Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
To je Karas Zlatý. To druhé je to závojnatka čínská jen možná jiná varieta ... je jich poměrně hodně.
6 05.08.2009 12:48 Iggy – Piggy
pls co je toto za ryby? předpokládám zlaté rybky ale chci přesný název.
Samozřejmě,že jde o samce Labeotropheus trewavasae ti se dají splést snad jen s fueleborni,ale ti jsou větší a mají vyšší stavbu těla a "čumák" mají výraznější.Dle fotky usuzuju ,že je ta ryba v hodně špatném stavu.
Prosim poradte mi co je to a cichlidu, nikde ju nemozem najst.dakujem
0 02.08.2009 20:59 Roman1 –
Re: Bak že by shobukin?????
Elmo má zlatou rybku
Muzeum historie kamene Rhodos
v ZOO ve Dvoře Králové jsem vyfotil tuto rybu podle popisu co byl na nádži neodpovídá ničemu pomozte dík
Starší reakce
Podle tmavého očka ne albinotická, ale xantorická forma.
Jinak
Starší reakce
Tak jsem si to dnes přinesl a má to 1,5 cm
Jo. Je to Tetra průsvitná.
Prosímvás poradíte co je to za rybku? Podle mě je to razbora ale jaká to netuším... A tady v atlase není. Potřebuju znát její název abych jich mohla dokoupit pár do hejna.
Starší reakce
Já jen dodám,že na té poslední fotce je krom yellowky i Tropheops....nejspíš Mauwe.Je to ta v popředí se spodní tlamkou.
0 13.07.2009 12:41 lukaspd – rybka??
cavte... poradite mi s touto rybkou???
Starší reakce
Nechci bejt dneska za urejpaného člověka, ale ouklej má ústa dopředu a mnohem kratší hřbetní ploutev.
Tak to mně napadla jenom ouklej obecná, kapr nemá tak velký oči
Podle mě to bude obyčejný mladý kapřík
Cyprinus carpio
www.flippersandfins.net/…
Jak podle hřbetní ploutve tak podle tlamičky to tak vypadá
Tak už je to lepší?
Neměl bys lepší fotku zepředu?
Poznej rybičků.
při lovu živého planktonu se mi do síťky chytli 2 malinký prťaví tvorečkové, a představte si že za asi měsíc a půl vyrosli celkem hodně. Pokoušel jsem se to identifikovat hlavně podle hřbetní ploutva, ale nikde jsem nenašel nic podobného.
Starší reakce
Připomíná mi to obyčejnou střevličku východní
www.biolib.cz/… . SAE by měla dolní ústa
Přečti si
www.akvanet.cz/… (minimálně tu tabulku na konci). Ale jestli myslíš, že máš SAE, tak ti to asi nikdo vyvracet nebude - na těch fotkách totiž není vidět skoro nic.
Určitě je nejlepší porovnat si rybku v reálu s atlasem na vlastní oči. Hlavním hlediskem rozpoznání SAE by měl být přes celé tělo až do konce ocasní ploutve procházející černý pruh a u trochu starších rybek mírně nažloutlé ploutvičky
Tak teď, když jsem se podívala do akva tak už to jde krásně poznat. Je to ta parmička černopruhá. Už se krásně zbarvila a pruh je jasnější.
Moc vám děkuju za rady.
Určitě
Každopádně parmička to je ... lépe to půjde určit s kvalitnější fotkou ...
Zkus ještě jednu fotku na SAE se mi ten pruh nezdá dostatečně přesvědčivý. (Měl by dosahovat až na konec ocasní ploutve).
Ahoj poradíte co je to za rybku? Stačí jenom přibližně. Omlouvám se za kvalitu fota... Snad to poznáte.
Starší reakce
možné to je, ale ty, co jsem koupil mají spíše podélné černé pruhy, ta samice je lépe vybarvená, je hezky žlutá a tu černou kresbu tam má více patrnou, navíc se mi zdá, že tomu samci začíná ocas získávat lehce modrou barvu..
Podle mně jde o mladou rybku Haplochromis burtoni, dříve velmi běžného tlamovce.
Prikláním se k názoru, že to je Haplochromis sp. CH44. Nedávno jsem takové prodával v obchodě.
Rozhodně mladá ryba a rozhodně Viktoriino jezero(Ukerewe) buď Haplochromis sp. CH44 nebo Pundamilia nyererei.
Přijde mi to jako Cichlidka Nijssenova,nebo Tlamovec Pseudocrenilabrus nicholsi
0 07.06.2009 17:08 yetchman – nikdo neví o co jde
ahoj,nepoznáváte někdo tuhle rybku? Má to být tlamovec Hedox nebo Hedoc nebo co....nikde jsem to nenašel:/
máte pravdu, ta malá mrška má něco jako gonopodium....
Jestli kolega viděl přísavku thajskou s gonopodiem, tak je to ona, já zjistil, že se fotka zvětšit
a je to Heterandria formosa
Je to přísavka thajská, je docela podobná parmičce černopruhé, akorát má ten pruh zubaty jako zmije
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [62] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x