Krupička
Určitě ji vyndej,pravděpodobně myslíš aktivní uhlí a to ti to léčivo zase pohltí.Přidává se až po ukončení léčby na vyčistění vody od zbytků léčiva.

1 04.09.2007 19:53 silvia – krupicka (surne)
ahojte, mam jednu otazku (a dost to ponahla), kupila som si novy filter, vonkajsi a prave ho zabieham, moje rybky dostali po tyzdni krupicku (asi to dostali kvoli tomu filtru), kupila som costapur a hned som ho tam nadavkovala (podla navodu), zvysila som teplotu o dva stupne, ale moja otazka znie: mam odstranit z toho noveho filtru tu ciernu poslednu vlozku (uhlikovy fleece), ktory vyrobca doporucuje ho tam nechat 2tyzdne? alebo to liecbe nevadi? dakujem
Starší reakce
1 23.08.2007 11:54 Katka Chov teda neplánuju a kdyby se mi z každýho toho pidi vajíčka měl vylíhnout šnek, tak by se mi do akvárka ani nevešli

Díky mooooc za rady.
sundat a vyhodit, pokud teda neplanujes chov

1 23.08.2007 11:33 Katka Děkuju a co s tím mám dělat? Nafotím, ale nemůžu hned, nejsem u toho.
Hrozen vajíček ampulárií?

1 23.08.2007 10:52 Katka – krupičky
Zdravím, mám dotaz. Jsem začátečnice v chovu akvarijních rybiček, mám doma v akvárku neonky a pár šneku. Na akvárku mám kryt a na něm se mi začali dělat divný-jako boule, jsou bílý a skládaný z více malých kuliček. Nejsou ponořený ve vodě. Nejdřív tam byla jen jedna asi o průměru 2cm, ale začali se dělat další, měla jsem tendence to seškrábnou, ale radši se nejdřív porádím co to je.Poradíte mi někdo?
Starší reakce
1 19.06.2007 18:59
Roman [102] - Cichlidy
1 18.06.2007 16:23 oldkiwinka umyt ruce a nevadí.mýdlem a teplou vodou jako já,dyž dycky hrabu do akva,kde je léčivo občas.
Vadí, když strkáte ruce do vody, kde je FMC nebo malachitka??

1 18.06.2007 16:14 PEPAN no mě to bylo divné,tak jak to vysvětluješ je to již pochopitelné.dík za info.......
1 18.06.2007 16:11 oldkiwinka taky sem to kdesi četla,ale pry jenom při nedodržování hygieny-koupání, umývání rukou atd.
1 18.06.2007 15:25 paulinn – a teď vážně:)
pepane, krupička přenosná je, ale pouze z aqua do aqua (na rukou, když přehazuješ kytky z akvárií) a člověk co psal o dermatitidě to myslel tak, že když léčíš, tak to léčivo je k pokožce agresivní, proto se v té vodě nemáchat.
1 18.06.2007 13:25 JOŽO I KDEPAK ,O KRUPIČCE.....www.akvarijni.cz/nemoci.htm
1 18.06.2007 13:12 Štěpán To bylo o tuberkulóze, ne?
1 18.06.2007 10:13 pepan tak toto jsem našel na inetu.takže je to asi pravda?..... Při velmi silných nákazách se vyvarujme častého zásahu rukou do zamořeného akvária, ve výjimečných případech se může objevit dermatitida.......
1 18.06.2007 10:03 pepan – krupička přenosná na člověka???
ahoj,v akva knížce-od pana Eliáše tuším z roku 99-jsem našel info,že krupička je přenosná na člověka,moc tomu nerozumím -připadá mi to jako nesmysl.prosím o vaše názory .děkuji
Starší reakce
diky moc za reakce... mam teplotu kolem 30°C a ted navecir sem uz tecky nezahlid

akorat se ten samecek zasprajc do jedny schovky a ma odrenej hrbet pred hrbetni ploutvi hned za hlavou.. snad se mu to zaceli

diky moc lidi!

1 11.06.2007 17:39 KIKA neviete niekto co to moze byt???
1 11.06.2007 17:37 KIKA moja zavojnatka ma nieco biele na hlave a neviem co to je . vyzera to ako biele vyrasky.
1 11.06.2007 13:15 LuXy To čo som napísal o tom zrýchlenom vývyne som nevymyslel ja ale niekde tu vo fóre som čítal...
1 11.06.2007 11:23 LuXy Treba sa sem tam kuknúť aj do fóra, krupička je tam rozoberaná viacej, ako je zdravo napr.:
rybicky.net/forum/1617 mam sera cosapur ale bojim se to dat k ramirezkam.... a sul staci kuchynska?....
1 11.06.2007 11:03 LuXy Zdvihnutie teploty samotnú krupičku nelieči, len urýchľuje jej vývoj k štádiu, keď larva spadne z nositeľa. Liečivá, aspoň soľ, sú aj tak potrebné!
zdravim, cim se da lecit u ramirezek krupicka? vcera jsem si privez jeden parecek domu a zda se mi ze samec ma na boku 2byli tecky... jsou v karantene. jsou pry nachylny na chemii takze staci zvysit teplotu? prosim poradte

diky
Starší reakce
1 26.04.2007 20:09 Jirka To fakt člověk žasne co všechno kozlíci šikulové nevymyslí.To určitě jim ten sliz částečně setřel,teď by to chtělo osolit,protože sůl urychlí tvorbu slizu
2 24.04.2007 11:52 Chaotic Asi jako každý i mé rybičky měly krupičku. Nejdříve jsem zkoušel preventin, který nijak nepůsobil, jen se všechno v akva obarvilo do modra... Asi po týdnu neúspěšného léčení jsem koupil sera costapur, po cca další 5 dnech bylo po krupičce. Jediné co to trochu odneslo byly rostlinky, ale ty se vzpamatovaly. Ancíci, se kterými jsem si krupičku přinesl přežili.
2 23.04.2007 20:51 langosh – to Jana
Léky s obsahem malachitové zeleně jsou pro krunýřovce nevhodné - viz např. stránky Dajanapet
www.dajanapet.cz/… "...toxická pro některé druhy málo domestifikovaných ryb, zvláště pro většinu ryb dna." Stejně tak nedoporučuji používat léky s obsahem formaldehydu (FMC) nebo mědi.
Roman

Moje tetry červenohlavé tiež napadla krupička a tento prípravok im pomohol - z krupičky sa vyliečili asi za 3 dni, žiaľbohu v priebehu ďalšieho týždňa všetky uhynuli. Asi boli oslabené plus neboli vhodné do môjho akvárka (pre nich malé). Sú to moc citlivé rybičky, tak ti držím palce, aby to v tvojom prípade dopadlo inak.

mam s tim dobre zkusenosti...
2 23.04.2007 12:31 langosh Pro info složení eSHa Exit: 6,3 mg Diaminoacridine (Proflavin); 0,31 mg Malachitgrünoxalat (malachitová zeleň); 0,79 mg Methyl-rosaliniumchlorid; 3,98 mg Methylthioniniumchlorid (metylénová modř)
Roman

2 23.04.2007 12:26 Vip Zkušenost s tím mám dobrou.Myslím,že to obsahuje i jód,dávkoval jsem o něco méně,než doporučuje výrobce.Krupička úspěšně vyléčena.Exit je možná šetrnější(nevím složení),dost lidí ho používá a doporučuje.Nijak bych to ovšem nedramatizoval a když už máte doma Costapur,léčil bych tím.
2 23.04.2007 10:38 pomocnik
Přidat reakci
1 ...... 92 93
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95257x