Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Copak je to za rybičku?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Copak je to za rybičku? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.03.2021 11:16 R Muž afc1886 [15243] Re: Brny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2021 10:02 Brny – Co to je za rybku prosím ?
Fotka k příspěvku

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 22:38 Muž půlpy [2138] Re: Markusenka
taky si to myslím
mimochodem dnes má tato ryba svátek :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   02.12.2020 22:30 Muž Markusenka [89] Re: vlka
Ahoj.
Že by: rybicky.net/atlasryb/nozovka_belocela , nebo její varianta ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 22:22 Muž vlka [3507] – ...
Prosím copak se to tam ,,motá,, kolem toho dřeva od 0:30 min za rybičky ? Děkuji...
www.youtube.com/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2020 14:26 Silviebaris Re: Míša
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2020 14:21 Míša Re: Hopri
Děkuji, ale asi to není ona, vypadá trochu jinak, je trochu dokulata.:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2020 14:15 Muž Hopri [484] Re: Míša
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_velkoploutva
Aši nějaká modifikace "meloun"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2020 14:09 Míša – Nevíte někdo co to je?
Fotka k příspěvku Tuhle rybičku jsem dostala od známých, nevíte někdo co to je za druh?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.11.2020 18:04 Muž RAP [1635] Re: zelenakapusta
Neonka černá to určitě není.
Spíš mi to přijde jako rybicky.net/atlasryb/razbora_einthovenova . Ale ta rybka mi přijde deformovaná.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2020 15:34 Žena zelenakapusta [1656] - TetryRe: Adajo
Ahoj, no, odhadla bych rybku na neonku černou rybicky.net/atlasryb/neonka_cerna
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2020 13:27 Adajo – Neznámá
Fotka k příspěvku Zdravím. Fotka děs běs, ale nepoznal by prosím přesto někdo, co je zač? Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.10.2020 19:47 Žena drvi [2940] Re: Gringo63
Garra gotyla, gara pákistanská ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2020 16:07 Muž Gringo63 [651] - Spíš Asie, i když ? . . . – Gara
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Koupil jsem dnes čtyři rybky jako Gara celeberská. Ten název jsem ale nenašel. Co vy na to? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.09.2020 15:18 Muž Pavligin66 [11] Re: panikaaaaa
Myslím že ste správne určili druh. palec pozeral som fotky a podobajú sa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2020 14:59 Žena panikaaaaa [730] – Prosím o potvrzení mé domněnky...
Fotka k příspěvku Jedná se prosím o Mřenku krátkou?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.09.2020 13:55 R Muž Anthrax [4934] Re: Irena
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2020 13:49 Irena
Fotka k příspěvku

