Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krupička

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 34 Přejít na další stránku   1  
Krupička
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 20:12 Žena Atika [134]
Díky, no je to malý, tak budu raději měnit častěji. Přišlo mi, že jsou prostě v pohodě. Jinak je mám jak druhou telku (teda spíš první), takže si všeho všimnu prakticky hned. Snad to ti mí šmudlové ustojí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 20:09 finnnp – romant
Já psal o karanténě nových ryb.Jinak přeléčení celých nádrží je velmi sporné.Někdy je to správné a někdy naprosto zbytečné.V akváriích žije miliony bakterii a ryby jsou zdravé,protože jejich imunitní systém funguje správně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 19:57 R Muž romant [27987] Re: Atika
Tak on je to docela malej prostor na to aby člověk udělal i malou chybku a může se voda načnout. To slovní spojení "malej prostor" bych vnímal spíš ve vztahu k osádce. Takže pro příklad, třeba se více prostříhají kytky a společně s tím pořádně odkalí. Té vody bych měnil ještě víc a klidně 2x týdně. Ber to co píšu jako možnost, ne jako dogma, je třeba o tom popřemýšlet. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 19:49 Žena Atika [134]
Akvárium (54)je poměrně čerstvé - cca 4 měsíce, ale záběh jsme zvládli s třema gupkama, potom když se ustálily dusičnany a zmizely dusitany, tak jsem postupně rybky doplnila. Nic mi neumřelo, kytky mám převážně rychlerostoucí (plovoučky, egerii, anubiasy, valisnerii a kryptokorynu a jávskej mech. Všechno roste spíš víc než míň, co 14 dní musím prostříhávat, je to zarostlý hodně. Plave mi tam spousta potěru živorodek, který postupně přelovuji do odchovny.Nic do teď nezašlo. Vytřeli se mi ti pancíci a malí taky zatím vypadají OK. Zkusila jsem testy (papírkové), ty vycházejí dobře, zkusila jsem i kapičkovej na NO2, ale zaboha ho neodečtu, jak se ta voda zabarví do hněda, tak tam tu bílou nebo růžovou prostě nevidím. Ale ty papírky (od Tetry) jsem zkoušela i na vstupní vodě a vcelku to sedělo na udávané hodnoty. Odkaluji dno každý týden, měním cca 1/4 - 1/3. Filtr neperu. Mám tam bublifuky - jeden dvojitej a jeden jednoduchej, takže filtrační hmoty asi taky dost.Chemie žádná.Krmím tetramin, sušené nítěnky, lepicí tablety, tablety se spirulinou, od Sery mám ten mikro pro potěr a mražené dafnie. Sem tam živorodkám rozmáčknu šnečka, maj to rádi. Krmím teda hlavně kvůli potěru 2 x denně a nedávám hladovku. Rybky mám z jedné akvaristiky (spolehlivé) a od chovatele - žádné zveráče, horbachy apod - tomu se vyhýbám.Všechny už jsou tam tak tři měsíce, naposledy jsem přidala dva pandíky, ale i ti už jsou doma přes měsíc. Fakt nevím, kde jsem udělala chybu, ale asi holt někde jo. Osádku už jsem psala - 4 gupky, 4 platy, 6 pancíků a jedem malej ancistrus plus teda vždycky na chvíli potěr než ho odlovím. Je nějakej spolehlivej test na NO2, kterej odečtu i já (ten od Dajany fakt nedávám).Ale zase kdyby tam byly dusitany, tak by to vadilo všem rybkám ne?Fakt nevím, štve mě to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.03.2013 19:45 R Muž romant [27987] Re: finnnp
finnnp napsal: Někdy je to ůplně zbytečné plítvání peněz za nic neřešící léčiva.Je pravda,že karanténa se nesmí podcenit.Ono stačí dat rybu do savolázně zvíšit teplotu nad 30 stupňu a mohutné vzduchování.Jenže jak rybka přijde naspět do společné nádrže o teplotě 25 stupňů problém je za chvíli nazpět.No a to je přesně ono, tyto "zaručený rady", jak u krupice nepřeléčíš celý akvo, tak to jede na novo, mrkni na vývojový stádia parazita a budeš vědět proč je to po přidání ryby zpět. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   25.03.2013 19:42 finnnp – romant
