Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2 z kvasnic

NápovědaFórum » CO2 » Výroba 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
CO2 z kvasnic
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 23:23 Muž trnorep [43] – Burčák
Já přidávám COčko pomocí burčáku a i když mám ventil na přerušení dodávky CO2 do akva, tak ho nechávám šumět celou noc. Ph měřím každý den ráno a večer a Ph v pohodě, žádné kolísání se nekoná ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 21:54 Muž Ad@m [1051] Re: malyLibor
No CO2 výrazne pomáha. A preto sa bojím odstaviť ho, aby sa mi príliš nezvýšilo pH. A ani jeho kolísanie by pre rybky nebolo dobré :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 21:47 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Drahoš .
Drahoš . napsal: dej to k popelnici a uvidíš jak to vypije nějaký bezdomovec smich smich smich

Šmarjá..... proč bych to dával k popelnici??? Vždyť základním důvodem, proč pouštím CO2 do akvária je pro mne přeci to, že si chci vyrobit to saké a je mi líto zbůhdarma mrhat oním CO2, o kterém se tady píše, jak je užitečné.... a musím říct, že po pár dnech bublání se mi skutečně pH dostalo na 6,8, bez jakéhokoliv jiného zásahu, takže to musí být tím CO2 :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 21:18 Muž Ad@m [1051] Re: kortezhugo
Mňa už nejak svrbí ruka, by som chcel prestať COčkovať lebo to rastie jak divé. Už som dal aj inzerát a zarobil pár eur, aj toho dosť vyhadzujem, ale rybky stále pomaly nemajú kde plávať. Bože, ja si snáď založím malawi. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   03.06.2012 20:29 Muž kortezhugo [983] Re: Sera
No ono je to podstatne jednoduchsie -pomerat a nastavit non-stop -ako neustale odstavovat a pripajat.
Ale to ide vekom -a mne sa uz nechce -a zabudam :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 20:21 Muž Ad@m [1051] Re: kortezhugo
Keď to zabudnem odstaviť, tak sa dostanem k non-stop prevádzke ako Vy :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 20:16 Muž kortezhugo [983] Re: Moucha
No keby som mal "bombu"? -tak by som tam mozno solenoid pouzil.Ale len pre to ze do "plnicky" mam ovela dalej ako do potravin pre cukor. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.06.2012 20:14 Žena Fidorka [323]
mám takovej blbej dotaz, i když vzdáleně k věci.... Lepí líp hodně vyžvejkaná žvýkačka, nebo málo vyžvejkaná? Mrcha netěsní a jediný lepidlo, co mám po ruce, je Orbit smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 20:07 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: kortezhugo
co huz zase to pripojit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 20:05 Muž kortezhugo [983]
Tiez nieco dodam k non-stop prevadzke.
Ja takto fungujem cca 4 roky bez problemov.A dostal som sa k tomu tak -ze som to par krat zabudol odstavit -vsetko v pohode -pH v "norme" a tak som to nechal pustene non-stop.
Ono ked sme tu vo vlakne "CO2 z kvasnic"? -tak predpokladam ze to asi nikto solenoidom neodstavuje.A ked sa to odstavuje "mechanicky" -trebars ako pise Sera? -tiez by to mal mat nastavene tak aby to mohlo ist non-stop.Ved co ked to zabudne odstavit? :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 18:02 Muž Ad@m [1051] Re: rakvisti
Ako sa tu už písalo, to, že naskočia riasy je vec viacerých dôvodov. Ja odvtedy, čo som začal cez deň COčkovať problémy s riasami nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 17:47 jamajcan Re: rakvisti
Jaký používáte difuzor?A jak dlouho už co2 přidáváte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 17:44 Rakvista
Foukam do necelých 50l non-stop a nic zlého se mi neděje,ba naopak v mrňousovi cca 12l mám výpadky přidávání CO2 a řasy juchaj radostí.Hlavně vláknitá řasa.To tam přidávam PMFE,CSM+B.Jelikož tam máme Crystalky tak dávky jsou na minimum možného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 17:32 Muž Ad@m [1051] Re: Sid
Sid napsal: ...používam škrtítko a na noc CO2 priškrtím a odpojím hadičku. Je to pohodlné a rýchle...
