Přihlásit se RYBICKY.NET »

CO2 z kvasnic

NápovědaFórum » CO2 » Výroba 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
CO2 z kvasnic
 Reagovat na tento příspěvek 0  - caarpio Re: danio
to jeste hnojim od sery denim hnojivem rasu jsem mel ale uz je pryc jinak svitm 4zarivkama 2x840 a 2x865 myslim ze to jsou osram
 Reagovat na tento příspěvek 3  - danio Re: caarpio
Světla máš hodně, neroste Ti tam zelená řasa? Možná to bude chtít hnojit i jinak než jen CO2, dokud hnojivo nezačnou slušně produkovat ryby.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamircek Re: Toník
No to světlo je docela palba.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: Toník
Pokud si začátečník něco přečte tak svítí jak u filmu. Taky mám akva dva měsíce a svítím 60W do 80l vody a v druhém akva 32W do 50l vody. Ale mám bombu takže o trošku lepší regulace CO2.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Toník Re: caarpio
Nějak se mi nezdá, že by začátečník začínal s tak intenzívním osvětlením.
Co to máte za zdroje, co vám dávají 80W?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - caarpio Re: danio
oki a co myslis o tom svetle neni ho moc prosim te co se stane kdyz pripojim jeste jednu namichanou smes
 Reagovat na tento příspěvek 3  - danio Re: caarpio
Podle pH máš asi slabou směs, tak zkus MALIČKO silnější. Musíš laborovat opatrně, vzhledem k tomu, že máš docela nízké KH.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - caarpio Re: romant
tohle jsem vse uz procital a nejak mi to asi nedochazi nevim
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R romant Re: caarpio
Zkus si o té problematice trochu něco nastudovat a pochopit souvztažnosti mezi světlem a živinama, aby Tvoje jednání nebylo skokově ode zdi ke zdi. www.rostlinna-akvaria.cz
 Reagovat na tento příspěvek 0  - caarpio Re: romant
tak mam ubrat svetlo treba jen na 40w diky
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: caarpio
Málo CO2, hodně světla, přecijenom těch 80W na 100 litrů, to už je pořádná porce 13 hodinovýho osvitu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - caarpio – co2
dobry den vsem zkusenym mam dotaz uz 14 dni bublam z kvasnic a bohuzel u rostlinek zadne zmeny svitim 13hod 80w nadrz je 120l ph 6,9 dgh 12 kh 6 nevim kde je problem diky moc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: Grizzly
tvuj dotaz se tu opakuje skoro kazdej tejden, takze nejdriv hledej a cti a pak se ptej.... fakt tyhle evergreeny miluju... rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jir007 Re: Grizzly
koukni sem používám verzi číslo 5 a už jede nějaký 5tý den úplně bez problému
rybicky.net/clanky/588-idealni-napln-do-co2-kvasinkovace
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R romant Re: Grizzly
Odpověď bych hledal třeba v tomto důvěryhodném článku. rybicky.net/clanky/656-oxid-uhlicity-formy-distribuce-pridavani
 Reagovat na tento příspěvek 0  - J.Poledník – umístění pet lahve
Chtěl bych se zeptat kde přesně mám umístit pet láhev CO2 z kvasnic.Může být na zemi?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Grizzly – Kolik
Ahojte, potřeboval bych poradit kolik mám dát Droždí (nebo kvasnic) a cukru do 2L pet lahve - akva mam cca 100 l.
- a ještě mi známý radil, že když už to jednou zapojím tak to nesmím oddělat, že by potom rostlinky mohli trpět. Co je na tom pravdy ? hmm ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - danio Re: tajfun1
Když to vezmu v kontextu s tím, co mu psal romant a předchozí komunikací, tak jsem z toho vydedukovala, že alkalické pH se podle něj rovná alkalita (KH, uhličitanová tvrdost). Pokud ne, tak se dukovi omlouvám.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - tajfun1 Re: danio
jde o to, co ale přesně duko píše, z toho jeho příspěvku to moc pochopit nelze. Je tu totiž reálná možnost, že nepíše o alkalitě ale o alkalickém pH což je pH>7
 Reagovat na tento příspěvek 3  - danio Re: duko1995
Ale pH je něco jiného než alkalita neboli uhličitanová tvrdost (KH). Zdá se, že sis o akvarijní chemii pořád nic nepřečetl... hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 Re: romant
no mne to PH ukázalo že ji mám alkalickou
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Moucha Re: jir007
spis nez lahev povoli vicko a to je pak jak rychli spunty... vymalovanej strop....
 Reagovat na tento příspěvek 3  - kofejn Re: jir007
Bouřlivé kvašení znám jen z demižónku s čůčem a pojistná láhev je dobré řešení ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek 3  - danio Re: jir007
Prima, ono je lepší tu pojistku mít ano
 Reagovat na tento příspěvek 9  - jir007 Re: jir007
tak zřídil jsem si pojistnou láhev se čtvrtinou vody je to 1,5litrovka napojená na kvásek a z tý s tou vodou pak jde tlak o akva
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jir007 Re: kofejn
no to doufám že ne:-(
 Reagovat na tento příspěvek 6  - kofejn Re: jir007
Jde o to, aby ti kvásek nevypěnil až do akvárka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jir007 – Re: danio
bouchnout to asi nebouchne:-) pet flaška vydrží hodně
a tohle nevěřím že by mohlo udělat takovou paseku.. jooo něco jinýho je suchej led s vodou to znám z práce suchej led voda zašroubovat a prááásk:-D

ale zpět k akvárku..

