Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2021 17:13 Muž Neeo [0] Re: Jozef
Chtěl bych to řídit TC420 nebo TC421,mám oba, psal jsem "Tonda akvarijní světla" o tu vychytávku co má, abych nemusel pájet ty vodiče na mosfety, když neodepíše, tak napájím.
U těch z CORALUXU píši, že tam jsou(Pre-soldered 10K pull-down resistors on each channel) a na fotce jsou vidět,pravda na jedné nejsou a na druhé jsou coralux.net/…, tak jsem právě nevěděl jestli to pro mě, když to budu řídit TC42X bude potřebné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.12.2021 13:09 Muž Jarry [1442] Re: Neeo
www.aliexpress.com/… - používám tyto, odpory je možné napájet..

Jinak na Ali nakupuju čipy odtud, nakoupil jsem jich tam cca 600, z toho snad 3 byly vadné hned od začátku (dostal jsem místo nich nové), byly to nějaké levné fialové. Jinak kupuji většinou XT-E, nejstarší svítí minimálně 4 roky, celkově mi jich nad akvárii svítí kolem 500ks, ještě mi nikdy zádný neodešel. Ale nikdy je neprovozuju na více, než 700mA, raději jich dám větší množství.
www.aliexpress.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.12.2021 13:00 Jozef Re: Neeo
Ahoj,
ak myslíš toto coralux.net/… a www.micro-semiconductor.com/… (alebo niečo iné podobné z rady).
Tak je tým myslené to, že z PWM pinu je 10k odpor k zemi. To znamená že pokiaľ mu cez PWM pin neprivedieš signál (či už riadiaci, alebo iba ON/OFF) tak nebude svietiť vôbec (bude v režime OFF / preddefinovana úroveň L). Keby pin visel vo vzduchu tak bude svietiť naplno - Vsetko platí ak je správne k tomu riadenie...
Tie rezistory nevidieť ani na originály - asi sú zospodu (je to dvojvrstvová doska)
coralux.net/…
A doletovať ich tam tiež nie je problém, keby tam neboli.
A pre zaujímavosť z čoho to chceš riadiť?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2021 12:54 Muž Neeo [0]
Ahoj kde nakupujete výkonné LED čipy a jaké jsou vaše skušenosti s kvalitou zakoupených LED čipů? A kde základovou desku pro LDD? Na aliexpressu je mají, ovšem originál tam má ještě resitory, aby po resetu ovládacího signálu nedošlo k plnému rozsvícení diod a na těch z ali to nevidím, nebo jsem ten popis u originálu od CORALUXU špatně pochopil?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 20:10 Dan Re: marvvin
tak ofiko stranky maji stejne hodnoty, akorat ta zivotnost je jen 20000+ v-tac.eu/… . porad je to zivotnost 6 let
Edit: nicmene ani na tech strankach to nesedi. pisou ze to jede 3000 lm/m a pak ze jedna dioda dava 20-22 lm, coz x 120 je 2400 lm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 18:58 marvvin Re: Dan
jenom bych se pridal k te pochybnosti o vykonu 3000lm na metr pasku pri te watazi, to je jak udaj od cinana, za malo penez hodne muziky, ale takhle to nefunguje ... a pridam se s k te rade, aby jsi radne predimenzoval zdroj, ja dal zdroj silnejsi o cca 25% a hral se takovym stylem, ze jsem radsi koupil silnejsi. Mozna by to fungovalo, ale byl tak horky, ze na nem dele neslo udrzet ruku ...
jo a k tomu vykonu - ty odkazy co jsem posilal, parkrat jsem v tom eshopu nakupoval a podpora je luxusni - bral jsem ruzne druhy pasku a dokonce mi ke vsem byl schopen poslat grafy se svetelnym spektrem apod. - protoze pro kytky neni dulezita jen barva svetla, ale spis jeho slozeni - ale to mas zase spoustu veci na cteni a zamotani mozkovych zavitu :) takze drzim pesti, at dobre vyberes a funguje ti to jak ma ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 17:52 Dan Re: Jozef
diky vsem za pomoc a rady, nejak se s tim popasuju, az to za par mesicu bude tak dam vedet jak to funguje palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 15:54 Jozef Re: jarovo
Čím väčšia plocha profilu, tým bude profil menej teplý (pri rovnakom odovzdanom teple).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 15:48 Muž jarovo [1695] Re: Dan
Samozrejme že čím väčšia plocha na odvod tepla tým je to lepšie, ja mam www.smdledziarovky.sk/… to či je to IP65 alebo IP67 je nepodstatné - nebudeš to dávať priamo do vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 12:47 Dan Re: jarovo
Jeste jsem nasel tyhle profily www.ledshopik.cz/… sirka je pres 2 cm pro ledpasek tzn 2x tolik co ty z ledsolution. Sice nejsou s difuzorem IP67 ale jen IP65, coz by snad nemelo vadit, ponaret do vod yje neplanuju :) tim ze je ten profil větší by snad ten problem s teplem by mohl byt mensi. Což?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 11:50 Dan Re: marvvin
hosi vy me davate :)
ja uz nevim co mam ted delat :-D
ty LEDky co maji 3000lm na metr pisou High CRI, jinde to nepisou vubec. Aby se v tom prase vyznalo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 10:52 marvvin Re: dan
ahoj, no muze to byt jeste komplikovanejsi ;) ja teda jeste koukam krome teploty barvy na CRI hodnoty a beru pasky v kategorii 98+, to znamena verne podani barev - ledme.cz/…
a kombinuju to s akva paskama - ledme.cz/…
do jednoho akvarka jsem misto akva pasku zkusil dat grow pasek a je to vic cerveny nez bych si pral, takze az bude cas a nalada, tak pujde pryc
vodeodolnost je v pohode, led listu na koncich utesnis akvarijnim silikonem a je to dobry, kdyz budes trpelivy, tak silikon nacpes po cele delce do te drazky kam se zacvakava kryt a potom az to zavres a ten silikon se vymackne, tak ho pekne rozetres v tom spoji a bude to dobry. No a pokud chces uplnou vodeodolnost, tak celou listu "obleknes" do pruhledny smrstovaci buzirky, konce opet zatahnes silikonem a muzes to svetlo s klidem i ponorit ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 10:40 Dan Re: Lojza007
Tak ten kryt je neco takoveho zvirata.hyperinzerce.cz/… takze jsou tam otvory ktere mam vzdy otevrene. Asi to nepujde jinak nez pokus omyl. Nepocitma ze bych jel to svetlo na 100% pocitma ze bych jel minimalne zpocatku 50% a pak by se videlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 09:47 Muž Lojza007 [1237] Re: Dan
