Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krupička

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Krupička
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2020 09:08 Muž Jan Jonáš [1298] - Drobné rybkyRe: zelenakapusta
Když jsem si před dvěma měsíci pročítal diskusi, tak to je celkem běžné, že neonemocní ve společenském akváriu všechny ryby, ale postihne to jeden, maximálně dva druhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2020 09:07 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Je to krupička? - dodatek
Ještě bych dodala, že jsem v poslední době nekupovala žádné nové rybky ani rostlinky. Krmiva jsou stejná pro všechna akvária, ale problém se ukázal jenom u akar.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2020 08:48 R Muž ctibum [6907] Re: zelenakapusta
V modrém rámečku máš na krupičku odkaz. Zkus srovnat fotky a pročíst, i tady je dost informací k léčbě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2020 07:52 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Je to krupička?
Ahoj všem,

dneska jsem si všimla, že akary jsou prostě jiné. Jsou apatické a mají na sobě nějaké tečky, natočila jsem video, snad půjde choroba identifikovat.
Jsem z toho zděšená, nikdy předtím jsem se s krupičkou nesetkala, takže netuším, jak to vlastně vypadá.
Jakmile jsem si toho všimla, zvýšila jsem teplotu v akváriu, zatím na 24°C.

Prosím vás, potřebovala bych pomoct s identifikací choroby, dneska je sobota, od devíti je otevřený zverimex, pokud budou mít vhodná léčiva, koupím je. Začínám panikařit.

Edit: Nemám možnost karantény.

www.youtube.com/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2020 12:30 Martin – Esha exit neučinkuje na všechny ryby
Dobrý den, chtěl bych poradit. vyskytla se mi ve společenském akvariu krupička.
Začal jsem 3dny po prvním detekování teček na ramirezkách používat esha exit a esha 2000.
Po prvním dni došlo u vetšiny ryb ke zlepšení, ale u některých ( panceřníček kropentý, číchavec zakrslý a ramirezky) na sobě meli stále jednu nebo dvě tečky. Pokračoval jsem dle
návodu v léčbě a 5 den stále nic. Naznal jsem tedy, že není léčba dost silná, ale protže mám v akva miniraky CPO, kteří tu léčbu exitem moc dobře nesnášeli (obsahuje malachitovou zeleň) nechtěl jsem dávku zvyšovat. Odlovil jsem tedy všechny rybky které měli přznaky a dal do zvláštní nádrže a zdvojnásobil u nich dávku exitu + 2000 normálně. Na Ramirezky to zabralo, ale na čichavci a paceřníčkovi nic, pokračuji dále v léčbě, ale tečky mají stále. Myslím si, že ve společném akva se mi asi také nepodařilo všechny stádia vyhubit, proto se chci zeptat jak dlouho můžu v léčbě pokračovat aby to mělo nějaký smysl nebo mám zdvojnásobit dávkování?
Teplotu jsem původně dle návodu nezvedal. Nyní uvažuji, že odlovím raky vedle protože to hůře snášejí a zvýším teplotu na 31stupňů a budu pokračovat, ale mám trochu obavy s tou vysokou teplotou, že si rozvrátím rovnováhu, rozjedou se dusíkaté látky atd.
U místního chovatele, který provozuje obchod s akvaristikou mi říkali, že je esha na trhu dlouhou a už nemusí na krupičku fungovat a mám zkusi costpaur nebo protazol (zde se zase bojím zahubení bakterií)
Co vy na to?
Díky za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2020 15:44 - Re: mojeakvarium
Nie.Je to prípravok určený hlavne na pliesňové ochorenia.Krupička je parazit,takže potrebujete iné a hlavne trocha silnejšie zloženie iného prípravku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2020 13:53 mojeakvarium – Sera mycopur
Zdravím. Chcela som sa spýtať, či sera mycopur pomáha v boji proti krupičke?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.02.2020 21:28 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: trichopter
Jestli to správně sleduji a nic mi neuniklo, tak se léčí (léčilo) jen eSHa2000+Exit. Jestli je tomu tak, jen kvůli léčivům po léčbě do filtru nezasahovat.

