Krupička
0 29.01.2010 19:13 kachna zvýšil jsem teplotu vody na 31°C a rybkám se to moc nelíbí hlavně ocelátum tak doufám že to zvládnou.jestli to nevyléčím tak se asi
myslím si že už léčím dost dlouho a už by to mělo být snad zýtra dobrý.už se mi nechce dávat žadnou chemii dnešním dnem už s chemií končím od uterka toho měli alejuja.
Vy jste přidával k EXITu sůl?!
0 29.01.2010 16:03 kachna jo t máš pravdu v letáku to je ale musel jsem to měnit kvuli té soli aby voda nebylo tak koncentrovaná.jinak bych neměnil.to mi zase poradili v akvaristice když přidáváš i sul tak měnit vodu.jinak dříve když se mi krupička vyskytla tak jsem to nedělal tak ted jsem to skusil takle.
Proč mezi léčbou??? V letáku je přece jasně psáno, že vodu neměnit a v průběhu léčby - to vlastně zase ten lék odebíráš a zmenšuješ možnost vyléčení.
Před zahájením další léčby každopádně doporučuji pozorně přečíst příbalový leták.
0 29.01.2010 15:35 kachna jo a ještě mezi tím čtvrtek měněná voda cca50%
0 29.01.2010 15:32 kachna tvé počty jsou správné první den což bylo uterý 60 kapek druhý den středa 40kapek čtvrtek 40 kapek a pátek to samé 40kapek v návodu je na 2000l a na lahvičce max 1000l tak nevým.ale jinak moc děkuji uvidíme co bude dál doufám že se to vyléčí
Ty počty mi tedy nesedí. 1. den 60 kapek což je cca 3ml, 2. a 3. den poloviční dávky takže na po 1. kůře mohlo být spotřebováno maximálně 1/3 balení. Ale spíš méně.
Nakonec v návodu máš napsánu jasně že balení 20ml je pro léčení 2000 litrů vody, tedy minimálně na 5 léčebných kůr nádrže tvé velikosti.
Vím, že ti to momentálně asi nepomůže, ale jen abychom byli s těmi počty správně a také pro představu ostatním.
Divím se žes na jednu kůru spotřeboval celé balení EXITu (pokud tedy nebyl načatý). U některých odolných kmenů nemoci je lepší léčbu o pár dní prodloužit.
0 29.01.2010 12:29 kachna – krupička
ahoj potřeboval bych poradit mám akvárium 350l koupil jssem kytku a dostala se mi tam krupička lečím už od uterka a bez výsledku možná jen malý výskedek tam je.koupil jsem exit ten už došel tak costapur a přidávám sul vodu jsem měnil po 2 dnech a znovu léčil.filtr fluval 305 uhlí jsme vyndal.
Mno právě proto píšu, že sem je taky nezačala léčit hned - neměla sem léčivo, o kterym sem byla přesvědčen že jediný pomůže... čili vidim krupice, letim na net, objednam, případně zavolam že to spěchá... a je to...
Přesně tak. Taky jsem objednala přípravky eSHa exit a 2000 na internetu (u nás je taky neseženu v obchodě) a jsem připravena na případný boj s krupicí i jinou nemocí.
A co tě brání v tom objednat si je na netu dopředu, když je potřeba léčit tak můžeš začít hned v počátku a i léčba proběhne daleko úspěšněji, než když začneš až když seženeš léčiva a někdy je to i problém sehnat je když jsou zapotřebí
Léčivo na krupičku eSHa Exit a eSHa 2000 bych doporučil jako základní co bys měl mít doma pro případ potřeby
Já je doma mám pořád a i když u mě nejsou potřeba tak je každou chvíly využijí kamarádi když mají problém a nemůžou to sehnat
0 27.01.2010 17:30 Miškav Rebbie napsala: Nechápu, proč hned nedáte přípravky od eSHa - EXIT a 2000. Nejen že sem na to četla samý chvály, mě to pomohlo dokonce i přesto, že sem to nedala hned po objevení příznaků krupice... Navíc je to i nejpohodlnější, nemusí se měnit furt voda, zvedat teplota atd...
Příspěvek přímo pro tebe Rebbie. Přípravky EXIT a 2000 nemají v okruhu 40km. Máme Antiichtin, costapur, bioicht,
No dokonce. Nač troškařit
.
S tou teplotou a solí tři
Tak je to krupička. Nějak mi ale uniká proč jste aplikoval dva léky na krupičku. Pochopil bych Costapur nebo Bioicht, ale oba přípravky najednou?
0 27.01.2010 13:55 Miškav – Re: Rebbie
V akvaristice exit ani 2000 neměli. Pokud máte zájem ve čtvrtek přivezem.
