Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.
Neviem čo je to slída, ale keď to má byť teplovodivé a elektricky nevodivé tak asi ide o nekovovú teplovodivú pastu. Ja používam AC MX-2
0 07.03.2012 22:42 malutky jsem zvědav na výsledek, doufám že bude aspoň fotečka jak bude hotovo koupil jsi všechny čtyři teplé 3000K nebo dvě a dvě studenější? ještě mi k nim kamarád radil ať si dám bacha abych si je o hliníkový chladič nevyskratoval že mezi to je třeba nějákou vodivou slídu, máte o tom někdo nějáké poznatky?
rybickam to bude uplne sumak (pokud je tim nebudete budit ve tri rano)
proti tomu co mate venku na slunicku je tech 39.000 luxu uplnej cajicek
0 06.03.2012 22:28 honzam Jako že když budu mít na osvětlení akvária dvě trubice tak jednu vzít teplou a jednu denní?
Díky
U ledek kombinace teplé a denní bílé.
0 06.03.2012 21:22 honzam Jaká barva je nejlepší pro ryby a zároveň pro rostlinky?
2700K (teplá bílá) | 5500K (denní bílá) | 6500K (studená bílá) ?? Díky
xnor napsal: Podle všeho je to celkem dobrý halogen www.youtube.com/… Na aukru nabízí i 50W aukro.cz/…
50W LED reflektor??? Vy chcete ty ryby rovnou usmažit ne?
Starší reakce
to je pravda, mám je tam spíše jako krmení
Pokud je řeč o led osvětlení tak jde hlavně o rostliny. Což není tvůj případ.
0 01.03.2012 22:37 kraken001 Svítím ve své 300L skříňce pouze LED a myslím že to funguje. Je to celkem 275 LED SMD na páscích. Kuk tady
rc-kraken.rajce.idnes.cz/… 0 01.03.2012 18:01 Peerwulf [9] - Raci, krabi, krevetky Pročítám to tady celkem pravděpodobně, zrovna zakládám nové akvárium 200 litrů a hodně přemýšlím o osvětlení (led nebo zářivky atd) a nemůžu se rozhodnout. Nechce se mi do osvětlení cpát moc peněz, takže si ho chci udělat sám, ale pořád nevím z čeho a že jsem toho už přečetl. Tak jsem se chtěl zeptat lidí, co se v tom vyznaj a že jich tady je, kdyby jste si zakládali 200 l akvárium, žádné náročné rostliny, anubias, echonodorus, nějaká valisnerka nebo cryptokorina, jak by jste to udělali? Díky moc za odpověď, pokud se někdo chytí
pokusím se ;)
jinak co se tyka LED trubic - osobně jsem ji nad akvárkem neměl ale od vícerolidí sem slyšel že špatný
0 27.02.2012 21:17 TomášP – led reflektory
Ahoj lidičky. Nemáte náhodou někdo zkušenost s tímto nebo podobným osvětlením???
shop.lumenmax.cz/… Dík za info
To by ti ta ruka zhorela,led trubicami svietim na 7 nadrzi,v pohode presvietia 2 20wat. stlpec 50cm a za rok sa mi investicia vratila!
0 27.02.2012 14:17 Redgi –
Re: hr Vyfotim, jak budu doma....
Ahoj,
já mám doma velke akva a svítím jenom ledkama...
mám 150Cm teplého a 150cm studeného extra svítivého ledpásku..
www.ledpasky.com/…
www.ledpasky.com/…
Nemám jediný problém. Je ovšem potřeba použít CREE pásky.
A spotřeba je parexelán...
Benghenk napsal: takže 2700K je nejmenší hranice a potom asi dle vodního sloupce,čím vyšší sloupec tim je lepší více Kelvinů,jestli to chápu dobře
Když je voda zbarvená např. huminovými látkami, tak více pohlcuje právě modrou a tak se nedostane tak hluboko. Takže by to platilo přesně obráceně.
to spis naopak - kdyz by to melo nejaky nadech tak by to mohlo zloutnout ta voda tzn. snizovat teplotu...
Teplota svetla bude ovplyvnená sfarbením vody. Napr ak by si použil svietidlo o teplote 2000K tak by sa ti mohlo javiť napríklad ako 3000K
něják sem tě nepochopil jak to myslíš
A co když bude voda zbarvená huminovými kyselinami?
takže 2700K je nejmenší hranice a potom asi dle vodního sloupce,čím vyšší sloupec tim je lepší více Kelvinů,jestli to chápu dobře
Důležitější je jaké zářivka vyzařuje spektrum barev.
www.darwiniana.cz/…
a jak hluboko (moře) do vody může proniknout.
červená 2m, oranžová 5m, žlutá 15m, žlutozelená 30m, zelenomodrá 60m a modrá 400m.
