Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krupička

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Krupička
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.09.2007 19:59 Žena Alena.sv [89]
Určitě ji vyndej,pravděpodobně myslíš aktivní uhlí a to ti to léčivo zase pohltí.Přidává se až po ukončení léčby na vyčistění vody od zbytků léčiva. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.09.2007 19:53 silvia – krupicka (surne)
ahojte, mam jednu otazku (a dost to ponahla), kupila som si novy filter, vonkajsi a prave ho zabieham, moje rybky dostali po tyzdni krupicku (asi to dostali kvoli tomu filtru), kupila som costapur a hned som ho tam nadavkovala (podla navodu), zvysila som teplotu o dva stupne, ale moja otazka znie: mam odstranit z toho noveho filtru tu ciernu poslednu vlozku (uhlikovy fleece), ktory vyrobca doporucuje ho tam nechat 2tyzdne? alebo to liecbe nevadi? dakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2007 11:54 Katka
Chov teda neplánuju a kdyby se mi z každýho toho pidi vajíčka měl vylíhnout šnek, tak by se mi do akvárka ani nevešli hmm Díky mooooc za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2007 11:38 Muž georged [44] - Živorodky
To by byla škoda ! :-D . Já se o to snažím už delší dobu a fakt nevím, proč se jim nehce se množit sad . Jsou dospělí, je jich dost, potravy mají dostatek(a šance že budou všichni stejného pohlaví je strašně malá).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2007 11:36 R Muž Mrakoplash [1777]
sundat a vyhodit, pokud teda neplanujes chov ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2007 11:33 Katka
Děkuju a co s tím mám dělat? Nafotím, ale nemůžu hned, nejsem u toho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2007 11:31 Muž georged [44] - Živorodky
Nafoťto. Ale budou to vajíčka šneka zvaného ampulárka(měchýřovka východní).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2007 10:53 Žena katunka [159]
Hrozen vajíček ampulárií? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2007 10:52 Katka – krupičky
Zdravím, mám dotaz. Jsem začátečnice v chovu akvarijních rybiček, mám doma v akvárku neonky a pár šneku. Na akvárku mám kryt a na něm se mi začali dělat divný-jako boule, jsou bílý a skládaný z více malých kuliček. Nejsou ponořený ve vodě. Nejdřív tam byla jen jedna asi o průměru 2cm, ale začali se dělat další, měla jsem tendence to seškrábnou, ale radši se nejdřív porádím co to je.Poradíte mi někdo?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.06.2007 18:59 Muž Roman [102] - Cichlidy
dermatitida vzniká z rybí TBC jak bylo řečeno, pokud je silné zamoření kožovcem, tak k tomu asi také dochází.Jde v podstatě o nějakou formu exzému či co to je.Docela to svědí. tone tone tone proto se v akvárku koupeme jenom když je to nutné. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2007 16:44 Žena petrys [107]
taky už jsem kdesi četla, že je to přenosné na člověka, ale i kdyby se vám nějaký kožovec uchytil na ruce(a musel by se asi hodně snažit), tak by stejně zahynul, nejste ve vodě celý den a bez vody nemůže dlouho přežívat ani se množit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2007 16:23 oldkiwinka
umyt ruce a nevadí.mýdlem a teplou vodou jako já,dyž dycky hrabu do akva,kde je léčivo občas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2007 16:20 Žena Mája [40] – FMC a malachitka
Vadí, když strkáte ruce do vody, kde je FMC nebo malachitka?? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2007 16:14 PEPAN
no mě to bylo divné,tak jak to vysvětluješ je to již pochopitelné.dík za info.......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2007 16:11 oldkiwinka
taky sem to kdesi četla,ale pry jenom při nedodržování hygieny-koupání, umývání rukou atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2007 15:25 paulinn – a teď vážně:)
pepane, krupička přenosná je, ale pouze z aqua do aqua (na rukou, když přehazuješ kytky z akvárií) a člověk co psal o dermatitidě to myslel tak, že když léčíš, tak to léčivo je k pokožce agresivní, proto se v té vodě nemáchat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2007 13:32 Dežo
Řiká se tomu beďary :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2007 13:25 JOŽO
I KDEPAK ,O KRUPIČCE.....www.akvarijni.cz/nemoci.htm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2007 13:12 Štěpán
To bylo o tuberkulóze, ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2007 10:13 pepan
tak toto jsem našel na inetu.takže je to asi pravda?..... Při velmi silných nákazách se vyvarujme častého zásahu rukou do zamořeného akvária, ve výjimečných případech se může objevit dermatitida.......
