Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Byl to jen tip, ale kdyz se podivas na fotky na webu, hraji vsemi barvami a az se dostanes k nejake prirodnejsi forme, teprve pak je to napadneji podobne:
aquaesfera.org/…
mladý samec Apistogramma paucisquamis si myslím, ale víš co se říká, že myslet znamená ...
Fakt si ale jen tipnu, zivou jsem ji nikdy nevidel. Apistogramma bitaeniata
0 09.02.2015 17:14 RAP – Apistogramma
Romane tohle byh řekl že půjde spíše do té novinky co se tu teď rozmáhá ... neon blue acara ... i tady probíhaly diskuse oč se vlastně jedná jestli pulcher/rivulatus nebo to pochází odněkud z rodu Nannacara ..
Starší reakce
peřovec Synodontis - pravděpodobně nigrita var. "Gold"
0 03.02.2015 12:00 pitu23 Nevie niekto čo je toto za rybu?
Hele se samičkami opatrně
, ty můžou vypadat stejně nejen u různých populací jednoho druhu, ale i různých druhů stejného rodu a případně příbuzných rodů.
Dík
vypadá to, že to bude on, i ta samice je stejná
Já bych řekl, že Fundulopanchax gardneri Lafia Gold. Ale i v rámci těch populací je ta barevná variabilita někdy velká a dlouho chovaných akvarijních populací ještě větší.
0 02.02.2015 05:22 nowy101 Ahoj, nepoznáte někdo prosím jaký je to druh halančíka?
Děkuji
Nejspíš pestřenec červený.
0 01.02.2015 14:03 nitkav – Co to je za rybka?
Ahoj prosím kdo poznáte tuhle rybičku. Moc děkuji za pomoc.
Starší reakce
H.bimaculatus/lifalili/...guttatus ...
...aneb nejspíš vše dohromady...
Hemichromis bimaculatus/lifalili
0 26.01.2015 16:52 fastlink – copak je to za rybu
prosím dostal jsem od kamaráda 4 kousky těchto ryb prosím nevíte někdo co je to za rybu
vypadá to na mřenku pakistanskou. ty šutry moc k probírání nejsou
, v jemnějším materiálu by to dno opravdu mohly prohrabávat...
Starší reakce
Liborku, Liborku... Už jsi někdy viděl téměř s určitostí razboru s tukovou ploutvičkou?
Na první fotce je polozubka útlá (Hemiodus gracilis).
druhá fotka Rasbora paviana
Starší reakce
Když tak sphenops, česky Živorodka ostrotlamá a není modrá ale černá.
black molla, čiže poecilia shenops
0 10.01.2015 14:57 zidan9 – co je to za tu tmavě modrou rybku prosím ?
Vypadá hodně podobně. Díky.
EDIT: I když podle velikosti mi to spíš přijde na Microphis aculeatus.
Nemohla by to být Doryichthys boaja? Dle BioLibu to sedí a pokud ano a je vlastní šup s ní do atlasu
Řekl bych některá z jehlic:
www.google.cz/…
Ale ten konec těla a ocasní ploutev nějak kloudně na mobilu nevidím a tak těžko přesně zařadit.
Starší reakce
Neví někdo copak je to za rybičku?
Starší reakce
Dobrý den, prosím poradíte mi, co je na fotce za ryby? Závojnatku a ancistruse poznám. Pak si myslím, že tam jsou parmičky čtyřpruhé a platy skvrnité, ale chtěla bych ujištění. Moc děkuju
Tu třetí bych si tipnul na Barbonymus schwanenfeldii. Ovšem tohle složení je tak pro nádrž o objemu 1000 litrů.
Deck má pravdu
Mřenka nádherná, asi pangas, tu třetí nevím, ale i tak do 200 l a ke "směsce" rybek bych žádný z druhů z restauračního akvária, které by mimochodem chtělo velmi zrestaurovat, nedávala. Maximálně tu mřenku, ale je to hejnová ryba a i ta litráž u tebe hodně na hraně + současní obyvatelé. Nene
Myslím si, že se nehodí ani do toho akva v té restauraci
Velikost ryby a akva nejde dohromady
0 28.12.2014 22:21 kesmanie – co je to za ryby??
Starší reakce
0 24.12.2014 19:33 Eduardo – Vianočný darček
Starší reakce
S ohledem na to, že se rájovci vámi zmíněného druhu objevují v obchodech jen sporadicky, spíš bych to viděl na nějaký barevný zprsk dlouhoploutvého...
Nezdá se Vám, že je to spíš nějaká Belontia? Jako že je to rájovec, to sedí, ale ten celkový habitus mi nepřijde moc macropodovský, alespoň pokud na pozadí sněhuláka dobře vidím.
Tváří se to, jako samice rájovce
Jde to s nima co se barvy týče z kopce...
Macropodus ...?
Podívej se do atlasu na potřeby ryby...nejsou nějak moc nároční. Jestli rybku pustíš ke krevetám, tak se s nima předem rozluč
0 16.12.2014 09:17 montyyy623 – copak to je ?
Prosím o radu co to je za rybku dostala jsem jí a nevím co to je má 6 cm. je zatím v izolaci od ostatních mi mrcha lovila mimčo krevetky. Děkuji za radu a zároveň prosím nějaké info jak jí udělat akvárko jejím potřebám děkuji
Já si nemůžu pomoct, ale vidím v tom fakt nějakou endlerku, nebo paví očko (to je podle mě pravděpodobnější)...
Tak se mi podařilo rybku vyfotit trochu líp, jde vidět i ocásek.
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [24] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x