Krupička
1 17.09.2007 22:24 vesy Ahoj.Mám podobný problém s krupičkou.Nie je podstatné o aké druhy rýb ide,pretože mám mix,ale už 2 x po sebe sa mi to objavilo.Behom 2 týždňov mi vymrelo celé AQ.Všetko som vyvarila(čo sa dalo),nakúpila nové rybičky a opakuje sa to znovu.Som z toho na nervy,krupica je tu znovu.Teraz sa mi obkjavila u Plát koralových a postupuje na Gupky a Daniá.Mám nejaký MULTIMEDIKAL,ktorý sa pridáva na prevenciu,aj na liečbu,ale nezaberá.Teplota v AQ je 25°C.Prosím o radu,soľ pridávam v malom množstve,po čistení.Vďaka
já bych sůl ani zvyšování teploty nedoporučoval, tím se akorát urychlí krupička, spíš zkus sehnat Esha Exit ten ti pomůže stopro
1 16.09.2007 22:19 langosh – to AmorFati
>>Zvýšení teploty bez dalších kroků (soli, některých druhů léčiv) situaci zhorší, urychluje se totiž vývojový cyklus kožovce.
Co se týká zhoršení situace pouhým zvýšením teploty, tak tady nemáte pravdu. Kopíruji ze stránek aquar.cz "... Při teplotě vody nad 28 oC je rozmnožování přerušeno degenerací cyst. Při nižších teplotách se vývoj zpomaluje a při teplotě vody 33 oC je rozmnožování přerušeno.". Sůl je pouze podpůrný prostředek - zvyšuje tvorbu kožního slizu, čímž znesnadňuje uchycení theronta...
Roman
1 16.09.2007 22:14 Sidonius Zvýšená teplota nejen urychluje vývojový cyklus kožovce, ale také ho ukončuje. Záleží na tom, jak je tato teplota vysoká.
1 16.09.2007 13:30 Chaotic Myslím, že oddělovat nemocného jedince v případě krupičky nemá význam, je potřeba přeléčit celé akvárko. U kožovce je problém, že pouze část svého vývoje tráví na těle ryb. Když dospěje, vytvoří se z něj cysta, která odpadne a ze které se rychle vyklube mnoho dalších zárodků. Co se oddělování týče, dal bych pryč šneka, který bude na léčiva proti krupičce hodně citlivý.
1 16.09.2007 12:50 Nexion – ....
Tak topítko sis měla koupit, když sis akvárko zařizovala. Já dávám 1 lžíci soli na 30 litrů. Hlavně si sežen to topítko a pak vodu na 30 stupňů. Co se týče oddělení, tak já jsem je neoděloval, protože to chytly tak dvě a proto jsem lečil radši celé akvárko...
Starší reakce
1 05.09.2007 09:18 jana.nova – Krupička z rostlin??
Zdravím, chtěla jsem koupit akvarijní roslinu, ale všimla jsem si, že v nádrži s rostlinkami plave pár rybek, které měli 100% krupičku, tak jsem si jí nekoupila. Nevím ale jestli se nemoc opravdu může přenést na rostlině? Dík na odpověď.
1 05.09.2007 09:08 motýlek hlavně přidat silně vzduchování - a teplotu můžeš až ke 30°C - ale pozorovat chování rybek, ne vždy to snáší dlouhodobě ...
1 04.09.2007 20:38 silvia diky, uz som to vyhodila
Určitě ji vyndej,pravděpodobně myslíš aktivní uhlí a to ti to léčivo zase pohltí.Přidává se až po ukončení léčby na vyčistění vody od zbytků léčiva.
1 04.09.2007 19:53 silvia – krupicka (surne)
ahojte, mam jednu otazku (a dost to ponahla), kupila som si novy filter, vonkajsi a prave ho zabieham, moje rybky dostali po tyzdni krupicku (asi to dostali kvoli tomu filtru), kupila som costapur a hned som ho tam nadavkovala (podla navodu), zvysila som teplotu o dva stupne, ale moja otazka znie: mam odstranit z toho noveho filtru tu ciernu poslednu vlozku (uhlikovy fleece), ktory vyrobca doporucuje ho tam nechat 2tyzdne? alebo to liecbe nevadi? dakujem
Starší reakce
1 23.08.2007 11:54 Katka Chov teda neplánuju a kdyby se mi z každýho toho pidi vajíčka měl vylíhnout šnek, tak by se mi do akvárka ani nevešli
Díky mooooc za rady.
sundat a vyhodit, pokud teda neplanujes chov
1 23.08.2007 11:33 Katka Děkuju a co s tím mám dělat? Nafotím, ale nemůžu hned, nejsem u toho.
Hrozen vajíček ampulárií?
1 23.08.2007 10:52 Katka – krupičky
Zdravím, mám dotaz. Jsem začátečnice v chovu akvarijních rybiček, mám doma v akvárku neonky a pár šneku. Na akvárku mám kryt a na něm se mi začali dělat divný-jako boule, jsou bílý a skládaný z více malých kuliček. Nejsou ponořený ve vodě. Nejdřív tam byla jen jedna asi o průměru 2cm, ale začali se dělat další, měla jsem tendence to seškrábnou, ale radši se nejdřív porádím co to je.Poradíte mi někdo?
Starší reakce
1 19.06.2007 18:59 Roman [100] - Cichlidy 1 18.06.2007 16:23 oldkiwinka umyt ruce a nevadí.mýdlem a teplou vodou jako já,dyž dycky hrabu do akva,kde je léčivo občas.
Vadí, když strkáte ruce do vody, kde je FMC nebo malachitka??
1 18.06.2007 16:14 PEPAN no mě to bylo divné,tak jak to vysvětluješ je to již pochopitelné.dík za info.......
1 18.06.2007 16:11 oldkiwinka taky sem to kdesi četla,ale pry jenom při nedodržování hygieny-koupání, umývání rukou atd.
1 18.06.2007 15:25 paulinn – a teď vážně:)
pepane, krupička přenosná je, ale pouze z aqua do aqua (na rukou, když přehazuješ kytky z akvárií) a člověk co psal o dermatitidě to myslel tak, že když léčíš, tak to léčivo je k pokožce agresivní, proto se v té vodě nemáchat.
1 18.06.2007 13:25 JOŽO I KDEPAK ,O KRUPIČCE.....www.akvarijni.cz/nemoci.htm
1 18.06.2007 13:12 Štěpán To bylo o tuberkulóze, ne?
1 18.06.2007 10:13 pepan tak toto jsem našel na inetu.takže je to asi pravda?..... Při velmi silných nákazách se vyvarujme častého zásahu rukou do zamořeného akvária, ve výjimečných případech se může objevit dermatitida.......
1 18.06.2007 10:03 pepan – krupička přenosná na člověka???
ahoj,v akva knížce-od pana Eliáše tuším z roku 99-jsem našel info,že krupička je přenosná na člověka,moc tomu nerozumím -připadá mi to jako nesmysl.prosím o vaše názory .děkuji
Starší reakce
diky moc za reakce... mam teplotu kolem 30°C a ted navecir sem uz tecky nezahlid
akorat se ten samecek zasprajc do jedny schovky a ma odrenej hrbet pred hrbetni ploutvi hned za hlavou.. snad se mu to zaceli
diky moc lidi!
Přidat reakci
1 ...... [87] ...... 92 93
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95171x