Řekl bych, že ledky můžou topit i víc než zářivky. Při silnějším osvětlení bych se bál, že by se mohl deformovat i kryt. Ale hodně bude záležet na jejich účinnosti, kolik jde do světla a kolik do tepla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 09:20 Muž jarovo [1695] Re: Dan
Nameral som priamo na hliníku cca 28 - 30C podľa teploty okolia, ale je to odvetrávané - nieje to pod krytom. Pokiaľ si pamätám tak pri bežných LED pásoch to bolo niečo podobné pretože na dosiahnutie podobného osvetlenia ich tam muselo byť viac - presne ako si to napísal. Mal som v jednej lište 2x pás 17W - 204 čipov 3014 /m. - takže spolu 4 pásy. "Svetla" bolo dosť, ale bolo to také nevýrazné a preto som dával V-tac - rozdiel na farbách je viditeľný.
Fungovať to bude aj pri vyššej teplote, akurát sa znižuje životnosť, ale až tak dramatické to nebude.
P.S. keď si spočítaš tak počet čipov je v oboch prípadoch rovnaký.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 08:49 Dan Re: jarovo
tak ja prave to vodeodolne potrebuju takze do toho profil bych dal jeden pasek. Je otazka zda to staci. Pak je varianta jit slabsi pasky 60 led na metr a mit tech profilu 5. Tak jak jsem to psal drive (2x90 studena, 2x90 denni a 1x90 rostliny). Zas muze to topit vice nez zarivky? Pokud ne tak bych to neresil asi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 08:06 Muž jarovo [1695] Re: dan
V jednom profile mam V-tac + jednu farbu. Kryt nemám, len v ráme sieťku od záhradkárov, takže som vodotesnosť neriešil. Profil má svoj kryt,na koncoch otvorený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2021 22:53 dan Re: jarovo
herdek to zacina byt komplikovane ???? to mas pro jeden pasek tech 42mm profil nebo si tam dal vsechny? Ja potrbuju neco vodeodolneho, bude to v plastovem krytu diversa. Tak jsem uvazoval toto eshop.ledsolution.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2021 22:16 Jozef Re: jarovo
Účinnosť (lum na wat) je iná debata. Ale zle som rátal ja - 2x90cm nie je 3m (somár) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.10.2021 22:01 Muž jarovo [1695] Re: dan
Na cca 50W by som zobral 100 - 120W - budeš mať rezervu do budúcnosti pokiaľ budeš niečo prerábať alebo pridávať. Umiestnenie v kryte bude mať dve nevýhody - prvá je teplo -bude nad LED pásmi a druhá je 230v nad vodou. Výhodnejšie je ho dať niekde vedľa AQ a do krytu ťahať 12v. Na dané V-tac pásy je treba dobré chladenie - je tam 120 čipov/m a dosť hrejú. Ja som ich dával do tých širokých / 42mm / hliníkových profilov na LED.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2021 21:48 Muž jarovo [1695] Re: Jozef
Ak by som mohol pár poznatkov k spomínaným LED pásom. Pri zmene originál Juvel Led som vyskúšal viac druhov s rôznymi čipmi, pričom ich bolo osadených 60 - 120 - 240čipov / m. Nakoniec som skončil pri spomínaných V-tac. Či majú deklarované množstvo lumenov neviem, nemám to čím zmerať. Robím si však porovnanie cez fotoaparát - umiestnim ho 1m pred AQ, nastavím danú clonu a čas a pri polovičnom stlačení spúšte mi na displeji ukáže hodnotu EV. Keď ku tomu pridám vnímanie osvetlenia, tak sa najviac približujú normálnemu vnímaniu farieb. Pre ilustráciu mám fotené J240 postupne ako išiel čas s originál svetlom, s bežnými LED a od cca polovice r.2020 a V-tac.
Každému vyhovuje niečo iné, pre mňa je zatiaľ dané riešenie OK.
Edit: Ešte jeden údaj - 1m V-tac pri 12V meraný prúd 1.79A - takže nejakých 21,5W
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2021 21:06 Jozef Re: dan
Si si istý tými lumenmi a watmi? Dal si link na pásik 18W-3000lum/m (167lum/w - čo je veľmi vysoká hodnota ak je reálna). Dohromady si na písal 2x90cm=3m ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2021 20:27 dan Re: jarovo
tak pokud hodim 90 cm studene a 90 cm denni (5400 lm a 36w) z www.ledakce.cz/… a 90 cm pro rodtliny eshop.ledsolution.cz/…. Dohromady neco mene nez 48w. Trafo bych vzsl 60w eshop.ledsolution.cz/… je vodeodolne tak jsem uvazoval ze bych ho dal do krytu. A jednoduchy stmivac eshop.ledsolution.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2021 20:56 Muž jarovo [1695] Re: dan
Koľko svietiť, t.j. lumeny/ hodiny záleží od použitých rastlín a hĺbky AQ, ale to už je iná téma a na najlepšiu kombináciu časom prídeš sám. Ešte jedna skúsenosť - u napájacieho zdroja by mala byť dostatočná rezerva výkonu / minimálne 20 - 30% / aby sa nepreťažoval, väčšinou je umiestnený v skrinke, takže v uzavretom priestore a teplo mu moc neprospieva. Ja mám ceľkový príkon všetkých svetiel cca 75W a používam 180W priemyselný spínaný zdroj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2021 19:42 dan Re: jarovo
neplanuju programovatelny stmivac, takze by to muselo svitit furt
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2021 18:19 Muž jarovo [1695] Re: dan
Modrú a červenú pridávam aj ja - na pár hodín a iba na 40% - prakticky tým končím večer a vypínanie svetiel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2021 13:45 dan Re: jarovo
ok takze misto teple kombinaci denni a studena. Ma pak smysl davat toto eshop.ledsolution.cz/… pro lepsi rust rostlin (je tam spektrum modra a cervena) nebo je to uz zbytecne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2021 22:00 Muž jarovo [1695] Re: Dan
Osobne som menil na Juwel 240 LED trubice - nedajú sa regulovať, za www.ledakcia.sk/… . Mám tam jednu studenú bielu a jednu dennú bielu pustenú na 60%. Podľa prezentovaných parametrov je 3000lm/m pri 18W. Pri vysokom CRI >95 sú farby OK.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2021 18:48 Jozef Re: Dan
Ahoj, len ťa upozorním na teplú bielu. Ja som osadil teplú, dennú a studenú /tie isté pásiky z 123led.sk/. Tá teplá išla okamžite preč - veľmi nepríjemný oranžový nádych /celé akva/.
Ako jediná bola zabalená iba v gripe a popísaná fixkou /ostatne v nepriehľadnom antistatickom sáčku s vytlačeným štítkom/ - mohli poslať omylom superteplú /nevedeli potvrdiť tak som kúpil studenú bez poštovného/. Ale aj tá denná už má nádych mierne do žlta. Najprirodzenejšia mi príde studená.