Právě naopak, jestli je filtr zaběhnutý a není úplně zanesený, že by potřeboval vyčistit kvůli vlastní kapacitě, využít toho a nedávat jeho čištěním příležitost k výkyvům parametrů vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2020 21:05 trichopter Re: Prašan
Skoro všetky ryb som rpeloečil.Dne som už vymenil polovicu vody.Do filtru som nezashoval,ale mám ho v plíne podla rady on kamoša vyčistit po liečbe.Treba to po eSHa exit?Nikde sa to nepíše ...Mám aj optimu tú checm nasadiť podla toho čo s filtrom.
Na neštastie sa mrenky nadherne nepodarilo uplane doliečiť,dnes zomrela samica kolizy krpatej a nič nebolo badať asi otrava liekmi.Ako je to s tým fitrlom po liečbe ?Treba čistiť ? Vdaka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2020 23:06 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Bimba
- mohlo se jednat o ryby, které již takto postižený byly,
- vlivem stresu, případně podmínek akvária, hodnot vody, může být vyvolaná reakce na tento druh onemocnění, právě v důsledku snížené imunity
- dávkování lečiv, provádějte pečlivě, u ryb může vzniknout rezistence na podávána léčiva, při nadměrném používání, včetně vývoje ryb, pokud se jedná o dospívající jedince ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2020 17:20 Muž Bimba [6] Re: lacewings
Nepletete. Je to tak a je to zde asi před necelým měsícem i s fotkami. Díky nezkušennosti jsem to nezachytil úplně včas. Než jsem léčiva objednal a než došly, tak jsem razbory utratil. Byly již hodně napadené a dvě mi již uhynuly. Nechtěl jsem je trápit. Netuším, kde se krupička vzala, nebyl žádný kontakt s okolím, krmení jen sušené a proč jen ty razbory? Zůstali mi pandíci (6ks) a paví očka (2 odchované samičky). Všichni jsou zcela bez problémů a chtěl jsem nyní tudíž udělat takovou preventivní jednorázovou léčbu a za nějakých 10 dní hodlám nasadit opět nějaké hejnko. Nějaká zkušennost, rada, či připomínka? Budu rád.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2020 21:25 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Bimba
Neměl jste tam taky razborky, v tom akvariu, jste že západních Čech, nebo si to pletu;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.02.2020 21:12 Muž Bimba [6] Re: lacewings
No, pokud bych měl léčiva rozdělit, aby dohromady ta koncentrace odpovídala letáku, pak ano. Pak bych defakto dávkování překročil o 100%. Pak můžu děkovat, že to nepřežila jen ta Ampulárka. Že ale doporučují léky sloučit a nepíší, že by pak koncentrace měla být poloviční. Mám pro příště zkušennost. Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2020 20:47 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Bimba
- tak jinak,
- obsah je cca 40l, aplikujte dva druhy léčiv,jako prevenci, rozdělit tedy objem na 2 X 20l, do 20l aplikujte eSHa exit a do zbývajících 20 l eSHa 2000,
- na Krupičku je primárním léčivem eSHa exit, tak toto léčivo by mělo být podáno ve větším poměru, než eSHa 2000
- jak vám to dávkování při té prevenci vychází ted, pokud se budeme držet přibalového letáku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2020 20:09 Muž Bimba [6] Re: lacewings
Hrozně moc? Nechápu. Koukám do návodu ExitTM a píší 1. den 20 kapek na 100l, takže dávám 8 kapek na 54l akvarium, kde předpokládám, že bude cca 40l čisté vody. A u eSHa píší 1. den na 100l 25 kapek, takže já dávám 10. A zde i vysloveně píší, že preventivně se dává dávka pro 1. den. Řekl bych, že dávkování je v naprostém souladu s návodem. A v době aplikace probíhala výměna 1/3 objemu vody, tak se domnívám, že rozptýlení přípravku bylo téměř dokonalé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.02.2020 20:13 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Bimba
- prevence s dávkováním 18 kapek na 40 l je hrozně moc!!!
- navíc máte přehozený poměr dávkování lečiv k tomuto druhu onemocnění(i když jde o prevenci) , více musí být eSHa exit
- ano mohla tam být reakce na podání takového množství, zvláště pokud byla v přítomnosti aplikace, kdy koncentrace je ještě silná a nestačí se plně rozptýlit po akvariu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2020 19:46 Muž Bimba [6] Re: lacewings
Kvůli prevenci po proběhlé krupičce s úhynem (viz níže) jsem do 54l akvária, kde je tak 40l vody aplikoval 8 kapek ExitTM a 10 kapek eSHa 2000. A následně mi uhynul Ampularis. Je to možné, či shoda okolností? Zbylá rybí osádka (Pandy) a Pískořky jsou bez úhony.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2020 23:57 - Re: trichopter
Vodu nemeň nechaj s liečivom.Až keď budú rybky ok,tak potom môžeš vymeniť vodu a následne ju pre dočistenie ešte prefiltruj cez aktívne uhlie.

