Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2 z kvasnic

NápovědaFórum » CO2 » Výroba 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
CO2 z kvasnic
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 21:19 Marek
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat. Mám vyrobenou bombu a to z petlahve s víčkem, skrz které je protáhnutá hadička, která je ponořená na dno akvária a na konci je vzduchovací kamínek. Hadička je utěsněná vteřinovým lepidlem. Ale zdá se mi, že mám menší problém, nebo nevím, jestli je to normální, ale když jsem ponořil kamínek s hadičkou na dno akvária, tak se mi do půlky hadičky nasála voda. Směs jsem si vyrobil cca před dvěmi hodinami a zatím mi to bublinky neprodukuje. A proto se chci zeptat, jestli je normální, že se mi do hadičky dostala voda a až až dojde k natlakování lahve kvašením a produkcí CO2, tak jestli to vytlačí tu vodu a bude to bublat, nebo bych měl udělat něco jinak, protože to nebude fungovat?
Předem děkuji za odpověd a za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2013 01:16 hanzys Re: OllyFuny
To se ještě uvidí;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2013 20:53 lelizi – Mě též
Taky by mě to zajímalo.. :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 22:20 hanzys – Hotovo
Už sem na tom zamakal fest 300g cukru 3/4 flašky vody kvasnice udělal sem i druhou flašu s vodou abych viděl kolik to davá bublin a na konec hadičky sem strcil filtr s cigaret a maka to jak sviňa;-)tak uvidíme co na to řekou rostlinky;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 21:22 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: hanzys
a jaks na tenhle poměr přišel? To by mě zajímalo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 19:23 Muž DrChila [243] Re: hanzys
to asi pojede rychle:-D Než začneš experimentovat řádně to naštuduj tady máš 5 článků co se dost hodí:) Neni kam spěchat jeden 2 dny nikoho nikdy nezabili
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 17:50 hanzys Re: DrChila
Ja sem dal 9 kavovych lžiček cukru na 1.5l to je malo??ale taky to jede?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 17:37 Muž DrChila [243] Re: hanzys
Ono až se to natlakuje tak to tolik vyrábět nebude. Pokud uděláš směs 300g cukru 1,5L vody žličku droždí. Nikdy sem to nerozjel jak 2bublinky za sekundu(ale jedu přes skleněný difuzer). Až tam dáš kamínek nebo difuzer tak to bude o něčem jiném. Ale doporučuju na noc vytáhnout.. řasy jsem se nemohl zbavit bůh ví jak dlouho CO2 jelo i přes noc(ryby se nikdy netrávili bylo to v 90L akvairu) a dokuď jsem to dával i přes noc tak řasy neustupovali neustále narůstali. Teď už to je o něčem jiným:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 16:43 hanzys – počet bublin
Ja tu hadicku mám přímo do akva ted mi to valí tak 3 bubliny za sekundu:-/to je moc že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.08.2013 15:47 Muž souky [641] - RostlinyRe: KarlosS
ještě důležitá informace, ty počty bublin sou z hadičky ne z difuzeru
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 15:31 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: hanzys
záleží na mnoha okolnostech, ale pro začátek bych doporučoval cca 1bublinu za 5-10 sekund a můžeš jet nonstop i v noci, ať moc nekolísá pH. Pokud máš ale hodně měkkou vodu, tak opatrně. Takhle bez měření a od oka je to ale risk, nejdřív to pořádně naštuduj ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 13:39 hanzys – Dotaz
Pravě sem vyrobyl burčák a nevím jak moc to má bublat mám 112l akvarko a testuju to ve skleničce a jede to jak vzduchovcí motorek to je dobře nebo špatně?:)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2013 20:35 Muž Toník [396] Re: Aforte
CO2 na noc sice nevypínám, ale pro vás mám řešení: povytáhněte hadičku s kamínkem k hladině nebo ji úplně z akvária vyndejte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2013 16:01 Muž Aforte [629]
Zdravím,