o ryby se nebojím bublám nepřetržitě nějký 4 nebo 5 dní:-) ve dne v noci
 Reagovat na tento příspěvek 3  - danio Re: jir007
Tak hlavně ať Ti to nebouchne a neodrovnáš si ryby...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jir007
konečně jsem na ty kvasnice asi kápnul:-)

cukr 225g,kvasnice 1,5ml,150g rýže,1litr vody do 1,5l flašky...
šup to na topení na tři hodinky...
ty bláho už z toho bublám tři hodinky a ta flaška má tlak jako kráva:-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: duko1995
KH je alkalita. maniakva.sweb.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 Re: danio
Kh je tvrdost ? ten test sem jeste nezehnal to budu muset do jineho mesta lebo v nasem nemaju nic ! :(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danio Re: duko1995
Ok... a KH?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 Re: danio
pH mam 7,2-7,4
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: jir007
Schválně... já založil saké skoro ve stejnou dobu jako ty, ale jen do půllitrovky. Tak jsem zvědav, komu to dřív pojede :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jir007
do kvasnicový flašky přidána i rejže.. uvidíme za jak dlouho o bude prdět od odpoledne ještě nic...:-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO Re: MichoCZ
Ono je dobré uvažovat logicky a né vymýšlet blbosti ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - MichoCZ Re: NIKO
Taky si myslím. Dal jsem nějaký startovací výživný substrát a tam tuším živin dost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS
Ale co mě zaráží, že ve schématu maj u hadičky v nádobě B nějaké přerušení a v reálu na videu jsem to neviděl.
Chystám na toto ešop (www.aquario.cz), ale spustím ho, až budu mít naskladněno a otestováno.
Zatím náhled, je tam i to schéma.
www.eshop-rychle.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO Re: kofejn
Já to udělal s každým jak jsem popsal a žádný problém ;-) Tam,kde většina akv.rostlin v přírodě roste,slunce svítí 12 hodin,proč ne u mne světlo v akvárku a od založení? ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: Moucha
Fotka k příspěvku Jasně, já to třeba dělám takhle

Reagovat na tento příspěvek 3  - Moucha Re: KarlosS
asi do noveho vlakna v sekci forum/co2/výroba

vyroba vicek je jednoducha, vrtak do dreva, a trocha silikonu, kdyz se silikon da dovnitr vicka, tak je tlakem vytlacovan a tim se to samo dotesnuje

misto profi jehlaku by stacil tenhle akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: danio
Jo, je to chytře vymyšlený. Jinak tyhle sady mám objednaný, dělají se ve dvou verzích. Mělo by to přijít každou chvíli. Tak se pak podělím o zkušenosti. Akorát nevím v kterém vlákně, když o kvasnice nejde ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: Moucha
Takže opravdu tam frčí autoregulace. To je fikané. Pokud bych nefrčel už bombě tak bych to zkusil třeba. Vypadá to zajímavě a sody mám doma desítky kilo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danio Re: Moucha
Aha, tak teď už je to jasný :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: Danego78
zde je pokračování www.youtube.com/…

docela chytre vymysleno, flaska s kyselinou se natlakuje a pak se poklesu tlaku ve flasce se sodou, dojde k vytlaceni trochy kyseliny do flasky se sedou a tim dojde k chemicke reakci za vzniku plynneho co2
a kdyz je ve flasce se sodou vetsi tlak nez ve flsce s kyselinou, dojde k probublani plynu do flasky s kyselinou...
pro jistotu bych pridal k dlasce s kyselinou bepecnostni ventil....

soda a kys citronova/octova se pouziva kvuli nizke cenne a snadne dostupnosti
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danio Re: MichoCZ
No právě... Dovedu si to představit fakt leda jako klasickou kapačku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: danio
Na tom videu je vidět jak zmáčnul tu petku s kyselinou a tím ji cvrknul do sody, ale jak mu to funguje kontinuálně z toho moc nechápu. Jako že by si to samo regulovalo tam a zpátky se mi nechce věřit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danio Re: MichoCZ
Ježiš ne, neboj, nejsem blázen :-D

Akvárium.cz: "Na CO nepoužívám kvasnice, ale roztok jedlé sody a roztok kyseliny citrónové, mám dve 0,5 l PET láhve propojené mezi sebou a nechávám kapat kyselinu do sody, ne téct, vzpěnilo by se to a mohlo by se to nasát do akvária, na noc jen zaškrtím ventil mezi petkami a tím reguluji výrobu CO, dá se to prostě zastavit."
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danio Re: Danego78
Tak z toho jsem jelen - v jedné lahvi roztok sody a v druhé roztok kyseliny... a jak to tedy spolu reaguje? To mi z toho vídea není jasné. Tu aparaturu poznávám, snad už brzy budu tahle víčka zkoušet s klasickými kvasnicemi :-) - trápí mě netěsnost mojí aparatury :-(

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 54

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 51458x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9474-co2-z-kvasnic?od=1035