CO2 z kvasnic
Přesně tak, vypreparuješ čistý filtr z cigarety a nacpeš ho do hadičky
0 11.02.2013 11:31 CrazyMonkey chcem sa ešte opýtať na ten cigaretový filter ako difúzor. To len dám do hadičky filter a to je všetko? ja viem že je to trapas otázka ale nenašiel som žiadny obrázok s tým
Souhlasím s danio, že mírně kyselé pH je příjemné hodně rybkám, ale jsou i takové, kterým příjemné není... a pokud spolu chováš rybky, které mají rády kyselejší vodu s těmi, které raději vodu zásaditější, pak to asi není nejlepší volba. Možná by nebylo od věci si něco o rybkách přečíst, alespoň o těch, co máš ve svém akváriu...
Pokud to rybky snáší dobře, pak to je v pořádku
Mírně kyselé pH je příjemné pro hodně rybek.
0 09.02.2013 08:15 jir007 [25] - Živorodky ahoj tak po noci bublání přes cigaretový filtr mi poskočilo ph směrem dolů.
před tím cca 6,9-7,0
teď po nočním bublání cca 6,5
je to v pořádku? jinak rybyčkám se daří nic neumřelo ani nejeví známky otravy co2
No, na ruduchu asi se samotným CO2 nevyzraješ :o)) Ale držím palce.
Vzduchovací kamínek a cigaretový filtr je pořád docela rozdíl (však to vidíš sám), takže by asi nebylo od věci párkrát v noci na ryby kouknout a měřit pH. Jo, to mi razborky dělaly taky, když jsem s CO2 začínala - plavaly v proudu bublinek, ono jim to dělá prostě dobře
Tak bacha, ať si neotrávíš ryby, když máš teď efektivnější rozpouštění
Veľa šťastia
.
P.S. Pri zarábaní CO2 z už otvoreného sáčku kvasníc bude výdrž trochu slabšia.
taky si myslim,že to nejni zpětným ventilem,já mám ještě před tím jehlovej ventil,pak to de do počítadla bublin a pak teprv mám zpětnej ventil,zatím zkouším 250g cukru,3ml sušenejch kvasnic a 1l vody bublá mi to 11den a zatím v pohodě
já dávám, 12 polévkových lžíc cukru, 3 ml sušených kvasnic a cca. 1,5l vody do 2l petky a vydrží to bublat tak cca. dva týdny, to podobné se mi stávalo ze začátku také že mi to bublalo jen dva dny, ale bylo to opravdu v poměru cukru a kvasnic, ... také se mi stalo, že v petláhvi to bublalo, ale do akvária se mi to nedostalo, problém byl v tom, že mi CO2 utíkalo kolem hadičky z petláhve, tak jsem to znovu přilepil a bylo to OK, ... a opravdu to není tím jednocestným ventilem, CO2 z petláhve si to protlačí
jasne ze to po zatrepani zabubla... ale moc si nepomuzes.... protoze to co vytrepes se musi zase dosytit tim co vyrobej kvasinky....
nejdriv se musi nasytit kvas a az pak se zacnou uvolnovat bublinky co2 a tlakovat prostor nad hladinou kvasu
já s ní ještě občas zaklepu a taky to pustí pár bublin
teď jsem jí ohřál
tak snad se to zase rozběhne
laskave si uvedom ze kvasinky jsou zive organismy a litr kvasu je moc malej objem, aby se ty kvasinky samy zahraly
co takhle postavit flasku k nejakemu zdroji tepla?
těsnost mám a je fakt no že to kleslo cca na 20 stupňů no
třeba to je jen teplotou
nic míchám nové
zkontroluj tesnost, nepoklesla nejak vyrazne teplota? kvasnice dokazou vivnout takovy tlak, ze by ti praskla PET, jsou to zive organismy....
lepsi je kvasit ovocne stavy bez konzervantu, nebo sake.... obsahuji vice zivin... (kvasnice potrebuji k zivotu vicero latek nez jen sacharidy)
Já míchám do litrovky 750 ml vody, 150 g cukru, 1 ml práškových kvasnic a 100 g rýže a bublá to +/- 2 týdny
ok namíchám znovu podle tebe
Ja dávam 3ml kvasníc, 300g cukru a 1.5 l vody. Vydrží to 2 týždne.
podle návodu
1/6 pytlíčku droždí 8 lžic cukru a 4/5 vody do 1,5l pet
Záleží na tom, jakou sis namíchal směs...
0 07.02.2013 19:32 jir007 [25] - Živorodky prosímvás lidé dobří
mám kvasnice v petce hezky to prdělo dva dny a je po parádě
ve flašce pořád přiskakují malinké bublinky ale do akva nic nejde
ono ten zpětný ventil má veliký odpor do akva jde jen když zmáčknu flašku
co s tím je možný aby to zkončilo po dvou dnech?
prosím pomocte
dokonca som použil teplejšiu vyše 20C
toto viem ale napr. teraz som použil dokonca teplejšiu vodu vyše 20C a až dnes poobede začalo fungovať ...ale tak sa mi zda že aj inú značku cukru som použil ale podľa mna cukor by nemal byť chybný
ne ne nic takovýho jsem nedělal
maximálně kvásek na knedlíky
zkousel jsi tesnost? kvas v zavislosti na mnozstvi kvasnic, cukru a teplote se rozbublava i nekolik dni (nejdive se musi nasytit co2 kvas a az pak se zacne uvolnovat a tlakovat), jak uz tu bylo mnohokrat napsano
ty jsi asi nikdy nedelal domaci vino, ze?
