Přihlásit se RYBICKY.NET »

Copak je to za rybičku?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Copak je to za rybičku? 

Přejít na předchozí stránku 26 Přejít na další stránku   1  
Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: radim
Jo jo, díky, já věděl, že Lko to není zcela jistě... Však proto jsem psal to s těmi hvězdičkami, spíš jen pro pobavení, co všechno se dá prodat jako Elko v akvaristikách...
U toho Bunocephaluse jsem si byl taky celkem jistý, ale na bližší určení mé obzory nestačí... Každopádně díky...

Edit:
Btw - L119 mě pobavilo možná ještě trochu víc... :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: JoKa
Mohl by to být Bunocephalus knerii, ale zůstal bych jen u toho Bunocephalus...eLko to není určita a troufnu si napsat, že coracoideus to není. Jestli to někdo určí z této fotky, tak smekám ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii Re: JoKa
Přikláním se k tomu, že to bude rybicky.net/atlasryb/sirokohlavec_nautsky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKa – L119?
Fotka k příspěvku Zdravím všechny. Dnes jsem v akvaristice objevil tuto rybku. U popisku pod ní mají, že to je L119, což je podle mě pí****na... Osobně si myslím, že je to nějaký Bunocephalus... Ví někdo s jistotou??

Reagovat na tento příspěvek 2  - radimRe: 1kolda1
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dwarfy Re: 1kolda1
Cyphocharax multilineatus ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jeepar – Trestanci
Nevíte někdo co jsou zač ty pruhovaný? :-) www.youtube.com/…
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: tomibender
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomibender – Co to je?
Fotka k příspěvku Ahoj, kamarád dostal s kytkami tuto rybu, má tak 2cm. Netušíte, co je zač?

Reagovat na tento příspěvek 6  - rudolf Re: deck
Fantazie je mocná čarodějka ;-) Abychom si rozuměli - ve svém příspěvku nehádám, nýbrž konstatuji. Takže aby to bylo úplně jasné i bez prolézání vlákna, na které odkazuje Urtman:
jde o pancéřníčka ze skupiny "elegans", ve hře jsou druhy C. bilineatus, C. nanus, C. napoensis, formy C126, asi i C123, CW018 a CW029. Daleko méně pravděpodobně jde o jiný druh ze skupiny "elegans" (C. elegans, C. undulatus) - a tím končíme, dál hádat netřeba. K jednoznačnému určení by byla třeba lokalita původu těchto ryb, resp. jejich předků. Pomoci může kresba potěru (ale pouze v případě již popsaných druhů, u forem označovaných C a CW kódy nebyly informace o ní dosud publikovány).
Jaroslav Hofmann
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Atika Re: deck
Nemá ani náznak toho tmavého pruhu přes oko
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deck Re: Turbínka
Co takhle C. axelrodi? hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 6  - rudolf Re: Turbínka
Fotka k příspěvku Jenom pro upřesnění, což JoKa nezdůraznil - Corydoras pygmaeus to není v žádném případě, to je druh nezaměnitelný, který vypadá jinak (viz snímek). Dál už to platí, jak to Urtman napsal, může to být jeden z přinejmenším tří druhů - C. bilineatus, C. nanus, C. napoensis. Jaroslav Hofmann

Reagovat na tento příspěvek 3  - JoKaRe: Turbínka
Odpovĕď na toto ti seriózní nedá nikdo. Koukni do vlákna Jaký je to pancéřníček , kde přesnĕ toto s panem Hoffmanem sáhodlouze rozebíráme... Velmi zajímavá diskuze...
Edit: a kdo odpoví, pouze hádá... X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka
Fotka k příspěvku Ryba má okolo 3 cm kupovaná jako Corydoras pygmaeus. Je to skutečně tento druh?

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: RAP
Vlastíku i tobě doporučím podívat se na fotky... ;-) Je to ve figuře... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: LiborSprysl
A co kdyby si ty rozdíly napsal? I já se nechám rád poučit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: kovarnicka
No určitě je v této velikosti už dost patrný rozdíl ve figuře. Najeďte si na fotky a myslím, že i laik to vidí...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kovarnicka – kancik citronovy nebo pyskaty?
Nevíte někdo, nějaký zásadní rozdíl mezi těmito druhy?...přinesl jsem si domu 4 citrony, tak 8-13 cm, ale mám podezření, jestli to není kancik pyskaty. Na fotkách vypadají skoro stejně. Ono se to časem ukáže, ale zajímalo by me to:-) ....dik
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Zoidik Re: Emuzle
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Emuzle – neznámá rybka
Fotka k příspěvku Dobrý den, pomůže mi někdo identifikovat tyto malé rybky?

Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: LiborSprysl
Tuhle poznámku jsem čekal :-D ano je to tak palec Heros a dál už raději nic.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: radim
S jistotou řekněme, že je to nějaký žlutý heros... ;-) ... ostatní jsou už spekulace... no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: Alkestis
Heros severum Gold
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alkestis – Jaká ryba?
Fotka k příspěvku Co je to za rybku?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: volhpe1
Taky myslím, že je to Danio perlové.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: volhpe1
Teda myslel bych že rybicky.net/atlasryb/danio_perlove , ale sám si počkám, na další názor. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: volhpe1
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - volhpe1 – Co je to za rybky
Fotka k příspěvku
koupeny na výstavě v Rychnově 2014

Díky ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii Re: Oliv
Vzhledem k tomu jak vypadají ostatní závojnatky bych to moc neřešila pokud se chová stejně a žere stejně ... =)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - OlivRe: Imii
díky,sice mi to závojnatku připomínalo, ale tou velikostí cca 20cm, mě spíš napadal nějaký druh karase...a co to nafouké břicho ? buď je těhotná,přežraná či nemocná ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii Re: Oliv
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - OlivRe: deck
Fotka k příspěvku posílám, ale není to moc kvalitní

Reagovat na tento příspěvek 0  - deck Re: Oliv
Chtělo by to foto z boku...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Oliv – nafouké břicho
Fotka k příspěvku Prosím o radu, co je to za rybku, jak dlouho žije a je to extrémní břicho normální ? poslední dobou je ryba jak koule, chvilkama mi připadá, že brzy bouchne. Máme ji už spoustu let. Bylo jich původně asi 10-12ks, dostal je syn, když měly cca 4-5cm, ze to budou takové malé rybky :-)
Postupem času nějak pomřely až na tu jednu, která nyní ovládá celé akvárko.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Hansel Re: codex
že by Maylandia estherae ? to má do citrona hodně daleko :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - codex – copak je to za rybičku
Fotka k příspěvku nevíte někdo co je todle za rybku ? májí cca 15cm a mě to připomínalo kančíka citronového i když byl trochu světlejší , druhý byl zase víc žlutý ale citroňák to nebude má na spodní ploutvi tečky které krásně odrážejí světlo , plavou v malawi akváriu v pelhřimově v hospodě

Reagovat na tento příspěvek 0  - 3CK Re: Adriannko22
A co www.aquatab.net/…? Jeleček duhový...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: Adriannko22
Hořavka duhová?
Nebo spíš Danio duhové hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Adriannko22 – Jalcek duhovy
Ahojte, viem ze to sem nepatri,(taka tema nieje a ja nemozem temu zalozit)ale potreboval by som zistit ako sa vola jedna rybka... V akvaristike bolo napisane Jalcek dúhovy.... rybka pripominala maleho jalceka so zelenym a ruzovym pruhom pozdlz tela. No nikde na nete som rybku s tymto nazvom nenasiel. Neviete mi poradit aky moze mat skutocny nazov? Chcel by som si ich kupit ale chcem niecio o nich aj vediet. Dik za radu
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - jamajcanRe: zidan9
Albín to je každopádně,podle stavby těla spíše C.aeneus,F/samička/.
www.deviantart.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jiri609 Re: zidan9
mohl by to být Pancéřníček skvrnitý - albín
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zidan9 – co je to za rybku ?
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: brnak9
 Reagovat na tento příspěvek 0  - brnak9 – co je to za rybičku
Fotka k příspěvku Co je to Prosím za rybičku

Reagovat na tento příspěvek 5  - R romant Re: brnak9
Řádně vystresnutý, čemuž se nesmíme divit, když vidíme kde jsou. rybicky.net/atlasryb/rajovec_dlouhoploutvy
 Reagovat na tento příspěvek 0  - brnak9 – ahoj, pozná někdo tuto rybku ? DĚKUJI
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Hansel Re: Nikifiki
Panceřníček kropenatý-Megalechis thoracata. Hodně zvážit zda si jí nechat. Hned zezačátku, je to hejnová ryba, potřebující dost prostoru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikifiki – Prosím pomozte
Fotka k příspěvku Ahoj, dostala jsem tuto rybku a vůbec netuším jak se jmenuje. Hledala jsem ji mezi pancerniky, ale neuspěla jsem.
PS: omlouvám se za kvalitu, rybka byla rychlejší :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: carione
Tetra královská super blue.
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [26] ...... 71 72

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 228254x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/147?od=1251