Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Ahoj, ví někdo co je tohle za rybku? Je z burzy. Velikost okolo 4 cm. Ráda plave břichem vzhůru pod kořenem.
Starší reakce
Podle červených ploutví tloušti.
Tak to bude Jelec tloušť
Tipoval bych Sivena amerického, ale foto toho moc nenapoví.
Starší reakce
Ta rybka na první fotce bude možná nějaká Gara. Ta neonky žrát nebude.
Nevím, nejsem si jistý. Třeba někdo bude vědět na jisto. Mezitím si zkus sem
rybicky.net/atlasryb/hledat/ zadat do kolonky „lokalizace“ hodnotu „dolní část“ a porovnej výsledky se skutečností.
Proč by se ryby nemohly ztrácet? Stačí chvilka, a z mrtvé ryby nemusí zbýt nic. Spolubydlící se o mrtvé ryby umí celkem rychle postarat. Tahle ryba totiž podle mě neonky neloví.
Tohle sežere max řasu na skle...
Líp mi ten smudla vyfotit nejde.tlamu na ze spodu a prisava se na sklo...no,něco je sežrat musí.. sami přeci nezmizí
Fotka zboku by nebyla?
Z tohoto opravdu není nic poznat. A jsi si jistá, že ti je někdo žere? Nechcípají ti z jiných důvodů?
Edit: K té druhé fotce. Ne. To je nějaký pancéřníček (foto je nekvalitní ale možná venezuela black). Leda že by se postaral o již mrtvou rybu.
1 09.06.2019 17:00 Indicavia – Co je tohle "asi" za parmičku?
Dnes jsem chtěl koupit 2 parmičky černopruhé a doma koukám do toho pytlíku jak puk :
Jedna klasická černopruhá (jeden pruh, 2 vousky) a ta druhá vůbec nevím co to je? Svislé pruhy jak sněžný tygr, vousky 4 nebo 6.
V atlasu jsem vůbec nenašel.
Nevíte někdo?
Díky!
Starší reakce
Je to Sevelie pruhovaná, moc Vám děkuji.
Sevelie pruhovaná podle mě.
Edit: Podívej se na tu hlavu.
Zdravím. Asi budu za blba, ale nevěděl by někdo co je tohle za rybku? Nikde to bohužel nemůžu najít.
Starší reakce
0 23.05.2019 17:58 Palo – Ake su toto ryby? Cychlidy...?
Potrebujem pomôcť identifikovať rybky. Dostal som ich od známeho, vytreli sa mi a neiem poriadne ani čo to je....
Starší reakce
0 15.05.2019 07:52 Petik79 – Znáte ji?
Zdravím, budete prosím někdo vědět co je to za rybku?
Moc děkuji.
Taky může jít o křížence, dokonce i vícedruhového.
Skoro bych řekla, že to není molla, ale živorodka širokoploutvá nebo velkoploutvá.
Živorodka ostrotlamá var. Gold molla
Edit: Vy jí chcete dát do dnes napuštěného akvária?
0 12.05.2019 15:32 davoule – Nevíte někdo, o jakou rybu jde?
Dobrý den,
včera jsem dostal akvarijní rybu. Bohužel, kamarádku nenapadlo se podívat na její název, a tak se obracím na zdejší znalce, jestli ji někdo nepozná.
Fotky přikládám. Jediné co vím je to, že v obchodě prý byly ještě v perleťově bílé barvě.
Děkuji moc za rady.
(Rybu dám dnes do akvária, jen co jej najdu, umyju a připravím).
Hned ta uprostřed
Starší reakce
Proto ten otazník.
Řekněme nějaký Heros ... tvrdit, že je to červenooký, to je víc než troufalé...
0 07.05.2019 16:40 Martin23 – Co je to za rybičku?
Starší reakce
6 02.05.2019 10:26 RAP [1635] 1 02.05.2019 10:01 powery [250] Ahoj,
copak je to za rybičku?
Dík
Starší reakce
0 18.04.2019 20:33 Marek – Nevim co je to za rybičku?
Starší reakce
Tak to jim ty fousky dorostou. Já mám 10cm parmičky a fousky nejsou větší než 4-5mm. 100% je to parmička černopruhá
A jak jsou ty parmičky velké/staré? Na prví tvé fotce vidím fousek. Z druhé strany ho bude určitě taky mít.
Koukal jsem i fotil, ale na jedny fotce je patrný pouze něco jako milimetrovy výběžek... Jinak na fotkách co jsou zde na webu, tak jsou vousky krásně viditelne. Proto mě to mate.
Je to SAE. Vousky musí mít. Koukej pozorně
0 13.04.2019 15:34 Joe – Parmička SAE
Zdravím, můžete mi někdo prosím poradit co je to přesně za rybku? Myslím, že je to siamska, ale nikde nevidím vousky...
Dekuji
Starší reakce
Budu jí mít tak 8 měsíců. Mám čtyři jedince velikostně cca 4-5 cm. A vyfoť je skoro nejde, jsou neustále zalezlí pod kořenem.
Edit: Tak už jsem je našel. Je to microsynodontis sp. nigeria. Ale nejsou o nich skoro žádné informace
A děkuji moc za radu
Ano je to stiphodon, ja ich mam tiez kupil som ich pod nazvom Stiphodon atropurpureus, teda ten co kolega spomina. Je to cool ryba v buducnosti by som chcel ich mat viac.
Prosím poradíte, co je toto za rybu? Snažil jsem se poctivě ji najít v atlasu, ale neúspěšně. Drží se u dna a evidentně je to nějaký řasožrout.
Jak jí máš dlouho a jak je velká?
Sumíček thajský to myslím nebude, zkus než tělo vyfotit podrobně držku, vousky kolem tlamy by mohly napovědět víc.
Z toho obrázku bych tipoval nějakej druh Microsynodontis, ale není tam toho moc vidět
Raději nebrat, když nevím co to je... to si radši počkám až budou.
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x