Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.
je například co používám já tak tolerance je (10-16)*1w tedy můžeš zapojit 1w led v rozmezí 10-16 led
a žádná tolerance tam není?
nevím jistě ale 2w led se nedělají bud 1w, 3w, 5w, 10w...jinak musíš počítat 2w*8=16w-zdroj
0 15.05.2012 14:18 Rakvista –
Re: dan Světla bude teprve dost teď je ho ještě málo.
světla máš dost a rybičky jsou hezčí
0 15.05.2012 14:12 Rakvista –
Re: dan Díky,asi se na tento "ne"popsaný produkt vykašlu a raději pořídím rybky
jak tak na to koukám tak svítivost bude nejspíš 00prd
.A LEDky už tam mám tak je hold jen přeskupím.
ono je hlavní si zjistit kolik "to svítí" tedy tu svítivost.Z vlastní zkušenosti kdy jsem koupil 5m rgb pásku, kdy odběr měl kolem 48w tak jsem byl zklamán a rychle jsem je prodal...
a bylo by to něčemu prospěšné abych to tam necpal jen proto že to tam budu mít?
Kup si raději pásek, kde máš řečeno jakým napětím a jakým maximálním proudem můžeš diody napájet. Také bych se řídil svítivostí diod.
Na ten pásek nestačí jen stabilizovaný napájecí zdroj 12V/1A?
obyč ledka stojí asi 3 koruny, ale tyhle neznám
Tak to je fakt bomba, kde jsi tyto kousky sehnal
, tomu odpovida zrejme i ta cena.
Uz mlcim ....
To budou normální ledky, takže když seženeš trafo a usměrňovač tak to bude super, mám teď něco podobného,
akorát podomácku vyrobeného
foto_2
Dobrá. Jen by mě zajímalo když jsem měřil multimetrem na volbu "zkrat" (když je zkrat píská a naměří hodnotu nebo když je odpojen nebo-li u led v závěrném směru nic se neděje) vyfolil jsem Vám dvě led, kdy je přehozena polarita na diodách.
"Zajimavy", par desitek diod mi jiz rukama proslo, ale zadna nemela obracene napsany +-. Za to, kdyz se divam na tvuj prvni obrazek, tak jsi zrejme poridil tydo diody (nebo neco podobneho)
www.dealextreme.com/… , plus a minus je zde rozliseno sirkou nozicky. K tomu jsi koupil "hvezdicove chladici a pripevnovaci podlozky" a na ne to nejak pripajel nebo nekdo kdo tomu naprosto nerozumi. Navic asi nahodne a jeste zkousel, protoze normalne maji ty podlozky nepouzite kontakty bez cinu (na tvym obrazku je nepouzitych kontaktu minimum). Pak ano na podlozce je sice psany minus, ale diodu nekdo napajel obracene. Nicmene stale neverim, ze nekdo v cine to takto zprasil
Aha - tak som nic nepovedal.
Oni to v tej rychlosti nestihaju ani pootacat.
Koupeno od zdroje ,tedy z číny.
K tomu "klamání", jelikož cena byla tak nízká, neřešili kde je + nebo - a tak jsem si všechyn diody musel přeměřit, proto je spojeno ++ nebo i --. No dnes to chci celé sestavit tak večer dám foto...
Tiez som pozeral ze to ma zapojene zle.++ --
A este nas klame ze mu to svieti.
Hmm, kdyz tak koukam na tu tvoji fotku, tak ti to asi moc dle tohoto zapojeni svitit nebude. Dobre zapojenej je jen ten levej horni modul.
0 14.05.2012 08:33 Rakvista – UV LED pásek
Zdravím,myslíte že by mělo nějaký užitečný význam k PL-L 24W 840 trubici ještě přidat toto-
www.led-autozarovky.cz/… ???Je to do 54l akva,ale vody je tam cca 48-46L.Za radu díky.
Nemáš to na 10l akva nejak moc? Jinak kde jsi to koupil? Cenově je to dost zajimavé.