Někdy je to ůplně zbytečné plítvání peněz za nic neřešící léčiva.Je pravda,že karanténa se nesmí podcenit.Ono stačí dat rybu do savolázně zvíšit teplotu nad 30 stupňu a mohutné vzduchování.Jenže jak rybka přijde naspět do společné nádrže o teplotě 25 stupňů problém je za chvíli nazpět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 19:26 R Muž romant [27987] Re: finnnp
Mě to vysvětlovat nemusíš, ale já spíš lidem doporučím ať si pořídí karanténu, než od boku konstatovat, že rybu nevyléčí ničím. My dva to nevyřešíme, ale pomoct můžeme. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 19:15 finnnp – romant
To co píšeš je svatá pravda.Dnes je,ale situace z živorodkami trochu jinná.Jak navšítívíš Akvaristiky jako Hornbach,Pet shop,Zoo shop Benji tak jsi buď jist,že koupíš rybu z Asijských zemích.V Asii zejména v Malajsii a Honkongu se v chovech běžně používají růstové hormony a antibiotika.Navíc živorodky jsou dnes tak silně přešlechtěné,že to samo o sobě zadělává na problém.......Dříve jsi si koupil gupku a měl jsi jí ve sklenici od okurek a umřela stářim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   25.03.2013 18:49 R Muž romant [27987] Re: finnnp
finnnp napsal: Dneska je krupička a BRP u živorodek prostě problém.Já jsi myslím,že už to nevyléčíš ničím.No promiň, ale to je kravina co píšeš. Problém je to v momentě, kdy se objeví a to je povětšinou při nějaký chybě a to si musí každý akvarista uvědomit sám a pochopit co udělal nebo dělá špatně, v drtivý většině případů to má souvislost s rozhoupanou vodu, která ty nemoci rozjede, nebo spíš dovolí jim aby se rozjely.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.03.2013 18:37 Žena Atika [134]
No ale zkusit to určitě musím, přece to nenechám vychcípat
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   25.03.2013 18:10 finnnp – Atika
Dneska je krupička a BRP u živorodek prostě problém.Já jsi myslím,že už to nevyléčíš ničím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 17:55 Žena Atika [134]
Zatím dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 17:54 R Muž romant [27987] Re: Atika
Hmm, tak to na krupici bude ukazovat. Nikoho nikam nepřelovovat a aplikovat ten exit, nikomu by se nemělo nic stát. Pro sichr počkej na názor někoho dalšího, ať je to ověřený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 17:49 Žena Atika [134]
Fotku nezmáknu, schovává se. Je to plata skvrnitá (je červená, takže je to dobře vidět), ty tečky jsou jasně bílé, tak 1 mm a jsou na těle - na jednom boku asi 5 a na druhém dvě. Ploutve má černé a na nich nic vidět není. Hlava a tlamka taky čistá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 17:32 R Muž romant [27987] Re: Atika
Byla by fotka té postižené ryby? Má tu případnou krupičku na těle kde? Spíš ploutve, tělo hlava, okolo huby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 17:29 Žena Atika [134]
Dobrý den. Dnes se mi na platě objevilo pár bílých teček (zatím asi 6), zřejmě krupička. Již dva dny se schovává v tmavém koutě u filtru a velmi málo žere, vyplave jen občas. A teď ty tečky. Na ostatních rybách zatím není vidět nic i se chovají úplně normálně. Akvárko je 54 l a mám v něm 4 platy, 4 gupky, 6 pancíků a jednoho mladého ancistruse. Doma mám Eshu exit i eshu 2000.Jenže mám v akváriu v porodničce (v sítku) i cca týdenní potěr panceřníčků skvrnitých.Přežijí mi léčbu Eshou? Může to na nich už taky být, když se to teprv dnes objevilo na jedné rybě. Mám možnost sítko přendat do druhého akvárka, kde mám 5 otíků a odrůstající potěr plat a pávat, ale byla by to pro prcky jiná voda a navíc bych to mohla zanést i do druhého akva? Jinak nic nového v tom akvárku nemám, nevím proč se mi najednou osypala. Akvo odkaluji 1 x týdně,přitom měním cca 1/4 vody, filtry mám zajeté, nečištěné tak 2 měsíce.Díky za případnou radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 15:06 Muž LiborSprysl [9015] Re: finnnp
Ono záleží na argumentaci... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 11:42 R Muž romant [27987] Re: Mrlim
