Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
1. není to přísavka
2. z boku by fotka nebyla? podle čumáku toho moc nepoznáme
Koupil jsem dvě přísavky, jednu asi 3cm a druhou asi 6cm. Ta větší byla světlejší. Mělo jít o Hong Kong Pleco - anglický název. Latinský název je Beaufortia leveretti. Po čase mi ta větší zcela zesvětlala. Mám obavy, aby nebyla nemocná nebo aby netrpěla nedostatkem nějakých živin. Dávám jim obden tabletky s řasami a velice jim chutnají, také řasy v aquariu je dostatek. Poraďte - je to jen odchylka v zabrvení? Obrazek je nekvalitní, nedají se tak snadno vyfotit
Starší reakce
Nejspíš nebo nějaká jeho forma. Přesněji by ho mohly určit "afričani".
Pěknej macek, škoda ho.
Starší reakce
Tak si rikam, lze vubec krizence bezpecne poznat, tedy jen pozorovanim? Vzdyt ryba muze vypadat uplne ciste, proste si to ten konkretni kus vzal na venek vsechno po jednom z rodicu. Myslim, ze u nekterych kusu urcit bezpecne krizence a cistou rybu by bylo tak na porovnani DNA, a to jeste s tim, ze musi byt k dispozici material ke srovnani.
Já se nepřel...pouze připouštěl...přece jen z fotky to na jistotu není...Já měl asi poslední čisté, páč nevím jestli je furt má ten od koho jsem je měl. Ty Šárky jsou moje, já své pustil proplout do Žďáru, tak doufám, že linie bude zachovaná, neb doma není už nic...
Libore myslím, že jsou čisté. Pro jistotu jsem se díval na fotky od Šárky.
Řekl bych tedy že spíše tedy C.spilurus, a připouštím, že možná s něčím stříknutý, protože čistých jich mezi lidmi u nás moc není...
s velkou pravděpodobností Cryptoheros sajica nebo něco pokřížené s ním...
Zdravím, prosím vas nevie niekto ake su to ryby? vopred dakujem dakujem
Na těch fotkách není z toho, co by bylo potřeba vidět k pokusu o určení, vidět skoro nic, ale něco málo přece. Ryby mají úplnou postranní čáru, čímž pádem to slunka rozhodně není.
Jinak ale myslím, že nemá cenu se tímto problémem dál zabývat, z publikovaných fotek a při absenci jakýchkoli dalších informací jsou ty ryby neurčitelné. Všichni tak nějak předpokládáme, že je to studenovodní druh - ale je opravdu? Je to ryba z naší přírody nebo ne? Kamarádce se "přemnožily" - co to je? (Nedávno jsme tu v jiném vlákně řešili, že se objevilo "obrovské množství šneků" - ukázalo se, že jich bylo asi osm...) Kamarádka je měla v akváriu? To taky nevíme. Problém mám i s údajem "zdecimovaly závojnatky, pancéřníky" - jak zdecimovaly? Sežraly? Uhonily? Donutily otravováním k vyskočení? Má se ta ryba určovat s vědomím, že žere jiné ryby, nebo ne? (Třeba ouklej ryby nežere.) Když se podívám do prezentace tazatele, o závojnatkách nevidím jedinou zmínku. Kromě toho to vypadá, že předmětné ryby jsou focené v nějakém jiném akváriu, než v tom, které má tazatel v prezentaci... Kdybych vyšel z jediného předpokladu, že jsou to ryby z našich vod, a nic jiného nevěděl, směřoval bych s jistou dávkou nejistoty k jelcům, nejspíš k tloušťovi. Ale takhle? Na některé dotazy je život příliš krátký
Jaroslav Hofmann
Ovšem při pohledu na tu fotku, osazení rostlin...to snad není třeba dál komentovat.
Edit: Nepřu se, může to být, ale bolen či jelec...no to byla střelba hodně vedle. Nejsem rybníkář jako vy, ale kdyby to měly být ty vámi navrhované ryby, to by ta voda v akváriu musela fičet jinak a kytky nestály jak svíčky na dortu.