OT:
Apropo 16 litrová odchovnička.... a ku všetkému pre ancistrusa? Obávam sa,že pri kŕmení tým čo popisuješ,tak ani to troj dňové menenie nestačí.To by si mal odkaliť a vymeniť denne.Ale to už je do iného vlákna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2020 21:11 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: trichopter
Hej naozaj pomože. Jak ti to už napsal Prašan.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2020 21:08 trichopter Re: Prašan
Treba pridať teplotu ešte ? v návode nepíšu že treba s teplotou niečo robiť.Ale isto to pomôže. Po tom 3dňovom opakovaní treba vodu meniť?Znova cyklus opakovať bez výmeny vody s dávkou 40 kvapiek+ ? odolávajú aj ostriežiky purpurové a videl som to aj na jednom sekavcovie priečnopruhovanom. Mrenky nádherne sa už obtieraju o substrát,Tie počítam nepreijú mám ich tam aby likvidovali vežovky,
ešte jedna vec.Odchovávam ancistrusy ,ale akosi tablety nechcu konzumovať ide im poľná uhorka trochu a skušam sparený šalaát.Skúsil som aj mrazeny cyklopy ,ale tie asi nič.Dnes som nastrúhal červenupatentku aby bolo aj mäsko.To tiež akosi nekonzumujú.Inak sú čule a výmeny polky 16litrovej odchovne každé tri dni.Z krmiva sa robia chumáče,hlavne z tých rozdrobených tabliet, Vdaka
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   16.02.2020 20:35 - Re: trichopter
Pokračuj v liečbe podľa návodu.Zvýšením teploty sa rýchlejšie namnoží i parazit,ale to je zámerom aby si liečivom čo najviac následne vyhubil.Okrem eSHa exit môžeš na podporu liečby skúsiť kombináciu s eSHa 2000.L-ká vo všeobecnosti nemajú radi liečivá i keď tieto spomenuté sú celkom dobre rybami znášané.Zväčša pri eSHa Exit - je liečba badateľná na ten tretí deň ako v návode.Ak na tretí deň nebadáš zlepšenie,tak liečenie opakuj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2020 20:25 trichopter Re: lacewings
Dávkovani podla návodu prvý krát teda 40 kvapiek + nayvše trochu. dnes 20 kvapiek + trochu na vyše.Tepltu som zvýšil na 26-27 stupňov.Ohrievač je stále zapojený.Inak v byte fungujem bez neho a teplota stabilne 24-25.Mám tam dva L201 +Rineloriacaria dva kusy.Nerád by sm o ne prišiel.Amcistrusy sa vytreli pred nedávnom .Tie to zatial nemajú.Inak som vidle neres aj koliz aj gurám zlatých aj mreniek machových ,tak akva nefunguje asi najhoršie. Vdaka zatial za rady.Ake huminové latky mate na mysly?AKurát pod štrkom mám substrát stare dno od Rataja.
Mal by osm dopniť asi všetko v mojom profile o mojom akva,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2020 19:47 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: trichopter
- v první řadě napište teplotu a dávku jakou jste aplikoval na těch 220l, pak uvidime
- filtr neřešte ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2020 19:20 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: trichopter
Nemyslím, že by ten filtr mohl mít nějaký nepříznivý vliv.