Tak ona byla doba(i já ji pamatuji), že se krupice jinak než tou malachitkou neléčila, ale doba pokročila a s ní i vývoj parazita a proto bych považoval za rozumné to léčení odpovídajícím léčivem, jak jsem uvedl. Před tím než tak učiníš, to akvo pořádně vypláchni výměnou vody(klidně polovinu) a dle návodu léku který seženeš aplikuj a tu vodoléčbu s případným použitím třeba toho nitrivecu až po skončení léčby, tj. po vymizení příznaků na rybách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 11:38 Mrlim Re: romant
Díky za reakci. Ale když už jsem tam Malachitovou zeleň dal tak už to rači nemíchat z dalšími přípravky ne ? A kdy začít z výměnou vody až z rybiček zmizí tečky a nebo preventivně pokračovat ve výměně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   25.03.2013 06:56 R Muž romant [27987] Re: Mrlim
Takže tady máme jeden ukázkový učebnicový příklad krupičky. Vcelku čerstvý akvárium a nasazovaný ryby bez karantény, velmi dobrá věc k předcházení podobných nezdob. ;-) Tak a teď pojďme k řešení problému, pominu že v tomto vlákně jsou obdobný případy a i jejich řešení popsaný bezpočetkrát, takže znovu. Když není k dispozici eSHa, tak je dobrý sáhnout po jiných přípravcích, jako jsou např. Costapur, nebo třeba Tetra Contra Ick Konzentrat, Sera med Professional Protazol nebo JBL Punktol ULTRA. Proti malachitový zeleni nic nemám, ale v tomto případě bych jí nepoužil a šel bych do výše popsaných osvědčených přípravků. Určitě to chce dodržovat návody. Teď nikoho nikam nepřelovovat a léčit vždy celou nádrž. Pokud je odstaven filtr a neběží někde mimo, tak propláchnout a vrátit zpět a i když nebude mít účinnost bude dobrý když voda s obsahem léčiva přejde i přes něj, aby bylo dodržený to přeléčení celý nádrže. Po léčbě bych se připravil na restart nádrže a měl připravenej přípravek Nitrivec, neb biologická rovnováha v nádrži bude silně načatá a taktéž bych velmi často měnil vodu. Krmení omezit na minimum.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 23:59 Žena vondr001 [674] Re: Mrlim
Nepřelovuj, mohl by sis tam zatáhnout krupici.
Osobní zkušenost s ni nemám. Ráno se tu určitě najde někdo kdo ti poradí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 23:49 Mrlim – Krupička
A mám je přelovovat? Mám strach je dát do velkého akva aby mi nepřenesli nákazu sad dál. A jak je dlouhá léčma Malachytovou zelení (nikde v návodu to neuvádějí :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 23:44 Žena vondr001 [674] Re: Mrlim
Malachitovou zeleň špatně snáší ryby dna - je pro ně toxická. (v tvém případě ancistrus a panceřníček). Zřejmě léčbu nepřežijou. Nemusí to být hned, ale do pár týdnů určitě. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 23:28 Mrlim – Krupička
Ahoj v malém akva (72 l.),které mám nové cca měsíc se mi objevila krupička na nových samičkách mečovek ,které jsem zakoupil v akvariastice (nyní už je kropenatá i samička kominíka):-O . Včera jsem chtěl zakoupit všude chválené esha Exit a esha 2000 ale v akvaristice mi bohužel zdělili že tuto značku nevedou a nabídli mi Malachite Gren od firmy DAJANA tak jsem použil tenhle prostředek. Vyjmul jsem filtry a jen provzdušňuju, nesvítím, nekrmím a teplotu jsem zvednul na 28 st.(tak jak je uvedeno na letáku). Chtěl bych se informovat jak dlouho mám tuhle (karanténu) dodržovat než vyměním polovinu vody a nasadím opět běžný chod akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 22:30 finnnp – Miras
Tak třeba někde to jde.Já jsi to,ale nedokážu dost dobře v dnešní době představit.Většinou prodavač v akvaristice nepozná skaláru od neonky a ještě reklamace do toho. hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 22:22 Muž Miras [111] Re: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: 1)slušná akvaristika úhyny uhradí, protože do jisté míry jí to ze zákona přísluší, ale dělá to především proto, že jí jde o zákazníka...


