Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

a ještě něco

dostal jsem výbavu po lidech co s akvaristikoui skončili a vůbec nevím viz foto
Starší reakce
jestli si našel jednu ploštěnku, tak jich tam určitě bude víc
Ty, asi teda hlístice, lezou po skle jenom vzadu, kde roste hodně řasy, a jinak lezou spíš v rohu akvária a kolem přísavky teploměru. Ploštěnka si to rejdila o předním skle. Jinak mám aktuálně problém s řasami, hlavně vláknitou. Svítím 6,5h/den.
No já znám hlístice u dna..na skle ploštěnky...nevím...možná ví někdo víc...

U krevetek je to estetický problém protože ty je nesežerou na rozdíl od ryb. Odkalujte častěji, nebo zkuste krmit něčím jiným.
Bez fotky nevím...ale mohou to být i ploštěnky a to zase tak bez následků být nemusí...Ale pravda je, že zvýšený výskyt obou živočichů souvisí především s množstvím nespotřebovaného krmiva...
Měním vodu 1x týdně skoro polovinu, 1x za 7-14 dnů odkaluji dno, krmím 1x za 14 dnů 2 listy kopřivy a filtr nevypínám. Tak co dělám špatně?
Jsou to neškodné hlístice ale signalizují že zanedbáváte údržbu nebo příliš krmíte.

Taky se mi to jednu dobu objevovalo v akvárku, ale nějak jsem nezjistil co to je. Několik dní jsem to pozoroval a pak to najednou někam zmizelo. Ryb nepřibylo ani neubylo.

Zdravím,
při čištění jsem v akva objevila tuto žlutou "kuličku". Na jikru krunýřovce to nevypadá (ale má to přibližně stejnou barvu a velikost), na omak je to docela tvrdé. Má to průměr cca 3-4mm. Nevíte někdo, co by to mohlo být?
Starší reakce
S rostlinami i možná ze sušeného krmení. Je neškodná, čistí sklo. Je to zajímavý šnek, vypadající spíše jako přílipka. Pokud ti vadí, prostě je rozmáčkni o sklo, se zbytky si ryby i třeba krevetky velmi rády poradí.
Jo vypada ze to je ono.A co s tim?Je to neskodne?Jak se to ke me mohlo dostat?
Ahoj.Uz par dni se mi stava ze v akvariu na prednim skle nachazim neco jako male musle.Je to velike asi 1-3 mm (vetsi sem zatim v akva nevidel)
Je to bile a pricucle ke sklu.Co by to mohlo byt.Zkousel sem to i fotit ale byl z toho jen rozmazany flek.Nevite nekdo co by to mohlo bejt, jak se to ke mne dostalo a jak se toho zbavit?
Diky
Starší reakce
Pokud tady nedáš fotku, tak ti asi nikdo nepomůže.
To je nějaký divný

Bez fotky o bude nekonečnej příběh a tipovačka bez konce, si myslím.

Proto se ptám, protože si nějak nedovedu představit, že by vajíčka na někom parazitovala

.
Jen otázečka. Které parazity těmi malými bílými kuličkami máš na mysli?
Existuje nějaký druh krevetky nebo jiného živočicha, který by se živil akvarijními parazity? Myslim male bile kulicky v akva.
Starší reakce
0 15.08.2012 19:47 Brzac asi ano, děkuju
Zkus hledat výraz "lasturnatka" . To je to co hledaš.
Martin Honzejk
0 15.08.2012 19:12 Brzac řekl bych že ne, ale co já vím
0 15.08.2012 18:58 Brzac – Asi parazit

Ahoj, jednoho dne jsem si všiml něčeho podivného v akváriu. Jsou to asi milimetr veliké tečky a když je zmáčknu tak křupnou. Přikládám i jednu mizenou fotku. Pokud by někdo věděl co to je, budu vděčný.
Ano je

Ahoj lidi, prosím vás, je tohle ploštěnka? Včera jsem to našla v kyblíku po odkalení.
0 13.08.2012 22:06 4sAd Zdravím,
Při dnešní pravidelné údržbě miniakva jsem našel dva kousky čehosi (viz foto v odkazu ->
upload.skarka.info/… ). Osobně si myslím, že to bude ploštěnka, ale nejsem expert. Velikost je cca 3-4 mm, leze to jako šnek a nejraději se to drží na dně a ve stínu. Akva je cca 3 měsíce zabíhané, zatím až na jednoho přicestovatelého kružníka, čistě rostlinné. Díky za případné tipy, co by to tak mohlo být.
Starší reakce
Jj, příroda, ta dovede překvapit.

romant napsal: Inu cesty objevů jsou nevyzpytatelný.
Byl bych v klidu.
Spíše cesty komářic vejce kladoucích, jsou cesty nevyzpytatelné. Mám patentky i koretry v nádrži s dafniemi. Mimo černých larev tedy...
Inu cesty objevů jsou nevyzpytatelný.

Byl bych v klidu.

Tyhle potvůrky se zavrtají do dna a ani nemusíš vědět, že je tam máš.
Takže můžu být v klidu?
Já jen, že jsem tam poslední kytky přidávala před měsícem a za celou tu dobu jsem "to" tam neviděla. A to do něj čučím denně dost dlouhou dobu, mám ho vedle postele přímo u hlavy.
To budou patentky. Taky se mi kdysi dostali do nádrže ačkoli jsem je nikdy nezkrmoval.
Přidat reakci
1 ...... 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 59699x