1) meření pH a KH (ale pozor tilmanova tabulka v akvarku moc neplati)
2) permanentní test CO2
je tu hodne faktoru, treba ucinnost rozpousteni, produkce co2 akvariem, spotřeba CO2 akvariem (predevsim rostliny-svetlo, hnojeni atd.), unik co2 povrchem hladiny, teplota
mnoho faktoru neovlivnis,takze nezbejva nez experimentoval a postupne upravovat, protoze tyto faktory jsou pro kazdou nadrz trochu jine a meni se i v case...
pH ti dost napovi (optimum je kolem 6,8-co se tyce pristupnosti zivin, ale dost zalezi co chovas a co pestujes), ale jeho zmeny jsou zavisle na KH (uhlicitanova tvrdost, nemela by jít pod cca 2-3°dKH! jinak se ti muze rozkolisat pH a taky se dostanes mimo podminky pro vetsinu rostlin)
zadělávej do teplé vody, mám teplotu většinou kolem 19°C i míň a do hodiny bublám(používám nějaký s vlaštovkou)
Velkou roli hraje teplota.
môže aj to byť lebo ja som vychadzal z toho že pominulý čas mi začalo baviť do hodinky a teraz až tak ale hlavne že sa to vždy rozbehne
Dr. otker sice nepoužívám, ale mě to začne bublat vždy až za den, dva..
Třeba jenom začali používat jinou surovinu při výrobě, nebo tak..
0 04.02.2013 18:22 CrazyMonkey Nazdar ľudia
nevšimli ste si neakú spomalenú reakciu pri sušenom droždi od dr. oetkera? lebo vždy si namiešavam rovnakú dávku a odkedy mám asi novú verziu oetkera (tým myslím že niekedy ak ma pamäť neklame bolo droždie vo tvare mini guličiek a teraz sú v tvare mini valcov) tak bublinkovať to začne až o deň alebo až o 2... pričom všetko tesní ako má
Starší reakce
To nebylo nic proti tobě, to jsem uklidňoval kolegu Mouchu
Než bude příští Plán B, tak už mi snad ten víceflaškový systém bude chodit, tak pak aspoň budu moct poreferovat.
staci mit oznaceny flasky a vzdy menit tu nejstarsi.... oni ty kvasnice po takovym 4-5tejdnu dokazou pekne smrdet a zahnivat (a to produkuje taky plyny)
kdyz jsem mel zasobnik, tak jsem vzdycku tu nejstarsi parkrat "vymackal", abych z ni dostal co nejvic co2 a podle toho jak se rychle natlakovala bylo poznat jak jeste kvasi
stejne bez zajisteni dostatku zivin (ovocne stavy jich maj dost), nevykvasis vsechen dodanej cukr
malyLibor napsal: Klídek. Chytrý člověk se poučí, no a tomu, komu není shůry dáno, stejně neporadíš.
Já bych jen napsal, jak zjistím, která flaška mi přestává bublat - naprosto jednoduše. V pojistné láhvi je voda a do ní ústí hadičky z kvasných lahví. Když se na ty hadičky podívám, vidím, ze které mi jde kolik bublinek. Není to až tak těžké, nepotřebuji k tomu ani umět počítat.
Jestli si tím myslel mne,tak ses trochu netrefil
Na příštím srazu v PLÁNU B o tom můžem pokecat.
Klídek. Chytrý člověk se poučí, no a tomu, komu není shůry dáno, stejně neporadíš.
Já bych jen napsal, jak zjistím, která flaška mi přestává bublat - naprosto jednoduše. V pojistné láhvi je voda a do ní ústí hadičky z kvasných lahví. Když se na ty hadičky podívám, vidím, ze které mi jde kolik bublinek. Není to až tak těžké, nepotřebuji k tomu ani umět počítat.
pisu ze zkusenosti, pokud nechces delej si to podle sebe... a merit kazdou flasku zvlast nejde, proto ve sech flaskach je stejnej tlak, protoze jsou propojeny (zajimaly by me kdes vzal ten nalad s merenim tlaku)
pokud by jsi chtel merit tlak v soustave tak je to jednoduchy... na bocni vetev das PET plnou vody, ve vicku dve diry, hadicka od soustavy konci jen pod vickem, druha dlouha hadice zacina z dna flasky a je vedene co nejvejs... tlak v soustave vytlaci vodu z PET do urcity vysky odpovidajici tlaku v mm vodniho sloupce.... takze manometru netreba
pokud mas dve flasky se stejne namichanym kvasem ve stejnych podminkach, tak to kvasi +- stejne.... pokud ne, tak by vsecky recepty byly na houby
chtel jsem jen v dobrem poradit se svejma zkusenostma, mam tedka huz bombu takze mi vase kvasnice muzou bejt u...
a na clanek o zasobniku na CO2 muzete zapomenout, s takovym pristupem jakej se tu rozmaha se na nejaky sepisovani muzu vykaslat
heh, zas předraženej burčák, hledej, za pár desetikorun a minut si to vyrobíš i s lepší náplní
to neni potreba. Staci je menit postupne (napr. tydnu). Smes mas porad stejnou, takze ti bude slabnout stejne rychle ve vsech lahvich.
Moucha napsal: jednoduse, kazda flaska je namichana v jinym tejdnu.... tlak neměřím ani by to nešlo pro kazdou zvlast
Jenže,jak jsem psal,za čas může flaška kterou jsi namíchal první při kolotoči který takhle vzniká,je poslední(každý proces je jiný)bude "šlapat" dobře.
Ale tys tu flasku chtel odpojovat kvuli mereni
Ja bych ho tam dal nafurt
Přidat reakci
1 ...... [24] ...... 54
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 51433x