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2007 10:03 pepan – krupička přenosná na člověka???
ahoj,v akva knížce-od pana Eliáše tuším z roku 99-jsem našel info,že krupička je přenosná na člověka,moc tomu nerozumím -připadá mi to jako nesmysl.prosím o vaše názory .děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2007 20:19 Muž Sprachys [61]
diky moc za reakce... mam teplotu kolem 30°C a ted navecir sem uz tecky nezahlid potlesk akorat se ten samecek zasprajc do jedny schovky a ma odrenej hrbet pred hrbetni ploutvi hned za hlavou.. snad se mu to zaceli :-( diky moc lidi! love
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2007 19:57 Žena petrys [107]
pro kika: závojnatkám teď nastává období tření, může to být třecí vyrážka-dělá se na hlavě, skřelých a prsních ploutvých
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2007 17:39 KIKA
neviete niekto co to moze byt???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2007 17:37 KIKA
moja zavojnatka ma nieco biele na hlave a neviem co to je . vyzera to ako biele vyrasky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2007 13:15 LuXy
To čo som napísal o tom zrýchlenom vývyne som nevymyslel ja ale niekde tu vo fóre som čítal...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2007 13:03 miro03
ja odchovávam terčovce i ramirezky,teplotu u terčovcov mám 30stupnov,ramirezky 28stupnov.Krupičku liečim zvíšením teploty uterčov na 36 a ramireziek 33 a po pár hodinách vidím jak odumiera a potom po pár dalších hodinách odpadne s liečenej ryby.Pokial niekto napíše že teplota pomáha k jej rýchlemu vývimu tak to píše blbosti treba si prečítat o tejto chorobe a tam sa dozvie že krupica neznáša vysoké teploty podla mna s mojich skuseností je to najlahšie liečitelná choroba akvarijných rýb.Čo sa týka soli tak nie každej akva.rybe je možné ju pridávat do vody,vela druhom rýb škodí na srdce a játra. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2007 11:23 Muž Miky [14]
Já dávám kuchyňskou jinou nemám a v poho ještě můžeš koupit mořskou ale asi je to zbytečné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2007 11:23 LuXy
Treba sa sem tam kuknúť aj do fóra, krupička je tam rozoberaná viacej, ako je zdravo napr.:
rybicky.net/forum/1617
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2007 11:22 Muž Miky [14]
No není to zas až tak pravda když se pustí a vznáší se volně ve vodě, tak ji ta sůl zabije prej.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2007 11:15 Muž Sprachys [61]
mam sera cosapur ale bojim se to dat k ramirezkam.... a sul staci kuchynska?....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2007 11:03 LuXy
Zdvihnutie teploty samotnú krupičku nelieči, len urýchľuje jej vývoj k štádiu, keď larva spadne z nositeľa. Liečivá, aspoň soľ, sú aj tak potrebné!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2007 10:55 Muž Miky [14]
Ahoj zvedni teplotu tak na 30-32C vzduchuj a přidej do vody sůl já dávám jednu polévkovou lžíci s kopečkem na 20l vody sůl do akva nesyp rozmíchej ji v hrnku a postupně přilejvej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2007 09:41 Muž Sprachys [61] – ramirezky - krupička
zdravim, cim se da lecit u ramirezek krupicka? vcera jsem si privez jeden parecek domu a zda se mi ze samec ma na boku 2byli tecky... jsou v karantene. jsou pry nachylny na chemii takze staci zvysit teplotu? prosim poradte :-( diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2007 20:09 Jirka
To fakt člověk žasne co všechno kozlíci šikulové nevymyslí.To určitě jim ten sliz částečně setřel,teď by to chtělo osolit,protože sůl urychlí tvorbu slizu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2007 15:19 Jana
