CO2 z kvasnic
ale ty kvasinky potrebuji dusik i fosfor v urcite forme.... zkousel jsem i PMDD s plnou davkou KH2PO4 a nebylo to prave orechove....
tak ze v podstate sa lepsie "vyuzije" ten cukor...
pocuj- a ked pridam "iba" KNO3 ??? - toho mam doma dost....
no pri prvnim pokusu jsem dal dve davky soli a bublalo to opravdu intenzivne ze mi bezpecak upoustel tak 6x denne, jindy trva nekolik dni nez mi to naplni zasobnik a zacne upoustet prebytek a upousti tak jednou max dvakrat za den
a hlavni rozdil je pak ve vysledku ... bez pouziti soli je kvas sladky, pri pouziti soli neni sladky
fakt a je tam "velky" rozdiel ??? teda ak sa pouzije ta sol alebo nie???
pokud mas nekde pobliz drogerii TETA tak je to v pohode, jinak ruzne drogerie, zahradnictvi, potreby pro vcelare... protoze Frutana vyrabi i kvasinky Vinka pro vyrobu domacich vin.....
jinak existuje jeste jiny vyrobce a ten tam ma jeste navic ten vitamin B1
obecne se zivna sul pro kvasinky pouziva na vyrobu nekterych ovocnych vin, ktere hur kvasi (treba boruvkove)
Dik - este kde to kupim??? ci musim pouzit e-shop...
inac pozeram Složení: fosforečnan amonný, dusičnan draselný. - tak ze "polku" uz mam
ja zatim pouzivam Vinku - zivnou sul pro kvasinky vyrabi Frutana s.r.o.
...aka jo to ta zivna sol??? -co to je zac???
škálovatelnost... to jsem myslel ze treba potrebuju produkci cca 20 bublinek CO2 za minutu a tak potrebuju priblizne: xy ml krystalu, xy g cukru, xy bio hrozinek a urcity objem vody
skladovatelnost jsem uz nasel, daj se i ususit.... a tak vydrzi az pul roku, ale pak porebuji nejaky cas na "oziveni"
ta nadoba od nestea caje vypada dobre... skvelej napad... je lepsi mit sirsi dno, nebo muze byt uzsi a vyssi vrstva krystalu, ci je to jedno?
add SID - pridavat hnojivo pro kytky jsem taky zkousel, ale vysledek nebyl tak dobry jako pri pouziti zivny soli....
...proto jsem zacal experimentovat s pridavanim zivne soli pro kvasinky coz je hydrogen fosforecnan amonny + dusicnan draselny...
Já neexerimentuji, a přesto, že naše vodovodní voda není "živinprostá", nedělá mi problém natáhnout do stříkačky živiny, které používám ke hnojení kytek, a stříknout je do kvasné láhve.
Žádné "vytrvalostní porovnávací testy" ("čistá" vodovodní voda vs. "obohacená" vodovodní voda) nedělám; používám permanentní test CO2 a náplně měním, jakmile mi test ukáže, že je čas na výměnu.
Veľa otázok naraz,základná výhoda je,že keď odpojíš hadičku na noc, tak to nevyfučí ako kvašak, pripojíš hadičku a ide to znovu, tam nejde o reakciu, ale o proces. S produkciou CO2 je to vyrovnané a stabilné. Objem a množstvo CO2 závisí od teploty (ideálná je okolo 25°C) ale 3dcl fľaštička postačí zásobovať 50-80l akvárium, viď. foto. Nerozumiem slovu skalovatelnost, nemá byť ´´skladovatelnost´´? Čo sa kvality vody týka, niesú náročné akurát horší stav vody spomalí rozbeh asi o 3hod.Potom už fičia.
V ideálnych podmienkách sa dobre množia a tak množstvo kryštálikov v jednej násade si určuješ sám, teda množstvom proces zosilňuješ a naopak. No a keď sa namnožia pomôžeš ďalším, ale aj sebe
To v strede medzi fľaškou a počitačkou bublín je množiareň a nesúvisí s pridávaním do aq
huz jsem zacal googlit, a huz taky koumam do jakych flasek to budu davat, me oblibene PET od cocacoly asi nebudou pouzitelny, jo a jak je to se stalosti produkce co2? pripadne jaky objem vyprodukuje jake mnozstvi co2, jde mi o skalovatelnost....
jak fermentacni proces zavisi na kvalite vody a teplote?