O tom množení v akváriu jsem se vyjádřil snad jasně.A nechápu proč by naše ryby nemohli žít v teplovodním akváriu.To bych potřeboval vysvětlit.Některé naše domácí ryby dokonce dlouhodobě snesou i teploty které nesnesou ani teplomilné ryby.
Střevlička východní to určitě není.Ty poznám na 100%.Nedávno jsem jich vyházel několik tisíc.Ta Slunka by to také mohla být.Možná je pravděpodobnější nažli můj odhad.
No jistě, ale alespoň se potomstvo od přikříženého jedince nesoucího si všechny druhové znaky dá "přehodit" nazpátek.
Na té fotce je to více podobné Pseudorasbora parva...ale sám nevím...
i studenovodní rybky se dají rozmnožovat v akváriu, i když jelci a boleni by byli asi trochu problematičtí. Podle mě by to klidně mohla být slunka obecná, která se občas v akváriu chová
Ovšem kdyby tomu tak bylo skutečně, pak byste těžko mohl psát takové nesmysly. Pokud by to byly naše říční ryby, tak by těžko přežívaly v teplovodním akváriu a dokonce se dokázaly přemnožit...Inu jak psal pan doktor Hofmann..."nevím, ale píšu"...
0 09.10.2013 01:59 finnnp –
Re: RAP Kouknu a vidim.Rybama se zaobírám 30 let a to i našema.Našema né v akváriu,ale v mých třech rybníčcích......Z té fotky přesně nejde určit.Co je to za rybu,protože jsou velmi mladé a zřejmě i zdeformované z Akvária.
Určitě to jsou,ale naše ryby někde z řeky.
Proč jste si tím tak jistý?
To máš sice pravdu,ale já hodnotím jen podle obrázku.Samozřejmě jsem v příspěvku četl o přemnožení v Akváriu.Je,ale otázkou kde doopravdy dotyčný k těm rybám přišel.
Myslím,že ani jedna uvedená ryba to není.Tazatel píše,že je má od známé,které se přemnožily. To by musela být známá velkej frajer aby se jí v akva množily jelci či dokonce boleni. To nemluvím o velikosti reprodukci schopných bolenů,teplotě atd.
Ouklej to určitě není.Navíc ta fotka Oukleje na rybičkách.net je špatná.Ta ryba na té fotce je zřejmě Jelec.Může to být i malý Bolen.Oba dva baští vše co se hejbe.Určitě to jsou,ale naše ryby někde z řeky.
Člověče, víš, že možná jo? Vypadá to hodně podobně...Moc dík za tip. Někdo jiný zkusí?
0 08.10.2013 20:48 sobieski – Nevíte někdo, co je to zač?
Ahoj. Před časem jsme coby akvaristé - amatéři dostali pár malých rybek s tím, že se kamarádce přemnožily. Vzali jsme si je a jak šly týdny, rybky rostly a rostly a rostly, až z nich jsou pomalu makrely na pánev a postupně nám zdecimovaly původní osazenstvo našeho akva (platy, neonky, závojnatky, pancéřníky). Zůstala jen tahle chamraď, Přísavka thajská a jedno extra otrlé Danio, které má asi pod ploutví pepřák a tak si na něj zatím netroufly. Utvořily komando sedmi kusů o délce 12 - 15 cm a vůbec nevíme, co s nimi a co je to vlastně zač. Pomůže někdo? Díky. Pavel PS: Omlouvám se za mizerné fotky, ale nějak mi nechtěly pózovat.
Starší reakce
koi kapr ?
nebo karas stříbrný?
0 04.10.2013 21:01 Katka – druh rybičky
pěkný večer, nevíte prosím jak se jmenuje rybička - velice podobná závojnatce, kaprovitá, bílá - viděla jsem je např. na Smíchově u občerstvení Panda...nevím, jak víc je popsat...