Jozo.... no to je zajímavý způsob. ne Když ještě vychytáš ty zárodky co jsou v té vodě, tak to určitě klapne. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.04.2007 20:02 Muž Onďa [32]
No jo, ale nesetřels jim náhodou také ochrannou slizovo vrstvu? Mohly by chitit plíseň. hmm tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.04.2007 19:06 Muž Eff [417] - Rostliny
No vidiš, takovej způsob léčby tady eště nebyl... a já blbec to řešil Exitem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.04.2007 19:06 Muž matlala [798] - Rostliny
jej krupička se tu řešila milionkrát běž na forum a zadej do vyhledávače výraz "krupička" a vyjede ti hafo témat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.04.2007 19:02 jozzo – krupička
prosim vas vsetkych oradu ohladom krupicka viskytla sa my v akvarku ked som doniesol novu rybu a kedže som zazrel na nich tu krupičku tak som ich chytil a rucne som im ju dal dole pomôže to :) hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.04.2007 11:52 Chaotic
Asi jako každý i mé rybičky měly krupičku. Nejdříve jsem zkoušel preventin, který nijak nepůsobil, jen se všechno v akva obarvilo do modra... Asi po týdnu neúspěšného léčení jsem koupil sera costapur, po cca další 5 dnech bylo po krupičce. Jediné co to trochu odneslo byly rostlinky, ale ty se vzpamatovaly. Ancíci, se kterými jsem si krupičku přinesl přežili.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.04.2007 20:51 langosh – to Jana
Léky s obsahem malachitové zeleně jsou pro krunýřovce nevhodné - viz např. stránky Dajanapet www.dajanapet.cz/… "...toxická pro některé druhy málo domestifikovaných ryb, zvláště pro většinu ryb dna." Stejně tak nedoporučuji používat léky s obsahem formaldehydu (FMC) nebo mědi.
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.04.2007 19:55 Žena Mája [40]
Rostlinám by nemělo, ale ancíky nemám, takže nevím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.04.2007 19:02 Jana
A nevíte někdo jestli Costapur škodí ancistrusům a rostlinám? V návodu o tom nic nepíšou, ale některá léčiva jsou pro ancistruse jedovatá. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.04.2007 18:44 Žena Rypka [12] – bohu
Moje tetry červenohlavé tiež napadla krupička a tento prípravok im pomohol - z krupičky sa vyliečili asi za 3 dni, žiaľbohu v priebehu ďalšieho týždňa všetky uhynuli. Asi boli oslabené plus neboli vhodné do môjho akvárka (pre nich malé). Sú to moc citlivé rybičky, tak ti držím palce, aby to v tvojom prípade dopadlo inak. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.04.2007 15:36 Žena Mája [40]
Mám s tím dobré zkušenost... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.04.2007 15:29 Žena yama [25] – Zkusenosti
mam s tim dobre zkusenosti...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.04.2007 12:31 langosh
Pro info složení eSHa Exit: 6,3 mg Diaminoacridine (Proflavin); 0,31 mg Malachitgrünoxalat (malachitová zeleň); 0,79 mg Methyl-rosaliniumchlorid; 3,98 mg Methylthioniniumchlorid (metylénová modř)
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.04.2007 12:26 Vip
Zkušenost s tím mám dobrou.Myslím,že to obsahuje i jód,dávkoval jsem o něco méně,než doporučuje výrobce.Krupička úspěšně vyléčena.Exit je možná šetrnější(nevím složení),dost lidí ho používá a doporučuje.Nijak bych to ovšem nedramatizoval a když už máte doma Costapur,léčil bych tím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.04.2007 10:38 pomocnik
tady sezenes vsechny leciva: www.akvarista.cz/… ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 92 93

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95257x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2223?od=4328