CO2 z kvasnic
Ale moje řešení je perfektní!
Žádnou regulaci ani pojistku proti přetlaku nepotřebuji!
PETláhev s "burčákem, zátka se zpětným ventilem, hadička, vzduchovací kamínek a už to frčí.
jo já tam pro jsi to tu mám regulaci a pojistku proti přetlaku a ventil musí přijít až za ni, mám to řešení trošku složitější, se vším si vyhraju, jen aby to bylo dle mě perfektní.
Já místo hadičkové spojky používám zpětný ventil.
Zabíjím tak 2 Mouchy 1 ranou.
Do zátky otvor, do otvoru zpětný ventil, (POZOR na správnou "orientaci" ventilu!
), zevnitř zátky jej oblepit kvalitním lepidlem, na ventil nasadit hadičku a na hadičku difuzér...
Určitě nevyplatí... navrtat dírky do vršků je jednoduchý a když budou mít správný průměr, tak není třeba ani nic lepit.
určitě ne, raději si doma vzít sekundové lepidlo, hadičkovou spojku, hadičku a je to
a myslíte že se vyplatí si kvůli tomu kupovat tu flašku od biokvasu?
Já to dělal v sobotu. Kvůli místu jen do 1,5l PETky. Menší hrnek na kafe cukru a kávovou lžičku sušených kvasnic a 1l vlažné vody. Nástup byl pomalý ale stabilně mi to bublá 1bublinka/2sec. Což mi vyhovuje a nemám ani žádnou regulaci. Fotky z výroby mám v prezenraci.
aha, tak to netuším mám lahev od sirupu průměr asik 7cm a dávám tak 3cm cukru.
a jak je ten hrnek asi velký? já bych to chtěla dát do lahve od biokvasu od rataje. Myslím že je kvalitnější. nebo je zbytčné to kvůli tomu kupovat? bojím se aby mi to nebouchlo nebo tak něco...
no já dávám na svoje 50l akva asik 650ml vody, 1ml sušených kvasnic a asik půl hrnku cukru a bublá to i měsíc. Ale mám tam jehlový ventily, takže to jede skoro konstantě a lahev je natlakovaná.
jo tak to udělám radi s nima a ten první dotaz?
sušené kvasnice totiž vydrží bublat dlouho, klasické droždí si brzy sedne, osobně mi to s nima nevydrželo víc jak týden.
Teplota roztoku má vliv na intenzitu dýchání kvasnic, takže při teplotě 19 st.C k útlumu produkce CO2 dochází. Jinak byste ale mě být rád, že tomu tak je - CO2 není v noci tolik potřeba. Docenit byste měl i to, že ušetříte za elektromagnetický ventil.
Ono by podla mňa stačilo aby tá teplota bola stála. Inak nedávno som náhodou zistil že plastovka toho znesie pomerne dosť a odvtedy cez noc CO2 nepúšťam preč, ale flašu len priškrtím..
netěsnosti to nebylo, celou flasku sem ponořil pod vodu a nic neuchazelo. Podle mě to nemělo šťávu. Aby to fungovalo, tak je asi důležité, aby byla flaška teplá. Ale jak ji mám udržet teplou- když topíme krbem a přes noc teplota v pokoji klesne na cca 19 °C?
Děkuji za tipy!
taky moznost, ale to se da celkem snadno otestovat.....
0 31.01.2011 13:45 GP – Re: dvorak
pokud to prestalo bublat uplne, tak bych spis hledal netesnost...
Mám flašku u externího filtru ve kterým je voda 25st. Doma topím na 22st takže u toho filtru bude o trochu víc. Bublá mi to tak akorát podle mých potřeb tj cca 1bublinka/2sec. Jinak jsem namíchal hrnek cukru a kávovou lžičku sušených kvasnic do 1l vody. Reakce nasoupila pomalu a je stabilní celou dobu.
A taky je docela široký pojem že to nevydrželo dlouho.. zkus to dopřesnit (kolik dní) a jakou dávku jsi míchal.
1) mam to u topeni
2) mam zasobnik co2
3) pridavam zivnou sul
jinak faktory ovlivnujici kvasny proces se tu huz probiraly v nekolika vlaknech....
0 31.01.2011 13:12 dvorak [94] - Rostliny Zdravím, kdysi jsem CO2 z kvasnic aplikoval, ale ne dlouho - nevím proč to nevydrželo.
Nyní plánuju (do případného Nano Cube 20 l) zase CO2 aplikovat. Poměry směsy mám naštudováno ze zdejších článků, ale nikde jsem se nedočetl, co je zapotřebí, aby to fungovalo. Abych byl konkrétnější, jde mi o teplotu směsi. Co si pamatuju, dokud jsem měl láhev se směsí teplou (vlažnou) tak bublalo, ale jak přes noc vychladla, řestala bublat. Když se zmáčkla flaška, tak bublalo, ale samo od sebe ne. Z toho usuzuji, že láhev se směsí, zkrátka neměla "šťávu" aby CO2 vypouštěla do akva. Jak tedy máte vyřešeno to, aby vše fungovalo? Díky za odpověď!
mam vodni sloupec cca 25cm, zkousel jsem rozpoustet pomoci cigaretoveho filtru umisteneho pod sanim cerpaci hlavy, nestacilo se to rozpoustet, tedka mam vedle cerpaci hlavy zvon z PETky a je to podstatne lepsi (pH kleslo z nejakych 7,8 na cca 7-7,2, alkalita je stejna)
Starší reakce
0 10.11.2010 14:00 Marty4ever URCITE INSTANTNÍ DROŽDÍ (práškové kvasnice v sáčku)
0 09.11.2010 20:15 králas dik za radu jako bych nepsal to same, s tim davkovanim
0 09.11.2010 19:59 králas – Re: Lucky005
Já tam mám ventil, ale otevírám ho od oka.
