Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
0 08.11.2019 12:47 danielka841 – Co je to za rybku?
Ahojte, viete mi poradiť aký je to druh rybky? Ďakujem veľmi pekne.
Starší reakce
Děkuji za dodatek
,také jsem jsem nevěřícně zíral,ale uvedl jsem odkaz pro možnost záměny druhu,při jeho určování.
www.biolib.cz/…
www.itis.gov/…
Díky Lůďo. Odkaz jsem poslal i Panu Broklovi. On tyto ryby dostal od nějakého známého a nic o nich praktický neví. Tato rybka mě u něj zaujala. Říkal, že nezná ani její český název a že na internetu o ní nic nenašel. Tak snad bude za poslaný odkaz rád.
Sice nevím, co se tím prvním odkazem (www.biblioteka.cz...) chce říct, ale asi by se k němu mělo dodat, že trnovčíci rozhodně nejsou jeseteři, i když se to píše na internetu
1:37 Iriatherina werneri
2:01 Chitala ornata
3:28 Datnioides - buď pulcher, nebo microlepis, z nahrávky nelze poznat
7:46 Semaprochilodus, druh nelze z nahrávky určit
7:51 Abramites hypselonotus
Duhovka Wernerova - Iriatherina werneri
Nožovec ?pestrý - Chitala ?ornata
Pilohřbetec ?malošupinatý - Datnioides ?microlepis
Prochilodus ?stuhovitý - Semaprochilodus ?taeniurus
Hlavostojka ? - Leporinus ?
Jak mám u druhu otazníky, tak to je nejběžnější druh v akváriích a tudíž nejpravděpodobnější, ale jistý si moc nejsem.
Ahoj všem,
na YT jsem narazila na toto video, ve kterém jsou i zajímavé druhy rybek, ale naprosto netuším, co je to zač -
www.youtube.com/…
1. v čase 1:37
2. v čase 2:01 - ta velká ryba se zužující se hlavou
3. v čase 3:28 - ta velká ryba s výrazně ostnitou hřbetní ploutví
4. v čase 7:46 - nějaká tetra?
5 - 7:51 - rybky vzadu
Možná to tam pánové někde říkají, ale moje angličtina je na to slabá.
0 18.10.2019 11:11 Olin – Tatia galaxis
Zdravím, včera jsem byl na návštěvě u pana Stanislava Brokla. Zaujala mě u něj ryba s názvem Tatia galaxis. Nemá někdo zkušenost s tímto druhem? Nikde jsem nenašel žádné info. Pan Brokl je má krátce a už je i úspěšně vytírá. Děkuji za případné info. PS: Nevěděl jsem kde to napsat, tak sem to napsal sem. Pokud je pro tento dotaz vhodnější téma, tak prosím o převedení. Děkuji
Starší reakce
Vrubozubec paví (Astronatus ocelatus) Jihoamerická cichlida.
0 12.10.2019 13:52 Signum – Aký je to druh
Ahojte viete mi prosím pomôcť neviem aký je to druh rybiek doniesol ich syn domov a teraz zisťujeme
Člověče, asi nějaká plata. Koukal jsem od cca 8minuty a z toho, co jsem pochytil, mluvil jen o samicích a samcích.
Ještě jeden dotázek. V čase 11:08 odlovil rybičku do porodničky. Prosím co je to za živorodku? Děkuji
www.youtube.com/… youtu.be/… Duhounek vidloocasý - Pseudomugil furcatus
Edit: Našel jsem trošku lepší videiko :
youtu.be/… nějaká duhovka (gavunek) to bude...
Prosím určí mi někdo rybičky, které jsou v tomto videu v čase 1:49:51? Moc děkuji.
www.youtube.com/…Starší reakce
Určitě ne. Mám všech pět stejně dlouho, co zůstali. Tenkrát tři ze zverimexu, tři z burzy. Delší dobu nebyli vidět a najednou jeden takhle odlišný.
dorostou
Taky si to myslím. Ty hnědé mám čtyři, jsou ale štíhlejší.
Starší reakce
Jj, přesné vysvětlení.
Jen bych dodal, že standart se týká i tvaru ocasních a hřbetních ploutví.
Znamená to, že zbarvení už není jako u výchozích ryb čisté linie, kterých jsou tito potomci. Zbarvení se časem začne měnit, pokud přísně neselektuješ ryby, které si původní vyšlechtěné zbarvení drží (ostatní bys musel vyřadit z chovu).
A co to znamená ta rozhozená linie ???
Původně jsem to tak myslel, ale po pořádném prohlédnutí fotek, bych se opravil. Spíš se jedná o "rozhozenou" linii.
Samozřejmě nechci vysvětlovat, jak to RAP myslel, ale já jsem to pochopila tak, že "mixem" je míněna směska, něco jako vesnický vořìšek, prostě že nejde o vyšlechtenou barevnou varietu. Ale můžu se ve výkladu mýlit, ono taky z takhle nekvalitních fotek těžko soudit
Mě se to zdá jako jeden druh ale dám na radu zkušenějšího. Kdyby měl někdo ještě nějaký nápad tak pište.
Krunýřovec pardálí, ten kančík, jestli to kančík je, není moc poznat, není dobře zbarvený a nevypadá v dobré kondici..
0 15.09.2019 21:53 Angel123 – Dotaz
Ahoj co jeto kancik zelenooky? Dik do sz
A jeste ancitrus jaky typ dekuji
Starší reakce
Obě jsou to labyrintní ryby z jihovýchodní Asie. Pravděpodobně nějaký druh čichavců. Ale v těchto nevhodných podmínkách se nevybarví tak, jak by měly a proto je určení druhu poměrně problematické.
Mají ty větší ryby prodloužené prsní ploutve a chodí se občas nadechovat k hladině ?
Dik no takhle sem zdedil mam jeste 1 mozna spatne focene
0 08.09.2019 20:05 Angel123 – ?
Nevite co je to za rybky dekuji
Starší reakce
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x