CO2 z kvasnic
No já 1/6 kostky droždí, to je asi 7g a 8 polévkových lžic cukru do 2L petky v které mam 4/5 vlažné vody. No ale všechno tak nějak od oka. Je pravda, že to bublá pokaždý jinak a pokaždý to vydrží jinak dlouho. Budu to muset vychytat, abych dával pořád stejně
A kdyz budes zkouset ty susene kvasnice, byva to 7g, takze pul sacku do 300g krystaloveho cukru, nasucho to promichej, a zalij vodou do 1.7l (udelej si na 2l lahev rysku na 1.7l). Jeste to v lahvi protrepej a hotovo.
BTW, s vodou 25°C (odhadem rukou, zhruba jako v akvariu), kdyz se to takhle namicha, to staci vecer pripojit a rano uz to jede. Vic lidi uz udelalo chybu, ze to namichali s prilis teplou (az horkou) vodou...
Umívání neřeším. CO2 je do AQ co má manželka, tak at se taky stará
btw: to stačí jen opláchnou teplou vodou.
Stačí tyčkovej mixér. Taky to tak dělám.
No tak nějak se to patlá
a musim dlouho mýchat, než se rozpustí. No zkusim taky to sušený. Díky
a na jak drobno ho potřebuješ drolit, mj. používám sušené, a nemám problém s trvanlivostí, jinak co pamatuju tak sem drolil čerstvé droždí normálně v prstech
Ahoj, nemáte někdo vychytávku, jak drolit droždí?
sorry
1 lžička čajová(kávová) stačí ?
enem esli to nebude lžička, i když velke pismo = velka lžíce
duko1995 napsal: tak prečítal sem a už to bublá 300g cukru 1 L kvasnic
1l kvasnic
, jseš drsnéj
tak prečítal sem a už to bublá
300g cukru 1 L kvasnic
me vadi to slovíčko "VZNIKÁ"... je to zavádějící, destilací tam nic nepřidáváš jen odděluješ, koncentruješ
málo kvasnic o proti cukru
Stačí si přečíst o pár řádků víc ideální náplň do CO2 kvasnicovače respektive ten první odkaz v modré tabulce
zdravím prosím vás jaký je to pomer cukru a kvasnic ?
dekuju
Já bych to viděl taky takhle nějak
abych tě pochopil - při kvašení teda vzniká i metanol ale v neškodném množství - destilací (pálením) se koncentrace zvyšuje, klidně i na nebezpečnou úroveň (když jsme pálívali tak první deci se vylilo - nižší bod varu metanolu), čili si vědecky osvětlil to co já napsal ve zkratce a s nadsázkou
- oprav mě pokud se pletu
ty jsi ale lojza, co?
pokud jsi ovšem nemyslel suchou destilaci dřeva- aliaz výrobu dřevěného uhlí
při destilaci (obecně zvanou pálení) dochází k oddělení látek s různým bodem varu.... jinými slovy z roztoku obsahujícího nízkou koncentraci alkoholu získáš roztok s vyšším obsahem alkoholu....
metanol (ten co se nám nelíbí) se řadí do skupiny alkoholů, má nižší bod varu než ethanol (ten co mámě rádi)
"Methanol vzniká v malém množství rozkladem organických látek působením některých mikroorganismů (např. oxidací methanu bakteriemi rodu Methylococcus), velice brzy však ve vzduchu působením slunečního záření oxiduje na oxid uhličitý a vodu."
cs.wikipedia.org/…
jinak v malých koncetracích je methanol přítomný mimo jiné i v koňaku a podílí se na jeho chuti!
metanol vzniká při pálení, tohle jenom kvasí, čili je to zdravotně nezávadné - a hlavně alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství
hele ja jel až tri nádrže (10, 23 a 39L)na jeden zásobník+3 kvasný flašky... když to máš dobře vyštelovaný, stálý hladiny a stálej tlak tak je to v pohodě....
doporucuju do menších nádrží zvony pevne napojený na hadičku (jak se plní zvyšuje se odpor a tím se +- samoregulují, ale když se přeplní tak uteče jedna velká bublina, bez nebezpečí předávkování, jen se musí vychytat přůměr/styčná plocha zvonu)
navíc když ti tahle zabublá zvon tak to máš jak alarm a víš že je něco v neporádku-třeba že dyfuzor chce vycistit
je lepší mít víc nádob než jednu velkou, kvasný proces je nerovnoměrný (než se rozjede naplno, vrchol kvašení a pak postupně ztrácí na intenzitě až ustane, to když začnou působit limitní faktory)!!! kurna kdy si tohle už koněčně lidi zapamatujou!!!!
jinak, pokud to nebude pitny, ale bude to mít alkohol, tak se to vzdycky da prohnat kolonou.... pripadně vymrazit apod.
pokud v tý želé hmotě bude i dost živin pro stavbu buněk tak by to mohlo fungovat, schválně jaká bude cukernatost po vykvašení....
problém základního receptu (vida+cukr+droždí) je že je chudý na živiny potřebné k výstavbě buněk, proto se často stává že to přestane kvasit dříve než je vyčerpán cukr, neřknuli než je dosaženo limitní podíl alkoholu... u rýže a ovocných šťáv je to někde jinde...
a před medvídky bych varoval, hlavně prěd těmi nebalenými... nikdy nevíte co si na nich přinesete za plísně apod. a taky bych zauvazoval nad vlivem ruzných aditiv (stabilizatory apod.) na kvasný proces...
