CO2 z kvasnic
První odkaz co na mě vypadl , spojky vyjdou o polovinu levněji než je nabízí system a-113
www.konekt-hadice.cz/… ,
určitě by se našel prodejce ještě o pár kaček levnější

Aha, tak to jsem nepostřehl, koukal jsem na to na tabletu, takže asi tak

akorád že dr. cihla dal odkaz na soupravy pro vyrobu co2 chemickou cestou (soda a kyselina citronova)... je tam i video jak to zprovoznit
A k čemu tohle všechno je? U bomby je to jasná věc, ale u tohoto?

Zajímavý,hezký,ale drahý-to už se blíží části celého cočka z bomby...

Starší reakce
budem to muset aj ja vazit a tych kvasnic daval kopcom lizicku?
Já jsem se ze začátku řídil permanentním testem a na noc jsem co2 pouštěl mimo akva,po pár dnech hlídání jsem jel i přes noc. teď už ani neměřím,ale vždy to vážím na gramy,abych měl pokaždé naprosto stejnou recepturu.
0 13.06.2014 17:04 matus13 teraz som meral hodnoty a PH mam medzi 6.5-7 a KH 8-9 podla tillmanovej tabulky mam vela co2 ale perma test je tak akurat
Tak ze začátku cca jedna bublina za sekundu.
a kolko mas cca bublin za minutu
Možná u vás, ale neplatí to paušálně. Lžička sušených kvasnic (cca 6g?) je poměrně hodně. Pro akvária s nízkou alkalitou to může být o průšvih.

Já dávám na stejné akva 1 lžícku sušených kvasnic,300g cukru a 1,5 l a vždy bez problému.

0 13.06.2014 16:25 matus13 –
Re: Sid no asi hej

snad to krevetkam nebude vadit,popripade vecer zas vymenit trochu vody
V tom to asi bude.

0 13.06.2014 16:17 matus13 –
Re: Sid ja ani neviem kolko som dal teraz

vzdy to miesam od oka nasypem curok,kvasnice,zalejem vodou zatrepem a hotovo

Teď máte hafo možností, jak postupovat dál, příště raději méně kvasnic.

0 13.06.2014 15:41 matus13 –
Re: Sid pustil som to rano a teraz je farba v perma teste zelenozlta mal som zapnute aj vzduchovanie ale bojim sa ze do vecera uz bude permatest zlty
...Počas dňa sa to nebude tak hromadiť, rastliny budú pracovať...
Bez vyzkoušení na to nemůžete spoléhat - proměnných je příliš mnoho.
radsej som otvoril flasu lebo to bolo az moc silne z toho cig. filtra to tak tlacilo ze nebolo vidiet bublinky ale az taky prud a az to pistalo
kdys mi někdo poradil i tuhle možnost- difuzér na noc pozvednout nahoru....
rozmyslal som ze zapnem vzduchovanie ale zas nechcem aby toho cocka bolo az moc malo
Počas dňa sa to nebude tak hromadiť, rastliny budú pracovať. Pomôže prípadne pridať obeh vody (filtrovanie / čerpadlo) naplno, či natočiť na silnejšie čerenie hladiny, to dosť významne pomáha.
pokud máš strach , nasměruj výtok z filtru aby více čeřil hladinu
rozpusti sa vela lebo mi to ide cez cigaretovy filter a filter to rozhana po celom aq,ja to vzdy miesam od oka ale taketo silne som spravil prvy krat,rano mozem dotiahnut flasu ale cely den som v robote tak moc toho neodsledujem
to je v poho... dávám do stejného akva i víc...
Záleží od mnohých okolností, koľko z toho sa rozpustí a zostane v akváriu. Možno netreba robiť vôbec nič, treba len sledovať farbu permanentného CO2 testu. Ak to nie je odskúšané, tak na prvú noc odporúčam povoliť vrchák, aby sa v noci nenahromadilo príliš veľa, ráno opäť dotiahnuť a počas dňa sledovať.
0 12.06.2014 21:02 matus13 dnes som namiesal kvasnice a nejak sa to rozbehlo cca 39-42 bublin/min. na 54L aq co mam robit?mam povolit vrchnal na flaske?
Starší reakce
Aha, tak to jsem přehlédl

stane se, co už

Tak to máš rady pro budoucnost

aj som to pisal

16:26 ked som sa pital ohladom vzduchovania
tím měl začít, ušetřili by jsme si prsty a klávesnici

Ale tak aspoň bude vědět, co dělat, až přijdou první ryby.

Tak to máš němý ryby,ty moje dokážou bejt ukecaný

A jelikož jede bez ryb,nemusí na ně brát ohled.Alespoň si to oťuká a naučí s cočem zacházet

ryby ti nic neřeknou, mlčí

já mám na to zase ten názor, že dostat DC(pokud ho máš)do žluté barvy dokáže každý trouba, spíš volím tu možnost, že se tomu vyhnu, pokud můžu. Takže začnu ověřeným 1bublina/10l vody za minutu. A to několik dní, protože DC má přece jenom nějakou prodlevu. Pokud se nic neděje, bublinku dvě přidám a zase čekám, co DC udělá. Samozřejmě pozoruji i to, co to dělá s rostlinami. Ono je to jak s vitamíny a tělem. Rostliny si nevezmou vše, co do nádrže nahustíš, ale jen tolik, kolik potřebují. A co je tam navíc, jen zbytečně škodí rybám. Tak asi tak nějak

No jo vlastně

,tak se tim vůbec netrap - opakuji se:cpi tam cočka co se tam vejde,ničemu tim neublížíš,pokud se rapidně nezmění některá z měřených hodnot.

nic zive este neni v akva okrem rastlin

,PH a KH meram kazdy den
Souhlasím s DrChila,důležité je co na to ryby a DC,jelikož ho nemáš,tak alespoň měř průběžně to pH.
nevadí, dokonce pokud je difuzor proti výpusti filtru, tak ten proud vody roznese co2 po nádrži. Osobně to mám i já tak uděláno.
a nevadi ze to mam daleko od filtra?lebo filter mam na jednej strane aq a hadicku na druhej
někdo to také tak používá, ale nemám s tím zkušenosti, jaký to má účinek. Myslím si, že ten tvůj cigaretový filtr ti udělá větší službu. Ale je to jen můj názor.
to mam napojit hadicku z co2 na filter?
určitě to pomůže. A také když čerpadlo nebudeš hnát na plný výkon. Pomůže i rozstřikovací rampa, která se postará o to, aby se co2 rovnoměrně dostalo do celé nádrže.
pomoze ked vypnem to vzduchovanie?
ano vypadá to tak

podla tabulky mam malo co2
neviem ako sa to da vypocitat podla PH a KH niekde som to cital ale uz neviem kde a teraz som meral mam PH-7.5 a KH-8
PS : ked vypnem vzduchovanie tak by sa malo CO2 zvysit ze?a kym tam nemam ryby tak vzduchu moc netreba
Čim jemnější bublinky, tím víc se ve vodě co2 rozpustí. Takže na jednu stranu fajn, že ti jde jemná mlha, na druhou stranu o to méně je potřeba do tak malé nádrže toho hustit. Smyslem co2 hnojení je dodat výživu rostlinám a neohrozit při tom ostatní živočichy.
pustam to cez cigaretovi filter,idu uplne jemne bublinky
Přidat reakci
1 ...... 54
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 51448x