Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
0 14.09.2015 12:50 maskova – prosím co je to za rybičku
Starší reakce
Tohle jsou určitě medaky. Nejsem na ně zrovna odborník, chovám jen woworae - a ty bývají barevně různé, pokud vezmu woworae v širším slova smyslu. Pohybem i tvarem těla naprosto odpovídají, oči mají taky takové modře blýskavé a krásné, jen barva těla je odlišná. Ale jak říkám, můžou být z jiné lokality (nějaký Oryzias sp.) a nebo to dělá i osvětlení akvária, případně jsou to hodně mladé ryby. Což asi jsou, já to tady v práci nemůžu pustit moc kvalitně.
Ale medaky jsou to stopro a woworae jsou nejblíže
Určitě bez záruky... kmitá to to jako modrooké Girardinus falcatus, to normani nedělají... ozve se živorodkář já...
ale pokud to zvedne pan doktor, tak nám učitě odhalí nějakou tetru...já je znám pramálo...
Tipl bych si Zářnoočko normanovo, ale bez záruky
0 06.09.2015 08:50 R afc1886 [15243] Starší reakce
Černá tam být vůbec nemusí. U šlechtěnců a kříženců jsou různé odstíny oranžové na těle a ploutvích.
Vážně? Ale ploutvičky má čistě žluté přecházející do bíla, ani náznak černé....jediný černý mají právě ten puntík přesně v přechodu k ocasní ploutvi..
Starší reakce
0 12.08.2015 21:24 lukk – ??
Ahoj nevite nekdo co je to za rybku? Mam ji v akvarku uz 7 roku a jedine co oni vim je to ze je pravdepodobne mrenka
0 12.08.2015 20:49 Klára – Poradíte ?
Dobrý den, poradíte mi co to je za rybičku? Foto není moc kvalitní ale má jasně oranžovou barvu a černými tečkami jakoby do pruhu po bocích a černou tlamičku. Dostala se mi tam s drobnoústkama. Děkuji
Starší reakce
Hypancistrus, nejspíše H. contradens, možná H. sp. L201.
Krunýřovec, nejspíše nějaké Lko. Porovnej s fotkami, které se blíží nejvíc. Ale je dost možné, že přesně určit druh nepůjde.
Fotky L krunýřovců najdeš na planetcatfish nebo Lwelse. Odkaz bohužel z mojeho telefonu nedám.
0 29.07.2015 14:33 Mejla82 Co pak je to za rybku???
NHKG má pravdu, je to zcela jistě Pterygoplichthys, pravděpodobně Pterygoplichthys gibbiceps. Hypostomus to není v žádném případě.
Jaroslav Hofmann
Dnes jsem viděl podobně velkýho a přesně podle kresby to nesedí. Na te 4té fotce to vypadá na jinej druh.
0 28.07.2015 19:01 Olda – Ancistrus ???
Dobrý den,
pomůže mi někdo s identifikací ??? vypadá joko Ancistrus ale hodně přerostlej
díky
Olda
Starší reakce
Nebo potěr Karase zlatého.
Je to možné, kapři se třou v okolí rostlin případně spadaných větví.
0 20.07.2015 23:36 - Kamarátka ma jazierko.V poslednej dobe sa jej tam objavili rybky.Svoje kúpené má ešte mladé na neres a tak sa chcem opýtať jazierkárov čo toto môže byť.Je tu široká možnosť zavlečenia s rastlinstvom a to s prírody alebo pond centra kde tiež nakupovala rastliny do jazierka.V pond centre pri rastlinách chovali koi.
Môže ísť na fotografiách o mladé koi?
Bohu žiaľ kámoška je ďaleko a tak nemám možnosť pozrieť sa osobne prípadne poskytnúť lepšiu foto.
teď už s jistotou Mastacembelus erythrotaenia
Není to on. Teď jsem vyfotil celého.
Hodně troufalým odhadem armatus
0 19.07.2015 19:17 Grasin – Hrotočelec
Pozná někdo podle hlavy druh hrotočelce?
Starší reakce
Tato? Případně jiná forma Mečovky mexické. Je vyšlechtěna spousta různých barevných variant. Ten název co jsi viděl na nádrži mohlo být právě pojmenování té barevné varianty. A vyrostou mnohem víc než 2,5cm.
rybicky.net/atlasryb/mecovka_mexicka_cerna
EDIT: Opraven název druhu mečovky.
Podívej se mezi mečovky a platy
Samecek ma zadni ocas dole hodne prodlouzeny. A samicka ma oranzovy ploutve a je vetsi. Oba do dvou a pul centimetru.
To je dotaz jak z křížovky.
Po pravdě nevím. Ryby mají dvojslovné názvy (druhové a rodové jméno). Jenom nejběžnější ryby mají jednoslovnou přezdívku a tu většina prodejců nepoužívá. Taková běžná černá ryba - kominíček viz odkaz:
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlamaStarší reakce
Díky moc, podle fotek na internetu by to měla být ona
Co třeba Crenicichla lenticulata?
Starší reakce
To ledacos vysvětluje, taková škoda
Čistých mladých cutterů mi tu plave tak 150 kdyby se ti zachtělo
Byl to takový mix...všichni teda uvedení jako zelenooci
U jednoho kusu bych řekl že ano .. druhý, ten žlutý mi přijde až moc žlutý .. takže možnost že by nebyli zrovna "čistokrevní" tu je. Jinak ano, minimálně základ bude od cutterů
0 20.06.2015 16:19 radim
Tak měl jsem namysli tu uprostřed méně rozmazanou
Hongsoiku pounám samozřejmě
Podle té fotky se to fakt nedá poznat... je to hrozná ludra na obrázku... zkuste porovnat v reálu...
go2.imgsmail.ru/… 0 15.06.2015 22:00 Špaček – Sumeček?
Ahoj, hezký den, poradíte? Jsou tři docela vtipní, prý senioři minimálně 6-7let staří, ale když jde o žrádlo předvádějí docela vtipné momenty. Nemohu je přesně určit, odpadali jim fousky, maj teď takové krátké.
Díky Jana
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [21] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x