Tak doplním, že ani přiškrcování CO2 a odpojování hadiček by mě taky určitě nebavilo. :-)
Zvykli by ste si. Určite. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.06.2012 17:11 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: Sera
...používam škrtítko a na noc CO2 priškrtím a odpojím hadičku. Je to pohodlné a rýchle...
Tak doplním, že ani přiškrcování CO2 a odpojování hadiček by mě taky určitě nebavilo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 17:08 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: jamajcan
...ale co víc, ryby a krevety mi to kolikrát ráno jen těžce rozdýchávaly...
Asi jste toho CO2 rozpouštěl víc, než bylo zdrávo. :-)
Jistě - každé akva je jiné, každé potřebuje svůj vlastní způsob "vyladění".
Jestli vaše akva při non-stop sycení CO2 řasy trápily a po přechodu na sycení "se světlem" ne, nelze vyloučit souvislost. Ale jak píšete - těch příčin se mohlo sejít vícero...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 15:53 Muž Ad@m [1051] Re: Sid
Sid napsal: ...chodit zavírat láhve ručně nebo vytahovat z nádrží difuzory při bublání z kvasnicovačů, to by mě určitě nebavilo. Takže pokud do akva CO2 přidávám, tak nepřetržitě. palec Ja používam škrtítko a na noc CO2 priškrtím a odpojím hadičku. Je to pohodlné a rýchle. A CO2 nepridávam bez prestávky aj pre to, lebo svietim od 14:00 do 21:00.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 15:06 jamajcan Re: Sid
Já jsem právě měl při nonstop dávkování, ten celý den probíraný problém s řasou,ale jak už jsem napsal,mohlo jít o více faktorů najednou,ale co víc,ryby a krevety mi to kolikrát,ráno jen těžce rozdýchávaly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 14:58 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: jamajcan
To doufám. :-)
Elmagventil jsem vyřadil ze svého repertoáru záměrně - nabyl jsem dojmu, že při jeho používání mi CO2 z lahví mizelo rychleji, než bez něj. Vím, že to může vypadat iracionálně, ale myslím to vážně.
A chodit zavírat láhve ručně nebo vytahovat z nádrží difuzory při bublání z kvasnicovačů, to by mě určitě nebavilo. Takže pokud do akva CO2 přidávám, tak nepřetržitě. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 14:49 jamajcan Re: jamajcan
Emoce mám pod kontrolou.život mě to naučil.Snad ta naše debata,přinese nějaké pozitivum,k problematice co2. :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 14:47 jamajcan Re: Sid
Jen bych Vám chtěl připomenout to,a ne poprvé,že jsem napsal ,že kolísání obsahu Co2 ve vodě ,je jednou z přičin problémů s řasami.Vy jste si má slova upravil tak,že jestli někdo bude pouštět co2 přes noc,bude mít řasu.Většinou je těch přičin více.Ale o tom Vás nebudu poučovat.O tom zřejmě víte své.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 14:46 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: jamajcan
...Jde spíše o to, v případě pana Sida, aby připustil to, že někdo může mít jiné zkušenosti a poznatky než on a nestavět tu Svou pravdu jako jedinou...