K - teplota svetla - 2700K je udajne vychazejici slunce tzn. hodne zluta a cim vyssi tim vic se pridava modra slozka...
lm - svítivost světelného zdroje vztažená k citlivosti lidského oka - je trošku zavádějící protože lidské oko na každou barvu reaguje jinak...
omlouvám se, ale zkusím se znovu zeptat na schéma nebo nákres možného hliníkového LED osvětlení, pro akvárium 120x40x50...děkuji za případnou odpověď, nebo poznatek..
a co je dulezitejsi obsah Lumenu nebo Kelvinu pro rostliny ?
LED pásek 60led IP65 5050 CW st bílá 14W 1200-1300lm/m
1600,-
LED pásek 5050 180LED/14.4W/1050lm/gel studená
563,-
Méně luxů, ale nemší cena, tak nevím.
EiFFeL napsal: v podstatě o trošku horší na poměr příkon/lumeny než ty bridgelux diody...
EDIT: akorat ta cena je horší.... ale na druhou stranu tím získáš rovnoměrnější rozložení světla po délce akvária...
0 24.02.2012 20:32 aldo345 – Led pásek a zdroj
Ještě bych se rád poradil jaký zdroj pro led pásky by jste mi doporučili neboli o kolik ho předimenzovat. 72W pásek mohu použít 75W nebo 100W? Děkuji
0 24.02.2012 18:40 aldo345 – Led pásek
Našel jsme LED pásek "LED pásek 60led IP65 5050 CW st bílá 14W 1200-1300lm/m". Na pásek je to slušné ne. Prosím o info zda jste se sním již setkali. Děkuji
Technická specifikace:
Barva světla: 5000-6000K studená bílá (jako zářivka)
Rozměr: šířka pásku-12mm/výška pásku-2mm/délka-5m
Počet LED: 300/5m, 60/1m, 3/5cm
Světelný tok: 6000lm/5m, 1200lm/1m, 60lm/5cm
Příkon: 72W/6A/5m, 14,4W/1,2A/1m, 0,72W/0,06A/5cm
Typ ČIP LED: SMD H241/Epistar (tříčipový)
Pouzdro LED: TOPLED PLCC4
Vyzařovací úhel: 120°
Napájecí napětí: DC12V-nutno použít trafo pro LED-viz doporučené
Životnost: 50.000 hodin
Nejdelší Linie: 5m (je to maximální délka světelného pásku při nápájení z jednoho konce)
Už sem je viděl a taky mne zaujali, měl bych v plánu jich tam dát něco mezi 8-10...jen bych s tím chtěl poradit od někoho kdo se v tomto oboru vyzná..popřípadě kdo má s podobnou technikou jakékoli zkušenosti..
Soráč, mělo by to být na vodní sloupec nějakých 42cm (přesné rozměry akvária 120x40x50), a nebudou v něm žádné náročné druhy rostlin, rád si nechám poradit..
luke1988 napsal: Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda někdo ze zkušenějších LEDkařů nemá náčrtek rozvržení LED čipů...
Mám v plánu si udělat podobný kryt, jaký je na obrázku, měl by být celý z hliníku, ale to je bohužel vše co bych zvládl, ptž nejsem nejzdatnější elektrikář..
musíš ještě dodat kolik a jakejch diod tam chceš dát, jinak ti nikdo moc smysluplně neporadí.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda někdo ze zkušenějších LEDkařů nemá náčrtek rozvržení LED čipů...
Mám v plánu si udělat podobný kryt, jaký je na obrázku, měl by být celý z hliníku, ale to je bohužel vše co bych zvládl, ptž nejsem nejzdatnější elektrikář..
hr napsal:
No takže co dodat, asi nic že?
no ze me to tu bavi - neco jako internetovy domov duchodcu
koneckoncu ja si treba myslim, ze se naopak zarivky neobejdou bez ryb
Musim reagovat na "Bez zářivek se neobejdou rostliny ani ryby.": Obejdou a uplne v pohode. Pokud clovek vybere spravny (odpovidajici vykon a ucinnost) diody, tak dokonce proti zarivkam usetri. Co jsem delal svetla doma, tak navratnost vyssi vstupni investice je zpet za cca jeden rok.
Edit: Koukam, ze RadekCX to taky "nevydrzel" a jeste byl rychlejsi
chtelo by to vysvetlit kytkam a rybam venku, ze by mely okamzite pochcipat - venku jsem nevidel jeste ani jednu zarivku
vy poznate jestli na vas sviti zarivka nebo LEDka?
maikiss napsal: Bez zářivek se neobejdou rostliny ani ryby.
Přidat reakci
1 ...... [116] ...... 160 161
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 256432x