Ahoj vám všem, potřeboval bych s něčím poradit.
Minulý týden, asi v tuhle dobu jsem na jedné z parmiček zpozoroval na zadní ploutvi( prostě ocas

)jakési bílé tečky. Druhý den ráno jsem zahájil léčbu, neboť krupičku mám zažitou a už ji poznám - používám TeraP IDG, Aquar. Začal jsem bublat, zvýšil teplotu asi na 26°- maximální snášenlivost mých parmiček čtyřpruhých. Pravidelně jsem ob den měnil čtvrtinu až třetinu vody, kapal znova, bublal do nekonečna...
Problém stále trvá. Krupička se nerozšiřuje, ale ani neustupuje. Ano, píše se minimální doba 8 dní léčby, jenže ona to má ještě jinou stránku...
Zde na serveru jsem našel: Ichtyophthirius multifiliis (krupička)- Bílé tečky, otírání o předměty, neklidnost, ztráta reflexu, dušnost. Ano, všechny příznaky splňuji, až na otírání o předměty, neklidnost, ztráta reflexu a dušnost.
Nebo-li prostě tatáž rybka má na "ocásku" pár bílých teček. Mají chuť k jídlu, hrají si jako vždycky, skoro se mi zdá že ta namodralá voda (zvlášť po zhasnutí světla!) se jim líbí a maj ji radši než tu původní, čirou. Vůbec, nakažená rybka odjakživa patřila mezi ty nejaktivnější- čekal jsem, že v nemoci prostě někam "zalehne" a nebude se moc hýbat, nebude reagovat... A ona naopak honí ostatní, nechá se honit ostatníma a řádí se všema po akváriu, div že nehraje fotbal se šnekama, kterých je tam poslední dobou taky víc než bych si přál. Aktivně škemrá po jídle, prostě jako dřív...
Shrnuto:
Jedna z rybek má na ocasu bílé tečky, pravděpodobně krupička, léčím už 7 dní. Ale ona se pořád chová stejně čile, má jen jeden jediný příznak. Nevidím žádný pokrok po používání léčiv. Je to vůbec krupička, nebo léčím zbytečně?