Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
0 17.02.2009 16:57 andrej850 – Identifikovanie
Poprosím poradiť skúsených akvaristov, o pomoc pri určení drudu rybky. JE to prísavník podobá sa na sumčeka je pažravý a za mesiac narástol o 5 cm do dlžky.
Je to DEMEKIN, vyšlechtěný karas, černá forma, existuje i v červené forně
www.akvarko.cz/… 0 16.02.2009 23:51 Denisa – neviem co som to kupila....
ahoj...vedeli by ste mi pomoct?kupila som si rybicky.....podobaju sa telickom i chvostom na zavojnatky...vlastne su skoro rovnake...len...moje su cierne zo zlatym bruskom a maju take vypukle ocicka....mate niekto takuto rybku?
Starší reakce
Ahoj, vypadá jako pancéřníček kropenatý. Když si tady najedeš na ryby, vyhledávání a zadáš tam pancéřníček kropenatý, najde to popis a dokonce i rozdíl mezi samičkou a samečkem. Tak si hezky počti a hodně štěstí s chovem
Ahoj ,mam problem .premysleli jsme o tom jak se jmenuje ta rybicka ,tak pocitam svama a urcite mi poradite .dekuju ,a otazecka co ma nejradsi k jidlu aby pekne rostl a mel hezkou barvicku a otazka jak poznas samce od samice .dekuju
Tetra císařská - Nematobrycon palmeri.
0 06.02.2009 19:21 Prosím o pomoc. Nevím co je to za rybku. A tudíš – Prosím o pomoc. Nevím co je to za rybku.
Ahojky prosím o pomoc Nevím co je to za rybku. A tudíš jak se k ní chovat ským může být a ským ne. pomůže někdo?
Starší reakce
no tak 1ho sem tam snad našel
Pomozte mi prosím určit tyto mořské druhy, abych je mohl přiřadit k zástupcům v atlase, či přidat informace o zástupcích.
Něco jsem se pokoušel identifikovat. Všechny fotky jsou v této prezentaci
rybicky.net/nadrze/6055
Díky
Starší reakce
Bude to nejspíš xantorická forma kančíka příčnopruhého.
diki moc, ale presny druh by si nevedel, chcela by som dokupit samicku, no neviem presne co si mam pytat
, popripade poslem dalsi foto?
řekla bych, že přísavka thajská
ahooj,viem mi niekto povedat,ze co je to rybku?
Fotka je sice děsná, ale je to hlaváč Broussonnetův Gobioides broussonnetii .
0 27.01.2009 20:57 eThraxx – CO JE TO ZA DRUH?
prosim o pomoc.
Nemozem identifikovat tento druh ryby.
je to samec kancika?
"Plata mix" budou asi různé barevné varianty Xiphophorus maculatus. Mohli by se tam připlést i zástupci Xiphophorus variatus nebo různí kříženci. Zástupci jednotlivých druhů rodu Xiphophorus totiž nejsou nijak vybíraví co se týká výběru partnera a běžně se mezi sebou kříží i v přírodě.
Dobrý den všem
Moc prosím o určení těchto tří rybek. První dvě jsem koupil v obchodě pod nápisem "plata mix" ta třetí je od kamaráda rybáře(mám ji v aqva už 4 měsíce a zatím neroste má cca 4 cm)
Starší reakce
Ta fotka je na indentifikaci dost špatná.
Můj názor je, že je to některý sumeček z čeledi Schilbeidae:
www.planetcatfish.com/…
- odhaduji to nejspíš na Pareutropius buffei.
www.planetcatfish.com/…
Podívej se ale pro jistotu na ostatní sumečky rodu Pareutropius a porovnej si to se svou rybou.
Fotka není moc jednoznačná, nejsou vidět ploutve, podívej se na krásnoploutvou a jednopruhou, myslím, že to bude jedna z nich.
Má to hlavu jak žralok (parmička), ale ta horní ploutev je na parmičku moc vepředu ...
Si myslím že to Sae nebude. Má ten proužek moc vysoko a vypadá to že na bříšku má ještě jeden.
Prosim o identifikaci teto rybky. Diky.
Starší reakce
Přijde mi to jako tlamovec mosambický.
Zkus hledat mezi cichlidama
0 06.01.2009 21:27 Peter – Určenie rýb podla fota
prosím o pomoc pri určení druhu. Dakujem...
Starší reakce
Česky je to Pancéřníček kropenatý.
thorakát
Megalechis thoracata
potreboval bych pomoc s identifikaci teto rybky. dekuju
Starší reakce
Jasně,že jde o A.rivulatus.
...skaláry s potočákama dlouho nevydrží.Ta nádrž je tak pro jeden pár potočáků.Samci dorůstají i přes 20cm. A jsou hodně agresivní,hlavně když vytvoří pár a začnou se třít.Pak si zaberou celé akva.
Akara modrá má lem v barvě od bílé přes žlutou až do červené, potoční jsou bílá, oranžová a červená. Všechny variety(A.potoční) mají své názvy.
A jo, asi máš pravdu. A. potoční má vlastně ploutve lemované oranžovým pruhem. A. modrá modrým.
tequila401 - V jak velkém akva a s jakýma rybama ji chováš ? Je hrozně agresivní.
Musím vás zklamat. Není to Cichlidka thomasova, Akara to sice je, ale na 99%
rybicky.net/atlasryb/akara_potocni. To 1% je možnost křížence modrá-potoční vzhledem ke kvalitě fotky.
Ne, je to mladá Akara modrá .
rybicky.net/atlasryb/akara_modra
Pestřenec thomasův to není ani náhodou. Podívej se na ty modré barvy pod skřelemi. Skvrna na těle a kolem ní šedý "patvar". A celkově ty barvy těla, na 100% Akara modrá.
0 12.12.2008 21:29 tequila401 neviete niekto poradit nahodou co je to za rybku sory za kvalitu(foto z mobilu)
Díky, ty moje mrchy jako malí vypadali poněkud jinak
chybička se vloudila
, beru zpět.
aha tak asi to bude ten eupterus, lebo ja som kupila jeden ks za 77sk...a to on strati ten leopardi vzor a ostane bodkoany
??? inac vyzeraju presne ako tvoji(aj ked moji maju iba 3cm) a tiez su velmi krasny
Ještě jsem našel fotku toho svého (eupterus). Prvné dvě jsou z dubna 2006., velikost 4-5
cm. A takhle už vypadal v prosinci 2006:
Edit: Taky můžeš vyjít z pořizovací ceny, eupterus ve velikosti 5 cm se dá sehnat už za 50 Kč, běžná cena do stovky. Stejně veliký schoutedeni by stál minimálně 160 Kč, takže běžná cena v akvaristice určitě kolem 200 Kč a více. A jejich dostupnost je mnohem nižší...
Edit 2: A to je ten samej v listopadu 2008...
no, je to mozne, na tych prvych 4obrazkoch sa mi aj podobaju, ale podobaju sa mi aj na toho S.schoutedeni... tak som zas tam kde som aj bola
.. asi budem muset este pockat nech vyrastu alebo ak sa mi podari lepsie foto tak ho urcite pridam, hadam bude lepsie rozpoznatelny ja sa v tom vobec nevyznam
ale aj tak vam vsetkym moc dakujem, urcite uz toho viem viac
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [64] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x