Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
V šnekokóli se mi objevili nějací živočichové - velikost méně než milimetr, pohybují se ve vodním sloupci jakoby skoky. O co by mohlo jít a řešit/neřešit? Díky...
Starší reakce
- může se jednat i o přímé zavlečení parazita vodou
- jedná se o dravý druh, požírající celé živočichy a jejich části
- může se vyskytovat i v dřevních částech a živí se odumřelou dřevní hmotou
- forem zavlečení je v široké škále a stupních(stádia) vývoje parazita
Právě že to bylo v odchovne po výměně vody a odkalení. Je tam hole dno a z rostlin jen ruzkatec ale ten už mam asi půl roku a nikdy žádný parazit az do ted.
Kdo ví, dají se snadno přenést s rostlinami i od ostatních akvaristů. Hodně jsem je viděla na pistiích.
Díky moc.jen by me zajímalo jak se tam potvora dostala. Nic z přírody jsem tam nedával a v mrazenem krmení pochybuju ze by byla. Snad byla jedináček.
rudiezi napsal: Stretol sa už niekto s mechovkami(bryozoa)?
Tady:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Neškodí, vyskytnou se v akváriu bez ryb (ryby je sežerou).
Časem si trubičky zanesou výkaly (asi výkaly):
rybicky.net/fotogalerie.php…
Většinou konstrukcí kopírovali list nebo sklo, ale viděl jsem i trubičku cca 10cm dlouhou do prostoru.
Vypadá to na glossiphonia. Může ublížit mladším či oslabeným jedincům, hlavně plžům. Ven s tím
V me odchovne jsem dnes při výměně vody objevil tohoto tvora. Ihned sel ven. Muže ublížit rybkam? Jelikož mi dnes dvě zemřely. Muže jich tam byt více?
Starší reakce
Stretol sa už niekto s mechovkami(bryozoa)? Na jednom liste anubiasu sa mi usidlili(som si 100% istý,že sú to oni), je celkom zaujimave ich sledovať(ako sa dokážu zmrstovat, vyzeraju ako sasanky, take sladkovodné), ale odkiaľ sa vzali, prečo tam sú, či sú škodlivé alebo maju pozitivny význam - to netuším, na internetoch o tom moc až tak nepisu tak ak niekto niečo vie, sem s tým
kapřivec- ektoparazit ryb
Tak to fakt asi ne
Vzadu a po stranách to má takový jako štětinky, kterýma se na lžičce odrážela a plazila. "ocas" má trochu jako buchanka
No a teď ,když jsem hledal ocas buchanky, jsem to našel...
cs.wikipedia.org/… Ta fotka... no, a co třeba pulec?
Starší reakce
Zkus pohledat pojem lasturnatka.
Ahoj, nevíte co je to zač? Mám ty bílé parazity či co to je po celém obvodu skla. Ale jen dole.
Tiež ma to napadlo , ale vychytla som ho ked hodil bobek a je hnedy.
Jak vypadá trus toho šneka?
0 06.06.2017 11:46 Pettra – bílé tyčinky
Ahojte, tak mám ešte 1 deal. Na dne akvária mam takéto biele tyčinky. Je to malé asi 2mm. Nehybe se to. Kazdu chvilu je toho viac a viac. Niekedy to má moj šnečík na ulite akoby prilepene v priebehi par hodin to tam nemá. Napadlo ma, či to nemozu byt hlistice, ale tie se hybou a toto aspon mevidim volnym okom žeby to delalo nejaký pohyb. Včera som presťahovala šnecka do menšieho akva s rastlinkou. večer mal krásne čisté dno a ted jsou tam zse tie tyčinky. vo velkom akva sa to zdržiavalo nejvíc pod domečkem/skalou. Tem domec som to vyndala at vidim, co to udelá. Nemate niekto prosím skusenost, čo to je?
Drzim palce. Nejhorsi je, ze ta pijavicka vydrzi klidne rok nejist. Je to nezmar.
no. Nadšená nie som, ale aspon viem co delat... Naučila som sa, že čím menší zasah do akvaria chémiou, tým lepšie. Ale tato mrška. Dufam, že mojho šnečka nechá tak a ja tam tu chemiu nebudem musieť dávať.
Ďakujem
Ano prazdne ulity jsou dukaz. Mam jich tam plno ( prazdnych ulit). Napadla me i okruzaky kolem 2 cm. Az dojdou sneci tak se pusti do krevet a to uz dam chemii.
