Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
0 13.01.2010 20:52 kraken – Dotaz na rybku
Nevíte prosím někdo co je to zač? Před časem jsem ji dostal a nějak moc roste
v atlasech jsem ji nenašel.
Že by mládě Puntius melanampyx? Odkud ji máš a kolik stála?
podle kaprovité stavby těla bych typoval nějakou parmičku, ale já to je přesně - to netuším...
0 13.01.2010 17:42 Kikib – Nepoznate nekdo rybu?
Prosim, nevite nekdo, co je to za rybu? Dekuji
0 10.01.2010 21:33 Dutcher – Co je tohle za rybičku?
poradíte mi někdo?rád bych věděl její přesný název...předem díky
Já myslím, že to je obyčejný Ancistrus sp.
0 10.01.2010 19:24 lukyazuzka takze tady je ten ancitrus...
mechová to nebude mechová je zelená. tahle je stribrno cerna. ma pouze tri prouzky a ploutve vsechny cerne. Nevim mno. Asi to bude ta purpurova.
0 10.01.2010 18:54 lukyazuzka – Identifikace rybičky
Tak mame v akva rybky. Prý jsou to parmičky čtyřpruhé, ale nevím dle fotek zde na webu a popisu se mi to moc nezdá. přiložím sem foto a prosím poradte díky
Vypadá to na Labidochromis caeruleus yellow.
0 09.01.2010 19:21 TACHAC – nenasel jsem ji v katalogu pomozte mi ji identifikovat
Dostal jsem dve rybicky od znameho co rusil akvarko nemnel je dlouho a nevi co to je za rybky. Ani ja sem ji nenasel v katalogu nebo jsem ji prehledl proto Vas prosim o pomoc a identifikaci nevim jak se o ne postarat.
Za pomoc dekuju vid foto
Ještě přidám fotečku pro porovnání.Dospělý sameček.
Gavunek duhový-Nematocentris maccolluchi
Podle dvojité hřbetní ploutve určitě gavůnek, nejspíš gavůnek duhový.
0 04.01.2010 18:25 Miky – jaká jsou to rybičky?
Jedná se opravdu o geneticky modifikované danio pruhované, které je dle výnosu čižp zakázáno chovat. Jedná se o pěknou a činorodou rybku, která by byla ozdobou každé nádrže a kterou je možno na jiných světadílech běžně chovat a odchovávat. Odchovy (i tuzemské) pak zcela bez problémů drží barvu bez nutnosti přidávání jakýchkoliv chemnikálií do krmení po celou dobu života-min. 2 roky.
Je o něm i zmínka zde v atlasu.
rybicky.net/atlasryb/danio_pruhovane
images.google.cz/…
images.google.cz/…
Sice není obrázek nejkvalitnější , ale i tak je možné rozlišit Dánio pruhované a může to být i hybrid s Dániem zlatým (mám takto vybarvené rybky D. zl. , plus i růžové nefluoreskující D. pruhované získané výběrem z vlastních potěrů ).
Mimo to se takovéto ryby "dělají" cíleně přidáváním specifického barviva do krmení a pak třeba z bílých skalárů jsou oranžoví a bez tohoto stálého "barvení" časem ryby opět vyblednou. Tak bacha při nákupu.
Red Zebra Danio Glo-Fish(glow in the dark), podle obrázku bych řekla, že asi jo
Hele,není to ta geneticky upravená svítící ryba "GLOFISH" ta je v česku zakázána chovat...
pokud se nemýlím...
DANIO
0 02.01.2010 14:05 GrunDmanKa – Poraď co mi to plave v akvárku?
metriaclima estherae
No nejspíš to bude zebra
3 31.12.2009 15:32 adin – Poznáváte někdo tuhle rybku?
chci se zeptat poznáváte někdo tuhle rybičku?
ve skutečnosti je oranžová, fotka ji vybledila
Starší reakce
Fotka není zcela přesvědčivá, ale bude to asi tato:
images.google.cz/…
To je tedy foto na porovnání, jinak Vrubozubec paví - albinotická forma.
0 25.12.2009 18:28 TIDO666 mohli bi ste mi co to je za rybycku?
A poznnáte jestli samice nebo samec
0 24.12.2009 13:50 fiorano – Prosím o identifikaci rybičky
Zdravím,
prosím místní odborníky o pomoc s identifikací druhu této rybičky, děkuji.
Prosím omluvte zhoršenou kvalitu foto
Starší reakce
No zelenooký to není jednoznačně
. V této velikosti totiž už není pruhovaný
stále více si myslím, že je to kříženec mezi nigrofasciátem a sajkou
Mne tvarom tela, farbou chvostovej plutvy a tým lemom na chrbtovej plutve skôr pripomína vystresovanú Cichlidu mnohotrnnú (Archocentrus multispinosus). Nemá na tele "niekedy" taký čierny pozdĺžny pruh? Je to len tip.
Tohle je totiž ta nejhorší pozice ryby pro focení.
Buď příčnopruhý nebo zelenooký. Nejspíš proběhlo nějaké křížení a tím vznikl tvůj kanec.
tak stari nevim,ale je velka tak 5cm a koupil jsem si ji asi pred tydnem a chovatel rikal ze je to kancik pricnopruhy ale nejak se mi to nezda.
tak je to asi ten zelenooky dik moc
0 17.12.2009 20:07 kreten –
Re: RAP Je to sice blbě nafocené, ale ta hřbetní ploutev?......
Chtělo by to velikost a staří. Jinak mi to připomíná mladou rybu rodu Heros.
Starší reakce
Poradí my někdo co je to za rybu Cryptoheros sajica nemůžu jí podle názvu nikde anajít.Děkuji moc
Starší reakce
Měl by to být Tropheus duboisi
zdravím všechny,
kamarád si neví rady (ani já ne) s určením hned tý první rybky. O cichlidy se nezajímám. Díky všem za odpovědi
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [60] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x