nějak vadit? zatím jsou pouze v akvárku a na nikoho z rodiny nepřeskočily
Starší reakce
Vytvořte prezentaci akvária. A doporučuji vám pořádně přečíst témata o zakládání a záběhu akvária. Nezačala jste nejšťastněji.
Vyměnit 1/2 vody. Vypadá to na otravu.
0 16.09.2022 22:20 Nikol0159 –
Re: Sha Ide o to ze zahadne mi zacali kapat rybky najprv jedna dalsi den dve a nakoniec prisavnik.. cele akvarko mam mesiac .. pridala som tam 5 rybyciek zivorodky a krevetky a odvtedy zacali kapat.. niektore maju aj biele bodky na tele.. niektore: trhavo plavaju, rychlo, ine zas cúvajú chvilu hm...
Toto vypadá nejspíš jako šnek, že? Seznamte se s kružníkem.
0 16.09.2022 21:47 Nikol0159
- jednoduší forma určení, je odchyt a detailní foto
Před nedávnem jsem objevil pijavice. Zde si jsem celkem jist. Vylezly při léčení FMC.
www.youtube.com/…
A potom jsem ještě objevil tohle v substrátu. Bojím se, že je to to stejné. Co myslíte?
www.youtube.com/…Starší reakce
Jestli máš na mysli "to", co na videu tak "rychle" plove -budou nejspíše lasturnatky
www.youtube.com/… Je to malinkaté, je to z 8cm. To samé je v umělohmotném jezírku, kde lovím komáří larvy.
Takhle z dálky?
No zavěštíme
U nás nejhojnější potápník,buchanka, perloočka a dafnie.
Snad to nejsou larvy "větších potvor"
Přeji hezký den, ve své mininádrži, kde se snažím odchovat dvě neznámé pidirybičky jsem objevil velmi živé tvorečky. Nevíte někdo co jsou zač ? Dikec...
www.youtube.com/…
Je to nálevník, přesněji plazivenka obecná
Tak podľa videí na YT som to asi vymyslela. Asi nejaký druh Rhabdocoela. Vyzerá a pohybuje sa to dosť podobne
youtu.be/… Fotka nic moc plus moje špatné oči, ale nemůže to být nějaký druh chobotnatky?
Máš pravdu ale při intenzivním zamoření jsou venku i přes den.
"oči" som nevidela, ale tie potvory sú fakt malé, takže to môže znamenať len to, že mám blbý zrak
Skôr mi nesedí, že sa zdržujú na časti skla, kde svieti svetlo najintenzívnejšie. Ploštenky, som myslela, že sa svetlu skôr vyhýbajú.
Pokud to má na širším konci dvě tečky, které vypadají jako oči (ikdyž to nejsou oči), tak to jsou Ploštěnky.
Ano, může. Že je to Ploštěnka jenom tipuji.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x