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   08.09.2020 21:30 Muž _ucx_ [1409] - Symphysodon + CorydorasRe: tramtra
tramtra má pravdu. V dole v tom videu píšou, že to je Norman's lampeye killifish, což je Poropanchax normani. V atlase je patrně nějaké starší, dnes už asi neužívané latinské synonymum.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   08.09.2020 21:28 Žena tramtra [3295] Re: vlka
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2020 21:22 Muž vlka [3507] – ...dotázek...
Hezký večer, prosím jak se jmenuje rybička v čase 6:35min. Jak ji ,,svítí,, nad očkem ?...
www.youtube.com/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   31.08.2020 23:26 Muž rudolf [5005] Re: hrochy
Ano, je to střevlička východní (Pseudorasbora parva).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   31.08.2020 19:05 Muž vlka [3507] Re: hrochy
Střevlička ?...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2020 18:57 Muž hrochy [648] - low-cost, low-tech, old school – Co mi to děti chytly?
Fotka k příspěvku Zdravím zdejší odborníky a zdvořile žádám o pomoc. Děti mi v potoce nachytaly nějaké rybky. Ač to tak možná z fotky nevypadá, většina přežila a byla vypuštěna zpět. Nepoznáte někdo, o jaké rybky se jedná?
Předem děkuji za reakce :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   31.08.2020 00:23 Muž rudolf [5005] Re: Anezka
Je to nějaká štíhlotělka, spíše rodu Copella než Pyrrhulina, nejspíš mladá nevybarvená samice štíhlotělky lalokoploutvé (Copella vilmae), možná by to mohla být i štíhlotělka Eigenmannova (Copella eigenmanni). Mimochodem, nevím, co je to za akvárium, ale ta tuberkulózně-rachitická samice pavího oka dole uprostřed je strašlivá, ta už měla být dávno utracená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2020 20:19 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Anezka
rybicky.net/atlasryb/razbora_okoskvrnna
jen takový tip, mi to z té fotky moc nejde porovnat. Ale odborník to určitě pozná i z takové fotky, to zase né že ne. Jak psal RAP, p.Hofmann koukne a bude jasno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2020 17:40 Žena Anezka [1] – vite nekdo?
Fotka k příspěvku Omylem odloveno v akvaristice s tetrama ohnivyma, nevite nekdo, co je to zac? Dekuji za radu.
Mohla by to byt tetra cervenooka?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.08.2020 20:29 Muž LiborSprysl [9015] Re: fajfmen
A jéje... zase nějaký docent... Já slušně, páč ho neznám a tak vyknu a hned je oheň na střeše... smich
Tak hochu, za těch cca 40 let mášte dost času na to, abyste toho choval mnohem více a stačí jen 30 kubíků...
No a nakonec...když máte ryby u země v páru jako kafilérku a moc k nim nelezete, tak holt se občas stane.
Dobrý?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2020 23:48 Muž Felix [267] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: Anze
Odkážu Tě na RAPa, on je profík, zatímco já jen týpek, co se před léty ujal utrápené rybičky z které vyrostl macek... A tak jsem mu udělal krabici s vodou úměrně jeho potřebám... ;-)
Jmenuje se Potvůrka... Měří skoro 30 čísel, zplodil stovky potomků... A nikdy mě nekousl!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2020 23:17 Muž Felix [267] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: LiborSprysl
Měl bych návrh: co takhle si na webu, kde si všichni tykají, nezavádět vykačku? (což je v daném kontextu ekvivalentem do tváře vmetené urážky)
Co takhle u dotazů začátečníků spolupracovat? Každý dodá své zkušenosti, poradí ;-)
Svým motagujcům se můžu vrtat mezi mladými, v životě mě žádný nekousl. Proč?
Na to ať si každý přijde sám ;-) X-)

Mmch teď budu Rejpal, ale - jak si může někdo NEVŠIMNOUT 2000 mladých?
A že všechny (!) druhy kančíků někdo choval? Na to by potřeboval letištní halu a min. 300 let života...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2020 06:23 Muž LiborSprysl [9015] Re: fajfmen
To vyprávějte někomu, komu visel ten kousek na prstě, protože si nevšiml, že vozí s maminou asi 2000 čerstvých mladých... já kančíky docela znám... prošlo mi rukama bezmála všichni...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2020 23:29 Muž Felix [267] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: LiborSprysl
P. managuensis v přírodě do 60 cm u samců, u P. notaguensis tamtéž do 25 (v akváriích až 30 cm - celkem paradox). Dík podobnosti názvu se managujský s motagujským snadno zamění. Akorát je mezi nimi plus mínus čtvrt metru rozdíl délky, nemluvě o odlišné povaze - menší druh je neporovnatelně agresivnější ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.07.2020 07:33 Muž RAP [1635] Re: LiborSprysl
Taky se běžně managujci s dovii zaměňovali. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2020 06:57 Muž LiborSprysl [9015] Re: fajfmen
V poměrně běžné nádrži 450 litrů, samec managujce 48 cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2020 06:27 Muž RAP [1635] Re: Anze
Na druhé fotce je Heros sp. Rotkeil www.aquatab.net/…
Co se týče SAcichlid doporučuji: www.aquatab.net/…
www.aquatab.net/…
www.aquatab.net/…
Případně cichlidklub.sk/… ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2020 00:47 Anze Re: fajfmen
Moc děkuji! :-) Ještě jsem tak přemýšlela, vůbec nevím, jakou můžou mít hodnotu? Jelikož jsem od Vás teď zjistila identifikaci, a tedy jejich povahu, tak přemýšlím, že se jich vzdám. Přeci jen nejsem zvědavá, jak mi všechno postupně vyžerou. :-D 1. Paratheraps cca 25-30cm 2. Heros cca 12-15 cm 3. Parachromis 20-25cm. Předem mockrát děkuji za odhady. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2020 19:17 Muž Felix [267] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: kdo?
Trefa, až na ty parachromisky - guapotes chovám, takže mě rozdíly "praští přes oči", asi jako kdybych měl srovnání mezi jaguárem a levhartem (lhostejno, zda skvrnitou nebo melanickou formou obou taxonů). I při stejném základním zbarvení mají moty vždy výrazné příčné pruhy, zatímco loisky jen ten podélný pruh. Plus hromada dalších detailů, to si ale musí člověk odkoukat osobní zkušeností, k záměně může dojít velice snadno X-)