Zkuste se oprostit emocí a zamyslete se nad tím, co píšete. :-)
Jedinou pravdu hlásáte vy. Já vaši alternativu o přednostech "vypínání" sycení vody CO2 na noc (opakovaně) uznal. Co jsem neuznal, je, že (hypotetické) vyšší kolísání pH vlivem nepřetržitého sycení vody CO2 je jedna z příčin problémů s řasami v akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.06.2012 14:31 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: souky
Třeba na Sida má - to není důležité. Důležité je, nedělat v této otázce "nezvratné závěry". Opakuji se: přerušované sycení CO2 má svá pozitiva, (které Jamajcan zmínil), ale sycení non-stop je alternativou "bez většího rizika". (Podmínkou samozřejmě je, že člověk má ponětí o tom, co při sycení vody CO2 dělá. Ale to platí pro tuto problematiku obecně, bez ohledu na to, jakým způsobem CO2 aplikuje.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 14:22 jamajcan Re: Sid
S Vámi debatovat ,zřejmě nemá smysl.Jste přesvědčen o Své neomylnosti.A nemyslete si,že jen Vy máte s akvaristikou a biologií celkově,nějaké zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 14:19 jamajcan Re: Moucha
To jistě chápu.Ja si ty rozumy taky necucám z prstu :-) Co píšu,mám taky ve velké většině z vlastních zkušeností.Jen jsem chtěl podpořit to co píšu nějakým odkazem.Jde spíše o to,v případě pana Sida,aby připustil to,že někdo může mít jiné zkušenosti a poznatky než on a nestavět tu Svou pravdu jako jedinou. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 14:17 Muž souky [645] - RostlinyRe: Moucha
On autor-překladatel bude mít taky nějaké zkušenosti, na sida pravděpodobně nemá. Mě hlavně vadí že v podstatě jen přeložil cizí články a na tom založil svoje stránky/byznys.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.06.2012 14:16 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: jamajcan
Opírat svá tvrzení o přečtení několika článků na jedněch webových stránkách je dost odvážné. :-)
Kdyby vaše teorie platila, pak by všichni, kdo sytí vodu CO2 nepřetržitě, museli trpět neurózou z očekávání, kdy jejich snahu o zdravé rostlinné akva zlikviduje řasa... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.06.2012 14:13 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: jamajcan
tyto stranky jsou zpatlane z ruznych "prevzatych" clanku ze zahranici a ne vzdy uplne kvalitne prelozene, je to dosti mlady web

kdezto SIDik vychazi ze zkusenosti...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 09:13 jamajcan Re: Sid
Tak to máte o paušalizaci,velice divnou představu.Doporučuji si o tomto něco nejprve nastudovat a pak teprve vyvracet názory druhých.Pro začátek bych doporučil tento odkaz,který Vám při bližším přečtení, vyvrátí Váš názor.Tedy pokud i autory těchto stránek,nebudete také považovat za méně vzdělané,v této oblasti,než jste Vy.http://www.rostlinna-akvaria.cz/rasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 09:11 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: jamajcan
jen takova poznamka... co2 unika z akarijni vody i povrchem hladiny a to nonstop
mozna by bylo zajimave sledovat vystup dalalogru pH cidla v prubehu nekolika dni a pak porovnavat akvaria s nonstop syscenim a s vypinanim na noc
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   03.06.2012 08:53 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: jamajcan
...O nějaké paušalizaci problému, nebyla vůbec řeč. Napsal jsem, že kolísání ph v akváriu je nežádoucí, a je to JEDNA z příčin problémů s řasami...
A to právě paušalizací je. Kolísání pH v průběhu dne je přirozené a se řasami má pramálo společného.

...Každopádně podstatou mého příspěvku bylo to, že přidávání CO2 do akvária v noci nemá žádný opodstatněný důvod, ba naopak, může být kontraproduktivní...
Přidávání CO2 v noci může být kontraproduktivní, podobně, jako jeho přidávání ve dne. Zkušenosti těch, co sytí vodu non-stop, ukazují, že jde opravdu jen o "možnost".