V akva som mala mini sneckov a tí záhadne zmizeli . (zavlečenych s kytkami) . ale viem ze moja bojovnica ich jedla taky. Lenze ta ich jedla i s ulitou. boli velci asi 2mm max.V akva mam military helmet snail, ale toho tam chci. Ma ale cca 1 cm. To zere i takto velkeho sneka? Počkam či nejakou este najdu. Par tydnu sme hledali tuto jednu. A ted ma napadlo, nachazim prazdné ulity na pisku.To by asi sedelo , ked rikas ze ro zere sneky...
Vitej do klubu
. ja je tam mam stale. Třeba týden nenajdu zadnou a pak za den klidne 3. Rybek si to nevšímá, krevetek zatim taky ne. Ale slusne to likviduje šnečí populaci. Zatim jsem žádnou chemii nenasadil, mam tu připravený Panacur.
joo to je ono
. ale moc toho neni ze co s tym robit. vylovila som to opatrne z akva...našla som len 1 tak uvidim či sa to objví. Dakujem
Stačí se podívat trochu dolů 04.04.2017 16:55
Je to tenke jak schnily hnedy list.
Já myslím,že to je ploštěnka.
0 02.06.2017 19:02 Pettra – plostenka?pijavice?
zdravím vas! Konečne som našla čo som hľadala... Je to malé cca 1 cm ale dokaze sa to zmrsknuť na polovinu do kuličky. je to akoby elastické. je to ploštenka? Plostenky sa tak plazia toto je akoby pricucnute jednou stranou. vlastne sa to natahuje. natiahne sa to a potom sa to zmrskne. takto sa to pohybuje.aj to vie odlepiť jednu polovinu tela, ze to drzi len na spičke.
čo to je?
Nekrmil, bylo to v krevetkárku, když jsem měl všechno vylovené předělávám ho od základů, a tohle mi lezlo po ruce
. Jinak tam krmím jen tabletama se spirulinou, zeleninou, případně vločkovým. Navíc poslední dobou sem to zanedbával, řekněme že měsíc a půl se v akvu nic nedělo
Nekrmil si živýma patentkama?
Zajímavé, útroby měla dozelena, jakoby byla býložravá
Starší reakce
Jsou aktivní hlavně v noci. Mě se osvědčilo v noci rozsvítit akvárko a sebrat ji, přes den budou zahrabaný ve dně.
Glossiphonia. Pryč s tím. Ideálně ruční sběr.
Není to nemoc, je to parazit. Je to nějaká chobotnatka. Která, to přesně nevím. Budeš muset pogooglit. Tady máš seznam ze kterého můžeš zkusit vyhledávat
www.biolib.cz/… 0 24.05.2017 21:08 mape – neviete co to je ?
na siel som uz uz 3 v akvarku
ryby som kupoval z hornachu vedcina casomn skapala a druhu cast od chovatela
asi som to doneisom z horbachu v rybach :((
viete co to je pripadne ako sa toho zbavit ale asi to bude neaky parazit preto casom kapu je to v strku
Starší reakce
Todle to jsou taky flagellates? Konkretne vite nekdo co? Prave jsem nasel asi 3 v jednom vykalu ale skalary ok zerou vse v cajku asi normalni soucast mikroflory strevni rozhodne se to tam jima nehemzilo. Ale nemuzu najit nazev.
m.youtube.com/…Starší reakce
Tak rostliny a obecně všechno co jde do akvária by jsi měl desinfikovat, rostliny třeba slabým roztokem hypermanganu. Samozřejmě to není 100%.
Tak jsem byl dnes poprvé na burze v Praze. Koukal jsem, že v nádržkách s rostlinami se pohybuje velké množství havěti. Sám jsem si domu přinesl mšici leknínovou. Naštěstí mám rostlinky zatím pouze v kýblu.
Tak nevím, jestli je takové terno nakupovat na burzách...
Chtěl jsem tam nakoupit i nějaké ryby, ale nevim nevim...
Ty lejes do akva vodu ze Zverimexu??
To nemuzes, ryby se prelovuji sitkou, vodu ze zverace do akva NIKDY , pak si tam muzes zatahnout cokoliv. A stejne je jistejsi pouzivat karantenu.
To bylo rok zpátky, když jsem ještě byl obyčejný sprostý lid... ;) A čuměl jsem na to jak puk. Ale dost možná to byla jen shoda okolností. Nevim, jestli se cyclop umí probudit z hibernace...
Ale třeba vajíčka?
Mně se buchanka poprve objevila, když jsem začal krmit cyclopsem. Mraženým...
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [24] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x