Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Číslo jedna zcela určitě A.rivulatus
, u té meeki mne znervozňují ty modré tečky....
, jednotečkový pestřenec je OK
3.Pestrenec cerveny-samec
Číslo 1 nejspíše Akara modrá, 2 bude kančík červenohrdlý nebo nějaký jeho kříženec a 3 je pestřenec červený. Nejsem ovšem cichlidář
.
0 08.10.2010 10:33 Martin
0 05.10.2010 22:16 safki – jaka rybka
Jaky je prosim tohle presne druh?
0 05.10.2010 19:12 Stingray –
Re: Bak Vypadá to na Zoogoneticus tequila ...
Česky laicky řečeno mečovka lyra.
x.h. lyra samec
Starší reakce
poraďte co pak to mam za hodnou rybičku?
Jedná se o Parmičku nádhernou varianta Diamant, prodává jí pan Darda na každé aquaburze v Ostravě (VŠB).
0 17.09.2010 14:30 Linduš [166] narazila jsem na tuto fotku (možná tu bude i dotyčný fotograf)
nevíte někdo, co je zač ta růžová a oranžová rybka?
Starší reakce
Fotky jsou hodně rozmazané, navíc většinu z nich s mi nepodařilo otevřít (zkus si to opravit), ale tipnul bych to na nějakého tlamovce, dole máš link a když na dané stránce klikneš na » Zobrazit další ryby druhu Tlamovec « tak by jsi tam ty svoje ryby mohl najít.
rybicky.net/atlasryb/tlamovec_melanochromis_auratus 0 11.09.2010 11:38 Kadel Zdravim, jsem uplnej zacatecnik co se akvaristiky tyce, ve stredu jsem koupil akvarium z druhe ruky i s 6 rybkama. Tri z toho jsou jak sem urcil podle tohoto webu pancernicci (ja jim rikam prisavky) ale zbyle tri nemuzu dohledat. Podle krmiva co jsem k nim dostal by to mohly byt cichlidy? Pozna nekdo z fotek a poradi?
img59.imageshack.us/…
img59.imageshack.us/…
img820.imageshack.us/…
img820.imageshack.us/…
Rybky se furt schovávali takže lepší obrázky sem na rychlo poridit nestacil.
Diky vsem
Kadel
Prosím pomužete mi identifikovat alespon příbližně co jsem
dostal z jávským mechem za rybičky.
z rostlinkama jsem dostal i šneky a při likvidaci jsem si všimnul že tam je i něco
jiného před čtrnácti dny to vypadalo na nějákou havěť ale ted už je jasný že to jsou
rybičky.
moc to neplave,pohibuje se to spíš po dně ,těd to mněří 0,8-1cm
a má to fousky.
nedávám jim žádné jídlo a oni si něco evidentně našli.protože rostou jak ....
Starší reakce
Nejspíš se jedná o Puntius tetrazona Hong Kong (Parmička čtyřpruhá Hong Kong)
Bez fotky těžko někdo poradí. Můj tip je, že jde o nějakou mnohem větší rybu, která zakrsla kvůli nevhodně malého akvária. Do 55l bych stejně žádnou deseticentimetrovou rybu nedával.
Nemohla by to být tato?
rybicky.net/atlasryb/cichlida_papousci
ano, je to gavunek gertrudin, v popredi samicka, to zadni tipuju na samecka. Mam je taky
Mně to spíš připadá jako mladý rybky Pseudomugil gertrudae (gavůnek Gertrudin)
no, nejsem odborník a na fotce toho moc nevidím,a le nemohla by to být Microdevario kubotai
0 31.08.2010 17:39 salvador – Pomozte mi definovat tuto rybku
neiete co je to za rybka? :P
Jedná se o falešnou Parmičku siamskou, pravděpodobně Parmičku jednopruhou.
rybicky.net/atlasryb/parmicka_jednopruha
S nemocí neporadím, ale kdysi jsem jednu měl, a po nafouknutí břicha velmi rychle umřela.
0 31.08.2010 15:10 Katonova – Ako sa vola tato rybka?
vedeli by ste mi s nou pomoct.ako videiet na fotke mi troska napuchla
a pretoze neviem jej meno neviem ani patricne reagovat n anovu situaciu,. som zaciatocnik, tak som trocha vystraseny. vopred dakujem
Starší reakce
Na fotkach jsou opravdu stejne rybky. Jista variabilita uvnitr druhu se da taxonomicky popisovat varietami. Variabilita uvnitr variet, to uz se tezko vyjadruje (i kdyz nerikam, ze to nejde ruznymi klasifikacemi). Zkratka krom toho, ze zalezi na svetle, uhlu a barvach fotografie, tak se i ryby uvnitr druhu (i variety) mohou trochu lisit. Tvoje rybka je s nejvetsi pravdepodobnosti Trichogaster trichopterus sumatranus var. Cosby.
Pokud ta ryby má tu tmavě modrou skvrnu(tečku) uprostřed těla a u ocasní ploutve, tak by to opravdu mohl být ten čichavec modrý. Ale já si i z té nekvalitní fotky dovoluji tvrdit, že jde o čichavce mramorovaného. Je to vyšlechtěná forma a těch odchylek tam může být víc.
Na některcýh fotkách, které jsem našel na webu vypadá opravdu jako mramorovaný na druhou stranu na jiných stránkách ta ryba vypadá úplně jinak
Pokusím se o lepší fotku ale není to snadné.
Takhle skoro přesně vypadá:
rybicky.net/atlasryb/cichavec_mramorovany
takhle vůbec:
www.akvarko.cz/…
přitom stejný název a na odkazech je najdu tak půl na půl
No prostě varianta Cosby.
To Romant: Píše se mramorovaný
Ale mě spíš přijde jako modrý... Pokus se o kvalitnější fotku.
Je to čichavec mramorový.
Ahoj,
prosím o radu. Tohoto čichavce jsem dostal jako čichavce zeleného, což se mi moc nezdá. Spíš mi to přijde jako čichavec modrý ale ani to se mi nezdá
Prosím zkušené o radu co je to skutečně za rybu viz. foto
Děkuji
Starší reakce
Severus, efasciatus, notatus či něco jiného??? mění zbarvení-použky mu mizí...zůstává jen poslední u ocasní ploutve...ryba má 16 cm...dokáže někdo určit i pohlaví? Rybu jsem dostal z malého akva,původní majitelce zbytek ryb sežral,takže zůstal sám a také jsem ho vyléčil z děravé nemoci...děkuji za rady
Podle te ocasni ploutve by to malej gibbik bejt mohl, uvidis tak za rok. Pokud mas pro nej poradny akva, tak za rok to bude peknej macek. Doufam, ze ho nemas v te 180, to je na nej fakt malo.
Ne..je to Pterygoplichthys pardalis
Ahoj, co myslite? je to prisavnik sietovany? (gibbiceps)?
Starší reakce
Jo, je to on. Fousky mu dorostou až bude starší, teda jestli je to samec.
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [55] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x