uvažuji nad složením co2 z kvasnic pro mé akvárium. Akvárium 54l. Do 2l flašky od coca coly dám 1,5l vody, 300g cukru a jednu lžičku kvasnic v prášku. Do víčka ve flašce udělám dírku pro hadičku a zasilikonuju. Hadičku napojím na filtr nebo na vzduchovací kamínek. Nevím jestli tam mám dávat ten jehlivý ventil ze zapalovače. Také by mě zajímalo co děláte večer. Vypínáte to? Pokud ano, tak jak. Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2013 15:00 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: visek
pouzij akvariji silikon, v silikonu do koupelen bejvaj fungicidy
(to huz se tu probiralo)
a kolik davkovat, na to je tu samostatny vlakno..... poroc si nejdriv neprojdete forum nez se zacnete ptat??? achjo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2013 13:33 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: DrChila
Tohle presne jsem se snazil z nekoho vylomit, ze se treba 200l akvarko s nejakou plochou hladiny a cerenim neda otravit z takovehle kvasnicove lahve, kdyz to rozpustim vsechno beze zbytku ve vode, protoze k tomu nevyprodukuje dost CO2. Jenze mi to nikdo nikdy nerekl, a asi ani nemuze, protoze vlastne ani nikdo nikdy nezmeril, kolik CO2 to vyprodukuje a samozrejme to zavisi na mnoha dalsich vecech.

Postavil jsem vlastni CO2 reaktor, na jednoduchych fyzikalnich principech, drzi si konstantni tlak CO2 (takze rychlost reakce v lahvi je mi celkem fuk) a konstantni pruchod vody pres reaktor. Vypnout a zapnout jej mohou obycejne spinaci hodiny. A ted to stoji na stole, koukam na to, a bojim se to spustit, protoze ucinnost oproti pitomym bublinkam muze byt takova, ze mi akvarko lehne na otravu CO2 dost rychle. Mam proste strach to i jen spustit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2013 12:43 Muž DrChila [243] Re: visek
Pokud ti běží filtrace točí se hladina. a máš víc jak 90L akvárko a směs 1,5L vody 300g cukru a jednu žličku droždí. tak 90L neotrávíš já to měl puštěný stále. Ale je lepší na noc to vyndavat není tam nic to by to CO2 potřebovalo. A stalo se mi to že řasa v akvariu rostla víc než když sem to přestal dávat v noci. A jednou se mi podařilo je i přiotrávit ryby to rozdejchali ale to byla jiná směs hokus pokus. měla rychlý start. Ale je to lepší na noc to rozpojovat a třeba to mít trošku něčim přiškrcený jinak ta směs nevydrží tak dlouho. A hlavně při tom rozpojení nezapomenout na zpětný ventil... i blbá rozdílná teplota například v noci když větráš může se nasát do hadičky voda v vzhledme k tomu že to je nadně akvaria může bejt docela nepraktický probuzení ráno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2013 08:30 Muž visek [76] - Tetry
Kolik co2 muzem poustet pres den do akvarka. Aby mi neodesly ryby? A nevim jak pres noc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2013 15:10 Muž Rounce [30]
No ted sem si udělal difuzor ale mám problém s dirkou skrz kterou mě co2 uniká tak se chcu zeptat jestli možu použít normální bílé silikon se kterým se lepijo spáry v koupelně třeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.08.2013 21:29 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Rounce
se mi jen zdas, fakt.... cetl jsi vubec neco o aplikaci co2 hnojeni?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.08.2013 21:28 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Designer
vzhledem k tomu ze na konci hadicky nema difuzor, tak bude uspech kdyz ho dokopem aby se k hladine dostala minimum (pro tebe, limita blizici se nule) bublin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 18:28 Muž Rounce [30]
Tak už to bublá zmenšil sem průměr hadičky jenom se ted zeptám jestli je nějak zásadní že mě bubliny rupnou až na hladině.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 16:04 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: Moucha
A ja si myslel, ze je "optimalni", kdyz se nepusti k hladine ani bublinka, a pokud dorazi jen co nejmene, ze je to pouze "dobre" :) .
Linky uz jsem sem daval driv, tak jen jeden:
www.youtube.com/…