Jakou máš v akváriu standardně teplotu a jak jsi ji změnil s léčbou?

Nemáš ve vodě náhodou nějaký rašelinový výluh nebo nemáš tam náhodou nějaký účinný zdroj huminových látek?

U takovéhle nákazy, která se projevila u vícero ryb, bych z podstaty téhle nemoci ani neuvažoval o léčbě mimo původní nádrže a přelovování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2020 19:17 trichopter – Krupica
Zdravým.nasadil som na začínajúcu krupicu eSha exit druhý den som dal dávkuliečiv a krupica sa dalej rozširuje,trochu zmizla na kolizach krpatých ,mám jeden pár.Ale sludujem na dvoch botiach ,mrenky nádherné,sú obsypané.Tetry krvavé to maju všetky a rozširuje sa to.
Mám fiter eheim profi3 2075 ,v ňom len média bez aktivneho uhlia a dva krat fitračná pena a jeden krát fitračná vata.Môže ten filter liečivo odstraňovať?Liečim ryby v spoločenskom akváriu ,je dosť zarastene tak ryby pojdu ťažko odloviť.AKva je 220 litrov vody.Viete poradiť či to je s tým fitrom v poriadku pri tej liečbe?Myslým že to bude bud z mrazeného polskeho krmiva ,čierne patentky alebo cyklopy.menil som aj vodu,neustriehol som a štvrtina vody šla studena aj ked som potom pustil ohrievač.Vdaka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2020 00:36 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Prašan
Také nesnáší teplotu nad 26 stupňů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.02.2020 23:56 -
Ak necháte vodu odstáť viac ako 48 hodín,tak krupička nehrozí.Parazit potrebuje do 48 hodín nájsť hostiteľa inak hynie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.02.2020 22:31 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Bimba
- zabarvení po použití přípravků eSHa je standartni
- nedoporučuji, špatné zvolené druhy ryb k objemu akvária ,čichavce pryč,
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2020 21:57 Muž Bimba [6] – Aplikace ExitTM a eSHa 2000
Bohužel již víceméně preventivně jsem aplikoval do 54l akvária, kde je tak 40l vody 8 kapek ExitTM a 10 kapek eSHa 2000. Využil jsem okamžiku, kdy jsem prováděl částečnou výměnu vody a kapky byly tak proudem rozptýleny po celém akváriu. Voda se pak v akváriu zakalila, vše je jakoby v mlze - je to normální projev?
Krupička mi skolila 12 ks razbor klínoskvrnných (viz příspěvky níže), ale ostatní osádka (pandíci, paví očka) zůstali úplně netknutí. To je také normální?
Nyní si chci pořídit opět nějaké hejnko. Doporučujete mi to po této preventivní kůře?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2020 20:11 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Bimba
To už je hodně rozlezlý, bude to všude, čili asi bude nutné přeléčit celou nádrž. eSHa Exit nasaď pokud možno ihned, můžeš i v kombinaci s eSHa 2000, ale ten můžeš dát klidně i později a víceméně preventivně.

