Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Ten treti vypada na Gavúneka Boesemanoveho,ze nema pulku tela oranzovou nevadi nebot se tak vybarvuje az kdyz je starsi,mladsi ryby jsou vice do zluta!!A ten c.4 muze byt jako ty prvni dva,posud sam jmenuji se tak i tak!!(
badmanstropicalfish.com/…)
Toho prvního (foto 1 a 2) bych na toho herbaxelrodova typoval, ten druhý (foto 3) nemívá ale tu půlku těla oranžovou. A na toho posledního (foto 4) se asi budu muset jet někdy podívat do Teplic, kde jsem ho koupil. Myslím, že v názvu druhé latinské jméno bylo axelroldi, ale nevím to přesně. Tak dík
Na tech prvnich dvou fotkach by mel byt Gavúnek Herberaxelrodův,na te treti je Gavúnek Boesemanův!!
Tak nevím...A co tenhle. Je kupovaný v Teplicích, ale jeho název jsem hned zapomněl. (ale třípruhý - trifasciata to nebyl)
Vypadají skoro stejně jako ten první gavůnek, ale samci jsou žlutě zbarveni. Ten první mívá zase občas bříško zbarvené do fialova.
každá rybka nemá identické farby. niektoré sa líšia, čiže nemusia vyzerať tak ako na foto ale trochu odlišne. tak je to u viacerých druhov.
zkuste s latinským názvem porovnat fota u strejdy Googla či jiného - existuje variabilita zbarvení
Jako třípruhé gavůnky jsem koupil páreček a vypadali jako na fotu - takže zcela jinak než ten předchozí. Tak čím to??
podľa mňa gavúnek třípruhý.
Poradíte přesný název tohoto gavůnka? Koupil jsem ho v akvateře za výprodejovou cenu, ale přesný název mi nedokázali říct, tak si nejsem jist, co je to za druh. Děkuju.
0 11.07.2010 09:27 Jano171 – Aka je to ryba? vie niekto poradit?
co to moze byt za rybu.. mam ju doma od kamosa..ale neako mi zacali chabnut rastliny...preto by som potreboval nazov tejto ryby aby som si o nej mohol nieco precitat
Platydoras costatus - trnovec bělopruhý
Dostala jsem tuto rybku, prý stála kolem 100 Kč, nevíte, co je zač?
dostala jsem 3tyto rybaky a nejak mi zapomeli rict co to je poradi mi nekdo???
Nejspíše máš pravdu. Jeden ze synonym je Nemacheilus cruciatus.
Hladal som ju pod nazvom Nemacheilus.A asi som ju nasiel.je to asi Yunnanilus cruciatus
Jen si tipnu Nemacheilus masyai. Nebo nějaký příbuzný druh.
Pozna niekto co je to za rybka?
Starší reakce
ta se mi zdá hodně do oranžova. ta moje je spíš žlutší.
Jednou už jsem ji vyděl ve zverimexu, ale zapoměl jsem jak se jmenuje. Teď se mi zdá ze se jí nějak nafouklo bříško a sameček jí pořéd jezdí u zadku. Tak mám podezření jestli se nechystá mít mladé. Dá se to nějak bezpečně poznat?
Řekl bych, že je to tetra kosočtverečná.
0 29.06.2010 14:03 Sergei69 – Nevím co je to za druh.
V obchodě bylo napsáno parmička červenoocasá, ale to se mi zdá jako blbost a nikde na netu tuhle rybku nemůžu najít. V akvárku se jí daří dobře, je naprosto bezproblémová. Pokud někdo víte tak prosím napište.
Starší reakce
Kdopak mi poradí co je to za druh? Nějaký Tlamovec? Nebo Rájovec? Dle atlasu tady jsem nenašel. Asi nebude úplně vybarven. Dovezl jsem ho v cca 13ti litrovém akvárku. Druhá otázka zní zda ho můžu dát do akva (cca 150l) ze čtyřmi Skalárami a Parmičkami nádhernými. Nesežere mě je?
Patrně máš na mysli hlavačku zlatopásou
rybicky.net/atlasryb/hlavacka_sabanus prodává se též jako čmeláčí. Její zbarvení bývá žluto černé. Ovšem intenzita žlutých pruhů bývá různá od téměř bílé po sytě žlutou.
Zdravím, dnes jsem u nas v prodejne narazil na rybu, ale vubec nevím jak se jmenovala a nemuzu ji najít v atlase, sna dnekdo poradíte, je černobílá, pruhovaná a max má do 3cm, ještě vím, že její chov je náročný a že má ve jméně něco se čmelákem bo co...v atlase ji nemohu najít..
jo a mam ten pocit,že pro chov je zapotřebí brakická voda...
Neolamrologus buescheri Kamakonde
1 20.06.2010 18:29 Daben – neolamprologus buescher ?
Starší reakce
..teť jsem na netu našel, že by to mohl být péřovec skvrnitý, tak asi ano.
Není to peřovec Synodontis eupterus?
Starší reakce
Tip je správný, jen dodám, že ten samec s ohledem na rozhlodaný ocas moc zdravě nevypadá
Tak img.28 tipuji na tetru citronovou a img.707 je paví očko samec.
tento bol este oranzovejsi a mal take velke cierne skvrny... zvlastne usporiadane ... stal 1.80e a pani tvrdila ze dorastie do 15cm... a tak... asi ho fakt kupim a dam tu foto
je to ono dik
ale ten prisavnik mi nejde do hlavy
Starší reakce
0 22.05.2010 20:47 Kamilka – Prosím o identifikaci:o))
Prosím, nevíte někdo, co je tohle za rybky? A nevíte o triku, aby mi ta větší neokusovala skaláru? Nebo mi nezbývá, než je oddělit? Díky moc!
Áno je to on
)) diky
to nebude živorodka modrooká lebo sa vecsinou zdržujú okolo hladiny a dosť idú po malých rybách
pomôžte mi prosím z identifikovaním tejto rybky ďakujem
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [57] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x