Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
0 28.11.2015 16:33 jani2204 – Co je to ?
Geophagus brasiliensis-samec
...a pozri si prosím v tom atlase minimálnu veľkosť nádrže
Teda ak ti nie je ľahostajné týranie zvierat a fakt, že ryby po čase uhynú na stres a otravu produktami vlastného metabolizmu.
0 28.11.2015 09:25 Jirond Dobrý den,můžete mi poradit co je to za druh.Předem děkuji za odpověď
bude to nějaký druh Herosu, asi rotkeil...
0 27.11.2015 15:52 nevernoone – co je to za rybu?
Ahoj prosím nevíte někdo co je to za rybu?
To je tvarová deformace, ke které došlo kdysi dávno, a když s ní ta ryba vyrostla do téhle velikosti, tak s ní bude žít i dál, čili jde jen o problém estetický. V obchodě bych si ji nevybral, ale pokud jde o přesun do vhodnějších podmínek, tak proč ne
Ano, dle rychlého googlování s obrázky je opravdu zřejmé, že se jedná o joselimaianuse. Jinak ta "jamka" na hlavě mě taky trochu trápí. Jinak jde o rybu, kterou má známá v malém akváriu a chce mi ji věnovat, takže si pro něj v neděli jedu.
Víš dobře, že já ty ruce do ohně strkám hodně nerad, ale tohle je Pterygoplichthys joselimaianus s pravděpodobností hraničící s jistotou
Navrhovaný P. pardalis rozhodně ne, ten vypadá jinak. Ale na vyfocené rybě by mně trošku vadil ten kráter na hlavě, i když to není život ohrožující...
Kdyby to bylo něco jiné, tak asi nereaguju ale joselimaianus má tu kresbu jasnou bez záměn.
No já nevím, kde teda berete chlapci tu jistotu při určení druhu... podle počtu paprsků je první jméno jasné, ale z hlediska jisté variability zbarvení nevím kdo dá za druhé jméno ruku do ohně. Já teda ne...
Navíc si teda myslím, že je celkem jedno, jaký zajíc v tom pytli je, pokud je ta ryba hezká a zdravá...
0 27.11.2015 08:37 Jespe [3] - Malawi, Tanganika Zkoušel jsem to už i ve vlákně "Jaký je to krunýřovec", ale s jedinou reakcí, která zněla
Pterygoplichthys joselimaianus. Já bych spíše tipoval
Pterygoplichthys pardalis. Můžete mi, prosím, ještě někdo poradit ať mám větší jistotu a nepořizuji si tzv. zajíce v pytli?
Starší reakce
Zdravím,
Mám z trhu dvě tyhle rybky. Pomohl by mi ji někdo identifikovat?
Děkuji
0 18.11.2015 22:38 Merst Čo je to za rybku?
Na 99% je to tetra krvavá, ale chtělo by to ještě lepší fotku.
0 18.11.2015 21:13 Merst – aká to je rybka?
Neviete aká je to rybička?
Jak píše Libor, Je to ryba rodu Peřovec. Druhové jméno nezjistíš, protože se většinou prodávají hybridi (kříženci). Pokud máš nějaké dotazy ohledně této ryby, pokrračuj zde:
rybicky.net/forum/9116-perovec-chov Tak předpokládejme, že je to třeba tento
rybicky.net/atlasryb/perovec_skvrnity , zde se dočteš informace o daný rybě, ono to bude obdobný i kdyby to tento nebyl a podle toho zjistíš, jak vhodný je do tvojí nádrže. Prostě každá ryba má svojí kartu v atlase, kde se ty informace dají dohledat, je to sekce atlasy a pod jednotlivejma pímenama, jednotlivý druhy.
To je nějaký z peřovců....
0 17.11.2015 08:50 andiame – copak je to za rybu?
když jsem si jí koupila, tak jsem si myslela, že jde o panceřníčka kropenatého, ale vyrostlo z něj cosi jiného. je to rybka, která se nijak neschovává, leží si celý den u tohoto kamenu u čelního skla a vyplouvá až v noci. Nyní má asi tak 20cm, mám ji tak asi 4 roky určitě
. Moc děkuji za odpovědi
0 15.11.2015 07:46 Qvicala [4] - Momentálně snaha o více rostlinné akvárium a do budoucna jen hejno neonek a krevetky. Klidnou neděli přeju Všem.
I já bych měl dotaz, jestli by jste mi prosím mohli řict, co je tohle za rybičku?
Díky. Pestřenec mě tedy vůbec nenapadl. Z fotek je to špatně patrné, má ten similis modré oko?
Aháá, proužkovaný... tak jdu hledat ulitu.
Já ho dostala, jediného (od majitele zverimexu, kterému se vykulil z nakoupeného trsu mechu). Bohužel nevím, zda je to samice nebo samec, takže mu budu těžko hledat kámoše.
Všem moc díky za radu.
Jste jako blesk
Neolamprologus multifasciatus
Dej mu prázdnou ulity od zahradního šneka a uvidíš, že už ho neuvidíš
jestli ho máš samotného, tak mu sežen kámoše. Je to společenská ryba, co vytváří kolonie.
Nebo pestřence similis
Ahoj, vypada to jak ostnac cerveny, akorat bez te cervene.
Edit: ... napadlo mne i ze by to mohla byt samice, jen to vyrazne pruhovani ....
Děkuji.
Ryba je mala cca 7cm, trochu deformovany ocas.
Známí k ni chtějí další osazení a ja na ni koukala jako z jara
Děkuji moc
Amatitlania nigrofasciata, xantorická forma
není ta ryba nějak deformovaná, nebo to je jen fotkou?
Starší reakce
Ancistrus sp.
V tom akvu kde je vyfocený se mu líbit nebude...
Je to on, ten pangas... Do hodně velkých akvárií, nebo na talíř...
0 07.11.2015 07:03 Mejla82 – Dotaz
Ahoj,neznate tuto rybu?...za kamarada co je off rybycky.net
Starší reakce
ok...diky...
Myslim ze se mi tam vejde..
Jj, je to pardali, jednoho mam, ma ted asi 45 cm, tak snad mas velky akvo.
No me se taky nezdalo....pan ho daval pryc ze mu prerost akvarium....Tak ja du mrknout..
diky
Spíš Pterygoplichthys pardalis
0 03.11.2015 19:47 Mejla82 – L165
Myslite ze je to krunyrovec sitovany??Prijde trochu svetlejsi..
Lepsi foto zatim nemam..
Starší reakce
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [19] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x