Kousek pro rozsveceni a zhaseni mi ve funkcnim prototypu lezi na stole.
Je to maly LCD displejik, trci z toho 3 tlacitka, a 5 vyvodu. Dva jsou napajeni, dva jsou PWM (inverzni k sobe, oba s otevrenym kolektorem, stahuji ke GND) a vystup napajeni za vratnou pojistkou (aby slo pro vyzkouseni snadno pripojit LEDku s odporem mezi napajeni a PWM). Vystupy nejsou urceny k tomu, aby neco samy zivily (rekneme neco malo pres 100mA utahnou s prehledem), ale aby ridily proudovy zdroj pomoci PWM.
Rozliseni je 60000 dilku od zhasnuto po plny svit, PWM s frekvenci 500Hz (voleno s ohledem na moznosti beznych pulsnich proudovych zdroju, treba LDD).
Nastaveni maximalne ve 100 bodech (lze samozrejme i mene), tedy je mozno nastavit 100 casu se svitem 0 az 100% a plynule se mezi nimi v case prechazi, ale stejne dobre je mozno nastavit jen bezne sviceni s plynulym rozsvecenim a zhasenim. Rezim prace je 24h, nelze tedy nastavit kazdy den jinak, coz jsem povazoval za zbytecne.
Cas zalohovany baterii (neni potreba spinacich hodin), moznost otestovat svit manualnim nastavenim (manualni a automatcky rezim), v ramci moznosti snadna editace, automaticke serazeni editovanych casu a vypousteni zrusenych casu ze seznamu, a dalsi opicarny...
Jak uz jsem napsal, je to koncipovano jako soucastka, nejlepe k usazeni do panelu, kde jsem dbal na to, at staci vyvrtat 3 diry pro tlacitka a vyriznout obdelnik pro displej a vyskove to sedi na rovny panel. Rozmer 55 x 72mm, za panelem potrebuje 25mm (rozmery zhruba, mozna bude drobna zmena), 4 uchycovaci otvory pro srouby M3.
Stavebni navod zverejnit muzu, ale pochybuji, ze moc lidem k necemu bude, je to same SMD, spoje pomerne jemne pro domaci vyrobu, musi se vyprogramovat MCU, a kdo by se s tim delal... Pro pratele planuji cenu do tisicovky (jde o hobby projekt, zivit se tim nehodlam, i kdyz jiste ze skodny nebudu), za to malokomu stoji obetovat vikend, nepocitaje cenu soucastek, a mne to aspon podpori v dalsich snahach neco hezkeho udelat.
Snad to nebude brano jako nevhodna komerce, uz se to tady chtelo vicekrate, tak se snazim vyhovet, protoze muzu a chci
.