V žádném případě ale neodrazuji od vypínání dodávky CO2 v nočních hodinách - má své výhody, které jste zmínil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 05:58 jamajcan Re: Sid
Nechci slovíčkařit,ale když jste s tím začal,tak zřejmě nečtete dost pozorně také Vy.O nějaké paušalizaci problému ,nebyla vůbec řeč.Napsal jsem,že kolísání ph v akváriu je nežádoucí,a je to JEDNA z příčin problémů s řasami.Každopádně podstatou mého příspěvku bylo to,že přidávání Co2 do akvária v noci,nemá žádný opodstatněný důvod,ba naopak,může být kontraproduktivní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 22:08 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: jamajcan
...Tím co jste napsal, jste chtěl naznačit, že píšu nesmysly?
Nečtete dost pozorně. Nenaznačuji nic o nesmyslech - to bych nenapsal, že použití elmagventilu má jistě svá pozitiva.
Jen neplatí paušálně, že kolísání pH (a s ním spojeného kolísání koncentrace volného CO2) v průběhu 24 hodin musí být nutně jednou z příčin problémů s řasami, jak jste napsal.
Mnohem "rizikovější" je nevyvážený poměr světla, teploty, živin a CO2, než nepřetržité dodávání (přiměřeného množství!) CO2 do rostlinného akvária.
Případně - "sycení-nesycení", které jsem zmínil v předchozím příspěvku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 20:50 Muž Drahoš . [389] - Rostliny
dej to k popelnici a uvidíš jak to vypije nějaký bezdomovec smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 20:48 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Drahoš .
Pěkně našteluju bublinky, nastavím pH na controleru a bude mi to bublat tehdy, kdy bude potřeba. Jojo. Ale mně se strašně líbila myšlenka, že budu vyrábět saké pro sebe a z té samé flašky ještě CO2 pro rostlinky :-) No co už. Tak třba budu bublat do jiného akva.
Jo, a docela mne zaujala další věc - v té flašce co mám jako pojistku se voda, přes kterou bublá CO2 změnila v lahodnou kyselku. Za den. Taky zajímavé :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 20:44 Muž Drahoš . [389] - Rostliny
dobré rozhodnutí já si to nedovedu vynachválit nelituji ani halíř pěkně si našteluješ bubliny podle litráže ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 20:31 Muž malyLibor [5371] - Asie
Tak bublat ze saké jsem začal předevčírem, dnes mám pH 6,6, přičemž předtím se dlouhodobě drželo na 7,2. Dobrý výsledek. Takže přeci jen objednám CO2 set s controlerem, aby udržoval stálé pH. A saké si mohu kvasit jen tak v demižónu, jako dřív :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 11:06 Muž Ad@m [1051]
Ja CO2 cez noc tiež nenechávam pustené. Väčší obsah kyslíka vo vode je pre ryby určite lepší. Testy vody nepoužívam, ale prikláňam sa k jamajcanovej verzií o poklese hladiny pH. Veď keď rastliny v noci vylučujú CO2 nevidím dôvod pridávať vtedy CO2 do vody umelo. A hladina pH by klesať nemala. Odkedy používam CO2 spôsobom o ktorom píše jamajcan problémy s riasami nemám. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 08:15 jamajcan Re: Sid
Tím co jste napsal,jste chtěl naznačit,že píšu nesmysly?Za tím co jsem napsal si stojím.A srovnávat akvárium s uměle vytvořeným a udržovaným ekosystémem ,s přírodou snad nemůžeme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   02.06.2012 07:52 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: jamajcan
...Právě v tom případě, kdy přívod Co2 na noc nevypneme, bude pokles ph daleko větší a tím i jeho kolísání během 24hodin. Což je nežádoucí a je to jedna z příčin problémů s řasami v akváriu...
Větším problémem než denní kolísání pH, (resp. koncentrace CO2), je "sycení/nesycení" vody CO2 ve světelné fázi fotosyntézy.
Vyšším rostlinám trvá řádově dny až týdny, než přebudují mechanismy příjmu CO2 z HCO3, nižším rostlinám k tomu stačí řádově hodiny.
Pokud tedy nějakou dobu vodu CO2 sytíme a pak přestaneme, vyšší rostliny mají narozdíl od nižších problém...