a to ještě v dnešní době někdo dělá, já myslím, že se radši budou 2 hodiny různě vymlouvat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 17:58 Muž LiborSprysl [9015] Re: Edit
No mne k tomu inspirovala ta bezproblémová výměna...to se dělá hlavně tehdy, když jsou ryby z jiného zdroje...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 17:47 Žena EditHa [91] - TetryRe: LiborSprysl
já dělám vždy test 5v 1 na GH - rozdíl takřka žádný- také tvrdší- stejně tvrdá. Do té akvaristiky chodím leta.Za ty roky jsem od tud přelila přibližně 200ryb. V Brně a okolí jsou ryby vždy v tvrdší vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.03.2013 17:29 Muž LiborSprysl [9015] Re: Edit
No pozor...to není zanedbatelný faktor, ač se vám to zjevně z vaší reakce nezdá...přivezete-li ryby z měkké vody a zvrhnete je do tvrdé, průser nastane celkem snadno - platí i opačně... ;-) ahoj ale nemusíme o tom debatovat, jen pak nebrečte... love
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 17:17 Žena EditHa [91] - TetryRe: LiborSprysl
zde tazatelka. :-) Já přece neovlivním jakou vodu si přivezu s rybami , jak moc je jiná, ale předchozí nákupy byly vždy bez problémů, tím bych debatu uzavřela.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 12:41 Muž LiborSprysl [9015] Re: Edit
No tak si dovolím zase pár komentů, jak je mým zvykem...:-)
1)slušná akvaristika úhyny uhradí, protože do jisté míry jí to ze zákona přísluší, ale dělá to především proto, že jí jde o zákazníka...
2) to jak tazatelka vylévala ryby mne tolik nezajímalo, jako spíš to, jaká je voda na vstupu a domácí...zásadní rozdíly často přispívají k vypuknutí choroby...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 19:57 Žena EditHa [91] - TetryRe: vondr001
to bude asi tím že jsem štíhlá prsatá kočka smich ne to byl fór :) jen k nim chodím už asi 10 let a mám od nich úplně všechno, řekla jsem jim , že jsem do nich už zainvestovala nejméně 40 tisíc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 19:52 Žena vondr001 [674] Re: Edit
Tak to teda zírám - na přístup akvaristiky, že ti nahradí ryby. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 19:49 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Edit
zatím jsem našla toto: http://www.aquapage.cz/clanky/192-piscinoodinioza-obrnenka-hruskovita.html
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 19:47 R Muž romant [27987] Re: Edit
Dal by se použít ten Oidimol od Dajany, jak jsem Ti na něj dával odkaz. Určitě bych ale ještě pohledal, aby byla jistota a šlo se na ten moribundus s tím správným lékem.
Edit: Určitě to bude chtít dodržet návod a připravit se na to, že bude po léčbě načatá biologická rovnováha a tudíž bych měl připravenej i Nitrivec od Sery a restartoval tak nádrž a podpořil nitrifikaci. Výměnu vody považuji za samozřejmost. Po těchto operacích bych jako rekonvalescenční péči doporučil použití rašelinových výluhů, olšový šištičky, listy mandlovníku, dubovou kůru apod. vylepšovadla prostředí přirozenou imunitu podporující.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 19:43 Žena EditHa [91] - TetryRe: romant
Díky moc za fotečky. no jo, teď jak na to koukám tak to vypadá dost stejně. Je to vidět dobře na té parmičce, nebo daniu. Asi to bude tedy ono. Co mám teď dělat? Dole na té tetře asi-císařské to je přesně ono!! Posílám pusu! Mám takovou radost, že už vím proč mi léčba nezabírá. Co je na to nejúčinější?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 19:41 finnnp – romant
Ono se to moc podložit nedá.Jestli jsi,ale myslíš,že tam mají dobré rybičky.Tak ti to vymlouvat nebudu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 19:37 Žena EditHa [91] - TetryRe: finnnp
ryby kupuji jen v akvaristice, chodím už roky tam kde nikdy problém nebyl, až nyní.