A když jsem tam měl tu odsávačku a otevřel ventil naplno, bublalo to asi 5 bublin za vteřinu.Ja mám kanistr 3l.Jestli máš 2l petku dej 200g cukru a 2ml kvasnic.Na tom poměru dost záleží.Né hrnek cukru a čtvrt sáčku kvasnic jako to někdo dělá.Jo a bublám přes pískovcovej valoun, ale chci zkusit lipové dřívko.
jj ta modra, tak ta netesnila uz ze startu, pretahl jsem to tavnou pistoli, melo by to byt ok.
zajima me pokud nemas nekde nejaky redukcni ventil (treba ze zapalovace), ale vse co flaska vyprodukuje tak jde do akva pres cigaretovy filtr, kolik ti to dokaze delat bublin? Prave ze me to dela jen za 3s/1bublinu v te pocitacce.
a uz jsi zkousel profouknout kaminek na dne akvarka??? ja delam pocitadla bublin z 0,25L lahvicek od dobry vody, sice ta lahvicka stoji cca 10kc, ale porad je to levnejsi varianta nez ta decka odsavacka...
0 09.11.2010 12:17 králas Lucky005 napsal: Dotaz na zkusenejsi bublače, kolik bublin za minutu je v pocitacce bublin (dětska odsavacka) mozne dosahnout?
Davkovani 1,5l vody, 2g susenych kvasnic dr. Oetker a 200g cukru to vse ve 2l lahvi
Momentalne mam 20bublin/min => 1bublina za 3s?
Dávkování:1 bublina za 1-2 vteřiny.
A ta odsavačka ti začne propouštět, protože je třeba přez ní vyvynout velkej tlak, teda jestli myslíš tu s modrým víčkem.Měl jsem jí taky.Teď dávkuju od oka za čas to odhadneš.
...Frantíci holt uměj...
Frantíci? Já v té fabrice potkávám spíš Hanáky.
Ano, s týmto sušeným droždím mám jen dobré zkušenosti. Míchám jenom s týtmo droždím. Vždy dvoulitrová pet láhev, jeden hrnek cukru, 2 ml těchto sušených kvasnic a do 3/4 flašky vlažnou vodu. Jsem opravdu moc spokojen.
(proto tyto sušené kvasnice jen doporučuji) - jeden sáček sice možná stojí více jak 2 nebo 3 Kč, ale vydrží dlouho.
...kdybych na hadičku napojil rozdvojku a CO2 přiváděl pomocí vzduch. kamínků...
Plyn si vždy najde cestu menšího odporu.
tohle by me taky zajimalo
díky
Přiměřeně alkalitě, pH, rybí a rostlinné osádce a dalším souvislostem.
Dotaz na zkusenejsi bublače, kolik bublin za minutu je v pocitacce bublin (dětska odsavacka) mozne dosahnout?
Davkovani 1,5l vody, 2g susenych kvasnic dr. Oetker a 200g cukru to vse ve 2l lahvi
Momentalne mam 20bublin/min => 1bublina za 3s?
0 08.11.2010 07:18 králas – malá nádoba
hergis napsal: Hezký den,mám dotaz,jak prodloužít kvašeni????přidaním cukru????davám na 1.5l vody 250g cukru a 3g sušených kvasnic a bublam přesně od neděle 12 dní do pátku,potřeboval bych to jelikož jsem pracující člověk prodloužit o dva dny-)))čeho tedy přidat?????
Větší nádoba 3l a více.Dávkování jsem tu psal o příspěvek níže.
2 08.11.2010 07:02 králas – Re: kmara
Ještě lepší než oetker je tohle droždí.Zkoušel jsem všechny možný,ale toto je 100%.
www.lesaffre.cz/…
Frantíci holt uměj
Dávkuju 3ml na 3lvody a 400g cukru(kanystr od destil.vody) a za 6 hod bublám cca 3 týdny.
Doporučuju promíchat ve vlažný, až teplejší vodě rychleji to pracuje.
Počkejte do zítřka - některým kvasnicím může trvat déle, než se dostatečně pomnoží, aby byly schopny vyprodukovat CO2 potřebný k protlačení kamínku nebo jiného difuzéru...
Kvasnic jsem dal půlku 7g balíčku. Že byly nefunkční je zřejmě možné. Dřív jsem měl Dr. Oetker a teď mám nějakou jinou značku.
Jinak je mi jasné, že musím počkat až tlak vytlačí vodu, ale voda je pořád ve stejném místě.
...Těsní to dobře, z hadičky to jde v pohodě, ale přes kamínek ne...
Buď jste dal málo kvasnic a pokud stejně, jako obvykle, pak buďto byly "nefunkční", (což je málo pravděpodobné, ale nikoli nemožné), nebo - jak jsem napsal - někde došlo k netěsnosti.
Že plyn uchází z otevřené hadičky a neprotlačí kamínek, je normální. (Zkuste ústy profouknout hadičku a pak to zkuste znovu s nasazeným kamínkem - rozdílu si jistě všimnete.
)
To, že se po ponoření hadičky hlouběji pod hladinu z ní přestanou uvolňovat bublinky, je normální - musíte počkat, až se plyn natlakuje, aby překonal odpor vody. Pokud se tak nestane, uchází někde cestou nejmenšího odporu.
Všechno zřejmě stejné nebude. Třeba kvasinky nekvasí tak jak by kvasit měly a vždycky kvasily.
Malý tlak.
Já to nechápu. Nechám hadičku zhruba 1 cm pod hladinou a buble to krásně, ale jakmile to dám ke dnu hadička se naplní zhruba 15 cm vodou a konec :(
Přidat reakci
1 ...... [44] ...... 54
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 51441x