(Častý jev při sycení pomocí kvašení cukru, kdy se včas náplň neobnoví a nechává se "dobublat nadoraz".)
Použití elmagventilu má jistě svá pozitiva, ale věřím, že nás nebude málo, co přidáváme CO2 do akvárií non-stop, aniž bychom měli problémy s řasami.
V přírodě zdroje zvýšené koncentrace CO2 také nikdo na noc nevypíná. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.06.2012 06:34 jamajcan Re: matlala
Ta problematika Co2 je trošku složitější.Vzhledem k tomu,že rostliny v noci naopak príjímají kyslík a vylučují Co2 ,nám přes noc zajistí zhruba stejné ph jako přes den.Právě v tom případě,kdy přívod Co2 na noc nevypneme,bude pokles ph daleko větší a tím i jeho kolísání během 24hodin.Což je nežádoucí a je to jedna z příčin problémů s řasami v akváriu.Nemluvě o negativním vlivu na ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.06.2012 06:10 Muž matlala [798] - Rostliny
redukčák na sváření CO2 nebo Argon, flaška v plnírně nebo starší hasičák a jehlák camozzi od tech-con.cz. EMV pouvažujte, opravdu není dobré mít třeba furt nižší pH? Používám to i kvůli tomu, mám 2 bomby, jednu s EMV a kontrolerem a druhou bez jen s rozdvojkou na 2 akvárka-2 jehláky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.06.2012 05:57 jamajcan
Elektomagnetický ventil je hodně užitečná záležitost.V kombinaci se spínacími hodinami vypne přívod Co2 na noc,kdy v akv.není potřebné,protože ho rostliny samy v noci vylučují.Proto si ušetříme starosti s tím,že ryby v noci Co2 přiotrávíme,nebo úplně zlikvidujeme a také prodloužíme životnost náplně tlak.lahve dvojnásobně a Co2 nevypouštíme zbůhdarma ven.Takže nejen v kombinaci s ph controlerem je solenoid užitečný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2012 17:17 Muž Drahoš . [389] - Rostliny
a hlavně elektro magnet taky jsem se kroutil ale jsem rád že jsem ho vzal s elektro magnetem ráno se to zapne samo a večer vypne spim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2012 15:38 Muž dimmur [284] Re: matlala
co jsem koukal na komponenty potrebne, tak jsem se do 1000 kc nevesel. Jakou flasku, jehlak atd byste mi doporucili?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2012 15:31 Muž dimmur [284] Re: matlala
to je mozne, nejdriv se chci presvedcit, ze to funguje a ze to nebudo jen vyhozene penize.....pokud to bude memu akva prospivat, tak treba investuju....pokud ne, tak temer o nic neprijdu.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2012 15:12 Muž matlala [798] - RostlinyRe: dimmur
tak akva sety jsou drahé, ale sestavit to jde klidně za 800-1000,- jen flaška, redukčák a jehlák, zbytek při správném nastavení netřeba, elektromagnet jen když plánuješ pH kontroler.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2012 13:04 Muž malyLibor [5371] - Asie
Hihi, to já mám peníze i dobré nervy. Ale taky mám rád saké a další lahodné aperitivy. Proto u mně zatím zvítězilo přidávání CO2 z burčáku. Ale taky už jsem přemýšlel, že pokud se CO2 osvědčí ke snížení pH, tak si pořídím CO2 sestavu i s controlerem a budu mít klid. I když nevím, jak dalece je pro ryby vhodné stále stejné pH a neměnné prostředí. Vždyť přece i v přírodě hodnoty vody prudce kolísají např vlivem dešťů či naopak sucha a podobně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2012 12:27 Muž dimmur [284] Re: Drahoš .
ja zase nemam penize na set :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2012 12:16 Muž Drahoš . [389] - Rostliny
Fotka k příspěvku není nad sestavu co2 já jsem neměl nervy stou pet lahví spim spim spim

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 54

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 51448x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9474-co2-z-kvasnic?od=1597