Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Copak je to za rybičku?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Copak je to za rybičku? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 65 Přejít na další stránku   1  
Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2009 01:24 Žena Danila [4493] - AmerikaRe: PetrS
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2009 20:18 Muž PetrS [4] – ID rybky
Fotka k příspěvku Prosim o identifikaci teto rybky. Diky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2009 10:58 David Re: Peter
Přijde mi to jako tlamovec mosambický.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2009 22:39 Žena Dinamit [68] Re: Peter
Zkus hledat mezi cichlidama ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2009 21:27 Peter – Určenie rýb podla fota
Fotka k příspěvku prosím o pomoc pri určení druhu. Dakujem...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2008 22:03 Muž Barney [61] Re: keyrumek
Česky je to Pancéřníček kropenatý. ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2008 21:48 Muž mch.sokolov [160] - CichlidyRe: keyrumek
thorakát

Megalechis thoracata
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2008 21:47 Muž keyrumek [2] – prosim o radu
Fotka k příspěvku potreboval bych pomoc s identifikaci teto rybky. dekuju

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2008 00:14 Muž wladys [291] - CichlidyRe: tequila401
Jasně,že jde o A.rivulatus.
...skaláry s potočákama dlouho nevydrží.Ta nádrž je tak pro jeden pár potočáků.Samci dorůstají i přes 20cm. A jsou hodně agresivní,hlavně když vytvoří pár a začnou se třít.Pak si zaberou celé akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2008 23:50 RAP Re: Barney
Akara modrá má lem v barvě od bílé přes žlutou až do červené, potoční jsou bílá, oranžová a červená. Všechny variety(A.potoční) mají své názvy.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2008 23:07 Muž Barney [61] Re: RAP
A jo, asi máš pravdu. A. potoční má vlastně ploutve lemované oranžovým pruhem. A. modrá modrým.
tequila401 - V jak velkém akva a s jakýma rybama ji chováš ? Je hrozně agresivní. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2008 23:02 RAP Re: Barney
Musím vás zklamat. Není to Cichlidka thomasova, Akara to sice je, ale na 99% rybicky.net/atlasryb/akara_potocni. To 1% je možnost křížence modrá-potoční vzhledem ke kvalitě fotky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2008 21:44 Muž Barney [61] Re: navik
Ne, je to mladá Akara modrá . ;-)
rybicky.net/atlasryb/akara_modra :-)
Pestřenec thomasův to není ani náhodou. Podívej se na ty modré barvy pod skřelemi. Skvrna na těle a kolem ní šedý "patvar". A celkově ty barvy těla, na 100% Akara modrá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2008 21:42 Muž navik [909] - SumciRe: tequila401
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2008 21:29 tequila401
Fotka k příspěvku neviete niekto poradit nahodou co je to za rybku sory za kvalitu(foto z mobilu)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2008 16:58 Žena Danila [4493] - AmerikaRe: PaDa
Díky, ty moje mrchy jako malí vypadali poněkud jinak:-) chybička se vloudila ano , beru zpět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2008 14:35 owsa20 Re: PaDa
aha tak asi to bude ten eupterus, lebo ja som kupila jeden ks za 77sk...a to on strati ten leopardi vzor a ostane bodkoany :-O ??? inac vyzeraju presne ako tvoji(aj ked moji maju iba 3cm) a tiez su velmi krasny hop potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2008 14:04 Muž PaDa [6089] - mřenky a sumciRe: owsa20
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ještě jsem našel fotku toho svého (eupterus). Prvné dvě jsou z dubna 2006., velikost 4-5
cm. A takhle už vypadal v prosinci 2006:

Edit: Taky můžeš vyjít z pořizovací ceny, eupterus ve velikosti 5 cm se dá sehnat už za 50 Kč, běžná cena do stovky. Stejně veliký schoutedeni by stál minimálně 160 Kč, takže běžná cena v akvaristice určitě kolem 200 Kč a více. A jejich dostupnost je mnohem nižší...