v nouzi zkombinuju kvasak a tibi.... jeste ze mam zasobnik co2... tak si muzu dovolit dost experimentovat
Nahoď si do googla do vyhľadavača TIBI a zoženieš. Ten článok vyšiel už skôr, teda v začiatkoch môjho experimentovania, dnes som už ďalej a kryštáliky pracujú mesiac a viac a to úplne v pohode len ten nápoj už sa neodporúča piť, čo nás asi netrápi
ahoj, já jsem si koupil biokvas od Rataje, protože jsem manuálně méně schopný, chci se zeptat je to flaška asi litrová, jaký poměr surovin by jste mi doporučili, jako nejidealnější? Já dávám hrnek cukru a malou lžičku kvasnic a bublá to ttak dva týdny
za pokus by to stalo... jen je tedka nekde sehnat a nejak vyspekulovat aby mohl byt interval "udrzby" delsi aspon 14dni (mam to v praci a pres dovolenou by to muselo vydrzet)
Keby si ešte viac čítal na nete, tak by si zistil oveľa viac, ale hlavne by si zistil, že na to,´´na čo si prišiel sám?!´´sa už roky píše a že si vlastne objavil ´´teplú vodu´´.
Kedysi keď som sa ešte zaoberal kvasinkami, tak mi to bublalo aj vyše mesiaca, treba len nájsť správny pomer kvasiniek a cukru a to tak, aby množstvo cukru kvasinky nezabilo skôr ako sa minie ich energia. Zájdi do záhr. potrieb a kúp si živnú soľ pre kvasinky a bubláš oveľa dlhšie.Čaká ťa ešte veľa experimentovania a vždy keď prídeš na niečo nové tak ver, že si nič nové neobjavil
Ja ti však navrhujem, aby si si pozrel tento link:
www.akva.sk/…
a prečítal tento link:
www.akva.sk/… a okusil jsi ten vysledny tovar, oni kvasnice potrebuji vic nez jen cukr, potrebuji i neco z ceho by stavely sva tela... takze zalezi dost na slozeni vody.... a samozrejme taky na tom jak bourlivou reakci potrebujes
no ja jsem michal 300g cukru + 1ml susenych kvasnic + prazskou vodu ve 2L PET od cocacoly (cca 1,5L kvasaku) a po 3-4 tejdnech to dokvasilo, ale vysledek byl stale sladky
proto jsem zacal experimentovat s pridavanim zivne soli pro kvasinky coz je hydrogen fosforecnan amonny + dusicnan draselny a nektere vyrobky jeste obsahuji pridavek vitaminu B1
chronologicky zaznam mych pokusu s kvasakem lze nalezt v deniku nadrze Antistres
ruzne ovocne stavy bublaji daleko dele protoze maji v sobe daleko vic zivin nez ma cukerna voda
a na zaver proc zase nove tema... vlivy na kvasny proces i slozeni smesi se tu huz probira hooodne dlouho.... achjo
no nic jdu z kontrolovat kvasak a nejspis pridat trochu zivne soli
Ved to je jasne..
Ja menim burciak raz za 3 tyzdne..
Skor netreba..
Davam do 2,5L flasi nasledovne - 2L vlaznej vody, 3,7g susenych kvasnic a 400g cukru..
Viec netreba davat nicoho, lebo sa jedno alebo druhe nestihne spotrebovat..
Bublam zakazdym 3 tyzdne..
Kto ti to poradil??
No já teda nevím ale když sem dal hadici z demižonu s vínem..bublal sem nejmín 6 neděl
0 29.07.2010 22:08 netmenko – Novy recept na kvasnicove co2
Už 3 den bublá zaujimavé. Naposledy som dal 50g droždia a hrnček cukru a bublalo to 2dni,takže keď niekto napiše že na droždí bublá 2týždne tak je to kravina.Nikdy to nevydržalo viac ako 3 dni či bol pomer taký alebo onaký.2 mesiace skúšania a trpezlivosť došla.Kúpil som 7g Sušených kvasnic DR:edger podceňoval som to od začiatku že čo to je 7g ked 50g dróžia bubla 3 dni pochyboval som o tom,pridal som 3 lyžice polievkové cukru a teraz pozor bublám 3 deň a flaša je tak natlakovaná ako kameň a bojim sa že strelí. Takže som sa rozhodol pre sušené kvasnice a už vživote nedám droždie keď dobublám dám vedieť aby som potvrdil moju Tému.
Starší reakce
0 23.03.2010 21:34 Usine – Re: ČUPR
Již jsem to zde psal na více místech, ale napíšu znovu:
Mě se osvědčil následující recept:
Na 2 litrovou PET láhev dávám 300 g cukru, 1 rovnou kávovou lžičku sušeného droždí (Dr.Oetker) a vody tak 1,5 litru. Reakce začne do druhého dne a vydrží mi bublat 24 dnů při pokojové teplotě cca 21 °C. K rozptýlení bublinek používám CO2 Micro Perler - viz obrázek.