Je možné, že se té studniční vodě v posledních měsících (bylo dost sucho) nějak změnilo složení, asi by pomohl rozbor, jenže zase v posledních dnech dost pršelo, takže už to tam zase v takové koncentraci nemusí být...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2020 19:43 Muž Bimba [6] – Asi krupička, ale proč?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Razbory klínoskvrnné jsem již pozoroval pár dní - zdálo se mi, že jsou pokryty drobnou krupičkou. Ale nyní je to již dobře patrné a navíc jsem měl 3 úhyny. Potvrdíte mi krupičku? Mám zde ještě 6 pand a 2 samičky pavích oček. Ty jsou v pořádku.
Jak se do akva krupička dostala? Krmím suchým krmivem a týdně měním 1/3 vody studniční vodou. V poslední době jsem nepřidával ani ryby ani rostiny.
Co s osádkou? Mám ji nějak izolovat?
A razbory má cenu léčit, či utratit?
Díky za poradu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2019 10:22 Martin – Jak se ke mne dostal krupicka?
Snad po 10 letech se v mem akvarku objevila krupicka. Stalo se tak po cca 10 dnech po te, co jsem si koupil v akvaristice neonky (obecne, cervene a cerne). Do karanteny po nakupu nesly, nikdy jsem to nedelal a problemy nebyly. Bohuzel nakazy jsem si vsiml celkem pozde kdy uz vsechny ryby byly posete pocetnymi bilymi teckami. Do te same akvaristiky, kde jsem kupoval ty neonky jsem si sel koupit esha exit, kterym ryby nyni lecim. Prodejce jsem upozornil, ze jsem si tu krupicku prinesl z jeho akvaristiky. Toto tvrzeni se mu moc nelibilo a spise tvrdil, ze jsem si ji mohl klidne zanest do akvaria vodou z kohoutku. Nevim, zda to je vubec mozne, ale pravda je, ze od nakupu neonek jsem vodu v akvariu nemenil ani nepridaval. Tudiz doma jsem si tu nakazu zanest nemohl. Kazdopadne v akvaristice prodejce pri nakupu ryb nacepuje z vodovodniho kohoutku vodu do sacku, do ktereho pak dava koupene ryby. Akvaria v prodejne pak doplnuje vodou, ktera jde pres UV lampu - otazkou je, zda by znicila tuto nakazu, pokud by ve vodovodnim radu skutecne byla. Spise se priklanim k tomu, ze kozovec byl jiz na neonkach, ktere jsem koupil.
Doposud v mem akvariu uhynulo cca 6 neonek, zejmena tech nejvetsich, nejstarsich - puvodnich a nejpeknejsich. Po 1. cyklu preleceni exitem krupicka docela ustoupila. Sem tam jeste nejaka ta bila tecka na rybach je, proto jeste pokracuji dalsim cyklem v prelecovani.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.11.2019 00:09 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Libcin
- ano, rovnou z kohoutku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 22:59 Libcin Re: lacewings
Tu vodu kterou budu doplňovat čistou? Dík za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   05.11.2019 20:19 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Libcin
- odpustit třetinu objemu akvária, aplikovat plnou dávku eSHa exit na celý objem akvária, po třech hodinách doplnit vodu a aplikovat eSHa 2000 v poloviční dávce objemu akvaria
- po dobu lečby exitem, sledovat chování ryb, v případě doplnit vodu okamžitě
- opakujte po 24 hodinách,
- následně klasická aplikace dle přibalového letáku léčiva
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 18:07 Libcin – Parazit
Fotka k příspěvku Tak jsem po dlouhé době udělal fatální chybu a neónky koupené na akva burze v Kroměříži neprošly karanténou a tohoto prevíta jsem si zavlekl do akvária. Léčba Eshou exit+ 2000, léčím 4 den a pořád prohrávám. Většina neónek je pryč. Na snímku mé kropenaté neštěstí sad
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2019 12:53 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Martin Karviná
Odkalila bych dno, a pořádně, právě kvůli cystám. Na filtr nesahat. Můžeš zkusit zasolit, pak mají paraziti těžší "práci".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2019 11:41 Muž Martin Karviná [19] Re: Anthrax
Ano pardon cysty. Jinak purigen mám dva a jeden zrovna regeneruji a druhý je ve filtru.
Takže zítra výměna vody bez zásahu do filtru. pak počkám teda týden a budu sledovat jestli se neobjeví znova. A co to aktivní uhlí ještě mám nepoužité. Dát ho tam nebo ne. Děkuji jinak za rady snad ještě stihnu něco napsat mám odpolední.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2019 10:31 R Muž Anthrax [4762] Re: Martin Karviná
Já bych vyměnil zítra 1/2 vody. Neodkaloval bych ani nezasahoval do filtru, pokud to není na pořadu dne v rámci běžného chodu akva (+nevím jak to máš s purigenem).
Někdo tu léčbu opakuje. Prvně jsem léčbu opakoval po dvou týdnech. Při zbylých dvou případech jsem ji neopakoval. Ničemu to u mě nevadilo.
PS: Bakterie to nejsou, jsou to cysty. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2019 09:49 Muž Martin Karviná [19] Re: Anthrax
Zatím ano nevidím už nikde nic.
Ale teď si nejsem úplně jistý jak pokračovat.
1. Odkalit dno. 2 dolít vodu. 3 vyprat filtr+media. 4 po jaké době přeléčit, kdyby byly ještě nějaké ty nevylíhlé bakterie té krupičky třeba právě v tom dně nebo jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2019 09:38 R Muž Anthrax [4762] Re: Martin Karviná
Je léčba úspěšná?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2019 08:53 Muž Martin Karviná [19]
Dobrý den.
Dnes je to 3 den kdy léčíme krupičku. A chtěl bych se zeptat jaký nejlépe postup zvolit co se týče výměny vody a filtru. děkuji. akva je v prezentaci 200l
Edit: je to esha exit+esha 2000 teplota 27