Keď použiješ rovnaký výkon ako pri žiarivkách, tak by si mal mať asi 2x viac svetla a viac /podľa toho či si mal reflektory.../
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2021 23:16 Dan Re: _ucx_
myslel jsem ty w/l pro zarivky. ted mam 0,3 a chtel bych 0,6 zarivkoveho ale v ledkach. Tim setupem co jsem poslal to je 0,3 w/l ledkoveho, lm/l 27 cca. Samozrejme pocitam se stmivacem, tekutxm uhlikem a hnojenim. Proste prechod z low tech na semi tech.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2021 20:00 Muž _ucx_ [1424] - Symphysodon + CorydorasRe: Dan
Když si započteš téměř o polovinu vyšší účinnost oproti zářivkám, tak to budeš mít solidně přesvícený, zkus si to přepočítat spíš na lm/litr... Moje LED rampa dá až ~0.3 W/litr (150 W na 450 litrů) a je to moc, tak jedu jen na 40 % výkonu a stejně bojuju s řasami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2021 15:48 Dan – LED do 200 litru
Zdravim,
chtěl bych překopat 200 litrove akvarko ze zářivek na LED. Zařivkový system po 13ti letech odchází plastové patice se začínají rozpadat.
V současnosti svítím 0,3 W/l a chtěl bych jít s ledkama přibližně na 0,6 W/l. Ale teď nevím jak to provést a spočítat. Uvažoval jsem o tomto postupu: eshop.ledsolution.cz/… s tím že bych dal 2x 90 cm teplá bílá (dohromady 2200 lm), 2x 90 studená bílá (2200 lm) + 90 cm LED pro rostliny (lm neuvádějí, predpokladam kolem 1000 lm), dohromady teda kolem 5400 lm a 60W. LED čipy jsou 2835 SMD Sanan. Dopočítat se u tohoto PAR se mi nepodařilo. Myslíte že tohle řešení bude ok nebo ne? Diky moc za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2021 09:26 Muž Jarry [1442] Re: teakmon55
Asi ty první, ostatní jsou dělané na ty větší čipy a úhel by neseděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2021 14:59 Muž teakmon55 [6]
Potrebujem nejaké šošovky na cree ledky.Ktoré vybrať?
Číre 60°.
www.aliexpress.com/…