Ovsem kecat bych do toho nemel, CO2 stale nepridavam a buhvi kdy a jestli budu :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 15:59 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Rounce
jde o to ze:
1) cim delsi cesta bubliny k hladine tim vic casu ma co2 na vstrebani, pomoci proudeni lze tento cas hooodne prodlouzit pomoci proudeni v akva
2) cim mensi bublinky, tim vetsi je plocha co2/voda a tim se vstreba vic co2 do vody
3) cim hloub, tim vyssi tlak a tim intenzivneji probiha vstrebavani co2 do vody

a optimalni je kdyz ti na hladinu dorazi minimum bublin - co nejlepsi rozpousteni

ono dost zalezi kolik co2 potrebujes rozpoustet

ale tohle je tu huz xkrat popsano a rozebrano az ad absurdum
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 14:13 Muž souky [641] - RostlinyRe: Rounce
ideál je u dna, prostě aby bublinky měli co nejdelší cestu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 13:12 Muž Rounce [30]
Jak hluboko by měl být konec hadičky v akva ve vodě ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 12:46 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Rounce
strc tu flasu do kyble s vodou, priskrt vyvodni hadicku a zmacni flasu - overis tesnost

navic co2 je stlacitelnej, takze se musi vytvorit dostatek kvasnych plynu (kvasny proces nedela cisty CO2), aby se to natlakovalo (pokud to tesni)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 12:17 Muž Rounce [30]
No ve flašce to ide slyšet ty bublinky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 10:20 Muž souky [641] - RostlinyRe: Moucha
jo, to sem tam chtěl taky napsat, ale nakonec sem na to zapomněl stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 09:20 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: souky
nebo se mu t0 jeste nenatlakovalo
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   16.08.2013 08:10 Muž souky [641] - RostlinyRe: Rounce
pokud ti to jede jen pod hladinou a hloub ani po dnu, tak buď máš slabou směs nebo ti to někde trochu utíká. Rozpouštět to hned pod hladinou je k ničemu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 07:29 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Rounce
cim hloubs das difuzor tim na nej pusobi vyssi hydrostaticky tlak, ale vic se rozpousti co2

ucivo zakladni skoly.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 22:36 Muž DrChila [243] Re: Rounce
nějakou chvíli to vždy se rozjíždí.. například u mě když vypnu teda spíš rozpojim CO2 a difuzor od sebe tak ráno když to zapojuju do sebe tak to půl hodiny neudělá ani bublinku do vody protože se tam tvoří ten tlak. po týdnu používání i přes hodinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 21:14 Muž Rounce [30]
No ted sem dal konec hadicky tesne k hladine a uz to funguje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 21:01 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Rounce
nedal jsi moc horkou vodu? nemas stary kvasnice, tesni ti vsecko? navic se ochladilo to pak hur kvasi
nekdy to trva den dva nez se plne rozjede kvas

chce si to neco nastudovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 19:56 Muž Rounce [30]
Tady tu směs mím napoprvní mě to fungovalo a ted ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 18:30 Muž DrChila [243] Re: Moucha
Každopádně souhlasim že pouze hadičkou se prd vstřebá že je lepší difuzor.
Směs najdeš přímo na tadytom vlákně 1,5 vody 300g cukru jednu žličku droždí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 14:50 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Rounce
i v ty hadicce probiha vstrebavani co2 hladinou, takze vznika podtlak a voda je pak nasavana do hadicky, proto je dobre mit zpetny ventil
to ze produkce co2 byla jen prvni den naznacuje ze mas problem se smesi... bud zahrej flasku (cca 30-35°C) nebo namichej novou smes
pripadne existuje alternativa, pomoci chemicke reakce kyseliny (ocet, kys citronova) a jedle sody, je to dvou flaskova soustava, na youtube je videonávod a huz to tu nekolikrat probehlo na foru, pro mensi akva je to dobra alternativa (napr www.youtube.com/… )