Edit 2: A to je ten samej v listopadu 2008...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2008 12:51 owsa20 Re: PaDa
no, je to mozne, na tych prvych 4obrazkoch sa mi aj podobaju, ale podobaju sa mi aj na toho S.schoutedeni... tak som zas tam kde som aj bola :-( .. asi budem muset este pockat nech vyrastu alebo ak sa mi podari lepsie foto tak ho urcite pridam, hadam bude lepsie rozpoznatelny ja sa v tom vobec nevyznam :-O ale aj tak vam vsetkym moc dakujem, urcite uz toho viem viac ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2008 10:46 Muž PaDa [6089] - mřenky a sumciRe: Danila
Synodontis eupterus to není zcela jistě
A proč myslíš? I když není forka příliš kvalitní, myslím, že je to velmi malé mládě, tak okolo 5 - 6 cm. A to ještě eupterus vypadá úplně jinak. Kdybych někde vyhrabal staré fotky svého dnes 20 cm velkého kusu, tak tenkrát vypadal úplně stejně jako u owsa20...
Edit: Další argument pro synodontis eupterus ;-)
Stránky, kde jsou fotky od mláděte po dospělce:
web.mit.edu/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2008 05:28 xx Re: owsa20
Z největší pravděpodobností je to mládě Synodontis eupterus. Počkej až vyroste a změní zbarvení, pak budeš mít jistotu, že je to on.

Synodontis schoutedeni to není, jeho mláďata nemají tak ostré vzorování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2008 01:10 Žena Danila [4493] - AmerikaRe: ovsa
Synodontis eupterus to není zcela jistě, vypadá to spíš na Synodontis schoutedeni:-), ev.camelopardis - ale spíš ten první.
Tady jsou ti moji: synodontis eupterus, teď už jsou přestěhovaní do 260 litrů a půjdou ještě do většího:-)
rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2008 21:02 xx Re: Aluška
Eupterus má v mládí jiný vzor než dospělec:
stačí si porovnat juvenile x adult
www.planetcatfish.com/…

Jinak další možný je třeba Synodontis schoutedeni:
www.planetcatfish.com/…

Z té fotky nejde druh poznat. Muselo by být vidět vzorování té ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2008 18:04 Žena Aluška [2] Re: xx
Bohužel jinou fotku nemám ale trošku jsem jí zesvětlila tak jde víc vidět to zbarvení.
A Synodontis eupterus-Peřovec skvrnitý má tečky tak nevím no...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2008 17:45 Muž navik [909] - SumciRe: owsa20
Pravděpodobně Synodontis camelopardis, zkuste pohledat... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2008 17:32 xx Re: Aluška
Hoď fotku ryby z boku.

Můj tip je Synodontis eupterus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2008 16:57 Žena Aluška [2] – Co je to?
Fotka k příspěvku Ahoj můžete mi prosím poradit co je to za rybu? Je to nějaký druh peřovce? :-O

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2008 16:43 owsa20 – prosím o pomoc
Fotka k příspěvku zdravím!som tu nová a chcela by som niekoho poprosit o pomoc.Neviete niekto presný názov tejto rybky a ako sa mam o nu starat aby jej bolo u mna co najlepsie...v obchode nic nevedia, viem iba to, že je to nejaky CORIDORAS..???a neviete aj slovensky nazov???
love vopred dakujem love love rybicky.net/obr/s/25.gif
ospravedlnujem sa za kvalitu fotky, fotila som ju s mobilom... :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2008 23:01 lelinka – biele rybky
Fotka k příspěvku dnes som vo velkom akvarku nasla dve male rybky :-)))a velmi som sa potesila :-)
podla velkosti maju asi dva mesiace.su biele, trosku vyssie a maju gulatu hlavicku a ine plutvicky.mam tam aj male gubky ale nepodobaju sa na nich...budem si musiet pockat kym dorastu.
mozu to byt biele zivorodky? lenze oni ani nemali velke brucha :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 12:41 Miška Re: hansol
myslím si že je to krunýřovec síťovaný :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 11:35 Hansol – Čo je to za rybu
Fotka k příspěvku Ahoj,kúpil som nedávno kompletné akvárko 365L i s výbavou.Žije v nom niekoľko rybiek.Túto však neviem rozpoznať.Pohybuje sa hlavne v noci,zožiera riasy po skle a potravu na dne akvária.Je dlhá cca 25cm.Poradí niekto?Ďakujem.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2008 19:58 Muž Yirka [9263] Re: samis
Je to vcelku běžně dostupná rybka, takže ji určitě seženeš (a po té zkušenosti i předem zidentifikuješ). Jinak je to pohodová rybka. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2008 19:54 Muž samis [5] Re: Yirka
Njn, prodali mi je jako parmičy černopruhé, ale vracet je nebudu, ty rybky za to nemůžou a zase je stresovat ... místa v akva mám dost. Jen mně štve že musím dále (a jinde) shánět ty pravé siamky. Když jsem viděl v jednom vystaveném akvárku jak vztekle jela po řasách na jávském mechu, tak je prostě musím mít. Tu jedinou mi ale nechtěli prodat, další zrovna neměli a tak jsem šel jinde.
A tak mám kambodže, nebo co to je ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2008 19:30 Muž Yirka [9263] Re: samis
Černý pruh opravdu musí být protažen až na konec ocásku. Pokud ti je prodali jako SAE zkus reklamovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2008 19:18 Muž samis [5] Re: Yirka
...krásnoploutvá nebo kambodžská, u obou najdu obrázky které jsou hooodně podobné těm mým rybam,
některá z nich to bude, bohužel pro mne siamky to určitě nejsou že ? sad
Každopádně díky za pomoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2008 19:03 Muž Yirka [9263] Re: samis
Já bych to spíš tipoval na parmičku kambodžskou. Fotka kfotce není nikdy 100% porovnání, zkus skutečnost s fotkou, třeba zde: www.akvarko.cz/… , anebo někde na google.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2008 18:59 Muž Sadman [0] Re: samis
Neni to parmička krásnopruhá?.. má i ten malý žlutý pruh nas černým.. .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2008 18:51 Muž samis [5]
Fotka k příspěvku Zdrávím všechny, koupil jsem Crossocheilus siamensis, ale když tak na ně doma koukám tak se mi moc nezdají. Černý pruh není až na ocas, mají nažloutlé ploutve a především vůbec je nazajímá Jávský mech s černou řasou. ( a kvůli tomu jem je kupoval) Přísavka Thajská to není tu mám, může jít o Crossocheilus Oblongus ? Poznáte to někdo ?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 23:39 Muž Hanacius [14] - TanganikaRe: RAP
Už jsem dostal odpověď je to: Pelmatochromis nigrofasciatus
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 22:03 RAP Re: Hugo
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Takhle vypadají před 5minutami foceno

