Krupička
Zatim ji maj jenom mečovky asikždá 3-4 tečky.. a dania se začinají prohánět a oškubávat ploutve ty brdo nak se mi to hroutí ...

ahoj taky se mi objevila v mem akva krupička... je to hrozné mám akva asi 55l. mam to zkusit s tou solí ??? A nebo jaký přípravek mám koupit ??? Díky

1 25.09.2007 20:03 Metz neva

ale i tak dik a jeste jsem se chtel zeptat nevis,co ted s temi ostatnimi mam delat?
1 25.09.2007 19:57 Metz díky jo a mečovky sou taky živorodky ne?
1 25.09.2007 18:15 Metz mam v akvarku vodu z kohoutku(odstatou)ktere rybky mam dat pryc a ktere si nechat?
1 25.09.2007 17:31 Metz
1 25.09.2007 17:01 Metz – krupička
chtěl jsem se zeptat moje rybicky maji krupicku,ja je lecim solí neonky maji takove jakesi prokousane ploutve ne derave ale vykousle.myslite ze se ty rybky nejak kousaji?nebo je to tou krupickou?pak jsem si jeste koupil paci ocko samicu a ta ma ukouslou hrbetni ploutev vsiml sem si, ze ji kouse samec(paci ocko) je to v poradku?mimochodem mam tam ancitruse,mecovky 2,neonky 3,skalara 1,pavi ocka 2,plata koralova 2,sumecek zraloci 1. dik za odpovedi

Starší reakce
Ne. Neexistuje nic, co by zabilo vsechny nemoci a parazity a ryby vydrzely. Proto je nezbytna karantena, mit je mimo a pozorovat.
1 19.09.2007 07:58 langosh Možná to bude znít tvrdě, ale kvůli jednomu "ancíkovi" bych baktopur nekupoval....
Roman

1 19.09.2007 00:25 miro03 Pokial má rozpadnuté plutviřky tak má bakterku.Ak máš uv lampu tak ju pust a je za 2 dni po probléme,ak ju nemáš tak kup baktopur.
1 18.09.2007 09:20
Gabi [11] Teplotu mají 29 stupňů, osoleno, přidaný lék, ten jediný nemocný je separovaný, protože už se asi nevyléčí, nejspíš se k tomu přidala i jiná nemoc. Má nafouknuté břicho a rozpadlé ploutvě. Ostatní ryby jsou zatím v naprostém pořádku, kéž by to tak vydrželo. Co myslíte? V sobotu večer jsem přijela domů (byla jsem pryč jen přes noc) a našla jsem tam toho napadeného ancíka, dnes už je úterý, ráno byly všechny pořád čisté. Projevilo by se to už na ostatních? Teplotu jsem zvýšila hned, osolila jsem taky hned, lék jsem dávala až včera...
1 17.09.2007 22:24 vesy Ahoj.Mám podobný problém s krupičkou.Nie je podstatné o aké druhy rýb ide,pretože mám mix,ale už 2 x po sebe sa mi to objavilo.Behom 2 týždňov mi vymrelo celé AQ.Všetko som vyvarila(čo sa dalo),nakúpila nové rybičky a opakuje sa to znovu.Som z toho na nervy,krupica je tu znovu.Teraz sa mi obkjavila u Plát koralových a postupuje na Gupky a Daniá.Mám nejaký MULTIMEDIKAL,ktorý sa pridáva na prevenciu,aj na liečbu,ale nezaberá.Teplota v AQ je 25°C.Prosím o radu,soľ pridávam v malom množstve,po čistení.Vďaka
já bych sůl ani zvyšování teploty nedoporučoval, tím se akorát urychlí krupička, spíš zkus sehnat Esha Exit ten ti pomůže stopro
1 16.09.2007 22:19 langosh – to AmorFati
>>Zvýšení teploty bez dalších kroků (soli, některých druhů léčiv) situaci zhorší, urychluje se totiž vývojový cyklus kožovce.
Co se týká zhoršení situace pouhým zvýšením teploty, tak tady nemáte pravdu. Kopíruji ze stránek aquar.cz "... Při teplotě vody nad 28 oC je rozmnožování přerušeno degenerací cyst. Při nižších teplotách se vývoj zpomaluje a při teplotě vody 33 oC je rozmnožování přerušeno.". Sůl je pouze podpůrný prostředek - zvyšuje tvorbu kožního slizu, čímž znesnadňuje uchycení theronta...
Roman

1 16.09.2007 22:14 Sidonius Zvýšená teplota nejen urychluje vývojový cyklus kožovce, ale také ho ukončuje. Záleží na tom, jak je tato teplota vysoká.
1 16.09.2007 13:30 Chaotic Myslím, že oddělovat nemocného jedince v případě krupičky nemá význam, je potřeba přeléčit celé akvárko. U kožovce je problém, že pouze část svého vývoje tráví na těle ryb. Když dospěje, vytvoří se z něj cysta, která odpadne a ze které se rychle vyklube mnoho dalších zárodků. Co se oddělování týče, dal bych pryč šneka, který bude na léčiva proti krupičce hodně citlivý.
1 16.09.2007 12:50 Nexion – ....
Tak topítko sis měla koupit, když sis akvárko zařizovala. Já dávám 1 lžíci soli na 30 litrů. Hlavně si sežen to topítko a pak vodu na 30 stupňů. Co se týče oddělení, tak já jsem je neoděloval, protože to chytly tak dvě a proto jsem lečil radši celé akvárko...

Starší reakce
1 05.09.2007 09:18 jana.nova – Krupička z rostlin??
Zdravím, chtěla jsem koupit akvarijní roslinu, ale všimla jsem si, že v nádrži s rostlinkami plave pár rybek, které měli 100% krupičku, tak jsem si jí nekoupila. Nevím ale jestli se nemoc opravdu může přenést na rostlině? Dík na odpověď.
1 05.09.2007 09:08 motýlek hlavně přidat silně vzduchování - a teplotu můžeš až ke 30°C - ale pozorovat chování rybek, ne vždy to snáší dlouhodobě ...
1 04.09.2007 20:38 silvia diky, uz som to vyhodila
Přidat reakci
1 ...... 92 93
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95257x