CO2 z kvasnic
Nerozumím... včera psal, že má pojistnou flašku, ale dnes psal ve 22.10.2012 15:01 něco trochu jiného... a na to reaguju.
0 22.10.2012 22:31 CrazyMonkey –
Re: Sid O 2-3 dni napisem ci konecne doslo az do akva to co2 lebo zatial stale viazne v druhej flaske
a ta prva je dvojlitrova
Podejte zprávu.
0 22.10.2012 22:01 CrazyMonkey –
Re: Sid Co je poreferujte?
prosimte poradne procitej na co reagujes... jukni na prizpevek 21.10.2012 16:13
Tak to by mohla být záchrana... ale přesto, 1,8l ve dvoulitrovce, to bude o chlup... já tedy ještě nikdy únik neměl, přesto mám pojistnou flašku. Jistota je kulomet, jak říkal můj táta.
rozpousti to kaminkem, modlim se za vetsi bubliny
Doufám, že jsi to nedal do 1,5l flašky.... i dvoulitrovka bude na tento poměr asi malá... Snad v tom akvárku nejsou žádné ryby.
Pak poreferujte.
0 22.10.2012 19:07 CrazyMonkey To zas bude v zitra v novinach,ze v Presove neco bouchlo!!
...toho suseneho drozdia od DR.etkera dal som jednu kavovu lyzicu a 300g cukru a zalial 1,5l vody...
Bude prča!
neni zly napad
a uz som vytvoril nanovo s pouzitim kvasnic no toho suseneho drozdia od DR.etkera dal som jednu kavovu lyzicu a 300g cukru a zalial 1,5l vody tak som zvedavy a uz som dal priamo mam iba jednu flasu z nej ide spatny ventil skrtitko hadicka pokracuje do akva a nakonci je vzd. kamienok
no sluch nejni prilis spolehlivy indikator uniku, ja to testuju ponorenim do kyble s vodou
skusim aj to ak nebude toto fungovat
praveže nie lebo som to olepil so sekundakom a nič nepocujem ... a moze byt chyba v tom ze som pouzil kockove drozdie miesto suseneho?
místo experimentováni s nadměrným množství droždí zkus použít vyzkoušené poměry, které jsou uvedeny jak zde ve vlákně, tak i v článcích...
0 22.10.2012 13:16 CrazyMonkey –
Re: Sid je je
teraz som pozeral a stale nič ...a dokonca už ani v druhej fľaške nebublinkuje a pritom v prvej fľaše mam 20g droždia, 100g cukru a 1,0l vody
...Bublinkuje mi to už pár hodín...
Nikam nespěchejte - vydržte do rána a uvidíte. (Škrtítko, předpokládám, máte otevřené?!
)
Možem spraviť tak že tú hadičku čo mi ide z druhej fľaše napojím na elektrický vnútorný filter ktorý má tú koncovku na vhánanie vzduchu?
0 21.10.2012 16:13 CrazyMonkey – ide aj nejde
Zdravim ľudia mam problem so svojou CO2. Moja CO vyzerá a pozostáva takto : 1,5l fľaša z nej ide hadička ktorá ma spatný ventil a vhcádza do druhej fľaše kde je čistá voda v nej hadička z prvej fľaše s vzd. kamienkom. Z druhej fľaše vychádza hadička ktorá ma škrtitko a taktiež spatný ventil a na konci je vzd. kamienok v akvariu. V druhej fľaši mi bublinkuje čo znamená že CO2 funguje no problém je v tom že neako sa nechce pretlačiť CO2 do akvaria pričom hadička z druhej fľaše je dlhá asi 40cm a fľaša 1,5l je naplnená zhruba 1,4l. Bublinkuje mi to už pár hodín
Starší reakce
Časem si zvyknete.