V Akvaristice jsem to řešila a můj problém je dost mrzí a veškeré uhynulé ryby mi po léčbě zdarma nahradí tj: 80ks ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 19:32 R Muž romant [27987] Re: finnnp
finnnp napsal: Jak koupíš rybičky někde v Hornbachu tak musíš počítat s problémy.Ale nemusíš, podívej se do vlákna o Hornbachu a uvidíš, že jsou tam jak negativní, tak pozitivní zkušenosti a to jak jsi to napsal, je těžce zobecněný a nepodložený názor. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 19:07 R Muž romant [27987] Re: Edit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 19:03 finnnp – Edit
Jak koupíš rybičky někde v Hornbachu tak musíš počítat s problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 19:03 Žena EditHa [91] - TetryRe: romant
je někde na nějakých stránkách dobře vyfocený rozdíl ve vzhledu těchto podobných teček? jinak to neumím posoudit. Asi by to bylo potom tím, protože mi na krupičku ani exit ani Costapur zatím nezabírá. Nebo někdo přijeďte udělám vám i kafe ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 18:58 Žena EditHa [91] - TetryRe: finnnp
Zajímavé je, že se s tím potýkáme jen my chudáci co si tu rybu jako poslední odběratel koupí.Ryba by měla být nadšená a šťastná že je konečně někde doma a ne se nám odvděčit tím, že je nemocná. Naopak by měla být zdravá, zvlášť u nás akvaristů kteří jsme jí připravili to nejkrásnější prostředí a dáme jí co já na očích uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 18:57 R Muž romant [27987] Re: Edit
Já se na to, jak vlastně ta "krupička" vypadá ptám proto, že se klidně může jednat o tzv. piscinoodinium a to se projevuje velmi obdobně jako ona známá krupice, ale ty ryby jsou jakoby obalený v mouce, prostě pidi midi tečičky, kdežto u krupice to jsou tečky. Pokud by to byl ten "moučnejší" moribundus, tak na něj je dobrej www.dajanapet.cz/….
Edit: To že některý ryby onemocní dříve a některý později, nebo vůbec, to bych přikládal jejich kondici a vitalitě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 18:44 finnnp
V dnešní době jak chytnete krupičku.Tak nejlepší řešení je záchodová mísa.Před 20 lety stačilo zvednout teplotu a přidat sůl.Dnes to,ale neplatí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 18:32 Žena EditHa [91] - TetryRe: romant
Bylo to focený ještě když jsem na rybách nic neviděla a radovala se jak jsou krásný, teď se mi nějak nedaří udělat zaostřenou fotku :-(
škoda, že nevím o servisu-takovém jak mají mořští akvaristé. Přijedou, pořeší, zaručí se. Ve sladkovodních nevisí tolik peněz a každý svého štěstí strůjcem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 18:05 Žena EditHa [91] - TetryRe: romant
fotku nemám, nejspíš to krupička je podle fotek z jiných případů
začalo to miniaturními tečkami na ploutvích a pak větší všude- asi krupička. Zajímavé je, že parmičky siamské , které se takřka neustále válí a polehávají po dně doposud neměly ani tečku až dnes po 8 dnech vidím na ocáscích droubné tečky? Jak je to možné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 18:04 Žena EditHa [91] - Tetry – Re: romant
už se tomu taky směju, ale je to takový zoufalý smích, který asi znají všichni co něco řeší a ne a ne to vyřešit, zbývá než doufat ano že budu mít zase to své zdravé akvárko jako předchozích 20let :) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.03.2013 17:58 R Muž romant [27987] – Re: Edit
Edit napsala: jo, protože máte zdravý ryby to se vám to směje, těm chudákům co si neví rady jako třeba já sad ;-) Tak se alespoň někteří snažíme, aby ty zdravý ryby plavaly i ve více akváriích. ;-) Ta moje poznámka neměla ani v nejmenším ironický podtext, nikomu se neposmívám, to je jenom takový odlehčení rutiny.
Edit: Jenom taková kacířská myšlenka, léčíme opravdu krupičku? Nebyla by nějaká fotka postižených ryb? Fotky z Tvojí prezenatce ze 17.3.13 nic takovýho neukazují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 17:54 Žena EditHa [91] - TetryRe: romant
jo, protože máte zdravý ryby to se vám to směje, těm chudákům co si neví rady jako třeba já sad ;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [34] ...... 92 93

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95136x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2223?od=1651