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2019 20:32 R Muž romant [27987] Re: Denisa
Ve 14 dní starým akváriu mají být maximálně první stratovací ryby a né celá osádka, v tom bude ten problém. ;-) Použij tedy FMC podle návodu a počítej s dalším úhynem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2019 20:00 Denisa Re: romant
Myslela jsem tím že neumrela žádná rybka a teď najednou tři a další mají Krupičku. Tu esha exit tady u nás právě nemají :-(. Dali nám to FMC.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.06.2019 19:41 R Muž romant [27987] Re: Denisa
Tak v pořádku toho asi moc nebylo. X-) Doporučuji léčbu zahájit přípravkem eSHa exit dle návodu. Dnes i zítra před aplikací vyměnit klidně polovinu vody. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2019 19:18 Denisa – Krupička
Dobrý den, mám nové založené akvárium asi 14 dní. Vše bylo v pořádku, předevčírem nám umřeli tři paví očka. A teď jsme si vsimli že mají neonky Krupičku. Máme doma FMC od Dajana, mužem léčit tím? Popřípadě jak?. Akvárium 60l, 3xpavi očko, 4xzivorodka Black, 4xneonka, 1x ancistrus.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2019 22:27 Muž Karak [0]
Fotka k příspěvku Zdravím, dnes se na jedné neonce objevil takový bílý flíček -je složen z několika menších "bodů" rybka se chová celkem normálně, i žere, nikde se "nedrbe"... Má to na obou stranách u ocasu. Akvárium jede beze změny(nepřidávány nové rybky ani kytky) cca rok a vše je ok.
Minulý týden jsme dělali pravidelnou výměnu vody (cca1/3). V akváriu jsou neonky, partička 4pruha,ancistrus, několik pavích oček a šneků.
Může to být krupička, nebo spíš něco jiného? Případně jak a čím léčit. Děkuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.05.2019 15:40 R Muž romant [27987] Re: Safirka
Nechat, je potřeba přeléčit i plže, jsou to velmi dobří hostitelé parazita způsobující krupičku. Složení eSHa exit jim nic neudělá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2019 12:25 Safirka – Neritina a Esha exit
Dobrý den, chtěla sem se zeptat jestli můžu neritinky nechat v akváriu nebo je musím dát bokem když léčím Krupičku Esha exit? Četla sem že neritinky jsou citlivé na malachitovou zeleň, a ta je obsažena v eshe exit

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2019 07:08 R Muž romant [27987] Re: Keisy
Ano můžeš.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 92 93

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95114x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2223?od=151