www.aliexpress.com/…

Alebo tieto na 5w ledky ale neviem,či budú pasovať
www.aliexpress.com/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2020 10:29 Jarda62 Re: teakmon55
Doma se mi válí toto, jestli by byl zájem, mám to navíc i v krabičce.

www.aquario.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.09.2020 08:14 Muž Jarry [1442] Re: teakmon55
www.aliexpress.com/… - tohle se da upravit stejným způsobem, jako TC420, tj. vytáhnout PWM signál z MOSFETu. Nějaký čas jsem to pro manuální regulaci používal a fungovalo to ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2020 18:29 Muž jarovo [1695] Re: teakmon55
www.gme.sk/… len neviem či sa to dá spojiť s LDD hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2020 18:06 Muž teakmon55 [6] Re: Jarry
Mne stačí aj niečo jednoduché s potenciometrem.Ten TC by som asi nevyužil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2020 23:58 Muž Jarry [1442] Re: teakmon55
Dá se TC420 s touto úpravou, za pár korun plně funkční, provozuji to na více akváriích www.tc420.net/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2020 22:52 Muž teakmon55 [6]
Zdravím,akú reguláciu jasu s PWM použiť pri prevodníku LDD1500L?
Hladám niečo podobné:
www.aquario.cz/…
Môže byť aj čína