Viděl jste už někdo Plata baloon nebo jak se to teda píše???...
Mají jí mít v Pet centru jako novinku.
Nemohu jí najít..
Díky za odkaz a zkušenosti.
0 02.10.2013 12:53 Tacudek [16] - Rostliny Starší reakce
Není...
nejvíc se "to" podobá X.variatus
0 27.09.2013 13:25 EElischka – Je to samice pavího očka?
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,zda je na fotce samice pavího očka.Dostali jsme pár rybek po kamarádky mamině,která zemřela a mezi nimi je i tato.Ještě jsem neviděla takto zbarvenou samici,tak se ptám,zda to samice pavího očka je. Je jediná,které si samci pavích oček vůbec nevšímají,tak nevím,co je to vlastně zač.
Děkuji za případné odpovědi
Pravda je bohužel tu...nějaký heros s jistotou a že gold či ALB, to je nezpochybnitelné, ale jaký to je, to je ve hvězdách...na severy těžko vzázet...
skor je to Heros severus-gold
zdravím potreboval bych poradit co je to za rybku mám 2ks a sou ješťe malé pani v akvaristice mi ríkala že to naroste jak discus a mneli tam obyčejný a gold toto sou ty gold.Dekuju Moc.
Starší reakce
Karas a závojnatka. Vrátil bych je. Do 60 litrů nepatří.
0 17.09.2013 22:01 Martina – co nám to plave v akváriu?
Zdravím, neví někdo co je toto za rybku?
Pánové, velice si vážím vaší ochoty zabývat se mým problémem, děkuji! Tahle hádanka ale nakonec zůstane nevyřešena...Ta rybička je fakt úplné mimino, velká hlava, velké oči, naprosto bez jakéhokoliv zbarvení. A jestli i přesto má 2cm, tak to bude určitě nějaký větší druh. S velkým sebezapřením jsem ji přelovila do třístovky
Nemám pro ni zvláštní nádrž, nemám čas líhnout artémii apod., abych ji připravila slušné podmínky pro další růst. Připravuji se na atestaci, takže bojuji s časem. Je mi to líto, ale tohle bylo momentálně nejjednodušší řešení, snad se kvůli tomu nedostanu do pekla.
I já, tyhle medaky nejsou žádní obři a v této velikosti by to mrně mělo být velmi podobné dospělcům.
Já bych se přiklonil k tomu štikovci
Nejsem vševěd a rybku jsem viděl jen na fotkách stejně jako vy všichni, ale protože už jsem viděl malé O.woworae v této velikosti, odhaduji, že je to ona. Usuzoval jsem podle tvaru těla a hlavně postavení a tvaru ploutví. Ale uvidíme během pár týdnů. Sám jsem zvědav, jestli jsem se trefil nebo to bylo vedle.
neříkám, že eventuelně nemáš pravdu, ale téhle rybě se to fakt moc nepodobá
rybicky.net/k/forum/525606.jpg
a dokonce ani v tom tvém odkazu si to není podobné
Ja si nemůžu pomoct me to připomíná štikovce
když už má kolem 2 cm neměla by se podobat dospělci a ne takhle nevybarveně nijak? i ten tvar těla je jinší
osobně tam vidím spíš nějakou Nomorhamphus a to potěr..., ale je to jen můj názor
Je to ona. A za chvilku to budeš vědět na 100%, hned, jak se jí vybarví oči do modra... ale je to ona. Já jak ji viděl v té tvé nádobce, tak jsem říkal, že to postavení ploutví odněkud znám, a napadla mne hned jako první tahle medaka.
Libore, to by mohla být ona! Našla jsem video, ta stavba těla by mohla odpovídat. Opravdu má tu hřbetní ploutvičku úplně malinkou a skoro až u ocasní...Už se ani nedrží u dna a plave normálně ve sloupci vody. Tak to je jasné, půjde do stodvanáctky! To by byla škoda nechat ji sežrat skalárám!
Díky moc!
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [32] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x