0 27.01.2010 13:14 Miškav Je to prosím [B]krupička[/B] nebo [B]nemoc bílých teček[/B]? V akvaristice řekli, že krupička, ale ryby se zatím nechovají nějak neklidně, neotírají se o rostliny.V akvarku jsou 3 dny nové ryby po 4 denní karanténě. Aplikoval jsem 29°C, 3 pol. lžíce soli na 120L vody, Costapur a Bioicht. Vyndal filtr, vzduchuji co to dá, zhasnul jsem a zatemnil akvárko.
Starší reakce
Pokud přežije krupičku, nevím jestli vydýchá tu teplotu.
Už jste zkusila najít si ve zdejším fóru nějaké informace ohledně léčení krupičky? Asi ne, že?
Řešením vašeho problému je eSHa EXIT.
0 19.01.2010 23:57 Zuzulienka Ahojte,
chcem sa opytat ako je to zliecenim prisavnikov (Ancistrus cirrhosus), ked ma krupicku?? Mozem pouzit costapur a v akom mnozstve ked mam 40l akva?? zatial som dala vzduchovat akva a teplomer je na 29 C. Tiez neviem ako to bude s vajickami lebo sa mi prisavnici vytreli
asi bude po nich. Treba aj menit cast vody??
Dakujem za odpoved
Já do akva při výměnách taky peru vodu bez ustátí. Napouštím jí přes sprchu a mixuju teplou a studenou, takže dosáhnu požadované teploty. Udělej to jako normální výměnu. Žádný cavyky
.
Hodně tu čtu že ta voda má bejt i do většího akva odstát.. to jako kvůli tej nemoci? Já normálně dávam do toho mýho většího akva (140 litrů) neodstátou vodu. Neumim si nějak představit, v čem bych tolik vody nechávala odstát.. Mam teda teď po krupici se snažit tu vodu nechat odstát? Mi spíš příde, že hlavně pozor na teplotu, ne? Ale teplou vodu z kohoutku tam asi dát nemůžu, že?
Vyměnil bych tak polovinu. Zbytek léčiva se odbourá přirozenou cestou.
U rybiek mam krupicku. V akvaristike mi dali pripravok Tropical CMF. Predajca niečo vravel o filtri, ze ho treba vybrat. Nepamatam si presne. Je to mozne?
0 15.01.2010 12:31 blackarrow Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat, jak poznám, že už je krupička vyléčená. Používám eSHa Exit a 2000 už týden. Tečky zmizeli, ale rybky se pořád ještě trochu otírají o kameny (hlavně Parmička červenoploutvá). Díky za jakékoliv rady.
Aloe Gel, předpokládám od Dajana pet, můžu taky doporučit ale spíše než na závěr léčby bych ho aplikoval až po úspěšné léčbě a výměně vody.
0 15.01.2010 10:32 sejnatko – Re: Monika
Zkus ALOE GEL. jako závěr léčby. Je to šetrný přípravek jak k rybám tak k rostlinám. Pomůže zacelit rány a poškozenou tkáň.
Dávkování tam samozřejmě bude. Té eSHy 2000 se dává normální dávka. Jen potom u Exitu, podle napadení, bude možná třeba dvojnásobé dávkování. Ale to předbíháme. Třeba to nebude nutné.
No, to dávkování tam snad bude na tej krabičce né? Jinak toho 2000 sem do 140ti litrů dala 35 kvapek
Počítej s tím, pokud je infekce hodně rozjetá, že to bude možná chtít vyšší dávkování Exitu a patrně i delší dobu léčby.
Tak je to tam
Dam tam teda zatim tu 2000 a zejtra snad dorazí ten Exit, tak ten dam pak, jo?
Krupičku to neodstraní, ale zabrání to jiným infekcím které mohou díky napadení krupičkou nastat. Ovšem chce to ten Exit.
Myslíš, že by bylo dobrý dát napřed tu eSHa 2000? Tu totiž trochu mam, kdežto na EXIT zatim marně čekam...
Právě k tomu slouží eSHa 2000. Proto se doporučuje kombinace s Exitem.
Pokud se krupičky zbavíme, tak se chci zeptat, jestli existuje nějaký podpůrný prostředek, aby se ty rány zahojily a ryby se z toho rychleji dostaly.
Krupička je opravdu parazit který se na hostiteli živí buněčnou tkání a červenými krvinkami. Svou činností poškozuje okolní tkáň. Navíc když dospěje a uvolní se zůstanou rybě rány které se mnohdy špatně hojí a jsou branou k další infekci.
Pokud se pletu tak mě někdo opravte, prosím - mam za to, že krupice je parazit a že právě to tak jako rozežírá ty napadený místa. Moji skalárci to maj hlavně na prsních ploutvičkách a taky už je maj jakoby roztřepený, nebo okousaný
Tak myslim že to je tim kožovcem prostě...
Přidat reakci
1 ...... [62] ...... 92 93
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95171x