a porid si pelsi rozpusteni - difuzor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 13:42 Muž DrChila [243] Re: Rounce
Tak buď ti někde uniká CO2 a nebo si tam zapoměl nasypat kvasnice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 10:12 Muž Rounce [30]
No ono to právě první den normálně fungovalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 09:15 Muž souky [641] - RostlinyRe: Rounce
až se natlakuje, tak jí vytlačí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 08:59 Muž Rounce [30]
Zdravím mám zavedenou trubičku do vody v akva ale jakmile je trubička ponořená ve vodě tak se voda vtlačí dovnitř a tím pádem mě to nevede Co2 do akva.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2013 17:25 Muž DrChila [243] Re: karelchess
tak asi 350L a 90L je docela dost velký rozdíl co to akvarium vstřebá a jaká bude hladina CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2013 16:53 Muž karelchess [45] Re: DrChila
Nelze paušalizovat. Jestli ti to tak funguje, tak ok, ale moje 350l neutáhne dvoulitrovka v plnym kvasu, pak nasazuju druhou na střídačku. Chytam každou bublinku, rozpustnost 100% v externím filtru, pH ráno asi 7,3 a KH 5.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2013 13:05 Muž DrChila [243]
Musim potvrdit že CO2 z kvasnic na noc vypínat a zapínat po chvilce svícení jenoduše a prostě to pouštět přes noc mimo akvarium. Celou dobu jsem bazíroval nad tím jaktože řasa neustupuje když tam pouštím CO2 a všichni to radí. Týden zpět se mi podařilo si přes noc přiotrávit rybičky že jsem namíchal jinačí složení mělo to prutkou reakci a ryby to rozdejchávali celý den až večer příjmali potravu teprve. Od tý doby jsem to vypínal na noc řasa pomalu ale jistě ubejvá konečně.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2013 10:10 Muž DrChila [243]
Tak jsem zkusil trošku upravit složení. A nic hezkého z toho nevzešlo:-D místo 300g cukru jsem dal 400g 1,5L vody jedna čajová žlička droždí z pytlíčku. reakce je tak 2násobná aspoň teda ze začátku. Ráno jsem nahlédl do akvaria a ryby pod ně sotva dejchaly. Filtr běží na plno vzduchování taky už se zotavují. U toho 91L akvaria radši zůstanu při starým.... Stále zápasim z řasou ačkoliv se zdá že ustupuje tak jen hodně hodně hodně pomalu. Pravidelně měnim vodu a mechanicky řasu odebírám jen zlehka protrhávám hodně chlupaté listy abych moc neoslabil rostlinky. kdyby měl ještě někdo nějaký nápad jak se toho zbavit co tam mám rád si ho poslechnu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 12:42 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: denda96
pro pridavani co2 je dulezite pH a alkalita, ci uhlicitanova tvrhost
hlavni nevyhodou kvasnic je nerovnomerna produkce co2 (kvas produkuje i jine plyny nez co2)

navic podle prezentace mi pripada, ze tam mas nejaky divny svetlo (myslim barvu,ale mohu se plest)

popremyslel bych nad externim filtrem, mozna silnejsim topenim (muze byt nalezato u dna) a taky se mi zda ze mas ponekud prerybneno (sleduj NO3), zvolil bych jedno vetsi hejnko, pripadne neco na dno, rozhodne bych pridal piskorky, pripadne krevetky- neocaridiny (uklidova ceta)....

mam obdobne velkou nadrz 60x40x30(dšv) a mekkou vodu rybicky.net/nadrze/10666

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 12:18 Muž Johan [4958] - RostlinyRe: denda96
Máš tam kytky, které jsou nenáročné. Zatím jim uděláš mnohem větší radost, když jim budeš pravidelně měnit vodu. CO2 dej, až si o něm ledasco přečteš a budeš vědět proč ho dáváš.
rybicky.net/clanky/656-oxid-uhlicity-formy-distribuce-pridavani
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 11:23 denda96
Dobře, zkusím si CO2 dávkování vyrobit, je tady dost návodů. Na originální dávkovače CO2 nemám teď dost prostředků :), snad to bude v poho. Co se týče rostlin, tak akváriu je dělané tak že amazoňák má dost místa, jelikož i hladina je otevřená (osvětlení nad akváriem). Osvětlení mi tak bylo doporučeno, protože se prý v pauze dorovná množství CO2. Svítím 1x 24W (10000K) děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 11:10 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: denda96
Zkusím aspoň nějak obecně, zbytek doplní jiní.

Po třech dnech nemůžou být rostliny ještě zakořeněné, nech jim chvíli čas, řekl bych že kdybys teď začal hnojit tak podpoříš spíš řasy než rostliny.

Proč máš v osvětlení pauzu? On někdo v přírodě v poledne vypne na chvíli slunce? ;-)

Zkus se asi zamyslet nad výběrem vhodnějších rostlin, ona třeba zrovna platyphylla a taky Amazoňák jsou na takové akvárko docela zbytečně moc velcí "macci".

A když už jsi zainvestoval do ADA substrátu a dalších věcí, nebude lepší řešit CO2 spíš některým z dávkovatelných nanosetů? (např. AquaNova, Blau, Fluval atd), případně svépomocí zkusit vyrobit něco třeba z malého hasičáku co půjde dávkovat??

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 54

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 51448x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9474-co2-z-kvasnic?od=781