PS.: Pro původní tazatelku - rodové zařazení Paratheraps vs. Vieja jsou dnes synonyma, jde o stále stejné rybičky. K severáčům - podle odborníků H. Severus v českých akváriích nikdy nikdo neviděl, všechno co se pod tím pojmem prodává jsou zástupci dvou (+?) nejbližších příbuzných a následně jejich mix ;-)

... jinak ta parachromiska, vzhledem ke značnému pohlavnímu dimorfismu, doroste tak 15 cm. Samec by byl dvojnásobný. Klika, že jde o nejmenší zástupce rodu - namátkou P. dovii je v průměru větší než Vánoční kapr (samci v přírodě až 80 cm) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2020 19:00 Muž Felix [267] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: Anze
První je středoamerický kančík z okruhu Vieja fenestrata a druhý je jihoamerický kančík z okruhu Heros severus. Přesnou definici nedám, u těchto taxonů se leckdy lokální variety téhož druhu liší výrazněji než typoví zástupci geneticky zřetelně odlišitelných příbuzných druhů. Třetí rybka odpovídá tvarem hlavy a zbarvením samičce Parachromis loiselei, dravého středoamerického kančíka, jen tvar těla je moc štíhlý. Což ale nemusí nic znamenat - populace z jezer jsou vysokotělé, zatímco říční/potoční mají proudnicovitý tvar.
Každopádně v akvárku nekombinovat! Všechno je to kolem 30 + cm, ve dvou případech i silně teritoriální. To je jako muflon, divočák a vlk ve stejném výběhu. Bojovník s predátorem se zákonitě pustí do sebe (osobní zkušenost - juvenilní fenestratus vs. Parachromis motaguensis) a ten mírný (severáček) umře stresem i kdyby si ho ti dva nevšimli (vyčtené)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2020 18:53 kdo? Re: Anze
1. Paratheraps fenestratus
2. Heros severus ( nebo nějaký kříženec Herose )
3. Parachromis motaguensis
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2020 17:58 Anze – Rada s určením druhu
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, nevíte někdo celý název těchto rybiček? :-) Za každou radu bych byla velmi vděčná! :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2020 08:09 Muž 0 [1892] - Obecné.Re: JayJay
Dejte si přes Google vyhledat obrázky Xiphophorus helleri Pineapple.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2020 19:57 JayJay – Mečovka, ale copak je to za potvůrky
Fotka k příspěvku Zdravím, nevíte nahodou někdo, co je tohle za formu mečovky? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2020 12:32 Muž RAP [1635] Re: KittyM
Čistokrevná pravděpodobně nebude, nejčastěji se vyskytují různí kříženci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2020 11:09 Žena KittyM [31] – co je to za molly?
Prosím o radu.. Zamýšlená koupě byla stříbrná black molly - živorodka ostrotlamá ve var. lyra, ale řekla bych i dle velikosti, že je to spíš živorodka širokoploutvá (méně pravděpodobně velkoploutvá?) Kříží se běžně s black molly? Mám k němu i samici- stříbrná s malými černými tečkami..
www.youtube.com/…

video jde i zpomalit..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   14.06.2020 20:27 R Muž Anthrax [4934] Re: Tealc.EU
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2020 20:20 Tealc.EU – Prosím o určení druhu
Fotka k příspěvku Dobrý den,
moc prosím o pomoc z určením co je to za rybku :-)

Předem moc děkuji :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.06.2020 14:17 Silviebaris Re: Danka2121
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2020 14:13 Danka2121
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Aká konkrétne je toto? :) ďakujem

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   11.06.2020 15:58 R Muž afc1886 [15243] Re: Godamned
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2020 12:45 Godamned – Co to je?
Fotka k příspěvku Ahoj. Fakt si nemůžu vzpomenout jak se sakra jmenujou tyhle ryby.. Díky

https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [5] ...... 71

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/147?od=201