Ob jeden příspěvek před tebou jsem dával odzkoušený recept přepočítaný na litrovou flašku a čtyři příspěvky předtím odkaz na odzkoušený recept na dvoulitrovou flašku... a ty tady zase píšeš o nějakých hokus pokusech.
on ten expert píše, že si sušenejma otrávil ryby, neví že sušených se dává míň a navíc kostku rozmíchává, což podle slečny kuchařky zabíjí kvasnice(nevím co je na tom pravdy, spálím i vodu a používám sušené)...
no ja to klidně zamicham znovu...ale jaky poměr dat kvasnic/cukr?Natural System CO2 ma lahev pouze pul litra
0 17.10.2012 20:19 funtcz [22] nestihl jsem to prečist..dělal jsem dle tohoto navodu jen umenšil proporce podle sve flašky
aquaviva.ic.cz/…
co ted?mam to udělat znova?
proč si proboha nepřečteš článek, který poslal ten nad tebou?
aaaachjo.... davej min kvasnic...., pokud mas prilis bourlivou reakci tak tu flasu schlad.. treba v kyblu s vodou.... zpomali se metabolizmus kvasinek....
nerf napsal: Nikdo žádná zkušenost? Tak to zkusím jinak.. Předpokládejme, že nádobka má 1 litr objem. Co říkáte na namíchání burčáku v poměru 150g cukru, 0,7 l vody a 2g kvasnic? Jak jsem psal níže, mám JBL ProFlora bio160 a rád bych se hned napoprvé trefil do pomalejší, stabilnější reakce...
v člancích někdo dělal pokusy s poměrama
rybicky.net/clanky/588-idealni-napln-do-co2-kvasinkovace
je to pro 1,5l, takže si to vyděl 2 a kolem toho se drž
Jojo, můj recept na saké. Můžeš ho klidně připravit bez koření, na litrovku si dej poloviční dávky, a až přestane bublat, tak můžeš tekuté vylít, přidat k rýži cukr a kvasnice a dolít vodou - podle mých nových zkušeností bublá ještě déle než s čerstvou rýží. Teď zkouším rýži potřetí, jsem zvědav na tento cyklus.
Doporučuji na 1l láhev nedávat víc než 1g sušených kvasnic. A je super, že čteš vlákna, je tam sice někdy i něco mimo mísu, ale zároveň je tam velká spousta informací
Proto jsem tam preventivně dal taky kdy byl příspěvek zveřejněn... nebo spíš proto, že už teď bude na jiné stránce... nenapadlo mne, že mohou být řazeny i jinak... stále je co se o těchto stránkách učit
To myslíte Váš recept na saké?
pozor však, abyste brzy neoslepl
snažím se číst maximum pro mě zajímavých a aktuálních vláken podle volného času. Ne všechno se dá zvládnout, ve většině vláken je spousta balastu, který s tématem ani nesouvisí.
OT ne vsici maji stejne razeni prispevku... treba ja mam nejnovejsi az na konci stranky...
Dole na této stránce je recept ze 14.08.2012 15:15. Stačí si ho přečíst a suroviny vydělit dvěma a můžeš bublat... ale to by někdo nesměl být líný číst. Já ,než jsem začal používat CO2, přečetl všechny zdejší vlákna o CO2. Doporučuji, je to zajímavé čtení
No jo... asi máte oba pravdu. Trochu se toho bojim, ale tak já to na začátku víkendu prubnu na vlastní pěst.
pochop ze to kazdymu bubla jinak.... takze budes muset testovat...
Nemyslím si, že by tady v tom vlákně na těch 23 stranách recept na burčák do 1 litrový láhve nebyl, ale jist jsi nejsem CO2 nepoužívám.
Nikdo žádná zkušenost? Tak to zkusím jinak.. Předpokládejme, že nádobka má 1 litr objem. Co říkáte na namíchání burčáku v poměru 150g cukru, 0,7 l vody a 2g kvasnic? Jak jsem psal níže, mám JBL ProFlora bio160 a rád bych se hned napoprvé trefil do pomalejší, stabilnější reakce...
Starší reakce
Už víš, kde děláš chybu
A prozradím ti jedno tajemství. Děsně tajný. Aby se člověk stal dobrým akvaristou, potřebuje k tomu hooodně trpělivosti. Já mám rybičky už 40 let, ale pořád ještě nejsem dobrý akvarista, stále se učím, stále čtu a pořád se radím se zkušenějšími.
Beru k srdci. Upravil jsem tedy text.
Přidat reakci
1 ...... [29] ...... 54
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 51433x