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2020 14:23 Muž Jarry [1442] – Ochrana proudových nárazů
Včera jsem se konečně dokopal k namontování ochrany proudových nárazů zdrojů pro LED. Při výpadku elektřiny a následném nahození mi padal 3x25A hlavní jistič (což je zvlášť nepříjemné, když je člověk např. na dovolené). Některé zdroje mají proudový ráz ve stovkách A, mám doma už 3 a zdá se, že ochrana funguje:-)
Konkrétně je to Mean Well ICL-16R/L (dle provedení), je to termistor s překlenovacím relé, pokud má někdo podobné problémy (mě to dělá řada HLG zdrojů, se kterými jsem jinak spokojen), mohu doporučit - ani cena mi nepřijde nijak přehnaná, vzhledem k provedení.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2020 05:52 Muž Tony2013 [228] Re: michalt
Tady se podívej pro inspiraci. rybicky.net/nadrze/30901-svetla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 14:34 Muž Jarry [1442] Re: michalt
Podívej se, jestli třeba někde poblíž nemáš firmu, co dělá eloxování hliníku apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 14:25 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: michalt
Povrch je původní. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 14:16 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: vaclav
Hmm...hezké. A ta povrchová úprava? Původní nebo jsi si to taky nějak svépomocně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 13:48 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: michalt
U AL 60x30x30x3 mm ty díry jsou tam dodatečně vyvrtané. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 13:32 Muž kofejn [965] Re: Jarry
Já to mám naopak, jelikož je tohle moje první akvárko, tak nemám zkušenosti se světlem mimo kryt :).
Zapouzdřené LED-pásky odešly snad po půl roce, to ty XT-E vydržely minimálně pět let. Poté co jsem je začal měnit, jsem ty nové už přestříkl lakem. Ale zatím je tam mám jen asi dva roky, to je ještě brzy na hodnocení, jestli to problém vyřešilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 13:06 Muž Jarry [1442] Re: kofejn
Já jsem si říkal, že mi ještě nikdy žádný neodešel, ale neměl jsem žádné LED světlo v krytu, takže vlhkost nemusím řešit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 12:45 Muž kofejn [965] Re: michalt
Ano, přestříknout kvůli vlhkosti. Já mám krycí skla a přesto vlhkost proleze a pak kondenzuje na plechu i diodách. Použil jsem tohle: www.gme.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 12:05 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: vaclav
Ad vaclav: Díky za inspiraci. Tyhle profily vypadají dobře, takhle nějak bych to možná svedl udělat a přichycení na boční sklo bych asi taky uměl vyřešit. Jaké jsou to profily, prosím Tě? Upravoval jsi nějak povrch nebo jsi je již takovéhle hezké koupil?

Ad Jason: Díky za nabídku. Pouvažuji o tom, ozval bych se Ti. Musím promyslet mechanickou konstrukci, protože nemám kryt, tak to musí v obýváku vypadat hezky.

Ad Jarry: Tyhle profily jsem našel, jen mě trochu odrazoval nevábný povrch. To by chtělo nějakou povrchovou úpravu. Zvážím to.

Ad kofejn: Tím lakem se musí přestříknout kvůli ochraně proti vlhkosti nebo kvůli čemu? Já je budu mít nad krycím sklem otevřeně - bez krytu. Je fajn vědět, že je lze ztlumit až na minimum. Právě jsem se chtěl zeptat, jestli je půjde v případě potřeby provozovat jen na třeba třetinovém proudu.

Všem Vám děkuji za inspiraci. Právě ta mechanická stránka věci (konstrukce tělesa a umístění nad akvárium, aby to dobře vypadalo) je pro mě asi jediný opravdový oříšek, pač takovéhle návrhy mi zcela od ruky nejdou, abych to pak dokázal taky spolehlivě vyrobit :-). Díky.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 160 161

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 256470x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4030-led-osvetleni-do-akvaria?od=31