Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Aktuální sestavu mám napsanou u svého profilu nádrže. Kolik soli?
Podľa toho čo v nádrži máš a či si to v konkrétnej nádrži môžeš dovoliť,tak stačí zasoliť.
Jak se zbavit tohoto parazita Glossiphonia concolor ? To, že zlikviduje nějakého šneka, to mi nevadí, ale co ryby? Co ha zahubí nebo sežere?
EDIT-Prý pomůže No planaria ....... - ?
Starší reakce
Většina veterinářů jede s proudem - psi, kočky, hlodavci a možná papoušci. A v podvědomí spousty lidí je, že akvarijní rybky jsou korunová záležitost a tam se léčení nevyplatí. Klidně dají třeba dvacet litrů za papírového psa, ale když dá někdo dvacet litrů za rybu, je podle nich blázen. Já beru že i za tu rybu se její majitel bude prát aby přežila.
Ale řešit to tím, že ryby spláchnu, se mi zdá blbý.
Tak o tom žádná...!!!
Neobhajoval jsem protinázor... Jen jsem přidal zkušenost, že najít erudovaného odborníka je skutečně problém...
-rady se vám dostalo,jak s tím naložíte je jen na vás,
-uzavírám
Tu specializaci beru. Je to stejné jako u lékařů. Ale řešit to tím, že ryby spláchnu, se mi zdá blbý.
Problém ale nastává ve chvíli, kdy mají veterináři zaměření, obdobně jako lidští doktoři...
Konkrétně přišla ke mě veterinářka zkontrolovat a uspat kocoura (cena 0, žena ho , kvůli běžnému zákroku... Zrovna jsem řešil u placek hexamitu (s tím se setkal, nebo setká každý akvarista - minimálně ví, o co kráčí). Tak když stála vedle akva, já se zeptal na hexamitu, tak koukala jak Bulhar do mlátičky. Prohlásila jen, že ryba skutečně vypadá divně, oproti ostatním... Prostě má jiné zaměření.
Tak mi to nedalo a začal jsem volat (aktuální cena mých placek přesahuje 15-neni to zase tak moc, s ohledem na druh, ale za tu cenu bych měl 5 čistokrevných britských modrých koček, kterou take doma máme). Obvolal jsem 6 jiných veterinářů v Táboře a nikdo z nich nic o rybách neví...
Nejlépe mi poradil pan Pejša a pak Miloš, do kterého se slečna pustila...
Oběma patří mé díky...
Táborita napsala: ale jó, souhlasím. ale já mám jen pár pavích oček a ty si mě hned poslal k veterináři. mám pocit že celá léčba bude dražší než vyházet písek a pár kytek
Kdybych si nevěděl rady, asi bych k tomu veterináři zašel i kvůli pavím očkům. Chovatelství je o tom, poskytnout chovancům, v tomto případě pavím očkům, co nejlepší podmínky. Vyházet je, když nevím , co problém způsobilo, je pitomost. Může se stát, že se tím problém neodstraní a při pořízení nových pavích oček se projeví podruhé, potřetí, počtvrté,..... Takže když to shrnu - párkrát za rok ty paví oka povyhazujete a když si uděláte inventuru, zjistíte, že by Vás ten veterinář vyšel levněji.
problém je v tom, že já minimum asi neumím
znám se. jsem schopná to tam nalít 1:1 k celkovému objemu vody
-to se vám jenom zdá ,pokud je u vás obyč veterinář,tak vám to dá za pakatel,
-navíc vám stačí skutečné minimum,
-
ale jó, souhlasím. ale já mám jen pár pavích oček a ty si mě hned poslal k veterináři. mám pocit že celá léčba bude dražší než vyházet písek a pár kytek
ten nezmar, to je normálně živý? mám pocit jako by se přemišťovali po celém akváriu a docela tychle se množí. je možné to zlikvidovat jinak než tak, že bych všechny paví očka i trávu nesla k veterináři?
-pokud se ptáte přímo osobně mě, tak já nemusím,ale chodím někdy na konzultace
-jinak obecně, ano akvaristi běžně chodí pro léčiva k veterináři, nebot celá řada léčiv je pouze na předpis
-nevím co je tak humorného na tom ,pokud má akvarista nemoc u ryb, navštíví veterináře, je to chovatel a je jedno zda to je ryba ,myš, křeček, pes, kočka,atd. prostě je to zvíře.
-
-
Řeknu Ti to konkrétně. L46 se ještě před nedávnem prodávala za 3-4 tisíce. Fakt si myslíš, že bych si třeba pořídil skupinku 6-8 ryb a kdyby se u nich začal projevovat nějaký problém, experimentoval bych sám a možná odepsal celou skupinu? Ale to není jenom o drahých rybách. Budu-li mít velké společenské akvárko se spoustou ryb, přece neodepíšu celou obsádku, když mám možnost získat odbornou radu.