0 22.03.2010 20:58 reddriver tak jsem tam trošku ještě přisypal..nechám to běžet přes noc...když běžel ten biokvas 200 nonstop cca čtyři měsíce, tak tohle můžu nechat taky?
kazdymu to bubla trosku jinak, je spousta ruznych faktoru (teplota, slozeni vody, kvalita cukru a kvasnic, otresy atd.) no maximalne ti ulitne vicko ci hadicka, ale to by musel bejt extrem - teplo a otresy.... bylo tu nekde vlakno kde jeden uzivatel zaznamenaval denni mnozstvi co2 vyprodukovany pri ruznym pomeru cukru a kvasnic
muze se to rozjizdet i treba tri dny...
Vždycky by mělo stačit půl staré náplně a dolít vodu rozředěnou s cukrem, snad to poběží, zkouším poprvé, první nálev mi nějak skoro doběhl.
i kdyz tedka me napada jestli by nestacilo ponechat trosku z predesly naplne a jen dolejt vodu s cukrem
no zalezi na podminkach... ale mne 1,3ml bublalo huz druhej den.... jo na tohle je muj zasobnicek primo skvelej....
Připravte se, že se bude taková náplň dlouho "rozjíždět" - 1,25ml kvasnic je docela málo...
Raději to měř na ml, nebo máš tak přesnou váhu? Odměrku na testy určitě máš. Nejlepší je 5ml injekční stříkačka, stojí v lékárně pár korun.
0 22.03.2010 14:31 Reddriver tak jsem se rozhodl přejít z drahéhých náplní biokvasu 200 na klasiku droždí...chci to zkusit do dvoulitrové petky na 112l akva. Jaký zvolit poměr sušených kvasnic váženo v gramech. Dal bych tam podle zkušeností z nádržích tady na foru 1,5l vody; 300g cukru...našel jsem, že někdo používal 1,25 ml sušených kvasnic, jak zjistím kolik je to gramů?
Starší reakce
0 05.03.2010 20:53 sephiroth – Re: zasadil
pangam
0 05.03.2010 19:34 zasadil – Re: pancéřníček
dobre uz vas nebudu zatezovat zkusim a uvidim a kdyz se to nepodari budu zkouset dal ale dekuju za ochotu
Na to nejde jednoduše odpovědět.Záleží jaké jsou parametry vody,objem nádrže,kolik rostlin,jak dlouho se svítí,jestli se CO2 do nádrže pouští nonstop či ne,zda jsou v nádrži ryby atd.Každý si to musí vychytat sám.
0 05.03.2010 19:23 zasadil – Re: pancéřníček
A to redeni kvasnice cukr podle navodu nebo mate vlastni redeni
Lepší je použít sušené,lépe se s nimi pracuje,lépe se dávkují,neplesniví a pokud budeš používat jednu značku,rozdíl v kvašení jednotlivých sáčků není tak velký.Doporučuju Dr.Oetker zelený sáček.
0 05.03.2010 19:20 R Silent [5949] 0 05.03.2010 19:17 zasadil – CO2 Kvasnicak
V radach se pise o kvasnicaku ?prosim vas jake kvasnice mam pouzit pise se tam susene toje pangam nebo staci obycejne drozdi?dekuju
Starší reakce
ze zpusobu aplikovani co2 do vody je kaminek mezi temi nejmene efektivnimi... pokud by spravne fungoval tak by ti na hladinu nevysla zadna bublinka.... stale mash moc velke bubliny...
to huz se tu diskutovalo hodnekrat a par navodu na samodomo reaktory ci aplikatory tu huz taky bylo popsano
hledej
ale pokud nemash v poradku ostatni faktory pro dobry rust rostlin tak ti co2 moc nepomuze viz
horacovoakvarium.cz/… 0 18.02.2010 13:00 adis – Re: Moucha
kamienok nie je efektivny??
myslel som ze cim viac sa bude "rozprasovat" bublinka tym lepsie....
takze len cisto hadicka do akvarka a je hotovo?
a kedy sa prejavia prve vacsie zmeny? ...
1) kaminek neni moc efektivni, jak je videt mash moc velke bubliny
2) mel by jsi bublat po celou dobu sviceni
pro kontrolu mer pH, pripadne uhlicitanovou tvrdost
0 18.02.2010 12:41 adis .....ja by som mal troska inu otazku a moznoby bolo aj dobre zalozit tema na to pre zvedavcov a nedockavcov ako som ja....
.. .. pouzivam kvasinkovac.. cca 4 den a chcem sa spytat kedy mam cakat nejake vyrazne zmeny.. akva je 240 l a pridavam aj fotku ako mi idu bublinky... pravdaze kvasinkovac davam do akvaria tak na 2 hodiny rano a 2 hodiny vecer.
Starší reakce
0 14.02.2010 12:01 adis – Re: karelpavel
uz ide len prud vody.....
I tak bych nevzduchoval
Přidat reakci
1 ...... [47] ...... 54
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 51433x