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 21:43 Muž Hugo [8] - CichlidyRe: Hanacius
Vypa da to jako Aequidens coeruleropunctatus ktere jsem videl u znameho, ohledne te perleti, zalezi na osvetleni, krmeni velikosti ryby a proste tech podminkach..
Ale je to zahada.. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 19:43 RAP Re: Hanacius
U mě v akva mají zbarvení více do hněda a nemají tu "perleť". Ale nemají tu černou skvrnu na hřbetě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 19:40 Muž Hanacius [14] - TanganikaRe: RAP
Aequidens coeruleopunctatus i Aequidens patricki jsou me rybce dost podobne ale presne ony to nejsou... oba zmíněné druhy mají jakoby perleťové zabarvení. Je možné že se může jednat o křížence ale to bych spise vyloucil.Koupil jsem je asi před 2 lety v akvaristice a byl u nich i název, bohužel jsem si ho nenapsal :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 19:14 RAP Re: Hanacius
Fotka k příspěvku Připomíná mi to Aequidens patricki, ale těžko říct. Může jít i o křížence.
Edit: Tak jsem si při krmení svých ryb všimnul podobnosti mých Aequidens coeruleopunctatus s fotkou v dotazu. Fotku mám od kamaráda z prodejny.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 15:51 Muž Hanacius [14] - Tanganika – Zná někdo latinský název této ryby...?
Fotka k příspěvku předpokládám že se bude jednat o nějakou akaru nebo podobný druh ale nemám tušení o co přesně jde...
dejte hlavy dohromady a poraďte :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2008 23:26 Muž Roman [102] - Cichlidyharfa1
Je to některý z mnoha peřovců, si je najdi někde pod Synodontis, tam jich je spousta druhů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2008 22:39 harfa1 – co je to?
Prosím,porřebuji poradit,koupila jsem si rybku a nevím co je to.Nikde jsem ho totiž v žádné fotogalerii nenašla.Je v pozadí vpravo dole za dánií... akvapedie.cz/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2008 16:50 Muž navik [909] - SumciRe: kvang1
Pod Kulíkem by se mohl schovávat sekavec Pangio kuhli kuhli či příbuzný ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2008 16:19 Muž Sid [6792] - RostlinyRe: kvang1
Rotočovec by mohl být hrotočelec a Kulík - toho hrál Ladislav Pešek, tuším ve filmu "Cesta do hlubin študákovy duše"... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2008 15:55 cefallu Re: kvang1
tipuju to na lína obecného a to druhé by mohla být... hořavka duhová.. ne, to ne... to druhé je vyza velká ;-)
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [65] ...... 71 72

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 228113x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/147?od=3201