Táborita napsala: bože, vy chodíte s rybama k veterináři??? Kolega jenž ti radil je velmi erudovaný odborník právě na léčbu, má potřebné vybavení aby mohl správně nemoc diagnostikovat a to k čemu se vyjadřuje prostě sedí.
čemu říkáš drahá a vzácná ryba? a kolik lidí to má? zkus to střelit jen tak v procentu
Táborita napsala: bože, vy chodíte s rybama k veterináři???
Já si klidně dokážu představit že léčení vzácné a drahé ryby budu konzultovat s veterinářem.
bože, vy chodíte s rybama k veterináři???
-Flubenol 5% A.U.V. PLV 600GM -včetně platné exp.,která je 5let od data výroby
-jak již jsem uvedl,není to můj problem získání potřebných informací
A k čemu je dobré léčivo s prošlou zárukou?
-protože vím že toto léčivo je stále dostupné u řady veterinářů a veterinárních klinik
-obyčejný akvarista stejně musí k veterináři pro recept ,tak pokud řekne ,že chce Flubenol,tak se mu dostane patřičného vysvětlení,případně náhradní řešení.
-sám jste psal,že jsou ho plné sklady
-zbytek přemýšlení jak je možné ,že Flubenol je stále k mání,přestože se ho zrovna vám nedostává,ponechám zcela na vaší úvaze.
Proč radíš léčivo,který si běžný akvarista nemá šanci už několik let možnost sehnat?Proč neporadíš nějaký komerční dostupný léčivo ,který sežene třeba od Aquaru .Ne každý bude běhat po vesnických veterinářích jestli nemají náhodou historické zásoby flubenolu.
-Nezmaři větší ryby pouze obtěžují svými žahavými rameny, ale v podstatě jim neublíží, U menších rybek a hlavně u potěru je to jiné, tam může napáchat velké škody.
-Léčivo-Flubenol v minimálním množství, rybkám a rostlinkám neškodí.
-U šneků, někdo popisuje určité škodlivé účinky, ale já je osobně nikdy nezaznamenal
rybicky.net/forum/13521
Já ho nechal, časem se zredukoval sám. Krevetky mi nežral, jen občas nějakou žahnul, tak jsem si s ním hlavu nelámal, krom toho se mi líbí...
to byl teda fofr
děkuji
dá se toho nějak zbavit?
Nezmar. A je jich tam několik
No, tak eSHa ndx toto určitě zlikvidovala, našla jsem 2 mrtvé..... Rybičky to přežily, hlístice doufám ne....
Starší reakce
tak už jsem ji v akva nenašel, snad pošla sama.
-lze to zavléci i se šneky, nejen s rostlinou
Taky nevím, vzal bych si za pomocníka čas.
Díky. Rostliny mám z obchodu.... Tak jsem toho vetřelce zlikvidovala. Nevím, zda může škodit rybám..... Snad se moc nenamnoží....
Ale mám. Ale když napíšu Glossiphoniidae, přijdou jen cizojazyčné odkazy
Často se to přitáhne s rostlinami, takové pistie jsou dobré transportní médium.
Ty nemáš strejdu gůgla?
Český název? Jak se to mohlo dostat do akvaria?
Vyndat
Vypadá to na potvoru čeledi Glossiphoniidae.
Co je to prosím? Objevila jsem to na zadní straně filtru.....
Je to larva šidélka nebo motýlice. Dravá je, ale nebezpečná může být maximálně tak potěru nebo trpasličím druhům rybek. Větší a všem menším rybám opravdu nebezpečné larvy vážek nebo šídel nemají nikdy na konci zadečku ta "křidélka".
Jaj, tak doufám že se mi ji podaří najít a odlovit, prozatím doufám že rybky přežijí následujících 18hod než se vrátím domů
Většinou jsou to larvy jepic ale může se stát že to můžou být i poměrně dravé larvy(nymfy)vážek nebo motýlic.
www.gymta.cz/… Vážka. Larva vážky.
Pokud se nepletu a je to ona, tak bacha, celkem zdatny dravec.
0 19.11.2016 17:01 JiKo – Prosím identifikujte
Prosím Vás, asi jsem si s rostlinkami do akva přitáhl i něco navíc
Odlov se mi moc nedařil a nechci děsit rybky pokud to není nic nebezpečného, ikdyž se obávám aby to nebyl nezmar. Mohl by mi někdo pomoct s identifikací? viz foto
Edit-je to velké přibližně něco méně než centimetr
Starší reakce
Zkusím, díky
V pořádku, me to taky napadlo
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [27] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x