Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
0 21.03.2012 12:38 jalha – co je to za rybku?
Poradí mi někdo co je to za rybku? Děkuji Je to ta s tou velkou hřbetní ploutví.
Na 300% je to Gold
Ono také dost záleží na krmivu...mrkev, paprika, ale i astáč...Proč už jsou dneska i průmyslová vajíčka někdy velmi výrazně oranžová a připomínají domácí? No protože se do krmiva přimíchávají mleté sušené zbytky z paprik...
To nekecám...Takže oči skutečně L-144 vylučují.
Leda tak to mě nenapadlo
podla fotky súdim že máš ako tak tmavé dno podľa ktorého sa sýtejšie sfarbí
A co ta sytá žlutá? Takovou jsem nikde ve zverexu u golda neviděl.
ak má červené oči mal by to byť gold na 99,999%
Můřete mi prosím někdo poradit, jestli je tohle Gold nebo L144? Na gold se mi zdá moc oranřová, ale L144 zase nemá červené oči, nebo se pletu? Chtěl bych jí koupit samce. Popř. nevíte o někom, kdo má samce na prodej? Raději bych z domácího chovu než např. z Hornbachu.
Já bych si tipl na Labidochromis caeruleus. Což je opravdu cichlida jezera Malawi a do společenské nádrže nevhodná.
Edit: no vida a je to tu hned několikrát potvrzené.
0 17.03.2012 14:07 kajik606 – jaká je to rybička
Dobrý den,ráb bych věděl název této rybky a jesli ji mohu chovat ve společném akvarku.Díky.
Starší reakce
kančík príčnopruhý to síce je ale nie albinotická forma ale xantorická pretože albíni maju zreničku červenej kdežto xantorické formy prirodzenej farby(čiernej)
kančík príčnopruhý - abiotická forma
0 10.03.2012 11:01 sváťa – copak je to za kančíka?
Starší reakce
Nějaký druh gavůnka
Možná gavůnek lososový
Poradte co to je za rybku
Diky
No to já vím, že jsou jiní, ale alespoň jsou více barevní i zamlada...
C. Cutteri? Libore, to neeee... Cutteri jsou uplne jiny - tam by vubec nesedelo vybarveni, Cutteri to na 100% nejsou - aspon ne cisty... Ono by to chtelo poradnou fotku, vyvazit to barevne a pak se da neco resit. I kdyz - ani potom z toho nemusime byt o moc moudrejsi, jak uz zde je napsano - krizencu se tady vyskytuje moc
To je nejpraděpodobnější...znám pár "exotů", kteří se programově věnují prznění těchto dvou druhů a ještě jásají nad tím, jak se jim daří produkovat "hezčí" ryby.
čistá sajka to podle mě není...to bude nějakej hnus zprsklej fasciátem.
Já bych řekl, že to určitě bude cryptoheros sajica.
Zrovna jsem přišel z rybárny a že už při neděli nedělám
Zdenku tak to ne. Spilurus to jednoznančně není! Podívej se na modré tváře a červenou hřbetní ploutev! Jedině, že je to sajka s něčím švihlá...Kdybys řekl třeba C.cutteri, to bych se třeba i tolik nepřel,ale ti v šesti cm vypadají už jinak....
Mozna Cryptoheros spilurus - ale chtelo by to lepsi fotku
Vypadá to na samečka sajky...ale má nějak moc špičatou hubu...
Nevíte někdo, co je to za rybičku? Nikde jsem jí nenašla :( Je tak 5 - 6 cm dlouhá..
Starší reakce
Je to skutečně Danio albolineatus
Já jsem na tohle slepý, co nemám nepoznám...ale podle té ryby vlevo tipuji spíše nějakou kaprovitou rybu...menší Danio...možná albolineatus. Chtělo by to lepší fotku.
0 29.02.2012 22:09 adam – co je to zac ??
vie niekto ??
hengeli mají "hokejku", tuhle zdobí klín
to už si majitelé můžou porovnat, když mají dva dobré tipy
Jo jo barvy jsou rozhodující, ten pruh podle páteře je dobře vidět. Navíc předpokládám, že když tazatel tuto rybku chce určit, tak jí nebude mít dlouho a tím pádem bude patřit mezi mladší generaci, a tím pádem bude menší. Tomu by odpovídal poměr velikosti na fotce.
Martin Honzejk
PS: Stejně asi nejlepší by bylo aby nás rozsoudil tazatel. Ten teď již jistě ví co mu doma plave.
No vida ho ptáčka...i když Martine, tohle je a není dobrý argument...
na fotografii mi připadají "poměry a barvy" poněkud zkreslené, právě tím, z jakého úhlu se fotí. Takže malá klínoskvrnná a velká hengelka by v poměru k tomu filtru vypadaly stejně, rozdíl ve velikosti je cca centimetr a ten se dá schovat do plusu i do mínusu
tedy zůstaňme raději u těch barev
Ono proč jsem navrhl druhou variantu byla velikost v porovnání k filtru. Klínoskvrná by byla asi přec jen trochu větší.
Martin Honzejk
Podle téhle jedné fotky těžko říct... Chtělo by to vidět několik jedinců ze stejného hejna, a i pak je otázka, zda by se za to dala dát ruka do ohně. Podle tvaru těla a tvaru tmavé skvrny je to "jasná" heteromorpha, podle zlatého podélného proužku nad tmavou skvrnou a zlaté skvrny před ní je to "jasná" hengeli...
Odborník nejsem, ale po prostudování a srovnání fotek tady v atlase se taky kloním spíš ke klínoskvrnné.
Ale fotka není ideální, ta pozice "polozepředu" dost zkresluje, možná by to rozsekla ještě jedna fotka zboku
Na 100% razbora klínoskvrnná
Razbora klínoskvrnná, to je můj názor, ale já se dnes už jednou mílil v rostlinkách
0 25.02.2012 21:44 Míša – Copak je to za rybku?
Známí mají akvárko a v něm tyto rybky, ale neví název a já taky ne. Nevíte to někdo?
0 24.02.2012 18:16 luckydiver – Je to tetra?
Ahoj všem, mohl by mi někdo objasnit co to mam za rybičku, má asi 3-4 cm? Myslel jsem že je to tetra, ale nenašel jsem ji v katalogu teter. Chci si pořídit ještě páreček a nevim co mám hledat. Děkuji za reakce
Starší reakce
já bych řekl, že je to Hrotočelec ostnoploutvý
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [44] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x