No to jsem chtěl napsat že je to blbé když máš 2 nádrže z jedné lahve. Že to začne konit i když to máš na škrtítka
Každej může mít jinačí funkčnost při stejným tlaku. Jak z lipového dřívka a nebo i ten skleněnej difuzor
Fungovat to funguje , jel jsem z klasické 2l lahve ale foukalo to do dvou málo , škrtítkem jsem reguloval kolik do které nádrže, ale dělalo si to co chtělo , ted jsem zdokonalil difuzor (jak už jsem tady házel foto) a na aukru byly čupr dvoj až pěti cestné nerez ventily , sakra , a už tam nejsou
Fíha!Tak pak poreferuj,jak to funguje
No,bábovka...
Chystám se odzkoušet dvojitou dávku ingrediencí do PET 5L od kojenecké vody abych mohl zásobovat dvě akva z jednoho zdroje , poslyš , to bude pěkně kulatá bábovka
0 05.03.2014 00:28 amrtin – Re: DrChila
Tak v tomhle snad ani metanol být nemůže
,ale pozor!Už jsme v cukrárně a děláme dort!
Asi už senilnim
Já to řikal že se tu rozjedou alkoholici ve velkým po vložení toho jak se to vyrábí k pití
nebo to bylo možná někde jinde možná v Biokvas nebo tak něco někde jsem to viděl stou rejží
Za pokus to stojí to přiznávám ale za oslepnutí ani ne Normálně alkohol nepiju páč mi je po něm blbě tak bůh ví co udělá tohle semnou
Pít?Tak si z toho uděláš dort
začíná mě to želé trochu zajímat, článek bych uvítal, ale zvažuju jak to potom budu pít
Jo,dík za nápad
Já zítra ty medvídky asi koupim
A hodim je do dneska udělanýho burčáku,ale né hned,až se trochu uklidní.Jednu petku jedu sice ještě přes druhou s čistou vodou,ale i tak...bubly,bubly,bubly,....hele medvěd v akva,kde se tam vzal?
Hele, napiš článek, jak jsi psal. A pak ti aspoň budeme nadávat když to nebude fungovat
. Dělám si srandu. Ale ten článek fakt vytvoř, je to zase krok kupředu
.
OK
ja mam zarasteny 30 liter a a mam pernamentny test, a mam zavesny filter, cize mi čerí vodu, takze ja sa nemusim bat , ze mi ryby vykapu, ale skeptici na akva.sk ma hned zmietli zo stola, ze lepsie si kupit co2 flasu, ale naco mam kupovat drahe sety, ked toto za 50centov vydrzi mesiac, a nemusim mat opachy po skriniach, a jeden pisal ze ma 500g co2 flasu a pusta iba cez den do 16 litoveho akvarka a vydrzi mu ti 2-3 mesiace. toto radsej uvarim a mam pokoj...
a to nemusim chodit naplat flasu furt, ale zbehnem to obchodu kupit sacok žele =D ale dr.edker stoji myslim 70 centov, ale v tescu maju lacnejsi za 20.. ale nekupujte ine zele, iba prazkove, skusal som aj take co sa musi nechad odstat, a to okolo žele ani nešlo =D
No ono to není totiž vůbec od věcí. Do gumových medvídků se používá ještě ztužovadlo. Proto by to rozpouštění bylo ještě více zpomalené než u klasického želé
, ale kroky se mají dělat postupně. Zítra jdu koupit želatinu
Já je miluji,vyzkouším,jsem zvědavý jak budu dlouho bublat
Hele a nechce někdo vyzkoušet ty medvídky rovnou?
Na postupné spotřebovávání cukru to použití želatíny není vůbec špatný nápad
.
Už se těším až tu budem řešit kdo a kolik přidává do burčáku želatinových medvídků
Tak to jsem zvědavej,existují nějaké měření doby výdrže při určitém počtu bublinek a tak podobně?
ako sa da urobit co2 zo žele. ja to skratke robim tak, že si kupim praškove žele a uvarim tom s 2 dcl vody , 150g cukru a pol sacku 10g-moveho žele.. necham ho asi 10-15 min vychladnut, aby mi nezdemorfovalo flasku. pak to necham vychladnut ,potom po stuhnuti, to dolejem vodou s cukrom a kvasnicami..do tej vody nedavajte moc cukru, lebo kvasnice urobia silnu reakciu a mozte vykynozit ryby,ked kvasnice zozeru cukor vo vode, ta sa pustia do žele, ale to vidiet ako ho rozoziera,. zajtra urobim vlastny clanok aj z fotkami, aby ste mali lepsiu predstavu, ale ej to velmi jednoduche lacne, a stabilne, podla kvasnic sa viete potom zariadit ,ze kolko coho davat
Teď do velkého 2,5 ml,menší odměrku nemám. A do malého 1ml. Co try vlastně dáváš do pražáka? a máš tam nějaké obyvatele?
Tak to jsem rád , kolik teda liješ deně ?
Však já vím
Jen mimochodem rostlinky se pěkně rozjíždí.(dobrý matroš)
Stoprocentní to asi nebude nikdy , ale tak když už to dělám tak at je to co nejvíce efektivní
Já tam mám lipové dřívko a přijde my to dost jemné
A určitě to funguje,jelikož dle testu šlo CO2 nahoru.(Ale MonterMonty my řekne že to není 100%)
Až budu mít chuť,tak zkusím tu jeho metodu
v poho , jen popisuji svou zkušenost ..
Určitě to rozepiš,myslim,že by to zajímalo víc lidí
neříkám, že bys měl něco měnit, jen jsem napsal možné jiné řešení, než lipové dřívko, o kterém netvrdím, že je špatné a nefunguje to s ním.
Zkoušel jsem toho celkem dost, filtr mi nedělal takovou "mlhu" jako toto moje řešení , zprovozněno za pět minut , zatím dřívko funguje víc než skvěle, nemám důvod to měnit
Ja myslím, že by jsi to klidně rozebrat mohl
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 54
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 51433x