3 12.05.2012 19:19 dan – 12w
budu zakládat akvarium 10l. Nelíbí se mi ty závěsné zářivky a tak si dělám vlastní. Včera mě přišly ledky se zdrojem a chladiče. Jen jsem je zapojil jak to svítí a je to bomba
člověk když se do toho zadívá vidí mžitky před očima....
Jinak k ceně:
ledky- 160kč ( cca. 1200lm)
zdroj- 120kč
chladiče- 96kč
Starší reakce
Na nenarocne rastliny? -podla mna postacuje.Ale osobne by som pouzil radsej 3 take reflektory.Predsa 80l akva uz ma aj daaku dlzku a to uz chce aj rovnomernejsie nasvietenie.
Ahoj, myslíte, že by na 80l akva tyto 2 10w reflektory sačily? Daj celkem 1800 lumennu.Akva má na výšku 30cm. Budu mít nenáročné rostliny.
led-technology.webnode.cz/… Podívej se na světelný tok pohých 120lm. Nevím kolika litrové akvárium máš, ale todle osvítí tak sklenici od okurek, a ještě nedostatečně.
Máte nějaké zkušenosti s LED osvětlením velkého akvária cca 800L? Já jen, že jsem nikde nic podobného neviděl, kromě komerčně vyráběných LED zářivek. Moje představa o LED osvětlení akvária je taková, že potřebuji nasvítit plochu 200*60cm, výšku 65cm, mít možnost regulace barvy a svítivosti (tzn použít RGB LED a kontroler pro ovládání světla). Určitě není problém něco takového vyrobit, ale rád bych aby to trochu vypadalo a bylo to praktické a bezpečné. Veškeré návrhy vítám.
Starší reakce
Starší reakce
0 24.04.2012 21:43 Honza zarovky.heureka.cz/… šlo by tohle do mini akvárka? Cena supr a úspora energie
Ovšem nevím jestli to nebude světlo tak akorát pro řasy. Do té doby dokud jsem do svého akva nedal zářivky 830 a 960 s řasami byl problém. Ale tady u ledek nevím.
Starší reakce
EiFFeL napsal: jednoduchy pocty
18W philips 827 trubce > 100kč
obyč světlo na položení na krycí skla > 200kč
pocty jsou mnohem slozitejsi - to obycejne svetlo za 200Kc pocitam ze je myslena nejaka "kuchynska podlinka" - to mnohe vysvetluje
je to to same jako kdyz dva lidi reknou, ze si koupili auto
ale co je treba stale znova overovat, ze vyfukovanim koure do vody nevznika zlato
Instalacia je jednoducha....polozit na krycie sklo ako vazu.
to mám doma v dílně a o ničem.. na svícení v garáži pod auto je to dobrý, ale tím to končí...
Pouzitelne to je...len cena/vykon je zla.
A co tohle? To vypadá taky dost dobře, ne?
Jen dořešit instalaci nad akva...
www.youtube.com/… přiznám se že LEDky a jejich problematika jdou uplně mimo mně, ale když už se tu řeší LEDkové reflektory - tohle by použitelné nebylo??
www.elektro-paloucek.cz/… Toto som nasiel...
Rozmer: 113mm x 88mm x 89mm
A tu na videu prirovnanie k ruke.
www.youtube.com/…#!
0 15.04.2012 09:54 EiFFeL [39] jednoduchy pocty
18W philips 827 trubce > 100kč
obyč světlo na položení na krycí skla > 200kč
-------------
led 4x 150kč > 600kč
zdroj > 700kč
hliníkové chladiče z procesoru 4x 50kč > 200kč
tenhle zdroj
cz.farnell.com/…Starší reakce
no me jde o to jak se dopocital k tem castkam
protoze mam pocit, ze do LED zapocital naprosto vse na kompletni osvetleni, ale do zarivky tezko rict co... jen slusnej predradnik stoji samotnej vic nez 300Kc
Přidat reakci
1 ...... [113] ...... 160 161
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 256432x